-
Cevap: Denetimli Serbestlik - Askeri Ceza Kanunu
Askeri disiplinin sağlanması ve birtakım askeri gerekliliklerden dolayı, Askeri Ceza Kanunu kapsamındaki suçlarda hükmün açıklanmasının geriye bırakılması uygulamasından vazgeçildi.
Komik, fosil zihniyetle ortaya çıkmış hiç değişmeyen gerekçe. Acıyorum halimize. İronik olan ise alttakinin de hiçbir gerekçe olmadan kanunlaşması.
Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlarla ilgili olarak, CMK'ya göre hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilebilecek, verilen hapis cezası seçenek yaptırımlara çevrilebilecek ve ertelenebilecek.
İşte biz buyuz. bu kadarız. gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Bir tane babayiğit de mecliste çıkıp diyemedi. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Çünkü meclisteki kapışmalar sataşmalar izleyen halkın gözünü boyamaktan ötesi değil. Biz koyunuz onlar da bizi güdüyorlar.
-
Arkadaşlar,
Sinirli, bezmiş, gergin bir haldeydim. Böyle söylenip kendimi yiyeceğime yılmadan devam etmeye karar verdim. Madem 3. pakette çıkmadı. Gerekli yerlere yazalım. Bir milletvekilimiz, twitter hesabında gururla yazmıştı bu uygulamayı. Ama sonuç alınmadı. Soralım neden böyle oldu. 4. pakete koysunlar o zaman. Bazı arkadaşlarımızın infazı yakın biliyorum. çok üzülüyorum bu duruma. ama bu gelişmeleri kendime yediremiyorum. bu kadar aptal yerine konulamayız. vekiller, milletin temsilcileridir. bizim düşüncelerimizi, hissiyatımız, acılarımızı nasıl dikkate almazlar? sonra çıkıp da demokrasi demokrasi diye nasıl konuşabiliyorlar? Madem öyle 2008 tarihindeki gibi yapsalardı. Bir nevi af gibi. Kanun çıksaydı. Sonra itiraz etselerdi. Böyle devam etseydi.
-
Keşke dediğiniz gibi 2008 de önce yasalaştırdılar sonrada geri çektiler ama o arada birçok insan yararlandı aynısı olsaydı yien kafiydi ama ne yazıkki Bu memleket yaşanacak yerden çıkmıştır.. 106 madde firesiz geçti içinde teröristleri bile affeden yasalar var ama bir tane fire bizim beklediğimiz madde oldu.. Daha akşam olmadan 2 paket sigarayı tükettim sinirden beynim uyuşmuş ne yapacağımı bilmez bir haldeyim madem öyle maddeye bir ekleme yapılsaydı Askerlikle ilişiği kesilenler yararlansaydı bir nebze içimize su serpilirdi ama dansöz bir AKEPE hükümetinin ne yazıkki oyuncağı olduk..
-
Saçmalık,gerçekten saçmalık. şu kanundan yararlanmak için dağa çıkıp terörmü olmak lazım?Askerliğim bitmiş mahkemem devam ediyor.Sen beni askerliğim bittikten sonra cezalandırsan ne olur,cezalandırmasan ne olur.En azından askerliği bitip davası devam edilenlere bi kolaylık sağlamaları lazım.Denetimli serbestlik olur,para cezası olur herneyse işte.
-
Bende aynı şekilde Tezkeremi aldım ve mahkemem devam ediyor temyiz hakkımı kullandım ama hiç birşey değişmeyecek biliyorum.. Birincisi Avukat arkadaşlara sormak istiyorum.. Benim izin tecavüzünden firarimın başlangıç tarihi 2000 bitiş tarihi 2009 sonuçta bir suçun başlangıç tarihi önemli olmuyormu? 2008 deki yasa dan yararlanma hakkım neden olmuyor? ikinciside şuan askeriye ile ilişkim olmadığı için yargılanmam kamu davasına olarak sürüyor. Kamu davasında HAGB dan yararlanma hakkımız varmı yokmu? bunu Hukukçu ve Avukat Arkadaşlarımızdan bu konuda yorum vekliyorum..
Ayrınca son bir şey daha.. Arkadaşımda firardan cezası vardı ne yazıkki mahkum oldu ve sivilde yattı çıktı ancak anlattığı 1 ay açık cezaevinde yatıp denetimli serbestlik yasasından birçok insan yararlanıp salıverilmiş bu ne kadar doğru? Bilgisi olan lütfen cevaplasın..
