-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
cw121 rumuzlu üyeden alıntı
Peki Olumlu olduğunu nasıl bileceğiz?
Bir de araştırma ve değerlendirme aşamasından sonra listeye eklenecek aşamasına geçerse olumluymuş
Olumsuz olanlar da direk karar aşamasına geçiyormuş öyle duydum tabi ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum
Aynen tercrubeli arkadaslara duyurulur :)
Araştırma ve değerlendirme aşamasından sonra olumsuz veya olumsuz nasil anlasilir ve adimlari nelerdir tam olarak?
-
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Aynen tercrubeli arkadaslara duyurulur :)
Araştırma ve değerlendirme aşamasından sonra olumsuz veya olumsuz nasil anlasilir ve adimlari nelerdir tam olarak?
Merhabalar,
Bunu kimsiye cevap yok mu sevgili arkadaslar?
-
Alıntı:
Ommy rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Bunu kimsiye cevap yok mu sevgili arkadaslar?
Bende forumda okuduğum kadarıyla listeye dahil edilecektir ve listeye dahil edildi aşamalarını görmeyen ve direkt karar makamına geçenler olumsuz oluyormuş.
-
Alıntı:
kn.sn rumuzlu üyeden alıntı
Bende forumda okuduğum kadarıyla listeye dahil edilecektir ve listeye dahil edildi aşamalarını görmeyen ve direkt karar makamına geçenler olumsuz oluyormuş.
Merhaba! Bu, evlilik yoluyla vatandaşlık almanın temeli dışında gerçekleşir.
Evlenme yoluyla evraklari teslim ettiniz ise, oradaki durum derhal Değerlendiriliyor'dan Karar Veriliyor'a değişir.
Daha önce kendi ülkenizde (veya başka bir ülkede) Türk vatandaşlığı için başvurduysanız, Türkiye'ye gidip orada oturma izni veya İkamet tezkeresi başvurusunda bulunmanıza gerek olmadığını daha önce yazmıştım.
Çünkü bu şekilde kesinlikle vatandaşlık vermeyi reddedeceksiniz. Vatandaşlık alınana kadar turist olarak orada olmak daha iyidir. Çocuğunuz olsa bile.
-
Alıntı:
Bende anladığım kadarıyla, listeye dahil edicektir olduğunu zaman, olumlu değerlendirildi manası gelir.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Bende anladığım kadarıyla, listeye dahil edicektir olduğunu zaman, olumlu değerlendirildi manası gelir.
Arkadaşlar ben ismim değiştirmedim, türk ismi koymadım demek istiyorum, bunu normal mi sizce? Negatif bir etkisi yok değil mi?
-
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
Arkadaşlar ben ismim değiştirmedim, türk ismi koymadım demek istiyorum, bunu normal mi sizce? Negatif bir etkisi yok değil mi?
Negatif bir şey yok benim arkadaşım var ismini değiştirmedi ve Vatandaşlığı geldi
-
Benim 21 Mart gibi listeye eklendi. 1 ay olacak artık. Bekleyen herkesin bayram sonrası gelir inşallah.
-
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
İsim de bir sorun olursa ilk başlardaki incelemede söylerler diye düşünüyorum .
-
Türk Vatandaşlığı başvurusu
Arkadaşlar merhaba, bayramnız mübarek olsun.
Şimdi listeye eklenecek aşamasına vatandaş alana kadar kaç ay sürer bilginiz var mi?
-
Alıntı:
Arkadaşlar merhaba, bayramnız mübarek olsun.
Şimdi listeye eklenecek aşamasına vatandaş alana kadar kaç ay sürer bilginiz var mi?
Buralardan okuduğum kadariyla , listeye eklenecek, listeye eklendi, karar asamasina oadar ki sürec ortalama 2 ay sürüyor daha erkende olabilir, daha uzunda sürebilir
-
Genel olarak çalışma izni yolu ile Istanbul'dan başvuru yaptım.
25/03/2022: Basvuru
16/05/2022: Parmak izi
10/11/2022: Komisyon
16/12/2022: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır
19/12/2022: On inceleme
25/12/2022: inceleme
06/02/2023: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
21/04/2023: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
En uzun adima geldim. Benim ile ayni durumda varmi?
