-
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Alıntı:
marrakesh rumuzlu üyeden alıntı
arkadaslar ben sunu sormak istiyorum
bugun itibariyle polis evden beni sormus
acik ogretim 4 sinif ogrencisiyim.5 dersim kaldi okulu bitirmeme
bakaya durumundayim.acana simdi polis beni neden ariyo,direk yakalayip askere mi gondercekler yoksa hakim karsisinami cikicam.
acaba gbt aramam cikmismidir.bu konuda bilgisi olan ve ya bu durumu yasamis arkadaslar bilgi verebilirlermi
istediği kadar sorsun rahat ol,sorup sorup gider.çok rahatsız oluyosan bi yakınını karakola yolla konuşsun polisle.son sınıfta falan derlerse anlayış gösterir.yakalarsa daha yasa çıkmadığı için temmuz genelgesine göre seni askerlik şubesine götüremez,en azından teoride öyle.savcılığa gönderir savcı ifadeni alır bırakır.dava açıp açmamak savcıya kalmış
-
peki gbt cikmismidir
yani polis once aramaya baslar bulamzasa gbt mi cikar yoksa
once gbt mi cikar sonrami aramaya baslar
-
Alıntı:
peki gbt cikmismidir
yani polis once aramaya baslar bulamzasa gbt mi cikar yoksa
once gbt mi cikar sonrami aramaya baslar
hocam şuan itibariyle yoklama kaçakları ve bakayalar gbt'de çıkmıyor.yeni yasa geçerse çıkıcak.ama yeni yasa geçtikten sonra cumhurbaşkanına gidicek,onaylarsa resmi gazetede yayınlanıcak.sonra yoklama kaçakları ve bakayalar için trt'de tebligat yapılıcak.tebligat yapıldıktan sonra 3 ay içinde şubeye gitmezsen ancak ozaman yakalama çıkartılıcak ve gbt'de aranıcaksın.yani yeni yasa geçse bile sen okul bitene kadar aranmazsın
-
diger arkadaslar mesajlarinda gbt aramalari olduklarini soylemisler
benim durumumda olduklarini belirtiyorlar
yani onlar sadece benim gibi gbt ye ciktiklarini mi saniyolar
gerci gecen bir polis arkadasada sordum oda
asker kacaklari gbt ye cikmaz dedi
yani bi ikilemde kaldim acikcasi
-
Alıntı:
diger arkadaslar mesajlarinda gbt aramalari olduklarini soylemisler
benim durumumda olduklarini belirtiyorlar
yani onlar sadece benim gibi gbt ye ciktiklarini mi saniyolar
gerci gecen bir polis arkadasada sordum oda
asker kacaklari gbt ye cikmaz dedi
yani bi ikilemde kaldim acikcasi
hocam temmuzdan beri gbt'de çıkmıyoruz.ancak yeni yasa geçerse 3-5 ay
içinde çıkıcaz.rahatlıycaksan adliyeye git çaycıya 10 lira at baksın gbt'ne
-
eyvallah hocam
verdigin bilgiler icin tesekkur ederim
-
Alıntı:
ccc78 rumuzlu üyeden alıntı
bakaya iken ertelemesi yapılmış olanlardan kasıt 15 ay askerlik yapıcak olanlar.15 ay askere gidicek olanlar bakaya kalmıyormu.
o zaman size tek bir sorum var?
üniversite mezunu olan bir bakaya yedek subaylık sınavı olduğu günlerde rapor alıp bir sonraki sınav dönemine kalırdı.raporunun bitiş tarihinde bu adamı yedek subay olarakmı yoksa kısa dönem olarakmı askere sevk ediceksiniz.bu sınavlar her mesai gününde yapılmıyor heralde
Ben bu maddeyi anlamadım.
Dediğin çok mantıklı. 4 ayda bir sınav yapılıyor. Ancak bu sınav hergüne çıkarılırsa bu durumda yapabilirler.
Diğer türlü diyelim birini askere almak istiyorsun ve sınava zaman var ise nasıl alınacak? Muhtemelen "Sen şimdi git şu tarihte sınava gel" denecektir, başka yolu yok. Sınava kadar adamı nerede tutacaklar?
Diğer türlü her bakaya kalan kişi bir şekilde ele geçirildiğinde (sanki suçlu:) neyse..) hemen askere almaları mümkün kılan bir yol mu buldular?
Yeni yasa tasarısını anlayanlar biraz daha açabilir mi?
-
Alıntı:
bakaya iken ertelemesi yapılmış olanlardan kasıt 15 ay askerlik yapıcak olanlar.15 ay askere gidicek olanlar bakaya kalmıyormu.
o zaman size tek bir sorum var?
üniversite mezunu olan bir bakaya yedek subaylık sınavı olduğu günlerde rapor alıp bir sonraki sınav dönemine kalırdı.raporunun bitiş tarihinde bu adamı yedek subay olarakmı yoksa kısa dönem olarakmı askere sevk ediceksiniz.bu sınavlar her mesai gününde yapılmıyor heralde
Sevk edilecek diyor. Askeri birliğine katılacak demiyor. Sevk yapılması demek zaten yedek subay mı olcak yoksa kısa dönemmi bunun belirlenmesi demek.
Kısaca önceden 2 gun suren suan 25 gune cıkarılmış olan sevk tarihi artık hergünü kapsayabilir.
-
Alıntı:
BE-KES rumuzlu üyeden alıntı
Sevk edilecek diyor. Askeri birliğine katılacak demiyor. Sevk yapılması demek zaten yedek subay mı olcak yoksa kısa dönemmi bunun belirlenmesi demek.