-
Alıntı:
risingson rumuzlu üyeden alıntı
Bende aynı şekilde Tezkeremi aldım ve mahkemem devam ediyor temyiz hakkımı kullandım ama hiç birşey değişmeyecek biliyorum.. Birincisi Avukat arkadaşlara sormak istiyorum.. Benim izin tecavüzünden firarimın başlangıç tarihi 2000 bitiş tarihi 2009 sonuçta bir suçun başlangıç tarihi önemli olmuyormu? 2008 deki yasa dan yararlanma hakkım neden olmuyor? ikinciside şuan askeriye ile ilişkim olmadığı için yargılanmam kamu davasına olarak sürüyor. Kamu davasında HAGB dan yararlanma hakkımız varmı yokmu? bunu Hukukçu ve Avukat Arkadaşlarımızdan bu konuda yorum vekliyorum..
Ayrınca son bir şey daha.. Arkadaşımda firardan cezası vardı ne yazıkki mahkum oldu ve sivilde yattı çıktı ancak anlattığı 1 ay açık cezaevinde yatıp denetimli serbestlik yasasından birçok insan yararlanıp salıverilmiş bu ne kadar doğru? Bilgisi olan lütfen cevaplasın..
Geçtiğimiz günlerde tek seferliğe mahsus,ceza evlerini boşaltmak için 1 yıldan az olan suçlara denetimli serbestlik uygulandı diye biliyorum.Bu denetimli serbestlik sadece içeride yatanlar için geçerli bişeydi,dediğim gibi amaç birazda olsa ceza evlerini boşaltmak.
-
yani hıç bi işimize yaramadı mı 3. yargı nalet olsun ya gercekten yazıkların olsun dicek lafım yok :(
-
Dostlar, tam bir HUKUK vahameti yaşanmış olup, her zamanki gibi terörist, hırsız, tecavüzcü, gaspçı vb. bilumum suçlu tayfası, basit bir suça bulaşmış bir askeri şahıstan üstün ve özgür kılınmıştır. (Ne acıdır ki...)
Aslında herşey bitmiş değil tabiki ama (4. yargı pakedi var önümüzde) çok iyi organize olunup omuz omuza mücadele vermek gerekir ki, sanırım bu ülkede oda ya çok zor, yada imkansız. Biraz emek ve uğraşı gerek daha doğrusu...
Böyle gittiği müddetçe ne acıdır ki, ordumuz disiplinize edilip güçleneceğine, daha da kötüye gitmiş olacaktır. Yaşananlar ve çığlıklar (Mağdur edilen birey sayıları) onu işaret de etmektedir. Tabi ısrarla bu şekilde disiplini muhafaza ettiğini, Tsk yı sevdirdiini sananlar da var görüldüğü üzere... Çok yazık...
Bir de asıl ZORUMA GİDEN; bir önceki yada bir sonraki yanlış hatırlamıyorsam, Terör suçlarına karşın aynı hagb verilme olayına niçin karşı çıkılmadı? HAGB hakkı teröristlere bile tanındı! Beni yıkan ve bitirende budur. Kaldıramıyorum bu olayı. Hani cak cak ötenler, disiplinden bahsedenler neredeydi? Olay şu oldu: ASKER HAPSE, TERÖRİST DIŞARI ÖZGÜRLÜĞE! Allah kahretsin...
Bir insanı cezalandırıp ıslah etmek ayrı birşeydir, BİTİRMEK ayrı birşeydir. Bizim sevgili paşa/albay vb. yetkililerimizde bitirme planlarını hep uyguluyor maalesef.
Sonuç: Vesayet zihniyeti 2 - MağdurLAR 0 :k
Şimdi bimer miş, akim miş, Tbmm miş, Gn.kur muş yazsak çizsek ney bu şikayetimizi serzenişimizi ki? Kimi kime şikayet edeceğiz? Hani millet iradesi? Bu irade salt Aziz Yıldırımın tahliyesi için mi gecelerce boğuşuyor? Bu mudur ülkede tek sorun, bumudur sosyal hukuk devleti yani? Binlerce mağdur, yenilen haklar, hani insan hakları? Nerede? Bitmiş bu ülkede olay artık...
Demekki bu kutsal vatanımızda askeri şahıs olmaktansa, eli kanlı terörist, gaspçı, hırsız, alçak bir tecavüzcü, dolandırıcı vb. olmak daha iyiymiş... (verilen haklar ve adalet açısından!)
Hepimize geçmiş olsun. Bu iş bitmiştir. Bu ülkeyi'de ilk fırsatta terkedip İNSAN odaklı başka bir memlekete yerleşme vaktide gelmiştir benim için...