-
Alıntı:
Genel olarak çalışma izni yolu ile Istanbul'dan başvuru yaptım.
25/03/2022: Basvuru
16/05/2022: Parmak izi
10/11/2022: Komisyon
16/12/2022: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır
19/12/2022: On inceleme
25/12/2022: inceleme
06/02/2023: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
21/04/2023: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
En uzun adima geldim. Benim ile ayni durumda varmi?
Maalesef en uzun süre, bende 8 ay 8 gün kaldım bu aşamada...
-
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
Evlilik yoluyla başvuru yaptım ve yaklaşık 7 aydır bu şekilde. İzmir il nüfus müdürlüğünden de bilgi alamıyorum. Herkesin başvurularında bir ilerleme var ama biz ön incelemede gözüküyoruz acaba nasıl bilgi alabilirim?
-
Aynı durumdayız ben Antalyadan başvurduğum için 07.03.2023' den beri araştırma ve değerlendirme sürecindeyim. en az 45 gün sürer bu aşamayı geçmek için, bazılarınki 1 yıl bile sürmüş.
-
Alıntı:
Yok bana 4 nisan mesaj geldi Makama gönderildi diye . 2 hafta oldu bugün
Arkadaşlar ben yeni aşamaya geçtim sanırım son artık , inşallah herkesin ki hızlı bir şekilde onaylanır .
(İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır.)
-
ön inceleme bir hafta sürüyor. ankara nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü ile irtibatta geçin belki eksik evrak olabir.
- - - Güncellendi - - -
ne zaman başvurmuştunuz? aşamaların tarihini rica edersem yazar mısınız ?
-
Merhaba arkadaşlar,
benim durumum şu şekilde değişti "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir."
10 dakika sonra da
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır.
bu hafta sonuçlanır mı sizce?
-
Benim durumum bugün değişti. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır. Sabah baktığımda değişiklik yoktu ama sanırım öğleden sonra değişmiş.
-
Bende 1 saat önceye kadar listeye eklenmiştir aşamasındaydım
Şimdi baktığımda da nüfus kütülüğüne tescil aşamasındadır olarak değişti
-
Alıntı:
bakar12 rumuzlu üyeden alıntı
Bende 1 saat önceye kadar listeye eklenmiştir aşamasındaydım
Şimdi baktığımda da nüfus kütülüğüne tescil aşamasındadır olarak değişti
Bende 2 haftadir karar asamasindayim bende daha bir degisiklik olmamis
-
Alıntı:
Mvl22 rumuzlu üyeden alıntı
Bende 2 haftadir karar asamasindayim bende daha bir degisiklik olmamis
Ben 18-04-2023 listeye dahil edecek aşamasındayım ama hala edilmedi normal mi sizce?
- - - Güncellendi - - -
Ben 18-04-2023 listeye dahil edecek aşamasındayım ama hala edilmedi normal mi sizce?
-
Alıntı:
aozkan22 rumuzlu üyeden alıntı
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
Evlilik yoluyla başvuru yaptım ve yaklaşık 7 aydır bu şekilde. İzmir il nüfus müdürlüğünden de bilgi alamıyorum. Herkesin başvurularında bir ilerleme var ama biz ön incelemede gözüküyoruz acaba nasıl bilgi alabilirim?
Alıntı:
Jawad rumuzlu üyeden alıntı
ön inceleme bir hafta sürüyor. ankara nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü ile irtibatta geçin belki eksik evrak olabir.
- - - Güncellendi - - -
ne zaman başvurmuştunuz? aşamaların tarihini rica edersem yazar mısınız ?
net tarihleri hatırlamıyorum telefondaki mesajlar silindiği için ama
04.2022 başvuru
mayıs veya haziran 2022 parmak izi verdik
ağustos 2022 gibi mulakat
ekim 2022 de ankaraya gönderildi evraklar ve o zamandan beri ön incelemede gözüküyor başvuru.
-
Türk Vatandaşlığı başvurusu
Merhaba sevgili arkadaşlar,
Ben 18 Nisan 2023'te listeye dahil edilecek aşamasına girdim, ancak hala dahil edilmedim. Bu normal mi sizce? Ayrıca benim gibi durumda olanlar var mı?
