-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Katerina1994 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese iyi akşamlar, az önce bir bağlantı içeren bir mesaj aldım. Tüm verilere, kimlik'in Türk kişisel numarasına sahiptir. Şimdi bana bundan sonra ne yapacağımı söyleyin lütfen? nereye gitmek lazım?Çok mutluyum, rahatlarım... Herkese böyle olsun arkadaşlar.
Vatandaşlığı kazandınız mı ? Benim hala sonuçlanmadı daha ne kadar bekleyecegim 5 haftadir karar makamina gönderildi... bu kadar uzun surmesi normal mi yaaa ?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
mehmet10751 rumuzlu üyeden alıntı
Evlilik üzerine vatandaşlık için başvurmuştuk 28 marttan beri karar aşamasında ne bitmek bilmez kararmış anlamadım, oturma izni 50 gün sonra bitiyor işin kötü yanı pasaport süreside bitiyor, pasaport yenilemekte çok zor ancak memlekete gitmeliyiz, acaba karar aşaması ne zaman biter bu durumda olan varmı?
Son durumuz ne herhangi bir degisiklik var mı sizde ?
-
Alıntı:
Mvl22 rumuzlu üyeden alıntı
Vatandaşlığı kazandınız mı ? Benim hala sonuçlanmadı daha ne kadar bekleyecegim 5 haftadir karar makamina gönderildi... bu kadar uzun surmesi normal mi yaaa ?
- - - Güncellendi - - -
Son durumuz ne herhangi bir degisiklik var mı sizde ?
Evet, kazandım. Mesaj gelmiş ve içinde TC numarası vardı herşey. Şimdi randevu lazım kimlik için. Ben galiba 1,5 ay bekledim gibi, bir arkadaşım 2 ay sonra olumlu sonuç aldı.
-
Alıntı:
Katerina1994 rumuzlu üyeden alıntı
Evet, kazandım. Mesaj gelmiş ve içinde TC numarası vardı herşey. Şimdi randevu lazım kimlik için. Ben galiba 1,5 ay bekledim gibi, bir arkadaşım 2 ay sonra olumlu sonuç aldı.
AZ önce sorguladım ve 'Sonuçlandırma Aşamasında ' yazıyordu galiba bugun benimde açıklanacak.
Sizi tebrik ederim benim bugun aciklanirsa 38 gün beklemiş olacağım :)
-
Bende bugun tebligimi aldim arkadaslar, gonderilen linke tiklayinca acilmiyor normal mi sizce yoksa daha sonra ulasabilir miyim sizce ?
-
Merhabalar,
5 yıl öğrenci izni + sonrasında alınan çalışma izni ile vatandaşlık başvurusu yapmıştım. Mülakata 22.11.2022 tarihinde çağırıldım. 8 Mart tarihinden itibaren de "Vatandaşlık başvurunuza ilişkin arşiv araştırma yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir mesajını aldım. Yaklaşık olarak ne kadar sürem var daha, bu süreleri takip eden ve hakim olan birileri varsa yardımcı olabilir mi? Bunu merak etmemin asıl sebebi, ben Türkiyede çalışma izni ile ikamet ediyorum, sırf bu yüzden iş değiştirme veya işten ayrılma gibi durumları yapamıyorum. Başvuru sonuçlanana kadar her zaman çalışma iznim olması gerekiyor mu?
Umarım herkesin başvurusu olumlu sonuçlanır,
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
-
Alıntı:
ks-vatandaslik rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
5 yıl öğrenci izni + sonrasında alınan çalışma izni ile vatandaşlık başvurusu yapmıştım. Mülakata 22.11.2022 tarihinde çağırıldım. 8 Mart tarihinden itibaren de "Vatandaşlık başvurunuza ilişkin arşiv araştırma yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir mesajını aldım. Yaklaşık olarak ne kadar sürem var daha, bu süreleri takip eden ve hakim olan birileri varsa yardımcı olabilir mi? Bunu merak etmemin asıl sebebi, ben Türkiyede çalışma izni ile ikamet ediyorum, sırf bu yüzden iş değiştirme veya işten ayrılma gibi durumları yapamıyorum. Başvuru sonuçlanana kadar her zaman çalışma iznim olması gerekiyor mu?