-
Alıntı:
ceyla rumuzlu üyeden alıntı
yani hıç bi işimize yaramadı mı 3. yargı nalet olsun ya gercekten yazıkların olsun dicek lafım yok :(
Aynen katılıyorum.. Yazıklar olsun! Eğer bu siyasilere, askeri yetkililere 0,5 Gr. bile bir hakkım varsa üstlerinde (Ki bu Vatan için çok şeyler yaptık yıllardır) HARAM ediyorum. Allah onları ıslah etsin. Ahir dünyada hesaplaşacağım, hiç bir hakkım helal olmasın!
-
Denetimli serbestliğe itiraz edenler,pkk ya tanınan denetimli serbestliğe neden susarlar acaba.Hakkatten bu iş çığrından çıkmış durumda.O kadar umut verdiler denetimli serbestlik diye.Günlerce Tbmm Tv nin başında yatıp kalktık.Herşey boşunaymış...
-
Alıntı:
desende_asi rumuzlu üyeden alıntı
Aynen katılıyorum.. Yazıklar olsun! Eğer bu siyasilere, askeri yetkililere 0,5 Gr. bile bir hakkım varsa üstlerinde (Ki bu Vatan için çok şeyler yaptık yıllardır) HARAM ediyorum. Allah onları ıslah etsin. Ahir dünyada hesaplaşacağım, hiç bir hakkım helal olmasın!
Ya Ben ilk defa bu kanunu gündeme getiren milletvekili bülent Turan a twitter dan mesaj attim sizlerde atın belki bir işe yarar sonuçta AKEPE milletvekili.
Ayrıca biz sonuçta Askeriye ile ilişiği kesilmiş vatandaşlarız yargılanmamızı Askeri mahkemenin yapması ne kadar mantıklı? yetkisizlik talebi ile başvuru yapıp sivil mahkemeye çevirme şansımız varmı? bu soruyu Hukukçu Arkadaşlarımız lütfen cevaplasın..
-
RisingSon ;
Şu verdiğim Linke qirip Avukat aDem Bey ile Bir görüşmeni istiyorum.
Diğer Arkadaşlarda irtibata geçebilir kendisiyle.
http://www.fevziaksoy.av.tr/yazi-77-...-NELERDIR.html
-
Alıntı:
bahargokhan rumuzlu üyeden alıntı
Ben adem beyle bikaçkez telefonda görüştüm kendi davam için,kendi web sitesindende takip ediyorum kendisini.Onun bu konuya bi yorum yapacağını sanmıyorum çünki bildiğimiz gibi beklediğimiz denetimli serbestlik yasası çıkmadı.
-
Ya Askeri Suçlara Tamam HAGB uygulanamıyor Peki başka alternatiflerdemi yok Ben buqün bütün milletvekillerine Mail attım Okuyacaklarını ümit etmediğim halde birde BİMER (Başbakanlık İLetişim Merkezi ) Bir Sürü Gazetecilere Lütfen Şurda Üye Olanlarda ,Üye olmayıp bu Sayfayı ziyaret edenlerde ellerinden geleni yapsınlar.Sesimizi Duyurmanın başka bir yolu yok.İnanın elimden gelse bir gazeteciyi çağırıp Ropörtaj yapıcam.Çok saçma gelebilir belki ama ÇARESİZLİK insana herşeyi yaptırıyor.Bugün mektup geldi cezaevinden Durumlar pek iç açıcı degıl.Bütün hayalleri 3.yargıydı Oda hepsini hüsrana uqrattı.Herkez pimi çekilmiş el bombası gibiymiş Tartısmalar başlamış.Yemek Yemeyenler varmış.Hadi benim nişanlımın 28 günü kaldı ama.Gönlüm bütün mahkumlardan yana.Eşitlik ilkesine uymayan ayrımcı bir yargı paketi oldu bu.AYİM inşallah itiraz eder yada cumhurbaşkanı.Terör örgütüne af askere hapis.Yazarken bile şu cümleyi sinir oluyorum.En çokta kızdıgım durum şu HASİP KAPLAN bdp GrupBaşkan Vekili meclisi bir birine kattı önergesini kabul ettirsin diye.Bizim önergeyi sunan akpli Bülent turan Osman Oktay Ekşi v.s kimin oldugu o kadarda önemli degil.Maddeye önerge çıkarıp geri çekiyorlar kimsenin sesi çıkmıyor. Offf Sustum.
-
Haklısınız bahar hanım.Sanırım yapacak bişey kalmadı.Askeri idare böyle bir yasanın çıkmasına karşı çıkıyor.Bundan sonra biz ne desek boş..
-
arkadaşlar bana gelen ceza 25 gun ben infaz için gittiğimde kaçgun yatacam 16 gunmu 25 gunmu...
