-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Çarjowdan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, sonunda aldım! Özgürlüğü kavuştum; ben 4 yıl üniversite, + 1 yıllık kısa dönem ikamet (6 ay kala çalışma iznine başvurdum), + 2 yıl çalışma izni ile başvuru yaptım.
10.02.2022 mülakat
28.02.2022 ulaşmamıştır
08.03.2022 ön inceleme
24.03.2022 inceleme
24.05.2022 arşiv araştırması için evrak gidecek
10.06.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
23.12.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
01.04.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
10.04.2023
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir
24.04.2023 Vatandaşlık başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir. B001
Bitti!
Hayırlı olsun
pazartesi günü benimki de onaylandı salı günü kimli, ehliyet ve pasaport için başvuru yaptım kimlik ve ehliyetim geldi ancak pasaport daha gelmedi
Bu arada pasaport kaç gün içinde gelir bilen var mı?
-
Alıntı:
Merhaba, sonunda aldım! Özgürlüğü kavuştum; ben 4 yıl üniversite, + 1 yıllık kısa dönem ikamet (6 ay kala çalışma iznine başvurdum), + 2 yıl çalışma izni ile başvuru yaptım.
10.02.2022 mülakat
28.02.2022 ulaşmamıştır
08.03.2022 ön inceleme
24.03.2022 inceleme
24.05.2022 arşiv araştırması için evrak gidecek
10.06.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
23.12.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
01.04.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
10.04.2023
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir
24.04.2023 Vatandaşlık başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir. B001
Bitti!
--------------------------------------------------------------
Hayırlı olsun! ne zaman başvurdun 2022 şubat mı?
-
Alıntı:
bakar12 rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı olsun
pazartesi günü benimki de onaylandı salı günü kimli, ehliyet ve pasaport için başvuru yaptım kimlik ve ehliyetim geldi ancak pasaport daha gelmedi
kimliğiniz ne zaman geldi?bende salı günü başvurdum daha gelmedi kimliğim
-
Alıntı:
Elipm rumuzlu üyeden alıntı
Ben salı günü başvuru yaptım Perşembe sabah geldi kimlik ve ehliyetler hemen geliyor da pasaport geç geliyor
-
Alıntı:
Ben salı günü başvuru yaptım Perşembe sabah geldi kimlik ve ehliyetler hemen geliyor da pasaport geç geliyor
Ben de salı günü saat 2'de başvurdum ama daha gelmemiş. çip sorunu var diyorlar da ama bir çok kişinin kimliği gelmiş.
-
Alıntı:
Ben de salı günü saat 2'de başvurdum ama daha gelmemiş. çip sorunu var diyorlar da ama bir çok kişinin kimliği gelmiş.
Sizinki biraz gecikmiş. Ben cuma günü başvurdum, kargoya verilmiş diye mesaj geldi dün. Şaşırdım bu sürede hazır olmasına. Daha gelmedi ama yarın gelir diye düşünüyorum. Belki başvurduğumuz yere ve yoğunluğuna göre değişiyor, bilemiyorum.
-
Alıntı:
Hayırlı olsun
Teşekkür ederim bakar12, size de hayırlı olsun. Pasaport için ben de başvuru yapacağım. Duyduğum kadarıyal(yanlış olabilir) çip krizinden dolayı 2 ayda geliyor. Ama siz alo 199 arayıp yurtdışına çıkış yapacağınızı ve acil durum olduğunu belirtmeniz gerekiyor, o halda hızlandırılmış olacak yani 1-2 haftada geliyormuş. Ben de aynısını yapacağım.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
sam2011 rumuzlu üyeden alıntı
--------------------------------------------------------------
Hayırlı olsun! ne zaman başvurdun 2022 şubat mı?
Merhaba sam11, çok teşekkür ederim. Başvuruyu 2021 ekim yaptım ve polis 2022 aralıkta geldi.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Sayın Elipm, ptt çok yavaş, bugün direk şubeden almaya çalıştım ama "kargoyu ayırtmamışlar". Yav bu memurların çalışmasına hayranım. Ne zaman dağıtıma çıkacak belli değil
-
Alıntı:
Teşekkür ederim bakar12, size de hayırlı olsun. Pasaport için ben de başvuru yapacağım. Duyduğum kadarıyal(yanlış olabilir) çip krizinden dolayı 2 ayda geliyor. Ama siz alo 199 arayıp yurtdışına çıkış yapacağınızı ve acil durum olduğunu belirtmeniz gerekiyor, o halda hızlandırılmış olacak yani 1-2 haftada geliyormuş. Ben de aynısını yapacağım.