Umarım herkesin başvurusu olumlu sonuçlanır,
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Bende hemen hemen seninle ayni durumdayim dostum ancak bildigim tek sey var; calisma iznin ile is degisterebilrsin.
Ben iki hafta once is degistirdim ve calisma iznimin trasfer islemi gerceklestirildi.
-
Merhabalar
bildiğim kadari ile iş değiştirebilirsiniz. vatandaşliğiniz sonuçlanana kadar çaşışma iznin devam etmesi gerekiyor.
bence bir ay içinde bir sonraki aşamaya geçersiniz ve toplam vatandaşlığınız cıkana kadar en az 6 ay sürer.
-
Alıntı:
Jawad rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
bildiğim kadari ile iş değiştirebilirsiniz. vatandaşliğiniz sonuçlanana kadar çaşışma iznin devam etmesi gerekiyor.
bence bir ay içinde bir sonraki aşamaya geçersiniz ve toplam vatandaşlığınız cıkana kadar en az 6 ay sürer.
Jawad, senin ile ayni durumdayim dostum :)
25/03/2022: Basvuru
16/05/2022: Parmak izi
10/11/2022: Komisyon
16/12/2022: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır
19/12/2022: On inceleme
25/12/2022: inceleme
06/02/2023: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
21/04/2023: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
-
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Jawad, senin ile ayni durumdayim dostum :)
25/03/2022: Basvuru
16/05/2022: Parmak izi
10/11/2022: Komisyon
16/12/2022: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır
19/12/2022: On inceleme
25/12/2022: inceleme
06/02/2023: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
21/04/2023: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
Aynn kardesim, yakin zamanda guzel haberleri bekleriz insallah.
-
Merhabalar,
Başvuru tarihlerimiz çok yakınmış, aramızda 2 hafta var. Bana henüz "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir." mesajı gelmedi, yakında gelir diye anlıyorum.
Peki çalışma izni transferini yaparken bu süreç ne kadar sürdü? Ben mühendisim, biraz uzun sürüyor çalışma izni çıkartma işleri, transfer işi de bildiğim kadarıyla normal çalışma izni başvurusu gibi uzun sürüyor (2-2.5 ay gibi).
Cevaplar için teşekkürler:)
-
Alıntı:
Merhabalar,
Başvuru tarihlerimiz çok yakınmış, aramızda 2 hafta var. Bana henüz "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir." mesajı gelmedi, yakında gelir diye anlıyorum.
Peki çalışma izni transferini yaparken bu süreç ne kadar sürdü? Ben mühendisim, biraz uzun sürüyor çalışma izni çıkartma işleri, transfer işi de bildiğim kadarıyla normal çalışma izni başvurusu gibi uzun sürüyor (2-2.5 ay gibi).
Cevaplar için teşekkürler:)
Ben daha iki hafta once is degistirdim ve calisma izni transferi yaptim(1.5 - 2 ay surdu).
Valla dostum mumkunse hic is degistirme :) cunku cok yipratici olabiliyor.
Ama calisma iznimi bildirmem gerekiyor mu bilmiyorum.
-
Alıntı:
Ben daha iki hafta once is degistirdim ve calisma izni transferi yaptim(1.5 - 2 ay surdu).
Valla dostum mumkunse hic is degistirme :) cunku cok yipratici olabiliyor.
Ama calisma iznimi bildirmem gerekiyor mu bilmiyorum.
Tebrik ederim! En azından çoğu adımlardan geçtiniz, bende mesela 5 ay sürdü "arşiv araştırma süreci devam ediyor".
