-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
[QUOTE=jasp;651727]Merhaba, Normalde dahil edildi den edilmiştir aşaması 2 gün- 2 hafta sürebiliyor. Mesela benim 10 gün sonra değişti. Çok normal yani, belki bu hafta dahil edilebilir.
- - - Güncellendi - - -
Teşekkür ederim. umarım bekleyen herkesin vatandaşlığı en kısa sürede sunuca varsın.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
kn.sn rumuzlu üyeden alıntı
Bana da geldi , tebrikler hayırlı uğurlu olsun size , sanırım randevusuz sorun olur. Birde belgede 45 gün içinde sürücü belgemi de değiştirmem gerektiğini yazıyor, giderken onuda halledeceğim.
Teşekkür ederim, sizin de hayırlı olsun. Tebrikler. umarım bekleyen herkesin vatandaşlığı en kısa sürede sunuca varsın.
-
Alıntı:
jasp rumuzlu üyeden alıntı
Evet, randevuden sonra 2-3 günde basıp kargoya veriyorlar, benim 1 hafta içinde geldi.
Kimlik mi 2-3 günde geldi yoksa pasaport mu 2-3 güne geldi
Ben bugün hem kimlik hemde pasaporta başvuru yaptım
-
Türk Vatandaşlığı başvurusu
Günaydın, umarım iyisinizdir!!
Ben 18 nisan da Karar makamına sunacak listeye dahil edilecek aşamaya girdim ama hala değiştirmedi, benim ayne durumda olanlar var mı acaba?
-
Alıntı:
bakar12 rumuzlu üyeden alıntı
Kimlik mi 2-3 günde geldi yoksa pasaport mu 2-3 güne geldi
Ben bugün hem kimlik hemde pasaporta başvuru yaptım
Hayir pasaport 2-3 gün değil (demek istediğim .. 2*3 gün sizin bilgileri son kontrol edip pasaport basıp ptt'ye veriyorlar), randevuden sonra 1 hafta içinde adresinize geliyor... kimlik da bir hafta hatta daha erken bile gelebilir.
-
Merhaba Arkdaşlar,
kimlik için başvurumu yaptım. Sürücü belgesi için de sağlık raporu istediler. Benim sağlık raporum vardı ama 99 kimlik numaram ile aldığım için geçersiz dediler. Kimlik kartım bir hafta içerisinde geleck. onunla sağlık raporu alıp tekrar sürücü belgem için başvurda bulunacağım. Benim Türk sürücü kartım var sadece isim ve T.C. değişikliği olacak. Onun için de sağlık raporu istemeleri ilginç geldi bana. bu durumu yaşayan başka birisi varsa bilgi verirse sevinirim.
-
Merhaba Arkdaşlar,
Ben 18 nisan da Karar makamına sunacak listeye dahil edilecek aşamaya girdim bugun listeye dahil edilmıstir diye guncelendi sonra listeye dahil edilecek geri dondu sizce bir problem mi var? bu sorun yasayan birisi var mi?
-
Alıntı:
Ommy rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkdaşlar,
Ben 18 nisan da Karar makamına sunacak listeye dahil edilecek aşamaya girdim bugun listeye dahil edilmıstir diye guncelendi sonra listeye dahil edilecek geri dondu sizce bir problem mi var? bu sorun yasayan birisi var mi?
sistmede hata olmuş olabilir. bana da dün bir mesaj defalarca geldi. Forumda okuduğum ve kendi yaşadığım duruma göre edilmiştir aşamasından 15 gün sonra vatandaşlık onaylanıyor. sizin de 2 mayıs salı günü ve ya en geç haftaya cuma gününe kadar onaylanacak.
-
Alıntı:
Elipm rumuzlu üyeden alıntı
sistmede hata olmuş olabilir. bana da dün bir mesaj defalarca geldi. Forumda okuduğum ve kendi yaşadığım duruma göre edilmiştir aşamasından 15 gün sonra vatandaşlık onaylanıyor. sizin de 2 mayıs salı günü ve ya en geç haftaya cuma gününe kadar onaylanacak.
Şimdi benimki listeye edilmistir 1 saat kaldı sonra geri döndü listeye edilecek diye gösteriyor şimdi... Korkoyorum şimdi gerçektten....
-
Alıntı:
Şimdi benimki listeye edilmistir 1 saat kaldı sonra geri döndü listeye edilecek diye gösteriyor şimdi... Korkoyorum şimdi gerçektten....