- - - Güncellendi - - -
Merhaba sam11, çok teşekkür ederim. Başvuruyu 2021 ekim yaptım ve polis 2022 aralıkta geldi.
- - - Güncellendi - - -
Sayın Elipm, ptt çok yavaş, bugün direk şubeden almaya çalıştım ama "kargoyu ayırtmamışlar". Yav bu memurların çalışmasına hayranım. Ne zaman dağıtıma çıkacak belli değil
Başıma gelenleri yazıyorum belki birisi için lazım olur. Ben bir hata yaptım o yüzden kimliğimi çok zor teslim aldım, başvuru yaptığım zaman bayan memur adres sormadığı için direk sistemde olan ev adresime gitmiş kartım. Benim de aklıma gelmedi iş yeri adresimi vermek. gündüz iş yerimde olduğum için evde kimse yoktu. ptt bildirim belgesi de yere düştüğü için görmemişim. dün 199'u aradım kartınız iki sefer adresinize gitmiş ancak evde kimse olmadığı için teslim edilmemiş başvuru yaptığınız yerden alın dediler. Ankara'nın bir ucundan diğer ucuna gittim kartınız burda değil dediler. kendi mahalanızın ptt şubesine gidin dediler. ptt'ye gittim il ilçe nufüs müdürlüğüne gitmiş dediler ancak adres görünmüyor dediler. ankara çankaya'da birden fazla nufüs şubeleri var. bu sabah tekrar şansımı denedim kızılay'daki şubeye gitim ve ordan teslim aldım. başvuru yaptığım zaman iş yeri adresimi vermem gerekiyordu bu zorlukları yaşamamk için.
-
Herkese merhaba, 5 Nisan'da evlilik yoluyla vatandaşlık başvurumun karar için gönderildiğine dair bir SMS aldım. 5 Mayıs bir ay olacak. Bazı arkadaşlar iki aydır karar bekliyor. Bu prosedür neden bu kadar uzun? 199'u aradım karar için başvuru yapıldı beklemeniz gerekiyor diyorlar. Bazı kağıtlar eksik olsaydı, bana haber verirler miydi? Yoksa başvurduğum yere mi gitmeliyim? Ne yapmalıyız?
-
Herkese Merhaba
Vatandaşlık geldikten sonra SGK , Sağlık durumu vb. gibi eşleştirmeleri yaptıran varmı ? kolaylık olsun diye anlatmanızı rica ederim , Banka hesapları telefon ve internet abonelikleri , otomatik değişen birşey varmı yoksa hepsine tek tek başvurmamız mı gerekiyor ?
-
Alıntı:
Katerina1994 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba, 5 Nisan'da evlilik yoluyla vatandaşlık başvurumun karar için gönderildiğine dair bir SMS aldım. 5 Mayıs bir ay olacak. Bazı arkadaşlar iki aydır karar bekliyor. Bu prosedür neden bu kadar uzun? 199'u aradım karar için başvuru yapıldı beklemeniz gerekiyor diyorlar. Bazı kağıtlar eksik olsaydı, bana haber verirler miydi? Yoksa başvurduğum yere mi gitmeliyim? Ne yapmalıyız?
Benimde ayni şekilde , tahminimce haftaya pazartesi açıklanacak. Aciklanmassa secimlerden sonraya kalir. 199 bu konu hakkinda bilgi sahibi değil. Son onayda evlileri onaylamadılar... neden bende anlamadım
-
Alıntı:
kn.sn rumuzlu üyeden alıntı
Herkese Merhaba
Vatandaşlık geldikten sonra SGK , Sağlık durumu vb. gibi eşleştirmeleri yaptıran varmı ? kolaylık olsun diye anlatmanızı rica ederim , Banka hesapları telefon ve internet abonelikleri , otomatik değişen birşey varmı yoksa hepsine tek tek başvurmamız mı gerekiyor ?
Ben hemen hemen her şeyi yeni kimliğeme aldırdım kolaylık olsun diye aşağıda yazıyorum.