-
Arkadaşşlar denetimli serbestlikten faydalanmak için fazla zaman kalmadı.Cezasını infaz ettirebilecek olanlar bir iki gün içinde açık cezaevine başvurup, belkide haftaya serbest kalabilir.
-
Alıntı:
stapes132 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşşlar denetimli serbestlikten faydalanmak için fazla zaman kalmadı.Cezasını infaz ettirebilecek olanlar bir iki gün içinde açık cezaevine başvurup, belkide haftaya serbest kalabilir.
ben durumu anlamadım benim 25 gun cezam onandı bana savcılık kağıdında 25 gun yazıyor.ben şimdi ceza evinde 15 gunmu yatacam ve bu denetimli serbestlik beni etkilermi yarın teslim olsam cevap verirmsin.
-
Alıntı:
dostum gecen hafta 25 gun cezam onandı geldi kağıtta 25 gun yazıyr yarın açıkcezaevine girecem muhtemelen kaçgun yatacam 16 gunmu 25 gunmu ayrıca bu denetimli serbestlik beni nasıl kapsayacak yani girince bir kaç gun sonra çıkacammı içerden...
-
etkiler yatmazsın, cumhurbaşkanı şimdi yasayı onaylamış bende yarın gitmeyi düşünüyodum
-
Alıntı:
etkiler yatmazsın, cumhurbaşkanı şimdi yasayı onaylamış bende yarın gitmeyi düşünüyodum
beni heyacanlandırdın şimdi neye gore nasıl yararlanacam bundan,bir hukukçuya danıştınmı dostum...kesin varmı.boyle bişey..
-
Arkadaşlar rica ediyorum bu konuyu unutturmayalım. Uyuz koyun muamelesi görüyoruz resmen. HAGB uygulanmayan türünün son örnekleri bireyleriz. Arada kaynayıp gidiyoruz. Twitter'la hiç işim olmaz ama sadece Bülent Turan Bey'e yazmak için hesap açtım. Duysunlar sesimizi. Birileri durumu farklı anlatıyor galiba. Bu kadar saçmalık olamaz. Madem terörü bitireceksin o zaman onlara da uygulama HAGB'yi. Varsa yoksa vurun askere... Ne günahımız vardı da girdik şu kuruma ya
-
Arkadaşlar rica ediyorum bu konuyu unutturmayalım. Uyuz koyun muamelesi görüyoruz resmen. HAGB uygulanmayan türünün son örnekleri bireyleriz. Arada kaynayıp gidiyoruz. Twitter'la hiç işim olmaz ama sadece Bülent Turan Bey'e yazmak için hesap açtım. Duysunlar sesimizi. Birileri durumu farklı anlatıyor galiba. Bu kadar saçmalık olamaz. Madem terörü bitireceksin o zaman onlara da uygulama HAGB'yi. Varsa yoksa vurun askere... Ne günahımız vardı da girdik şu kuruma ya
-
3. yargı paketi cumhurbaşkanı tarafından imzalandı ve 5 temmuz tarihiyle resmi gazetede yayınlandı. ben 5 temmuz sabahı ceza evine gidip başvuracam. inş. bi aksilik çıkmaz yararlanırım.
-
Alıntı:
nasıl yani ne demek ıstedıgını anlamadım ben
- - - Updated - - -
Yapacak hiçbişey kalmadı yani gdip teslim olucak gercçketen ben bizim ülkemizde hak adalet olduğuna inanmıyorum terörist ol affedilsin asker ol vatan için kaç ayını ver sonra bu durumlara düş gerçekten rezillik bunu kabul etmeyenlerin içleri rahat mı acaba umarım sizinde canınız yanar bu durumdan nekadar magdur insan var nerden anlıcaksınız ki tuzunuz kuru
-
arkadaşlar ben mayıs ayı itibariyle cazamı aldım ve temyiz ettim dosyam şu anda temyizde denetimli serbestlikten faydalana bilirmiyim.faydalanmak için temyizi geri geçip açık ceza evine mi girmem gerekiyor yoksa temyizin sonuçlanmasını bekleyip sonra başvursam olur mu?
-
FİRAR EDEN SUBAYLARIN TALEBİ
Ben 2xxx yılı mezunu subayım.kendi isteğimle mesleğimden ayrılmak istedim.Ama ne yazık ki mevcut kanunlar dahilinde muvazzaf subay/astsubayların 15 yıllık mecburi hizmet süresi dolmadan istifa etme hakları 2011 yılında olsak bile bulunmamaktadır. Bu yüzden bize ordudan ayrılmak için gösterilen yollar şunlardır:
*Hırsızlık,
*Uyuşturucu Kullanımı
*Rüşvet
*Hayat kadınıyla evlenme vs gibi yüz kızartıcı suçlar.