Sistemde bazen hata olabiliyor az bişey kaldı 8 Mayısa kadar gelir diye düşünüyorum biraz daha sabret
-
Alıntı:
Merhaba Arkdaşlar,
kimlik için başvurumu yaptım. Sürücü belgesi için de sağlık raporu istediler. Benim sağlık raporum vardı ama 99 kimlik numaram ile aldığım için geçersiz dediler. Kimlik kartım bir hafta içerisinde geleck. onunla sağlık raporu alıp tekrar sürücü belgem için başvurda bulunacağım. Benim Türk sürücü kartım var sadece isim ve T.C. değişikliği olacak. Onun için de sağlık raporu istemeleri ilginç geldi bana. bu durumu yaşayan başka birisi varsa bilgi verirse sevinirim.
Herkesten ehliyetini yenilemek icin saglik raporu istiyorlar, hani süresi gecincede filan.. bir tanidigim işten firsat bulup saglik raporu cikartamadigi icin aylardir ehliyeti yenileyemiyor :).. gecici kimlik belgesi vermediler mi size onunla saglik raporu cikartabilirsiniz bence ...
Bide ben evlilikten basvurumu yaptim 10 nisanda karar makamina gonderildi diye degisti.. neden dün onaylanmadı bakiyorum siz onaylananlar hepiniz genel veya istisnai.. acaba evlileri farkli mi zamanda mi onayliyorlar. Bizde cunku listeye dahil edilme sürecleri olmuyor... galiba secimlerden sonraya kaldım
-
insallah gercektten cok korkuyorum ben simdi ozellikle bugun bu asamaya girdim sonra geri dondum yaa yoruldum harbiden
-
başvurum onaylandı ve sms silindi. 199 tekrar göndermeyi kabul ediyor mu?
-
Alıntı:
am84ch rumuzlu üyeden alıntı
İlçe nüfusa gittiğinizfe sistemlerini düşüyor zaten yani o belgeni götürmenize gerek yok
-
Alıntı:
Merhaba Arkdaşlar,
Benden de istediler sağlık raporunu , geçici kimlik belgesiyle çıkaracağım. Sürücü belgesi her değiştiğinde isteniyor sağlık raporu . Mesela ben öncekinde gözlüklüydüm şimdi ameliyat oldum gözlük kullanmıyorum vb durumlar ola biliyor.
-
Alıntı:
am84ch rumuzlu üyeden alıntı
B
Arayin 199 u galiba 7 24 calisiyorlar. Yardimci olurlar
-
Benim nüfus kütüğüne tescilden sonra dün "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir" yazısı çıktı. Ama dün ve bugün sms gelmedi. Bu durumda olan var mı? çoğunluğa sms gelmiş sanırım. Acaba bir sorun mu var, gitmem gerekir mi
-
Alıntı:
sena90 rumuzlu üyeden alıntı
Benim nüfus kütüğüne tescilden sonra dün "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir" yazısı çıktı. Ama dün ve bugün sms gelmedi. Bu durumda olan var mı? çoğunluğa sms gelmiş sanırım. Acaba bir sorun mu var, gitmem gerekir mi
Benim kardeşime de 2 gündür gelmiyor sms. Bugün sabah il nüfusa gidecek
SM-G988B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Alıntı:
Tebrikler, Hayırlı olsun! Bazen sms gelmiyor, sistemde eksik bilgi olabiliyor, mesela ben de 2 gün bekledikten sonra il nüfusa gitmiştim. Benden 2 fotoğraf istediler ve sonra tebliğimi verdiler.