İlk önce eski kimliğim ve yeni kimliğim ile birlikte sosyal güvenlik kurumuna gittim ve sigorta deviri yaptım bu işlem 15 dakika filan sürdü. Aynı gün içerisinde il sağlık müdürlüğüne giderek dilekçe verdim bir kaç saat sonra aşılarım ve diğer sağlık bilgilerimi yeni kimliğime devrettiler.
Sonra üniversiteme eski kimliğim, yeni kimliğim ve Mezuniyet belgesini Mail olarak atarak kimlik bilgilerimi güncellemelerini talep ettim onlarda yardımcı oldular ve ayni gün içerisinde halletiler.
Askerlik Muafiyet belgesi için de geçen hafta Cuma günü askerlik şübesine gittim sonra salı gün gel dediler dün onlara gitmeden önce E devletime baktım Muafiyet belgesini vermişler o yüzden dün gitmedim yani gerek kalmadı.
Telefon numaramı de yeni kimlik bilgelerime göre güncelledim.
Şuanda benim sadece bankalar kaldı onları da bu hafta halletmeye düşünüyorum
- - - Güncellendi - - -
Bu arada Sigorta deviri yaptığımızda borç çıkabilir bilginiz olsun
Benim çok borcum çıkmış nedeni bilmiyorum ancak SGK’ye telefonla aradım sonra silmişler şuanda borcum görünmüyor. ama yinede sigorta deviri yaptığınızda kontrol edin
-
Alıntı:
Ben hemen hemen her şeyi yeni kimliğeme aldırdım kolaylık olsun diye aşağıda yazıyorum.
İlk önce eski kimliğim ve yeni kimliğim ile birlikte sosyal güvenlik kurumuna gittim ve sigorta deviri yaptım bu işlem 15 dakika filan sürdü. Aynı gün içerisinde il sağlık müdürlüğüne giderek dilekçe verdim bir kaç saat sonra aşılarım ve diğer sağlık bilgilerimi yeni kimliğime devrettiler.
Sonra üniversiteme eski kimliğim, yeni kimliğim ve Mezuniyet belgesini Mail olarak atarak kimlik bilgilerimi güncellemelerini talep ettim onlarda yardımcı oldular ve ayni gün içerisinde halletiler.
Askerlik Muafiyet belgesi için de geçen hafta Cuma günü askerlik şübesine gittim sonra salı gün gel dediler dün onlara gitmeden önce E devletime baktım Muafiyet belgesini vermişler o yüzden dün gitmedim yani gerek kalmadı.
- - - Güncellendi - - -
Benim çok borcum çıkmış nedeni bilmiyorum ancak SGK’ye telefonla aradım sonra silmişler şuanda borcum görünmüyor. ama yinede sigorta deviri yaptığınızda kontrol edin
bilgiler çok yararlı oldu teşekkür ederim, ben il sağlık müdürlüğüne gittim onlar Aile hekimine gitmen gerekiyor dediler , Aile hekimide 10 gün falan sürer bilgilerinin eşleşmesi dedi. Askerlik durumunda da ( Askerlikle yükümlü olmadığınız için bu hizmeti kullanamazsınız. ) bu mesaj yazıyor edevlette .
-
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
Merhaba bakar12, paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. Sizde böyle durum oldu mu? Daha dün teslim aldım kimlik kart, ama yeni banka hesap açtıramıyorum çünkü bilgilerim yokmuş(edevlet açtırdım). İşkur'a kayıt olmak istedim, aynı sorunla karşılaşıyorum.
Askeri şubeye gittim, "11. madde değil mi?, Muaf mı? Evet dedi memur başka memura" ama edevletten takip et dediler. 27 yaşım olacak ama askerlik ne olacak belli değil.