-
Merhaba arkadaşlar benim başvuru sürecim böyle , Araştırma ve değerlendirme tahmini olarak daha ne kadar sürer ?
Başvuru : :29.11.2021
Komisyon: :30.05.2022
Evraklar G.M.gönderildi :26.06.2022
Ön inceleme :03.07.2022
İnceleme :10.07.2022
Arşiv araştırması. :12.12.2022
Araştırma değerlendirme :10.02.2023.....
Hala devam ediyor 25.05.2023
-
Merhabalar,
Evlilik yoluyla ile başvuruda Ekim 2022 tarihinden itibaren,
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
Bu aşamada hiç güncelleme olmadı. Izmir il nüfus müdürlüğüne de telefon ile ulaşamıyoruz, neredeyse 8 aydır ön inceleme yapılmaktadır yazıyor. Konu ile ilgili nasıl bilgi alabilirim?
Şimdiden teşekkürler...
-
eylül 2020 de genel yolla başvurdum,yaklaşık şubat 2022 de araştırma değerlendirmeye girdi,ocak 2023 te eksik evrak verdim ve sonra tekrar araştırma için ilgili kurumlara gönderildi.3 ay orda kaldı.Tekrar araştırma değerlendirmeye girdi.Bugünde tekrar 3 defa araştırma için ilgili kurumlara gönderilmiştir çıktı.
Buna benzer durum yaşayan varmı?2.5 senedir bekliyorum gerçekten çok yoruldum artık,bıktım usandım.
-
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Hayırlı olsun. Hiçbir şey otomatik aktarılımıyor. Diploma için mezun olduğunuz üniversite ile görüşmeniz lazım. Ben mail atarak halletmiştim. Diplomalarının taranmış halleri ile kimlik maille attım. Hem lisans hem de yüksek lisans mezuniyetim ve transkriptler edevlette görünüyor. Şayet isim/soyisim değiştiyse, edevlette yine de eski isim/soyisim görünüyor
SM-G988B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba Lisans Diploma için mail yada telefonu hangi birime yaziyoruz, fakültenin òğrenci işlerine mi yoksa enstütülerine mi ? Ayrıca yeni e devlet slşifremi aldım başka neler yapmam gerek eski e devlet ve yeni e devlet bilgilerim nasil aktarilir , e nabızıda aktarmam gerekiyor mu ? Şuan ssk'dan eşim üzerinden faydalanıyor ssk ya gidip tekrar günceleme yapmam gerekiyor mu ? Başka yapilacak birsey var mî?
Ayrı bir konu 99 lu tc mi nüfus müdürlüğü teslim almadı göç idaresine gòtürün ceza filan uygulamasınlar dedi götürmeme gerek var mı ?
Bilen arkadaşlar yardımci olursalar teşekkürler
-
Alıntı:
SCARTK rumuzlu üyeden alıntı
eylül 2020 de genel yolla başvurdum,yaklaşık şubat 2022 de araştırma değerlendirmeye girdi,ocak 2023 te eksik evrak verdim ve sonra tekrar araştırma için ilgili kurumlara gönderildi.3 ay orda kaldı.Tekrar araştırma değerlendirmeye girdi.Bugünde tekrar 3 defa araştırma için ilgili kurumlara gönderilmiştir çıktı.
Buna benzer durum yaşayan varmı?2.5 senedir bekliyorum gerçekten çok yoruldum artık,bıktım usandım.
Merhaba dostum, acaba eksik evrak neydi? Kac kere eksik evraga takildiniz?
-
Arkadaslar selam,
Yakin zamanda is degisikligi nedeniyle calisma iznimi degistirdim(transfer ettim).
Vatandaslik sureci devam ederken, yeni calisma iznini bildirmem gerekir mi?
-
Arkadaşlar, evlilik yoluyla vatanndaşlığımı aldım. Kimlik basvurusunda bulundum. E devlet şifremi aldım. Başka neler yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olur musunuz ?
