-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
eseptember rumuzlu üyeden alıntı
Herkese selam,
490 sayfanın neredeyse tamamını okuduktan sonra üye olmaya karar verdim :) 7 yıldır evli olduğum eşim için Türkiye vatandaşlık başvurusu yaptık evlilik yoluyla. 3 senedir burada oturuyoruz. Geçen hafta belgeleri Fatih'te teslim ettik ve eşim parmak izini verdi. Eve polis gelecek diyip gönderdiler bizi, ev hapsi halinde bekliyoruz. Ilk sorum, parmak izi verdikten sonra polisin gelmesinin aşağı yukarı ne kadar sürdüğünü bilen var mı? Bir zaman sınırı var mı resmi olmasa da? Bir de şu konsey mülakatı kısmını çok merak ediyoruz. Eşimin Türkçesi çok iyi değil, İstiklal Marşı'nı öğretmem gerekiyor mu gerçekten 🙈 başka bilmemiz gereken, uyarmak istediğiniz ipuçları var mı?
Bende eşim için başvurmuştum 9 ayda sonuçlandı kimliği aldık, polis eve 1 2 hafta içinde geliyor ama evde olmasanda sorun değil, ben işteydim hanıma benle ilgili evle ilgili sorular sorup gittiler çok zorlamıyorlar ama kaç kardeş olduğumu anne baba adımı falan sormuştular. Komisyonda ise nerede nasıl ne zaman tanıştığımızı ve dün akşam ne yaptığımızı sordular içeriye tek tek aldılar benzer cevaplar verdik geçtik.
-
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Dostum senin basvurunda bir problem oldugunu dusunuyorum. Gecen yil basvuran hemen hemen herkes suan "Arastirma ve degerlendirme" surecinde.
Bence bi ugra ve durumunu ogren belki eksik bir belge vardir.
dostum sürekli gidiyorum sorduğmda sorun olmadığı beklemem gerektiği soyluyorlar
-
Alıntı:
sam2011 rumuzlu üyeden alıntı
1- Başvuru Ocak 2022
2- Parmak izi Şubat 2022
3- Komisyon Haziran 2022
4- Ön inceleme Haziran 2022
5- İnceleme Haziran 2022
6- Arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listye eklendi Ekim 2023
7- Arşiv araştırması yapilmak üzeri ilgili kurumlara gönderilmiştir Aralık 2023
8- Araştırma ve değerlendirme Şubat 2023
inşallah çok yakında araştırmadan çıkarım
Benim de surec soyle:
1- Başvuru 31.01.2022
2- Parmak izi 30.03.2022
3- Komisyon 23.06.2022
4- Ön inceleme 06.07.2022
5- İnceleme 19.07.2022
6- Arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listye eklendi 12.12.2023
7- Arşiv araştırması yapilmak üzeri ilgili kurumlara gönderilmiştir 06.01.2023
8- Araştırma ve değerlendirme 03.02.2023
Dostum senle neredeyse ayni durumdayiz. Bir ilerleme oldu mu senin basvuruda?
-
Merhaba değerli dostlara,
Son aylarda durumu değişen kimse var mı?
Bildiğim kadarıyla bir değişiklik olmamış.
Acaba sebebi nedir ? Kimsenin bilgisi var mı?
Artık sabrım kalmadı
-
Alıntı:
Jawad rumuzlu üyeden alıntı
Artık sabrım kalmadı ��
Selamlar. Seninle çok benzer durumdayız ve bende de henüz haber yok. Biliyorsun ki arada 2 bayram tatili vardı, bir de yaz ayları tatillerin yoğunluklu olarak kullanıldığı aylar. Bundan dolayı bence çoğu memur yıllık izinde olduğu için bu sıralar normalden bir tık daha yavaş ilerliyor olabilir. Bu tamamen benim fikrim :)
-
Herkese Selamlar,
Genel vatandaşlık başvuruları ne kadar sürede sonuçlanıyor?
Benim pasaportumun süresi bir buçuk sene kadar kaldı yetişir mi acaba?
-
Alıntı:
Jawad rumuzlu üyeden alıntı
Artık sabrım kalmadı ��
Dostum zaten eski yazilara bakarsan arastirma ve degerlendirme 6-15 ay arasi suruyor.
Yaz aylarinde zaten devlet isleri cok yavas ilerliyor.
Tahminimce yil sonuna dogru bi hizlanma olabilir.
-
Cappadocia Horse Safari Reservation
If you want to experience the unforgettable beauties of nature on horseback at sunset, you can take a look at our Cappadocia Horse Riding Safari tour. We aim to provide the best experience for our guests who will experience horse riding for the first time. According to availability, we organize excursions every hour during the day.