-
[QUOTE=kn.sn;651876]bilgiler çok yararlı oldu teşekkür ederim, ben il sağlık müdürlüğüne gittim onlar Aile hekimine gitmen gerekiyor dediler , Aile hekimide 10 gün falan sürer bilgilerinin eşleşmesi dedi. Askerlik durumunda da ( Askerlikle yükümlü olmadığınız için bu hizmeti kullanamazsınız. ) bu mesaj yazıyor edevlette .[
Siz dilekçe ile il sağlık müdürlüğüne başvuru yapın gerekeni onlar yapar
Askerlik için bana öyle yazıyordu yükümlü değilsiniz diye ancak bu yeterli değil o yizden en yakın askeri şübesine gitmene öneririm onlara Ankaraya yazıyorlar sonra otomatik olarak muafiyet belgesi E devlette düşüyor
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Merhaba bakar12, paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. Sizde böyle durum oldu mu? Daha dün teslim aldım kimlik kart, ama yeni banka hesap açtıramıyorum çünkü bilgilerim yokmuş(edevlet açtırdım). İşkur'a kayıt olmak istedim, aynı sorunla karşılaşıyorum.
Askeri şubeye gittim, "11. madde değil mi?, Muaf mı? Evet dedi memur başka memura" ama edevletten takip et dediler. 27 yaşım olacak ama askerlik ne olacak belli değil.
Merhabalar çarjowdan,
Bende öyle bir durum yaşadım kimlik aktif olmadığı için seri numaraları ile uyuşmuyor o yüzden bir kaç gün beklemeniz gerekiyor benim 7 gün sonra çalıştı
Şuanda sizin e devletinizde bakın hala geçi kimlik belgesi görünüyorsa kimliğiniz aktif değildir demek
-
Merhaba herkese,
Durumu belli olanlara tebrikler :)
Ancak bizim gibi daha yolun ortasinda olanlara ne olacak sizce?
Malum secim var ve Turkiyede hersey degisebilir.
Sizce iktidar degisimi genel vatandaslik basvurularini etkiler mi?
-
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba herkese,
Durumu belli olanlara tebrikler :)
Ancak bizim gibi daha yolun ortasinda olanlara ne olacak sizce?
Malum secim var ve Turkiyede hersey degisebilir.
Sizce iktidar degisimi genel vatandaslik basvurularini etkiler mi?
ben iki gün önce listeye dahil edildim. İnşallah seçimden önce onaylanır çünkü her şey değişebilir. Allah korusun.
-
İyi akşamlar, lüften söyleyin bana, çalışma haftasında (Pazartesiden Cumaya karar verirler) veya nasıl? Kararı size ne zaman verdi? Zaten bir karar için gönderilenler, seçimlerden sonra bile, bir şekilde daha da uzayabilir, ya da ne? Dürüst olmak gerekirse beklentiden ağlamak istiyorum.
-
Alıntı:
Merhabalar, bugün askerlik hakkında kontrol ettim ve muaf olduğumu gösteriyor. cevabı 2 gün sonra edevlet sistemine girince geldi, bilgilerinize sunarım.
Bu yeni kimlik aktif olup olmadığını nereden kontrol edebiliyorsunuz?
-
Alıntı:
Ommy rumuzlu üyeden alıntı
ben iki gün önce listeye dahil edildim. İnşallah seçimden önce onaylanır çünkü her şey değişebilir. Allah korusun.
Benimki onaylansin digerleri umrumde deil diyorsun :)
-
Alıntı:
Benimki onaylansin digerleri umrumde deil diyorsun :)
Hayır ya, inşallah hepimiz alırız, bu kadar stresli bir süre geçirdik ya. Allahım kimseye kötü bir şey göstermesin. Inşallah bir şey olmaz
-
Alıntı:
Merhabalar, bugün askerlik hakkında kontrol ettim ve muaf olduğumu gösteriyor. cevabı 2 gün sonra edevlet sistemine girince geldi, bilgilerinize sunarım.
Bu yeni kimlik aktif olup olmadığını nereden kontrol edebiliyorsunuz?
E-devletinize girin arama motorunda Kimlik sorgulama yazın sonra Nüfus cüzdanı/pasaport ve ehliyet bilgileri sorgulama sayfası çıkacak onu tıklayın sonra orada geçici kimlik bilgileri görünüyorsa kimliğiniz aktif değildir demek.
orada T.c kimlik/ Nüfus cüzdanı yazması gerekiyor
-
Alıntı:
E-devletinize girin arama motorunda Kimlik sorgulama yazın sonra Nüfus cüzdanı/pasaport ve ehliyet bilgileri sorgulama sayfası çıkacak onu tıklayın sonra orada geçici kimlik bilgileri görünüyorsa kimliğiniz aktif değildir demek.
orada T.c kimlik/ Nüfus cüzdanı yazması gerekiyor
Merhaba bakar12, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Yeni kimlik bilgileri yazıyor fakat yeni banka hesapları hala açamıyor ancak beklemek gerekiyor.