Bu suçlar hiçbirimizin vicdanına sığmadığından ve aldığımız eğitim ve terbiye kurallarına da çok ters olduğundan bize kalan tek yol izinden dönmemek yoluyla ilişiğimizin kesilmesini sağlamaya çalışmak oluyor.
Ama burada da karşımıza bunun Askeri Ceza Kanunu'nda suç olarak görülmesi nedeniyle subay/astsubayların hapis cezasıyla cezalandırılması durumu çıkıyor. Ve bu ceza hiçbir şekilde ertelenemiyor, para cezasına da çevrilemiyor. Tek isteği mesleğini onuruyla bırakmaya çalışmak olan bizler bu süreçte ne yazık ki 20 aya varan kaçak hayatı yaşıyoruz. Bu süreçte Polis ve Jandarma'da aranıyoruz, GBT kayıtlarında aranan şahıs olarak görünüyoruz. Uçağa binemiyor, otelde kalamıyor, "Ya çevirme olursa?" diye araba bile kullanamıyor, gece dışarı çıkamıyor, sigortalı bir işte çalışamıyor, yurt dışına çıkamıyoruz.Tabiki bunları yaşayan sadece şahsı olmuyor bütün bunları ailesi ile birlikte yaşıyorlar insanların psikolojisi değişiyor. Bunların hepsini yaşamaya layık görülmemizin tek nedeni ise sadece 18 yaşında belkide ailemizin zoruyla attığımız imza sonucu sahip olduğumuz mesleğimizi bırakmaya çalışmak.
TSK'dan ilişiğimizin kesildiğini öğrenince kendi rızamızla gidip teslim oluyoruz. Bu sefer de aylarca bitmeyen yargılama süreci başlıyor. Sonuçta 1 yıl ceza veriliyor, iyi halden 10 aya düşüyor, yatarı da tam 6 ay 20 gün olarak infaz ediliyor! Hırsızın, arsızın, tecavüzcünün, hatta teröristin bile elini kolunu sallayarak gezdiği günümüzde bir ülkenin kendi 4 yıl yetiştirdiği evladığına hiçbir suçu yokken reva gördüğü cezaya bakar mısınız? Tam 200 gün hapis...Sanki adam öldürdü..Sanki ülkeyi sattı...Sanki rüşvet aldı... Bu ceza Hükmün Açıklanmasının geriye bırakılması kanununa dahil olduğu halde kanuna bir satırlık "Asker şahıslar yararlanamaz" maddesi eklenerek ne yazık ki subay/astsubaylar kapsam dışına çıkarılmıştır. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması 1 yıldan az ceza alanların cezalarının 5 yıl ertelenmesini, bu 5 yıl içinde şahıs yeni bir suç işlemezse cezanın iptalini sağlayan bir kanundur. Asker şahıslar 20 Mart 2008 itibariyle kapsam dışı bırakılmıştır.
Daha sonra cezaevlerinin kapasitelerinin çok üstünde dolması nedeniyle bu sefer de Denetimli Serbestlik Kanunu çıkarılmış ve 2 yıldan az ceza alanlara Kamu Kurumlarında veya sosyal hizmetlerde çalıştırılma gibi ceza seçenekleri sunulmuştur. Ama tesadüfe bakın ki gaspçı, kapkaçcı, kaçakçı bu sayede cezaevine girmezken asker şahıslar bu kanunun da kapsamı dışında bırakılmıştır.
Enson bir umut dedik sonunda sesimizi duydular 3.yargı paketi içerisine
(MADDE 104- Aşağıdaki hukumler yururlukten kaldırılmıştır:
1) 22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun ek 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası, )
Maddesi eklenerek bizim ve ailelerimizin tekrar umutları yeşerdi ve bu paket görüşülürken TBMM tv den millet vekilleri ile beraber sabahladık ailecek ama yine oldu aynı şey paketin hepsi firesiz geçerken bu madde paketten çıkarıldı birden.Neden neden diye sormaktan alıkoyamıyor insan kendini bir kurum bu kadar mı sevmez kendi personelini.Yalnız bizleri ve ailelerimizi bundan daha çok üzen bir şey vardı aynı paketin içinde
MADDE 104- Aşağıdaki hukumler yururlukten kaldırılmıştır:
3) 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terorle Mucadele Kanununun;
a) 6 ncı maddesinin beşinci fıkrası,
b) 13 uncu maddesi,
maddeleri ise hiç itiraza mahal kalmadan kabul edildi.
Yani ASKERE HAGB yok ama TERÖR ÖRGÜTÜNE HAGB VAR .