-
Batyr bey merhaba, forumda vatandaslikla ilgili iletlerinizi gordum
Daha onceki aylardan askerlik konusulmustur,
subeye gitmek gerek var mi acaba yoksa sistem otomatik surecleri hallediyor
Tesekkurler
-
Alıntı:
letmhk rumuzlu üyeden alıntı
Batyr bey merhaba, forumda vatandaslikla ilgili iletlerinizi gordum
Daha onceki aylardan askerlik konusulmustur,
subeye gitmek gerek var mi acaba yoksa sistem otomatik surecleri hallediyor
Tesekkurler
Merhaba. Evet, askerlik şubeye gitmeniz gerekiyor. Otomatik muaf yapılmıyor. Kayıtlı olduğunuz ilçe askerlik şubesine gideceksiniz. Önceden e-devletten randevu alınız. Yanınızda kimlik bulundurmaniz yeterli. Sonradan Türk vatandaşı olduğunuzu ve muafiyet işlemleri için geldiğinizi söyleyin, yaşınız 22 ve üstü ise
Sonra ise E-devletten askerlik durumu sorgulamadan muafiyet yapılıp yapılmadığını takip edersiniz
-
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Evet, askerlik şubeye gitmeniz gerekiyor. Otomatik muaf yapılmıyor. Kayıtlı olduğunuz ilçe askerlik şubesine gideceksiniz. Önceden e-devletten randevu alınız. Yanınızda kimlik bulundurmaniz yeterli. Sonradan Türk vatandaşı olduğunuzu ve muafiyet işlemleri için geldiğinizi söyleyin, yaşınız 22 ve üstü ise
Sonra ise E-devletten askerlik durumu sorgulamadan muafiyet yapılıp yapılmadığını takip edersiniz
Ayrintili yanitiniz icin tesekkur ederim Batyr bey.
-
Alıntı:
jasp rumuzlu üyeden alıntı
Tebrikler, Hayırlı olsun! Bazen sms gelmiyor, sistemde eksik bilgi olabiliyor, mesela ben de 2 gün bekledikten sonra il nüfusa gitmiştim. Benden 2 fotoğraf istediler ve sonra tebliğimi verdiler.
Teşekkürler. Sonucu gelen herkese hayırlı olsun. Tebliği almadan ilçe nüfusa kimlik işlemleri için gidemiyor muyuz? Onların sistemde görünmüyor mu otomatik acaba? İl nüfusa gitmeden halledebilmeyi umuyorum. Bu yüzden bugün de sms gelmesini bekleyip olmazsa gideceğim.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Benim kardeşime de 2 gündür gelmiyor sms. Bugün sabah il nüfusa gidecek
Gidince bir sonuç alınmış mı acaba? Benim telefon bilgileri güncel aslında ama bana da sms gelmedi hala.
-
Alıntı:
Teşekkürler. Sonucu gelen herkese hayırlı olsun. Tebliği almadan ilçe nüfusa kimlik işlemleri için gidemiyor muyuz? Onların sistemde görünmüyor mu otomatik acaba? İl nüfusa gitmeden halledebilmeyi umuyorum. Bu yüzden bugün de sms gelmesini bekleyip olmazsa gideceğim.
- - - Güncellendi - - -
Gidince bir sonuç alınmış mı acaba? Benim telefon bilgileri güncel aslında ama bana da sms gelmedi hala.
Eğer daha önce NVIGM'den mesaj aldıysanız bilgileriniz sistemde günceldir. 199'ü aradığımda " karar makamına gönderilmiştir " yazısı çıkan adaylara 2 hafta içerisinde mesaj geleceğini söyledi. Ama bence 2 hafta bekletmezler.
sistemde bu yazı çıkıyorsa "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir." il nüfusa gidin ve sorun. sistemlerinde görünecektir. ama farklı bir yazı çıkıyorsa mesajı bekleyin. Bence listeye dahil edilmiştir yazan herkesin vatandaşlığı bu cuma en geç haftaya cumaya kadar onaylanacaktır.
-
Herkese merhaba, evlilik yoluyla vatandaşlık başvurusunda bulundum. Mayıs 2022'de belgeler teslim edildi, ardından durumumu sistemden takip etmeye başladım. 5 Nisan'da başvurumun karara bağlanmak üzere gönderildiğine dair bir mesaj aldım. Tüm arşiv araştırma ve değerlendirmelerinin hemen ardından. Bugün 26 Nisan ve hala bir değişiklik yok. Bu kadar çabuk karar verileceğini beklemiyorduk ve Mart ayında 19 Mayıs'ta süresi dolacak olan oturma izninin uzatılması için başvurduk. Randevu 10 Mayıs'ta alındı. Sizce o zamana kadar bir karar verilir mi? 1 yıllık oturma izni için başvurduk. Onaylayıp onaylamadıklarını kimse bilemez :)
Buradaki forumu okuyunca anladım ki evli olanların sistemde farklı bir takip listesi? Doğru mu ?
- - - Güncellendi - - -
sadece beklemek zorunda mıyım? Birisi deneyim paylaşabilir mi?