Ayrıca 99 lu tc mi göç idaresine teslim etmem gerekiyor mu ?
-
Merhaba Dostum,
Yeni çalışma iznin gelince taratıp kopyasını nüfus ve vatandaşlık müdürlüğüne teslim edersen iyi olur.
Eğer çalışma iznini götüremezsin Yeni mesaj gelecek evrak eksikliği diye, nüfuse gidince çalışma iznin kopyasını ister.
Öyle olunca Arşiv araştırma ve arşive araştırma ve değerlendirme süreci yeniden başlar.
Bence bu riski göze alma çalışma iznin gelince hiç beklemeden nüfus götür.
-
Alıntı:
Merhaba dostum, acaba eksik evrak neydi? Kac kere eksik evraga takildiniz?
oturma iznim pasaportum bitmişti yeniledim orda takıldım 1 kere,bide evli olduğuma dair ülkemden belge istediler (ocak ayında).Soruyorum eksik herhangi bir belge yok diyorlar.
-
Selamlar,
Aramızda Türkmenistan’lı olup evrak hazırlama sürecini tamamlayanlar var mı?
“Evli ise eş ve çocuklarının aile bağını kanıtlayan Nüfus Kayıt Örneği veya Benzeri Belge” yani Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesi’nin Türkmenistan’da karşılığı nedir? Nüfus müdürlüğüne sordurttum net bir yanıt veremiyorlar. Siz bu kısımı nasıl aştınız?
Şimdiden teşekkür ederim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
Alıntı:
MhdAA rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar benim başvuru sürecim böyle , Araştırma ve değerlendirme tahmini olarak daha ne kadar sürer ?
Başvuru : :29.11.2021
Komisyon: :30.05.2022
Evraklar G.M.gönderildi :26.06.2022
Ön inceleme :03.07.2022
İnceleme :10.07.2022
Arşiv araştırması. :12.12.2022
Araştırma değerlendirme :10.02.2023.....
Hala devam ediyor 25.05.2023
Biri buna cevap verebilir mi :) Benin içn de önemli. Ben de 29.05.2023'den itibaren "hala devam ediyor" aşamasına geçtim, yaklaşık ne kadar sürüyor bu aşama? Zaten son aşama bildiğim kadarıyla.
-
Alıntı:
emin.sait rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar,
Aramızda Türkmenistan’lı olup evrak hazırlama sürecini tamamlayanlar var mı?
“Evli ise eş ve çocuklarının aile bağını kanıtlayan Nüfus Kayıt Örneği veya Benzeri Belge” yani Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesi’nin Türkmenistan’da karşılığı nedir? Nüfus müdürlüğüne sordurttum net bir yanıt veremiyorlar. Siz bu kısımı nasıl aştınız?
Şimdiden teşekkür ederim.
Bu sostaw semyi ve mesto propiski olabilir; Ben genel yolla başvuru yaptım ama Nüfus Kayıt Örneği (bekar olduğum için) istenilmedi. Elçilikten sadece doğum belgesi ve bekarlık belgesini verdim.
-
Alıntı:
Biri buna cevap verebilir mi :) Benin içn de önemli. Ben de 29.05.2023'den itibaren "hala devam ediyor" aşamasına geçtim, yaklaşık ne kadar sürüyor bu aşama? Zaten son aşama bildiğim kadarıyla.
"Araştırma değerlendirme" den sonra direk listeye eklenmesi lazim deil mi?
"hala devam ediyor" hangi adim oluyor acaba?
-
Alıntı:
"Araştırma değerlendirme" den sonra direk listeye eklenmesi lazim deil mi?
"hala devam ediyor" hangi adim oluyor acaba?
Bu aşamadan bahsediyor: "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir".
-
Alıntı:
Çarjowdan rumuzlu üyeden alıntı
Bu sostaw semyi ve mesto propiski olabilir; Ben genel yolla başvuru yaptım ama Nüfus Kayıt Örneği (bekar olduğum için) istenilmedi. Elçilikten sadece doğum belgesi ve bekarlık belgesini verdim.