-
Türk Vatandaşlığı başvurusu
Merhaba arkadaşlar, normalde listeye dahil olduktan sonra sonuçlanması kaç gün sürer?
-
04.05.2023 tarihinde benim de listeye dahil edildi
- - - Güncellendi - - -
@Çarjowdan Tebrikler, ben de 2022 ocak ayında başvurmuştum şuan Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir. aşamasındayım
-
Alıntı:
Ommy rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar, normalde listeye dahil olduktan sonra sonuçlanması kaç gün sürer?
Ben 10.04.2023 tarihinde listeye eklendim
24.04.2023 te onaylandı
Yani genelde listeye eklendikten 2-3 hafta sonra onaylanır
-
Alıntı:
Chardjou2 rumuzlu üyeden alıntı
04.05.2023 tarihinde benim de listeye dahil edildi
- - - Güncellendi - - -
@Çarjowdan Tebrikler, ben de 2022 ocak ayında başvurmuştum şuan Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir. aşamasındayım
@Chardjou2 merhaba, ben de sizden 2 ay sonra basvurdum :) sizin surec nasil ilerledi?
-
Evlilik üzerine vatandaşlık için başvurmuştuk 28 marttan beri karar aşamasında ne bitmek bilmez kararmış anlamadım, oturma izni 50 gün sonra bitiyor işin kötü yanı pasaport süreside bitiyor, pasaport yenilemekte çok zor ancak memlekete gitmeliyiz, acaba karar aşaması ne zaman biter bu durumda olan varmı?
-
Alıntı:
mehmet10751 rumuzlu üyeden alıntı
Evlilik üzerine vatandaşlık için başvurmuştuk 28 marttan beri karar aşamasında ne bitmek bilmez kararmış anlamadım, oturma izni 50 gün sonra bitiyor işin kötü yanı pasaport süreside bitiyor, pasaport yenilemekte çok zor ancak memlekete gitmeliyiz, acaba karar aşaması ne zaman biter bu durumda olan varmı?
10 nisandan beri bekliyoruz, neden evlilik yoluyla basvuranlari kabul etmediler anlamadım... anladigim kadariyla seçimlerden sonraya kaldık.. burada okumuştum ocak ayinda yine boyle evli birisinin 1 bucuk ay sonra onaylamişlar basvurusunu
-
Merhaba bugün itibariyle Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir. Mesajı aldım
- - - Güncellendi - - -
Genel itibariyle 29 Mart 2022 yılında genel müdürlüğe ulaşmış olup incelemeler başladı. 6 temmuz araştırma ve değerlendirme aşamasına girdi. 25 Nisan eksik belge bildirisi ancak hızlı hal oldu benim.2 Mayıs listeye eklenecek 4 Mayıs eklendi 9 Mayıs onaylandı. Kısaca evrakları teslim ettikten sonra 1 yıl 5 ay içerisinde vatandaşlığım onaylandı. Darısı size
-
Alıntı:
Mvl22 rumuzlu üyeden alıntı
10 nisandan beri bekliyoruz, neden evlilik yoluyla basvuranlari kabul etmediler anlamadım... anladigim kadariyla seçimlerden sonraya kaldık.. burada okumuştum ocak ayinda yine boyle evli birisinin 1 bucuk ay sonra onaylamişlar basvurusunu
Tam olarak aynı durumu yaşadım. Mayıs 2022'de evlilik yoluyla Türk vatandaşlığına başvurdum. Her ihtimale karşı oturma iznimi uzatmak için pasaportumda sorun çıktı. Pasaportun konsolosluğa bir ay içinde hızlı bir şekilde geldiği için bir şekilde şanslıydım. Ve her ihtimale karşı, oturma iznimi uzatmak için 10 Mayıs'ta göç servisine kaydoldum. 5 Nisan'dan itibaren karar için gönderildi. hala değişiklik yok. Ofise gittik sorduk, patron başvurunun teşvik edildiğini Ankara'nın imzalamasını beklememiz gerektiğini söyledi. Arkadaşım bu Mesajdan sonra iki ay bekledi.Sabırla.