Başımızı ellerimizin arasına alıp bir düşünmemiz lazım artık .
İsteğimiz haksız yere hak yaratılması değil, tam tersine hakkımız olanı alabilmektir. Şuan bizden daha fazla ceza alan sivil vatandaşlar bile cezaevine girmezken bizler ilişiğimiz kesilip sivil vatandaş olduktan sonra bile askeri bir cezadan hapse girmekteyiz. Beklediğimiz bize ekstra haklar verilmesi değil, tam tersine zaten hakkımız olup da ayrı tutulduğumuz maddelerden yararlanabilmektir. Bizler sadece istifa etmek istiyoruz. Kanunlarımıza göre kölelik suçtur. Fakat bizim Silahlı Kuvvetlerle yaptığımız sözleşmede onların bizi istememe ve atma hakkı saklı tutulurken bizim hiçbir şartta cayma hakkımız bulunmamaktadır. Devletin bize yaptığı masrafları faiziyle istemesi normaldir. Ama masraflar hesaplanırken insaflı olunmalı, ilişiği kesilen personel yolunacak kaz gözüyle görülmemelidir.
Şuan hiçbir meslekte istifa edememek gibi bir durum bulunmamaktadır. Doktor kendisine koyulan mecburi hizmeti yapmamakta, istifa edebilmekte özgürdür. Öğretmen mecburi hizmeti yapmayıp istifa etmekte özgürdür..Ama muvazzaf askerler değildir.
Lütfen etrafınızdaki herhangi biri olabilecek bana ve benim gibi nice subay/astsubaya artık kulak verin. Biz sesimizin duyulmamasından bıktık. Tek amacımız istifa etmekti, başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi...
arkadaşlar bu metni tüm millet vekillerine göndermeyi planlıyorum katkı yapmak isteyen varsa bekliyorum
-
25 Gün yatıp Çıkıcaksın.Alternatif olarak Açık Ceza Evine Gecebilirsiniz.Ama Herkeze bu hak verilmiyormuş Sanırım Dün açık görüş vardı Gardıyanla görüştüm.Şansınızı Denersiniz
Alıntı:
mazdeist rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar bana gelen ceza 25 gun ben infaz için gittiğimde kaçgun yatacam 16 gunmu 25 gunmu...
- - - Updated - - -
Arkadaşlar Bizim 27 Günümüz kaldı.
İlgisini çeken arkadaşlara birşey söylemek istiyorum.
Dün Nişanlımın Açık Görüşüne Katıldım.Beklediğimden çok iyi geçti.Koğuş Arkadaşlarını gördüm onlarda aileleri ve yakınları ile açıkgörüşe katıldılar onları gördüm içim rahatladı.Gardiyanlar beklediğimden daha iyi niyetliydiler.Bir mahkum yakını ile konuşma fırsatım oldu.Açık görüş salonunda mahkumların görüş süreleri bittikten sonra önce mahkumları koğuşuna götürüp sayımları yapıldıktan sonra gardiyan bırakıyor ziyarete gelenleri o arada bir bayan ile görüştüm.Oğlu yatıyormuş 4 gün askere geç gitti dedi aldığı ceza 4 ay 48 gün kaldı tahliyesine dedi.Gardiyan ordan aynen şunu söyledi.Açık ceza evine başvurdumu diye sordu.Annesi hayır öyle bir hakkı varmı dedi.Gardiyanın söylediği şey şu ; İstediklerini geçiriyor cezaevi müdürü:)Canı hangini isterse.buna tanık oldum.Ama cezaevi şartları o kadarda kötü degıl içeri giricek olanlar var aramızda Allah yardımcınız olsun.
- - - Updated - - -
CeyLa Ne kadar kesildi sizin ceza ?
- - - Updated - - -
1957 Li doğumlu birtanede amca vardı Oda askeri suçtan ceza almış 10 ay .Saçları beyazlamış amcanın ağlıyordu dün.1 Temmuzda oğlumun düğünü vardı dedi eşi gelmiş oğlu gelini torunları falan İnsan kötü oluyor koğuşun babasıymış.İnsan kendini kötü hissediyor.Görüş Bitti dedi gardiyan mahkumların arkasına bakıp gitmesi :( öyle işte yinede cezaevi kötü bir durum ama burda sözlerle anlatılmıyor işte.Allah kimsenin başına vermesin.Az önce bir arkadaşın yorumunu okudum 25 gün ceza aldım yazmış sizin durumunuza uygun bir mahkum vardı onun 25 günmüş 11 gün kalmış tahliyesine koğuşun ilk tahliyesi o kişi olucakmış.14 gündür kapalıdaymış 25 gün bile olsa acıkcezaevine almamışlar..