Cappadocia Private Tour Reservation
Join our Jeep Safari Cappadocia flight to discover the hidden beauties of Cappadocia. Experience more of Cappadocia on a full-day tour that visits both historical and natural attractions. Join this exclusive Hot Air Balloon Cappadocia Tour in Göreme and enjoy the uniquely shaped formations that offer one of the most impressive views in Cappadocia.
-
Alıntı:
eseptember rumuzlu üyeden alıntı
Herkese selam,
490 sayfanın neredeyse tamamını okuduktan sonra üye olmaya karar verdim :) 7 yıldır evli olduğum eşim için Türkiye vatandaşlık başvurusu yaptık evlilik yoluyla. 3 senedir burada oturuyoruz. Geçen hafta belgeleri Fatih'te teslim ettik ve eşim parmak izini verdi. Eve polis gelecek diyip gönderdiler bizi, ev hapsi halinde bekliyoruz. Ilk sorum, parmak izi verdikten sonra polisin gelmesinin aşağı yukarı ne kadar sürdüğünü bilen var mı? Bir zaman sınırı var mı resmi olmasa da? Bir de şu konsey mülakatı kısmını çok merak ediyoruz. Eşimin Türkçesi çok iyi değil, İstiklal Marşı'nı öğretmem gerekiyor mu gerçekten [emoji85] başka bilmemiz gereken, uyarmak istediğiniz ipuçları var mı?
Evde durmanıza gerek sizi arayacaklar öyle gelecekler yada karakola çağırıyor, mülakatta size ne zaman evlendiniz kaç çocuğunuz var dün ne yaptınız böyle sorular soracaklar o soruları aynı cevap vermeniz gerekiyor çok basit ve formalite merak etmeyin
Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
-
Arkadaslar burayi ne olur biraz aktif tutalim :)
Eskiler cogu vatandasliklarini aldi ve gittiler biz kaldik
Lutfen guncellemeleri yazalim.
-
ben de aynı arsıv arastırması 5 ayına gırdım yenı guncelleme yok :)
-
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaslar burayi ne olur biraz aktif tutalim :)
Eskiler cogu vatandasliklarini aldi ve gittiler biz kaldik
Lutfen guncellemeleri yazalim.
Doğru, katılıyorum.
Son aylarda biraz durgunluk var gibi ya da bilmiyorum arkadaşlar yazmak mı istemiyor.
07.03.2023 tarihinden bugüne kadar araştırma ve değerlendirme aşamasındayım.
Beklemeye devam..
-
bende 08-05-2023 tarihinden bugüne kadar araştırma ve değerlendirme aşamasındayım.
-
19/06/2023 itibariyle:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
-
Ben de subat 2023ten itibaren arastirma ve degerlendirme devam etmektedir asamasindayim. Dun Istanbul nufus mudurlugune gittim sordum eksik bir evrak falan yok beklemeniz lazim dediler.
-
Merhaba
Az önce Göç idaresinden aradılar (nüfus değil göç idaresi ) vatandaşlık başvurumla ilgili görüşmeye çağırdılar. Eksik evrak mı var diye sordum hayır rutin ama aynı zamanda önemli bir görüşmedir dediler.
daha önce bu şekilde göç idaresine çağrılan arkadaş var mı? varsa ne tür bir görüşme oluyor genelde
-
Daha önce böyle bişey olduğunu duymadim, Eğer eksik evrak ya adres değişikliği yaptı isen onunla ilgili ektra evrak isteyebilirler, ya da belki mülakat yapıp ve vatandaşlığını onaylar.
Gittikten sonra ne dediklerini buraya yazarsan seviniriz.
-
herkese merhaba
5 yıllık öğrenci+tapu dan ikamet izni ile başvurdum
başvuru 27.07.2022
komisyon mülakatı 04.11.2022
arşiv 11.01.2023
araştırma ve değerlendirme devam etmektedir 10.03.2023 ten bügüne kadar hala bekliyoruz.
-
5 haftadır, evlilik yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir, Yazıyor. İlk vatandaşlık başvurumuz 30 Kasım 2022. Anlamadığım şekilde bize de Esenyurt calisma başkanlığı göç idaresinden SMS geldi, 27.07 için bizzat görüşmeye geliniz diye. Anlam veremedim, 153 ve 199 hiçbir şey bilmiyor. SMS I bugün atıp ertesi günü çağırmalari mantıksız geldi. Bakalım ne diyecekler
-
Alıntı:
rza rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Az önce Göç idaresinden aradılar (nüfus değil göç idaresi ) vatandaşlık başvurumla ilgili görüşmeye çağırdılar. Eksik evrak mı var diye sordum hayır rutin ama aynı zamanda önemli bir görüşmedir dediler.
daha önce bu şekilde göç idaresine çağrılan arkadaş var mı? varsa ne tür bir görüşme oluyor genelde
Alıntı:
Ahmedd rumuzlu üyeden alıntı
5 haftadır, evlilik yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir, Yazıyor. İlk vatandaşlık başvurumuz 30 Kasım 2022. Anlamadığım şekilde bize de Esenyurt calisma başkanlığı göç idaresinden SMS geldi, 27.07 için bizzat görüşmeye geliniz diye. Anlam veremedim, 153 ve 199 hiçbir şey bilmiyor. SMS I bugün atıp ertesi günü çağırmalari mantıksız geldi. Bakalım ne diyecekler
Gorusmeye cagirilan arkadaslar umarim bir sorun yoktur.