-
sonunda vatandaşlık başvurum sonuçlandı.
Vatandaşlık başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir. diye mesaj geldi.
Umarım bekleyenlerin başvuruları da en kısa sürede sonuçlanacak.
bu aşamada istenilen evrak nedir? bilginiz var mı acaba?
-
Alıntı:
Elipm rumuzlu üyeden alıntı
sonunda vatandaşlık başvurum sonuçlandı.
Vatandaşlık başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir. diye mesaj geldi.
Umarım bekleyenlerin başvuruları da en kısa sürede sonuçlanacak.
bu aşamada istenilen evrak nedir? bilginiz var mı acaba?
Bana da bu mesaj geldi öğlen nüfus müdürlüğüne gittim , tescil aşamasındasınız dedi memur , bir mesaj daha gelecek içinde link var ona tıkladığında QR kod lu bir belge olucak onunla ilçe nüfus müdürlüğüne gidip kimlik kartı talebinde bulunacaksın dedi . Yani tebliğ elektronik ortamda almış olacağız gitmeye gerek yok. Evrak konusundada TC kimlik için evrak ne gerekiyorsa fotoğraf falan onları götüreceğiz.
-
Gereken evrakları öğrenmek için 199'ü aradım. Nüfus'a hiç gitmeyin dedi. 2 hafta içerisinde size bir mesaj gelecek . mesajda bir link olacak ve ordan başvuru sonucunu öğrenebilirsiniz dediler. yani daha olumlu olumsuz diye bilgi yok.
vatandaşlığını alan arkadaşlar bu mesaj ne kadar sürede size gönderildi? gerçekten bu kadar uzun sürer mi?
-
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
Bence normal neye gore karar veriyorlar bilmiyotum bende hala bir degisiklik yok. Acaba yarin mi degisecek yoksa bir dahaki onaylanmaya mi kaldim bilmiyorum
-
Alıntı:
Bana da bu mesaj geldi öğlen nüfus müdürlüğüne gittim , tescil aşamasındasınız dedi memur , bir mesaj daha gelecek içinde link var ona tıkladığında QR kod lu bir belge olucak onunla ilçe nüfus müdürlüğüne gidip kimlik kartı talebinde bulunacaksın dedi . Yani tebliğ elektronik ortamda almış olacağız gitmeye gerek yok. Evrak konusundada TC kimlik için evrak ne gerekiyorsa fotoğraf falan onları götüreceğiz.
Doğru bana da aynı bilgileri söylediler. Umarım tekrar iki hafta bekletmezler.
-
Sayın arkadaşlar sonunda oldu, onayladı listeyi!
Vatandaşlık başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir. B001
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır.
-
Alıntı:
Gereken evrakları öğrenmek için 199'ü aradım. Nüfus'a hiç gitmeyin dedi. 2 hafta içerisinde size bir mesaj gelecek . mesajda bir link olacak ve ordan başvuru sonucunu öğrenebilirsiniz dediler. yani daha olumlu olumsuz diye bilgi yok.
vatandaşlığını alan arkadaşlar bu mesaj ne kadar sürede size gönderildi? gerçekten bu kadar uzun sürer mi?
Olumsuz olduysa niye nüfus kütüğüne tescil ediliyor ? Duyduğuma göre bu mesaj aynı gün geliyor ama herhalde yoğunluktan bu dönem geç geliyor .
-
link içeren mesaj geldi bana,
ancak randevu bulamadım, nüfus'a gitmek için randevu almamız şart mı?
-
arkadaşlar bugün itibariyle vatandaşlığım onaylandı darısı sizin başınıza inşlh en yakın zamanda herkesin onaylanır
başvurum sürecim aşağıda yazıyorum
19.11.2021 başvuru
23.11.2021 il soruşturması
20.01.2022 mülakat
06.02.2022 ön inceleme
17.02.2022 inceleme
13.05.2022 arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiştir
29.092022 araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
24.04.2023 karar makamına sunulacak listeye dahil edilecektir.
10.4.2023 listeye dahil edilmiştir
24.04.2023 nüfus kütüklüğüne tescil aşamasındadır.