-
Hepsine gecmis olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimizden maalesef 10 gun verilen cezanin Allah'tan 3/2 yatıyoruz 6 ay 20 gün burada şükür eder olduk bende isleri yoluna Koyuncu teslim olacam 1'5 ay icinde açık ceza evi hakkında sunu net söyleyecem isteyen savcıya görülebilir kendiniz yasal süre icinde giderse ve sabıkanız başka sucunuz yoksa direk açığa alıyorlar daha dün teslim ettik arkadaşı su anda Ankara açık ceza infaz kurumunda pteside Adliye'de ise başlayacak kapalıdan açığa gecmek zordur ve insiyatife kalmıştır dedi savcı ve halimize güldü hem askerliği yap üstünde ceza ver deyip boş yere yatıyorsunuz ama kanun dedi gecti halimiz bu malesef
-
Durumlar cezaevine göre değişiyor herhalde abi biri dilekçe vermiş almamışlar açığa İlqinç.Yada Mahkumun Durumuna göre değerlendiriyorlar içerdeki pozisyonda önemli sanırım.
-
dogrudur bahar kardeş seneye sen bu zamanlar gulerek anacaksın artık senin günler iyice yaklaştı 27 günlerde olmalısın bitti artık darısı bana ve benden sonrakilere inşallah üvey evladız biz onu anladım iyice bende inşallah 2013 başında buraları okup okuyup bizden sonrakilere akıl veririz anlaşılan allah hepimize yardım etsin
-
Abi Mail Atmadığım ne milletvekili kaldı ne başkaban ,cumhurbaşkanı gazeteci köşe yazarı hatta Cemil Çiçeğe bile attım ama bir halt olmadı işte.Bizim evet Buqün bitti sayarsak 26 :) 3 haftamız kaldı allahın izniyle Kavuşucaz artık.Ben şöyle Beddua ediyorum Elbet iktidar böyle kalmayacak.Ve onlardan birileride mutlaka askerlik yapacak.Çocukları yada torunları Her erkek bir gün asker olacak.Bakalım Başlarına böyle bir durum geldiğinde hala iktidardaki gibi ahkam kesebileceklermi ...
Düşmez Kalkmaz Bir ALLAH...Gerisi TefeRRuat...
-
Benimde 9 gün firarım var.Firar döneminde psikiyatrik tedavi gördüğüm için mahkeme beni doktora sevk etti.Doktor hemen hemen 3 yıl sonrasına randavu verdi.Yanlış anlamadınız :) Doktor 19.12.2014 tarihine randavu verdi :) . O tarihte muaine olup sonucu mahkemeye gönderilecek.Muhtemelen 100 gün yatarım var diyor avukatlar.Şuanda 23 yaşındayım,muaine tarihim gelene kadar,cezamı çekene kadar 26-27 yaşında olucam.O zamana kadar evlenemiycem,bi iş kuramıycam.Çok kötü bi duygu.Mahvetti beni bu yasanın çıkmaması.
-
Avukat Adem Den Yanıt.Kendisi Avukat ve bir sitesi var.
Benim sorduğum soRu ;
MrB Adem Bey ; 3.Yarı Reformu Genel kurulda onaylandı C.Başkanınında onayı ile Yasalaşacak. Fakat Askeri disiplinin sağlanması ve birtakım askeri gerekliliklerden dolayı, Askeri Ceza Kanunu kapsamındaki suçlarda hükmün açıklanmasının geriye bırakılması uygulamasından vazgeçildi. Peki o kadar mağdura CEZAEVİ yolumu görünüyor şimdi?Bunlar için yapılacak hiçbirşey yokmu?ADLİ KONTROL, DENETİMLİ SEREBSTLİK Vs ? Yardımcı olmanızı umut ediyorum.
Av. Adem DEMİR'nin Cevabı :
maalesef ve maalesef...
- - - Updated - - -
Saçmalığında bu Kadarı 19/12/2014 Randevu veren Doktoramı Söylensem , İlqisiz Devletemi ...Askerin Deqeri Malesef Ortada...Gençlere yazık vaLLaha...Fanatik Sanmıyorum ama 4. Yargı Paketi Deniliyor Eylülde Sanırım Bekle Bakalım Teslim Olma Hemen... Belki Birileri Kalkar Konusur BİMER girip Başbakanlık İletişim Merkezine sende birşeyler Yaz gören olur Belki.Birde Şu Milletvekili Bülent ruRana Mail atın Ben günDe Rahat bi 10 Tane Atıyorum.Her Askeri Yazı gördüğünüz yere Benim gibi Birşeyler Yazın...Gören Olmalı Mutlaka.