Gorusmeden sonra bizi bilgilendirirseniz seviniriz :)
-
Alıntı:
Ahmedd rumuzlu üyeden alıntı
Yeni sisteme geciliyormus, artık parmak izinden sistemde tüm bilgiler çıkacakmış. Göç idaresi parmak izi için çağırmış. Ikametgahı devam edip parmak izi olmayan herkesi çağırıyorlar.
-
merhaba arkadaşlar bugün bu aşamaya geçtim? bu kötü şey mi?
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
-
Merhaba Tekrar.
Çağrılmamın sebebi Göç idaresindeki verilerde (daha önce beyan ettiğime rağmen) uyuşmazlık olması. Medeni durumdan tutun pasaport numarasına kadar!
Halbuki başvuru sırasında gün sayımı belgesindeki bu hataları görüp uyarmıştım memuru...
-
Alıntı:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
bi sonraki aşamaya geçmişsinizdir, tebrikler.
ne zaman komisyona girdiniz, onu paylaşırsanız diğer arkadaşlara da faydalı olur diye düşünüyorum.
-
Alıntı:
Tebrikler dostum. Bir sonraki asamaya gecmissin. En gec iki ayda sonuclanir diye dusunuyorum. Ben de tam senin gibi subat 2023te "arastirma ve degerlendirme devam etmektedir" asamasina gectim. Umarim benimki de yakin zamanda bir sonraki asamaya gecer. Yalniz sen nereden basvurdun? Ben istanbuldan basvurdum.
Acaba farkli sehirlerden basvurunca surecler farkli mi oluyor??
-
Alıntı:
alisch rumuzlu üyeden alıntı
bi sonraki aşamaya geçmişsinizdir, tebrikler.
ne zaman komisyona girdiniz, onu paylaşırsanız diğer arkadaşlara da faydalı olur diye düşünüyorum.
1- Başvuru Ocak 2022
2- Parmak izi Şubat 2022
3- Komisyon Haziran 2022
4- Ön inceleme Haziran 2022
5- İnceleme Haziran 2022
6- Arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listye eklendi Ekim 2023
7- Arşiv araştırması yapilmak üzeri ilgili kurumlara gönderilmiştir Aralık 2023
8- Araştırma ve değerlendirme Şubat 2023
9- Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir. (Bugün)
Alıntı:
peymank rumuzlu üyeden alıntı
Tebrikler dostum. Bir sonraki asamaya gecmissin. En gec iki ayda sonuclanir diye dusunuyorum. Ben de tam senin gibi subat 2023te "arastirma ve degerlendirme devam etmektedir" asamasina gectim. Umarim benimki de yakin zamanda bir sonraki asamaya gecer. Yalniz sen nereden basvurdun? Ben istanbuldan basvurdum.
teşekkürler ama biraz korkuyorum çünkü bu aşamayı atladım:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmek üzere onay aşamasındadır.
reddedilme durumunda mesaj nedir?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
peymank rumuzlu üyeden alıntı
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ankara'dan
-
merhaba listeye ekleyip bekleyen var mı 02 haziranda listeye eklendi hala onaylanmadı
-
merhaba guzel haber bu yakinda vatndas olursun hayrili olsun darisi basimiza
ne zaman basvurdun arsiv ne zaman girdin detayli yazarmisiniz
-
Ben Genel olarak Gaziantepten başvurdum, 5 yılık çalışma iznimle başvurdum
Başvuru tarihi - 05/04/2021
Parmak izi, il tahkikat - tarihi hatırlayamadım
Komisyon toplantısı - 24/11/2021
Belgelerin gönderilmesi - 03/12/2021
Ön inceleme - 07/12/2021
İnceleme - 21/12/2021
Arşiv Araştırma - 14/03/2022
Araştırma ve değerlendirme - 06/05/2022
(10 ay sonra) Eksik evrak bildirimi - 27/03/2023
ülkemizden apostili bekarlık belgesi ve yeniden sağlık raporu istendi
Evrakları halletmemiz biraz uzun sürdü, ortalama 40 gün sonra gaziantep nüfüse verebildik.
Tekrar araştırma ve değerlendirme olarak değişti - 15/05/2023.
Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir - 18/05/2023.
Bende de onay aşamasındır diye yazı çıkmadı.??
Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir - 02/06/2023
Yaklaşık 2 ay olacak. Benzer durumda olan var mı?
listeye girdikten sonra olumsuz çıkma ihtimali var mı?
-
Alıntı:
gsasktir rumuzlu üyeden alıntı
Ben Genel olarak Gaziantepten başvurdum, 5 yılık çalışma iznimle başvurdum
Başvuru tarihi - 05/04/2021
Parmak izi, il tahkikat - tarihi hatırlayamadım
Komisyon toplantısı - 24/11/2021
Belgelerin gönderilmesi - 03/12/2021
Ön inceleme - 07/12/2021
İnceleme - 21/12/2021
Arşiv Araştırma - 14/03/2022
Araştırma ve değerlendirme - 06/05/2022
(10 ay sonra) Eksik evrak bildirimi - 27/03/2023
ülkemizden apostili bekarlık belgesi ve yeniden sağlık raporu istendi
Evrakları halletmemiz biraz uzun sürdü, ortalama 40 gün sonra gaziantep nüfüse verebildik.
Tekrar araştırma ve değerlendirme olarak değişti - 15/05/2023.
Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir - 18/05/2023.
Bende de onay aşamasındır diye yazı çıkmadı.??
Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir - 02/06/2023
Yaklaşık 2 ay olacak. Benzer durumda olan var mı?
listeye girdikten sonra olumsuz çıkma ihtimali var mı?
Tebrikler @sam2011, darisi basimiza :)
@gsasktir dostum sen vatandas olmamismiyidin? ben seni vatandas oldun diye hatirliyorum eskiden :)
-
Evet ben vatandaş oldum ama bir arkadaş rica etti listeye eklendikten sonra iki aydır bekliyor aynı durumda olup olmayan diye merak ettiği için benden paylaşmamı istedi kendisi gaziantepten başvurmuş
-
Merhaba,
6 ay araştırması ve değerlendirme aşamasında bekledikten sonra bugün tekrardan arşiv aşamasın geri döndüm, neden böyle olduğunu bilgisi olan var mı?
-
Alıntı:
MhdAA rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
6 ay araştırması ve değerlendirme aşamasında bekledikten sonra bugün tekrardan arşiv aşamasın geri döndüm, neden böyle olduğunu bilgisi olan var mı?
Eski yazilara bakarsan genelde bu durum eksik evrak icin olabiliyor. Bence basvurdugunuz yere bi sorun.
-
Alıntı:
Evet ben vatandaş oldum ama bir arkadaş rica etti listeye eklendikten sonra iki aydır bekliyor aynı durumda olup olmayan diye merak ettiği için benden paylaşmamı istedi kendisi gaziantepten başvurmuş
arşivden sonra hangi aşamaya gittiniz? onay aşaması mesajını aldınız mı?
-
Hayır onay mesajı almadım arşivden sonra araştırma değerlendirme aşamasına geçti
-
Merhaba arkadaşlar başvurumun üzerinden 3 yıl geçti,hala sonuç yok.Bu konuda yazı yazabileceğimiz bir yer varmı?dilekçe gibi bişeyler yazan oldu mu hiç?
-
merhaba.
evet benide çağırdılar baya sorular sordular. ma 4 yıldır dosyam ankarada haka beklemedeyim.
- - - Güncellendi - - -
bende 4 yıl oldu senin gibi bende beklemedeyim hatta ankaraya gitmeyi düşünüyorum.
-
Merhaba SCARTK ve armnj sizin başvurularınız hangi aşamada ?
-
Alıntı:
Merhaba SCARTK ve armnj sizin başvurularınız hangi aşamada ?
agustos 2020 de başvurdum,yaklaşık 2022 in şubatında araştırma değerlendirmeye geçti,2023 ocakta eksik evrak geldi onu götürdüm sonra,2023 şubatta tekrar araştırma için ilgili kurumlara gönderilmiştir aşamasına girdi.Hala aynı.
-
Alıntı:
SCARTK rumuzlu üyeden alıntı
agustos 2020 de başvurdum,yaklaşık 2022 in şubatında araştırma değerlendirmeye geçti,2023 ocakta eksik evrak geldi onu götürdüm sonra,2023 şubatta tekrar araştırma için ilgili kurumlara gönderilmiştir aşamasına girdi.Hala aynı.
Eksik evrak olarak hangi belgeleri istediler yazabilir misiniz?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
rza rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Tekrar.
Çağrılmamın sebebi Göç idaresindeki verilerde (daha önce beyan ettiğime rağmen) uyuşmazlık olması. Medeni durumdan tutun pasaport numarasına kadar!
Halbuki başvuru sırasında gün sayımı belgesindeki bu hataları görüp uyarmıştım memuru...
Sistemdeki uymayan bilgilerin nedeni neymiş ve hangi yoldan başvuru yapmıştınız yazabilir misiniz?