- - - Güncellendi - - -
-
Alıntı:
Katerina1994 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba, evlilik yoluyla vatandaşlık başvurusunda bulundum. Mayıs 2022'de belgeler teslim edildi, ardından durumumu sistemden takip etmeye başladım. 5 Nisan'da başvurumun karara bağlanmak üzere gönderildiğine dair bir mesaj aldım. Tüm arşiv araştırma ve değerlendirmelerinin hemen ardından. Bugün 26 Nisan ve hala bir değişiklik yok. Bu kadar çabuk karar verileceğini beklemiyorduk ve Mart ayında 19 Mayıs'ta süresi dolacak olan oturma izninin uzatılması için başvurduk. Randevu 10 Mayıs'ta alındı. Sizce o zamana kadar bir karar verilir mi? 1 yıllık oturma izni için başvurduk. Onaylayıp onaylamadıklarını kimse bilemez :)
Buradaki forumu okuyunca anladım ki evli olanların sistemde farklı bir takip listesi? Doğru mu ?
- - - Güncellendi - - -
- - - Güncellendi - - -
Katerina, benimde 10 nisanda karar makamina gonderildi, benimde aciklanmadı, evli olan baska bir arkadasimla ayni anda basvurduk onunda değisiklil olmadı. 2 3 hafta daha beklememiz gerekicek , egerki kabul olmaz ise sen 10 mayistaki randevuna ne olursa olsun git.
En iyisi sen 199 numarayı ara herşeyi telefondaki bayana anlat o sana daha iyi yardimci olacaktir
-
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
Kardeşime sms gelmedi. Bugün il nüfusa gidip duyuru belgesini aldı. Siz giderseniz, yanınızda ikamet/çalışma izni ile biyometrik fotoğraf aliniz. Kimlik basvurusunda duyuru belgesini isterler
-
Merhaba Arkadaşlar,
18 Nisan'da Karar Makamı listesine dahil edilecek aşamaya girdim ve iki gün önce "listeye dahil edilmiştir" diye güncellendi. Ancak daha sonra tekrar "listeye dahil edilecek" şeklinde geri döndü. Sizce burada bir sorun var mı? Hala listede dahil edilecek yaziyor ve bu aşamada kalacağım diye korkuyorum. Gerçekten sabrım kalmadı, beklemekten çok yoruldum.
-
Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,
18 Nisan'da Karar Makamı listesine dahil edilecek aşamaya girdim ve iki gün önce "listeye dahil edilmiştir" diye güncellendi. Ancak daha sonra tekrar "listeye dahil edilecek" şeklinde geri döndü. Sizce burada bir sorun var mı? Hala listede dahil edilecek yaziyor ve bu aşamada kalacağım diye korkuyorum. Gerçekten sabrım kalmadı, beklemekten çok yoruldum.
199 arayip bilgi aldiniz mi, belki onlar yardimci olurlar
-
herkese günaydın 199'u aradım. Kadın bana başvurumun karar için gönderildiğini yani hiçbir şeyin değişmediğini söyledi. Bekle dedi. Yarına kadar bir şey bilinmezse ofise gidip soracağım. Hiçbir şeyi değiştirmeyecek olsa da. Bu yüzden göçmenlik bürosuna gitmek istemiyorum. Üç hafta oldu, kim daha uzun bekliyor?
- - - Güncellendi - - -
Çok sağol, şimdi aradım. Bekle dedi. Neyse, göçe gitmem zorunda. İnşallah 10 mayista kadar yaparlar.
-
"Aradım ama hiçbir şey söylemiyorlar, ayna açamaya okuyorlar bu kadar. Bir şey olursa bize size arayacağız dediler. Sonra bir daha aradım, bir adam açtı ve sistemsel bir hata olabilir söyledi."
-
Alıntı:
Mvl22 rumuzlu üyeden alıntı
Katerina, benimde 10 nisanda karar makamina gonderildi, benimde aciklanmadı, evli olan baska bir arkadasimla ayni anda basvurduk onunda değisiklil olmadı. 2 3 hafta daha beklememiz gerekicek , egerki kabul olmaz ise sen 10 mayistaki randevuna ne olursa olsun git.
En iyisi sen 199 numarayı ara herşeyi telefondaki bayana anlat o sana daha iyi yardimci olacaktir
Çok sağol, aradım, bekle dedi bana. Sorun falan bişey yok, eksik evraklar gerek yok gibi. Yada bu direk il nüfüs müdürlüğü gitmem bu için lazım?