Cevap için teşekkür ederim,
İstenilen belgeler değişiklik gösterebiliyor sanırım vatandaşlık almış iki kişiye sordum istenilen belgeler farklı. Kiminden istenen kiminden istenmemiş. Ben evliyim evlilik cüzdanımın yanı sıra medeni hal belgesi de istiyorlar. Gittim özellikle sordum listede yazan belgelerin hepsini getir dediler.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6f12599441.jpg
-
Son bir ayda durumu değişen kimse var mı acaba ?
Yaklaşık 3 ay oldu benimkinde hiç bir deÄisiklik yok maalesef.
-
Alıntı:
Son bir ayda durumu değişen kimse var mı acaba ?
Yaklaşık 3 ay oldu benimkinde hiç bir deÄisiklik yok maalesef.
Benim de iki ay oldu dostum. Bu arada senin sureci paylasirmisin?
-
Durumum bu şekilde ilerledi:
1- Başvuru 17.06.2022
2- Parmak izi 02 09.2022
3- İl tahkikatı bitti 20.10.2022
4- Komisyon 26.10.2022
5-Evraklar genel müdürlüğe gönderildi 15 11.2022
6- Ön inceleme 23.11.2022
7- İnceleme 30.11.2022
8- Arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listye eklendi 09.01.2023
9- Arşiv araştırma gönderilecek listeye dahil edilmiştir 11.01.2023
10- Arşiv araştırması yapilmak üzeri ilgili kurumlara gönderilmiştir 11.01.2023
11- Araştırma ve değerlendirme 07.03.2023
Benim durumumda olan ya da 2022 ilk 6 ayinda başvuru yapanlar lütfen sürecini bu şekilde yazarsa sevinirim. en azından fikir sahibi oluruz.
Allah hepimize sabır versin ��
-
Alıntı:
1- Başvuru 17.06.2022
2- Parmak izi 02 09.2022
4- Komisyon 26.10.2022
7- İnceleme 30.11.2022
Benim durumumda olan ya da 2022 ilk 6 ayinda başvuru yapanlar lütfen sürecini bu şekilde yazarsa sevinirim. en azından fikir sahibi oluruz.
Amin dostum, 2022 de basvuran bir kac kisi vardi hatirladigim kadariyle ama ne durumdalar bilmiyorum.
Birde herkesin farkli ilerliyor, mesela ben senden 3 ay once basvurdum ama gorunuse gore sen benden daha hizli ilerliyorsun :)
-
Alıntı:
1- Başvuru 17.06.2022
2- Parmak izi 02 09.2022
4- Komisyon 26.10.2022
7- İnceleme 30.11.2022
Sürecimiz çok benzer, ben de 22.11.2022 tarihinde komisyon/mülakata çağırıldım, ve şuan "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" sürecindeyim. Bu aşama kaç ay sürüyor bilen var mı? Biri bunu cevaplasa da ona göre her gün başvurumun sonucunu kontrol etmiyim :=)
-
Alıntı:
1- Başvuru 17.06.2022
2- Parmak izi 02 09.2022
4- Komisyon 26.10.2022
7- İnceleme 30.11.2022
1- Başvuru Ocak 2022
2- Parmak izi Şubat 2022
3- Komisyon Haziran 2022
4- Ön inceleme Haziran 2022
5- İnceleme Haziran 2022
6- Arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listye eklendi Ekim 2023
7- Arşiv araştırması yapilmak üzeri ilgili kurumlara gönderilmiştir Aralık 2023
8- Araştırma ve değerlendirme Şubat 2023
inşallah çok yakında araştırmadan çıkarım
-
Bugün mesaj aşağıdaki gibi değişti:
"Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir."
-
Merhaba herkese.
Evlilik yoluyla başvuruda bulundum.