24.04.2023 genel olarak Türk vatandaşlığını kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
-
Alıntı:
arkadaşlar bugün itibariyle vatandaşlığım onaylandı darısı sizin başınıza inşlh en yakın zamanda herkesin onaylanır
19.11.2021 başvuru
20.01.2022 mülakat
06.02.2022 ön inceleme
17.02.2022 inceleme
24.04.2023 genel olarak Türk vatandaşlığını kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
Bende bir degisiklik olmadı anladigim kadariyla link içeren mesaj herkese gelmemiş , yarında sizce degisiklikler devam eder mi ? 2 haftadir karar asamasindayim
-
Alıntı:
19.11.2021 başvuru
20.01.2022 mülakat
06.02.2022 ön inceleme
17.02.2022 inceleme
Son 3 adim hepsi ayni gunde (24/04 te) mi bitti? Yoksa bir yanlislik mi var?
-
Alıntı:
Son 3 adim hepsi ayni gunde (24/04 te) mi bitti? Yoksa bir yanlislik mi var?
Onu yanlış yazdım
24.03.2023 listeye dahil edilecektir
10.04.2023 listeye eklenmiştir.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Mvl22 rumuzlu üyeden alıntı
Bende bir degisiklik olmadı anladigim kadariyla link içeren mesaj herkese gelmemiş , yarında sizce degisiklikler devam eder mi ? 2 haftadir karar asamasindayim
Siz şuanda hangi aşamadasınız ilerleme oldu mu bir de genel yola mı başvuru yaptınız
-
Alıntı:
Bana da geldi , tebrikler hayırlı uğurlu olsun size , sanırım randevusuz sorun olur. Birde belgede 45 gün içinde sürücü belgemi de değiştirmem gerektiğini yazıyor, giderken onuda halledeceğim.
-
Alıntı:
Onu yanlış yazdım
24.03.2023 listeye dahil edilecektir
10.04.2023 listeye eklenmiştir.
- - - Güncellendi - - -
Siz şuanda hangi aşamadasınız ilerleme oldu mu bir de genel yola mı başvuru yaptınız
Ben tam 2 haftadır karar aşamasındayım, evlilik ile başvuru yaptım. Galiba bugun evlilik yoluyla vatanadaslik alan olmadı. Farklı mı oluyor acaba evlilik yoluyla basvuranlarin açıklaması, bir tanidigim daha var ayni zamanda basvurduk, ayni gun karar makamina gonderildi onda da bir gelişme yok.. umarım artık onaylanır artık çalışmak istiyorum çünkü
-
Alıntı:
Merhaba sevgili arkadaşlar,
Ben 18 Nisan 2023'te listeye dahil edilecek aşamasına girdim, ancak hala dahil edilmedim. Bu normal mi sizce? Ayrıca benim gibi durumda olanlar var mı?
Merhaba, Normalde dahil edildi den edilmiştir aşaması 2 gün- 2 hafta sürebiliyor. Mesela benim 10 gün sonra değişti. Çok normal yani, belki bu hafta dahil edilebilir.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Tebrikler, Hayırlı Olsun!! link içeren mesajdan bardkodlu onay belgesinin çıktı alacaksınız. Kimlik için bu linkten https://randevu.nvi.gov.tr randevu almanız gerekiyor, randevusuz olmuyor.
-
Alıntı:
jasp rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, Normalde dahil edildi den edilmiştir aşaması 2 gün- 2 hafta sürebiliyor. Mesela benim 10 gün sonra değişti. Çok normal yani, belki bu hafta dahil edilebilir.
- - - Güncellendi - - -
Tebrikler, Hayırlı Olsun!! link içeren mesajdan bardkodlu onay belgesinin çıktı alacaksınız. Kimlik için bu linkten
https://randevu.nvi.gov.tr randevu almanız gerekiyor, randevusuz olmuyor.
Pasaporta başvuru yaptınız mı veya Pasaport kaç gün sonra elime ulaşır
-
Alıntı:
Pasaporta başvuru yaptınız mı veya Pasaport kaç gün sonra elime ulaşır
Evet, randevuden sonra 2-3 günde basıp kargoya veriyorlar, benim 1 hafta içinde geldi.