-
Alıntı:
Mvl22 rumuzlu üyeden alıntı
199 arayip bilgi aldiniz mi, belki onlar yardimci olurlar
"Aradım ama hiçbir şey söylemiyorlar, ayna açamaya okuyorlar bu kadar. Bir şey olursa bize size arayacağız dediler. Sonra bir daha aradım, bir adam açtı ve sistemsel bir hata olabilir söyledi."
-
Alıntı:
Katerina1994 rumuzlu üyeden alıntı
Çok sağol, aradım, bekle dedi bana. Sorun falan bişey yok, eksik evraklar gerek yok gibi. Yada bu direk il nüfüs müdürlüğü gitmem bu için lazım?
Sen mutlaka yeni ikamet için basvurunu yap, belkide 10 mayisa kadar sonuçlar aciklanır. Bence yakinda bizimkilerinde aciklanacak :)
-
Merhaba Arkadaşlar,
-
Alıntı:
Kardeşime sms gelmedi. Bugün il nüfusa gidip duyuru belgesini aldı. Siz giderseniz, yanınızda ikamet/çalışma izni ile biyometrik fotoğraf aliniz. Kimlik basvurusunda duyuru belgesini isterler
Merhaba Batyr, sizin kardeşiniz de çalışma izni ile TC vatandaşlığı başvuru yaptı? 4(üniversite) + 1 çalışma izni ile mi?
-
Alıntı:
Çarjowdan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Batyr, sizin kardeşiniz de çalışma izni ile TC vatandaşlığı başvuru yaptı? 4(üniversite) + 1 çalışma izni ile mi?
Merhaba Çarjıwdan sizin vatandalığınız geldi mi yoksa daha bekliyormusun
-
Merhaba herkese. Bana nüfus kütüğüne tescil aşamasından sonra sms gelmedi ve bugün tebliğ için nüfusa gittim. Sistemde fotoğraf eksik olduğu için sms gelmemiş. Sonucu elden teslim alıp kimlik için başvuruya gittim. Geçici kimlik belgesi verildi. Ptt den de edevlet şifresi aldım geçici kimlik belgesiyle. Bu süreci bilen arkadaşlara bir sorum olacak. Edevlet te mezun bilgisi gibi eski yabancı kimlik no ile kayıtlı bilgiler görünmüyor. Onu otomatik aktarıyorlar mı zamanla yoksa okulla mı görüşmek gerek?
-
Alıntı:
Merhaba herkese. Bana nüfus kütüğüne tescil aşamasından sonra sms gelmedi ve bugün tebliğ için nüfusa gittim. Sistemde fotoğraf eksik olduğu için sms gelmemiş. Sonucu elden teslim alıp kimlik için başvuruya gittim. Geçici kimlik belgesi verildi. Ptt den de edevlet şifresi aldım geçici kimlik belgesiyle. Bu süreci bilen arkadaşlara bir sorum olacak. Edevlet te mezun bilgisi gibi eski yabancı kimlik no ile kayıtlı bilgiler görünmüyor. Onu otomatik aktarıyorlar mı zamanla yoksa okulla mı görüşmek gerek?
Merhaba. Hayırlı olsun. Hiçbir şey otomatik aktarılımıyor. Diploma için mezun olduğunuz üniversite ile görüşmeniz lazım. Ben mail atarak halletmiştim. Diplomalarının taranmış halleri ile kimlik maille attım. Hem lisans hem de yüksek lisans mezuniyetim ve transkriptler edevlette görünüyor. Şayet isim/soyisim değiştiyse, edevlette yine de eski isim/soyisim görünüyor
-
Alıntı:
Çarjowdan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Komple çalışma izni ile başvurdu, Yaklaşık 9 sene çalışma izni alıyordu
-
Alıntı:
bakar12 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Çarjıwdan sizin vatandalığınız geldi mi yoksa daha bekliyormusun
Merhaba, sonunda aldım! Özgürlüğü kavuştum; ben 4 yıl üniversite, + 1 yıllık kısa dönem ikamet (6 ay kala çalışma iznine başvurdum), + 2 yıl çalışma izni ile başvuru yaptım.
10.02.2022 mülakat
28.02.2022 ulaşmamıştır
08.03.2022 ön inceleme
24.03.2022 inceleme
24.05.2022 arşiv araştırması için evrak gidecek
10.06.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
23.12.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
01.04.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
10.04.2023
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir
24.04.2023 Vatandaşlık başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir. B001
Bitti!