Cevap: hava değişimi aldım ayrıca 10 gün istirahat aldım askerlikten sayılırmı
arada böyle son bilgi veren arkadaşların olması güzel saol
merhaba arkadaşlar ben 5 6 sebe yurt dısında calıstım bedelli askerlik süremide doldurmustum ama işlerin ters gitmesi sonucu Türkiyeye döndüm ve 6 aydan fazla kaldığım için bedelli hakkımı kaybetdim en son 2008 8. ayına kadar tecilliydim bu sureden sonra tecil yaptırmdım yani 2 yıldır yoklama kaçağıyım. 2007 7. ayında son teilimi yapıp Türkiyeye döndüm 2009 8. ayına kadar Türkiyede kaldım ve sonra tekrar yurtdışına çıktım çıkışta sorun olmadı 14 ay dışarda kaldıktan sonra tekrar Türkiyeye döndüm girişte sorun olmadı 3 gün önce çevirmede gbt ye baktılar gene bi sorun olmadı... yur dışındayken sürekli bu konuyu takip ediyordum son durum nedir diye burdan yazayım dedim. bu arada yoklama veya bakaya durumundaki arkadaşlar sizi polis veya jandarma alsada direk askere gönderemezler sizi savcılığa savcılıkta mahkemeye sevk etmelidir eğer askere gitmemek suç ise suçun olup olmadığını mahkemeler tesbit eder soğuk kanlı olun ve hiç bi kağıdı imzalamayın... ayrıyeten yurt dışına çıkış meselesinde son anayasa değişikliğinde vatandaşlık ödevi kaldırılmıştır yanlış biliyorsam hukukçu arkadaşlar düzeltsin askerlik vatandaaşlık görevidir o yuzden rahatça girip cıkarsınız ülkenize. herkeze iyi günler
Sevgili arkadaşlar...
Dün akşam kızılayda gbt ye takıldım ve geçen sene olan bir kavga olayı yüzünden aramam varmış, mahkemeye gidip ifade vermediğim için. Geceyi emniyet genel müdürlüğünde geçirdim... Artık ölmüş eşşek kurttan korkmaz hesabı polise açıkca askerlik yapmadığımı ve bu konuda aramam olup olmadığını sordum... bütün polisler birbirlerine konuyu anlattılar ve hatta telefonla birilerini aradılar... ve polisin cevabı gbt de çıkmadığı için bizim yapabileceğimiz bişey yok, istersen yarın kendin askerlik şubesine gidirsin oldu. Daha önce paylaştığım antalyadaki pansiyon olayını okuyanlar bilir. Bu durumda 1) polisin ve jandarmanın gbt si kesinlikle bir değil... 2) şu anda yoklama kaçağı olan beni polis teşkilatı aramıyor...
İnternetteki asker kaçakları aranmaya başlıyor haberi de asılsız çıktı yani, ya da şu anda hali hazırda işlemde değil bu karar...
Herkese polissiz jandarmasız günler dilerim...
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
sen en son kimliği jandarmaya bırakmıştın, kimlik işini nasıl hallettin? mahkemede falan sadece ehliyet yetmiyodur tahminim, yeni kimlik mi çıkarttın?
Emniyetteki ve adliyedeki tüm işlemleri ehliyetle yaptım, zaten yanımda başka kimlik de yoktu... Bu hafta içinde nüfus müdürlüğüne gidip kimlik işini halletcem. Gelişmeleri yazmaya çalışırım.
Merhaba Arkadaşım
Anlaşılan Otelde aranmanın sebebi kavgaymış. Askerlik ile sorun olmadığına göre büyük ihtimal otel manavgat side bölgesinde jandaranın görev yaptığı bölgeymiş. Neyse Çözüldüğüne sevindim. Arkadaşlar kardeşim de 2008 yılından beri yoklama kaçağı geçen antalyaya gittik tatile otelde kaldık sorun olmadı. Bu hafta başında pasaport almaya gittik beraber GBTsine baktılar sorun yok pazartesi başvurdu pasaportu dün geldi
Açıkçası Bu olayın başlangıcını sağlayan Fatih Kasırganın genelgesidir. Yoklama Kaçkların ve Bakayaların GBT den düşmesini sağlamıştır. Ancak daha sonra TSK bir kanun çıkarttı bu kanun yoklama kaçaklarının bakayaların derhal swevk ettirilmesi. Ancak burada şu nokta var AB uyum yasaları gereği GBT de aranmıyor bu kişiler Askerlik şubeleri kendi arıyor. Şu ana kadarbir çok forumda ve çevremşzde gördümüzüzere BAKAYA ve YOKLAMA KAÇAKLARI GBTde aranmıyor adrese dayalı nufus ssteminde göründüğünüz karakola yazı gönderiyor askerlik şubeniz.
Arkadaşlar baya bi inceledim ama net bir cevap bulamadım,ne olacak benim bu halim...
Ben 1 yıl kadar bakaya kaldım ve aöf kaydımı yaptırabilmek için durum belgesi almam gerekiyordu bu yüzdende başka şansım olmadığı için sevk aldım ve durum raporunu aldım kaydımı yaptırdım.Fakat askere gidecek durumda değilim ve gitmedim,13-10-2010 da teslim olmam gerekiyordu ama olmadım ve 23-10 2010 tarihinde dava açılmış " Dava Türü-Bakaya Kalıp 3 aydan sonra kendiliğinden gelmek" şu an sizce ne olacak?
geçen hafta bir alısveris merkezine girerken gbt yapıldı, iyi akşamlar denip gönderildim,
askerlik durumu ne oldu benim diye, bugün şubeme gittim ve 10 aydır kaçak olduğumu öğrendim. :(
halbuki geçen sene, telefonla şubeden bilgi aldığımda ekim ayında gelip yoklama olmam ve normal prosedür üzerinden askere gitmem söylenmişti,
birşeyler yanlış oldu sanırım.
geçen hafta balık tutarken yanımıza bi komser geldi yakında bi konsermi ne varmış heryer polis doluydu. komserle muhabbet etdik direk sordum ben askere gitmedim 2 yılı aşkındır tecilde yapmadım siz ilgilenmiyormusunuz bu durumla dedim adam bana güldü :) sordum asker kacakları yoklama kacaklarıyla kim ilgileniyor diye komser bana birilerni durdurup kimlik sorabildiklerini fakat mahkemeden emir gemedikce kimseyi zorla bi yere alamadıklarını soyledi eğer hakkında mahkemeden kağıt gelirse bu kişiyi alın diye ozaman polis seni arar dedi asker kacagı olmussun veya suç işlemişssin fark etmez once emir gelmeli dedi kanunları ne kadar iyi biliyordur bu komser abi bilmiyorum ama bu şekilde söyledi...