Alıntı:
Fanatik1989 rumuzlu üyeden alıntı
Benimde 9 gün firarım var.Firar döneminde psikiyatrik tedavi gördüğüm için mahkeme beni doktora sevk etti.Doktor hemen hemen 3 yıl sonrasına randavu verdi.Yanlış anlamadınız :) Doktor 19.12.2014 tarihine randavu verdi :) . O tarihte muaine olup sonucu mahkemeye gönderilecek.Muhtemelen 100 gün yatarım var diyor avukatlar.Şuanda 23 yaşındayım,muaine tarihim gelene kadar,cezamı çekene kadar 26-27 yaşında olucam.O zamana kadar evlenemiycem,bi iş kuramıycam.Çok kötü bi duygu.Mahvetti beni bu yasanın çıkmaması.
- - - Updated - - -
Fanatik FenerBahçeliyim ama Haksızlığada KArsıyım.
Aziz Yıldırıma Kesilen Ceza 39 YIL 9 AY ' Dı :)
TahLiyesi Gerçeklesti 2 Temmuzda..
Çok Yakında MilletVekilleride Çıkıcam ...
Sırf Onlar ÇIKARTILSIN diye Yasa Çıkarttılar.
Tatile girmediler , Yemediler , İçmediler. Yasa Çıkarttılar.
-
arkadaşlar ben denetimli serbestlikten faydalanıp tahliye oldum. 5 temmuzda girdim 6 temmuz gece çıktım. yarın denetimli serbestlik bürosuna uğrayacam. geçen denetimli serbestlik yasasından sonra, tahliye olan pek çok kişi geri çağırılmış inş. bizi geri çağırmazlar.
-
Alıntı:
arkadaşlar ben denetimli serbestlikten faydalanıp tahliye oldum. 5 temmuzda girdim 6 temmuz gece çıktım. yarın denetimli serbestlik bürosuna uğrayacam. geçen denetimli serbestlik yasasından sonra, tahliye olan pek çok kişi geri çağırılmış inş. bizi geri çağırmazlar.
Hayırlı olsun suçunuz tam olarak neydi? ve denetimli serbestlik bürosuna gittikten sonra gelişmeleri bizlerede bildirirseniz seviniriz. Yapılacak prosüdürleri bizlerde bian önce yapalım bizde inşallah sizin gibi hemen çıkarız..
-
Banada Buqün Müjdeli Bi Haber geldi. Nişanlım Açık Cezaevine Geçti.
Denetimli Serbestlik İçin Başvuruda bulunmuş İnşallah Bizimde Yüzümüz Gülücek.
Herkeze bol şanlar... Rabbim hepinizin yüzüne güler İnşallah.
- - - Updated - - -
Risingson Stapes132 cezası 25 gündü sanırım :)
-
Alıntı:
- - - Updated - - -
OOooo Gözünüz aydınn Cok sevindim gerçektende ve bu kadar geç olması ayrı bir düşündürücü unsur tabi.. Sabahtan beri kanun maddelerine bakıyorum emsal kararlara bakıyorum zaman aşımı sürelerine bakıyorum bakıyorumda bakıyorum artık kafayı sıyırdım vallahi.. Ama anladığım tek şey var oda üst ceza sınırı 3 seneyi geçmeyen hiç bir suç için kapalı cezaevine gönderim yapılmayacakmış.. Direk açıkcezaevine gönderilecekmiş tutuklu ve ayrıca bu çıkan kanunlardan bütün ceza sınırı 3 seneyi geçmeyen herkes yararlanabilecekmiş stapless arkadaşımız inşallah bize iyi bir örnek olacak... Umutla iyi haberler bekliyoruz. Ayrıca neden burdaki Hukukçu ve Avukat arkadaşlarımız bizi daha iyi bilgilendirip yönlendirmiyor? Çok ilginç bir durum...
-
3/2 yani 75 günü kapalıda geçti bu sabah açığa almışlar tekirdağda açık cezaevınde kalmışlar 2 arkadaş 2 kişi tahlıye olmuş 12 kişiyide yer yok diye çanakkale açık cezaevıne göndermişler.Toplamda 70 kişi açığa alınmış dilekçe vermişler şimdi haftasonu acaba ne zaman dilekçenin cevabı gelir risingson bir bilgin varmı ?Hem birşey daha söyledi nişanlım tahliye olduktan sonra ne kadar günün kaldıysa o kadarı kadar denetımlı serbestlıge tabi oluyormussun dogrumu emin degılız ama bilgin varmı ?
-
Alıntı:
- - - Updated - - -
Gözünüz aydın :) Allah bi an önce kavuşturur inşallah.