1- Başvuru 01.04.2022
2- Parmak izi 17.05.2022
3- İl tahkikatı bitti 15.11.2022
4- Komisyon 22.11.2022
5-Evraklar genel müdürlüğe ulaşmış ve incelenmektedir 13.02.2023
6- Arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir 14.03.2023
Süreç devam etmektedir
- - - Güncellendi - - -
Arkadaşlar evlilikle başvurularda araştırma ve değerlendirme süreci kaç ay sürer sizce ?
Alıntı:
ado92 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba herkese.
Evlilik yoluyla başvuruda bulundum.
1- Başvuru 01.04.2022
2- Parmak izi 17.05.2022
3- İl tahkikatı bitti 15.11.2022
4- Komisyon 22.11.2022
5-Evraklar genel müdürlüğe ulaşmış ve incelenmektedir 13.02.2023
6- Arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir 14.03.2023
Süreç devam etmektedir
-
Herkese selamlar
Bugün durumum Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir olarak değişti.
Dosya teslim : 12-08-2022
Komisyon : 14-03-2023
Genel Müdürlüğe ulaştı inceleme başlandı : 13-04-2023
Kurumlara gönderilecek listeye dahil edildi : 07-06-2023
Kurumlara gönderildi : 19-06-2023
-
Herkese selam,
490 sayfanın neredeyse tamamını okuduktan sonra üye olmaya karar verdim :) 7 yıldır evli olduğum eşim için Türkiye vatandaşlık başvurusu yaptık evlilik yoluyla. 3 senedir burada oturuyoruz. Geçen hafta belgeleri Fatih'te teslim ettik ve eşim parmak izini verdi. Eve polis gelecek diyip gönderdiler bizi, ev hapsi halinde bekliyoruz. Ilk sorum, parmak izi verdikten sonra polisin gelmesinin aşağı yukarı ne kadar sürdüğünü bilen var mı? Bir zaman sınırı var mı resmi olmasa da? Bir de şu konsey mülakatı kısmını çok merak ediyoruz. Eşimin Türkçesi çok iyi değil, İstiklal Marşı'nı öğretmem gerekiyor mu gerçekten 🙈 başka bilmemiz gereken, uyarmak istediğiniz ipuçları var mı?
-
Selam herkese,
Son zamanlarda 'Araştırma ve değerlendirme' sureci degisen varmi?
-
1- Başvuru 27.01.2022
2- Parmak izi 03 03.2022
3- İl tahkikatı bitti 20.04.2022
4- Komisyon 17.05.2022
5-Evraklar genel müdürlüğe gönderildi 20 05.2022
6- Ön inceleme 01.06.2022
7- İnceleme 15.06.2022
8- Arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listye eklendi 09.09.2022
9- Arşiv araştırma gönderilecek listeye dahil edilmiştir 20.09.2022
10- Arşiv araştırması yapilmak üzeri ilgili kurumlara gönderilmiştir 27.10.2022
8 ay gecti hala ayni
-
Alıntı:
NASRI rumuzlu üyeden alıntı
1- Başvuru 27.01.2022
2- Parmak izi 03 03.2022
3- İl tahkikatı bitti 20.04.2022
4- Komisyon 17.05.2022
5-Evraklar genel müdürlüğe gönderildi 20 05.2022
6- Ön inceleme 01.06.2022
7- İnceleme 15.06.2022
8- Arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listye eklendi 09.09.2022
9- Arşiv araştırma gönderilecek listeye dahil edilmiştir 20.09.2022
10- Arşiv araştırması yapilmak üzeri ilgili kurumlara gönderilmiştir 27.10.2022
8 ay gecti hala ayni
Dostum senin basvurunda bir problem oldugunu dusunuyorum. Gecen yil basvuran hemen hemen herkes suan "Arastirma ve degerlendirme" surecinde.
Bence bi ugra ve durumunu ogren belki eksik bir belge vardir.