-
Alıntı:
Merhaba bugün itibariyle Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir. Mesajı aldım
- - - Güncellendi - - -
Genel itibariyle 29 Mart 2022 yılında genel müdürlüğe ulaşmış olup incelemeler başladı. 6 temmuz araştırma ve değerlendirme aşamasına girdi. 25 Nisan eksik belge bildirisi ancak hızlı hal oldu benim.2 Mayıs listeye eklenecek 4 Mayıs eklendi 9 Mayıs onaylandı. Kısaca evrakları teslim ettikten sonra 1 yıl 5 ay içerisinde vatandaşlığım onaylandı. Darısı size
Merhaba sizin parmak izi ve kurum da gorusme olmadi mi?
Ayrica eksik evrak neydi? calisma izini ile mi basvurdunuz? Cok hizli olmus gercekten.
-
Alıntı:
Merhaba sizin parmak izi ve kurum da gorusme olmadi mi?
Ayrica eksik evrak neydi? calisma izini ile mi basvurdunuz? Cok hizli olmus gercekten.
İlk başvuru sırasında mülakat yapıldı, emniyette parmak izi resim vs. Ben 1 yıllık çalışma ile başvurdum daha sonra önlisans eğitime geçiş yaptım ve yanı sıra tekrar çalışma iznine başvurdum eksik evrak bildirgesi geldiğinde çalışma iznin oluştu ancak aktifleştirmedim çünkü biliyordum ki 2 hafta içinde vatandaşlığım çıkacak. Eksik evrak konusu diplomaların noter onayı ve bekarlık belgesi. Diplomaları teslim ettim ancak bekarlık belgesini almam 2-3 ay içerisinde verebileceğimi söyledim (ilk başvuruda eksiksiz teslim etmiştim zaten ancak tarihi bittiğini söylediler) dediler süre çok uzun senin vatandaşlık onaylanmak üzere bekar olduğuna dair dilekçe yazmamı istediler ve yazdım noter onaylı diplomalarını teslim ettim ve kimliğinin şuan öğrenci kimliği olduğunu belirttim sorun olmayacağını belirtti nüfus müdürlüğü. Ve dedikleri gibi onaylandı. Demem o ki çalışma yerini değiştirmeniz veya tekrar öğrenci olmanız benim deneyimimde sorun yaşatmadı.
-
Tekrar bekarlık belgesi verdiniz mi ?
Ya da sadece o dilekçeyi kabul ettiler mi ?
-
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
Merhabalar, Sizi de tebrik ederim. Sonunda özgürlüğe kavuştunuz :)
-
Merhaba, evet tekrar bekarlık belgesine gerek kalmadığını ve eksik evrak olmadığını bildirdiler
-
Alıntı:
Merhaba, evet tekrar bekarlık belgesine gerek kalmadığını ve eksik evrak olmadığını bildirdiler
Chardjou2 senin calisma izni devam ediyormuydu?
Acaba arastirma ve degerlendirme devam ederken ogrenci ikamet iznine basvurmak mantikli mi?
-
Merhaba çalışma izni 17.08.2022 tarihinde bitti ve ben öğrenci kimliğine başvuru yaptım araştırma değerlendirme süreci devam ederken öğrenci kimliğim vardı i. Herkes yapılmaz seninki iptal olur diyorlardı ama ben kimliğimi aldım elime
-
Alıntı:
Merhaba çalışma izni 17.08.2022 tarihinde bitti ve ben öğrenci kimliğine başvuru yaptım araştırma değerlendirme süreci devam ederken öğrenci kimliğim vardı i. Herkes yapılmaz seninki iptal olur diyorlardı ama ben kimliğimi aldım elime
Cok iyi.
Demek araştırma ve değerlendirme sürecinde calisma iznine bakmiyorlar.
Benim suan bu surec te ve uzun sureli yurt disina cikmak istiyorum ama bir problem olur mu bilmiyorum.
-
Herkese iyi akşamlar, az önce bir bağlantı içeren bir mesaj aldım. Tüm verilere, kimlik'in Türk kişisel numarasına sahiptir. Şimdi bana bundan sonra ne yapacağımı söyleyin lütfen? nereye gitmek lazım?Çok mutluyum, rahatlarım... Herkese böyle olsun arkadaşlar.