Kısaca önceden 2 gun suren suan 25 gune cıkarılmış olan sevk tarihi artık hergünü kapsayabilir.
ozaman hergün yedek subay aday adayı sınavı yapılması lazım,buda imkansız.bir arkadaş bu durumdaki insanlar sınava girmeden direk kısa dönem askerlik yapıcak dedi.ancak yasada bununla ilgili hiçbir hüküm yok.
bu kanun 15 ay askerlik yapıcak olan bakayalarla ilgilidir.rapor almışsa rapor bitiminde alıp birliğine sevk ediyorlar
-
Alıntı:
Domingo rumuzlu üyeden alıntı
Adliyedeki çaycıya nası güvenicez ki adam parayı cukka eder gbt de aransan bile aranmıyosun kardeş der sanki elinde yazılı belgeyle gelicek eğer yazılı belge varsa ben bu hafta kaydımı sildircektim aöfden ,sildirmeyip çaycıya bi 50 tl lik banknot bi de marlboro verip baktırmak isterim bide ispiyonlarsa polise facia olabilir :o
Pardon, sohbet sitesindemiyiz?
-
Elinizdeki zamani yeterince iyi degerlendiremediniz..sayili gun geldi..yarin TBMM de kader gununuz ,9.sirada da olsa one alip goruseceklerdir,en kotu haftaya kalir...bu arada subeler Genel Bilgi Taramaya GBT dahil edecekleri listeleri hazirlamislar.bir sure sonra Jandarma uzerinden icisleri bakanligi online gorebilicek bu sayede kimseye yanlislikla kelepce takilmaz.yani askerligini yapmis olanlara...Yoklama kacagi veya bakaya iseniz kolluk kuvveti subeye teslimat yaparken kelepce takmak zorunda kendi insiyatifinde degildir.Evinizden alirken de ayni sey gecerli...kanunu okuyup okuyup yanlis anliyorsunuz...bireysel olarak anlatirlar ama cayciyi falan nasil gbt baktirilir?
Siz piyango bileti de alin devamli,nasil olsa size cikar...az kaldi kanun ciksin bir hafta icinde acemi birligine intikal olursunuz..orada kontrol edin gbt nizi...
-
Bu haydihaydi şubeden arkadaşlar, bunlar tanıdıklarının kaçması için her yol mubah der, başkası içinde ne kadar engel varsa önünü çıkartırlar. :)
-
Alıntı:
haydihaydi rumuzlu üyeden alıntı
Askerlik subesine gelin dogrulari anlatayim size bunu mu dememi bekliyorsun? kanunu kim hazirladi? neyi dusunerek hazirladi?Celp suresi neden 25 gun oldu?Celp fazlasi her zaman vardir,ama belli bir fazlalik idare edilir.Kanunda bosluk ariyorsan bu odur.Simdiye kadar ne zaman isterlerse olusan fazlaya celp fazlasi denir.Bir daha oku kanunu evinden gelir alirlar..kanunda yaziyor..isyerinden,hastahaneden,vergi dairesinden ...artik kacamayacaksin...raporda alsan kafi degil raporun bitince dogru kisa donem birligine teslim....doktorsan hastahanen zaten belli..raporu senelik al...yakalninca askeri hastahene bakar raporuna...sahteyse cezaevi...siyah giysiler...dik durun subenize gidin...hayirli teskereler...
siz hala bu kişiyi kaale alıyormusunuz?
-
Alıntı:
Domingo rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar ben dayanamıyorum bu korkuya önümüzdeki hafta ya da sonraki hafta kaydımı sildircem (okulun bitmesine son 1 senem kalmasına rağmen)yoklama kaçaklığı kötü suçmuş ne araba sürebiliyoruz ne de akşam eğlenmeye gidebiliyoruz içim yanıyo kaydımı sildirmek zorunda olduğum için :(
gbt olayı olmasa sildirmezdim ama yoklama kaçağı da gbt de çıkıyomuş ..
arkadaşım hiç bir şey olmaz okuluna devam et ,aynı şekilde 2 sene kaçarak üniversiteyi bitirip kısa dönem yapan arkadaşlarım oldu birisi bu sene gitti geldi.
sen okuluna devam et
-
sen türkiyede yaşamıyosun galiba çevrendeki avukatlara sor istersen.adliyelerdeki çaycılar çevresindeki polislere gbt sorgusuda yaptırıyorlar,çok sıra varsa savcılıktan temiz kağıdıda alıyorlar,mahkemen varsa şahitte ayarlıyorlar,icradan yarı fiyatına arabada düşürüyorlar,hatta burda yazılamıyacak daha neler yapıyorlar bir bilsen burası hukuk değil gukuk devleti dersin
-
Alıntı:
Elinizdeki zamani yeterince iyi degerlendiremediniz..sayili gun geldi..yarin TBMM de kader gununuz ,9.sirada da olsa one alip goruseceklerdir,en kotu haftaya kalir...bu arada subeler Genel Bilgi Taramaya GBT dahil edecekleri listeleri hazirlamislar.bir sure sonra Jandarma uzerinden icisleri bakanligi online gorebilicek bu sayede kimseye yanlislikla kelepce takilmaz.yani askerligini yapmis olanlara...Yoklama kacagi veya bakaya iseniz kolluk kuvveti subeye teslimat yaparken kelepce takmak zorunda kendi insiyatifinde degildir.Evinizden alirken de ayni sey gecerli...kanunu okuyup okuyup yanlis anliyorsunuz...bireysel olarak anlatirlar ama cayciyi falan nasil gbt baktirilir?
Siz piyango bileti de alin devamli,nasil olsa size cikar...az kaldi kanun ciksin bir hafta icinde acemi birligine intikal olursunuz..orada kontrol edin gbt nizi...
arkadaşım polis nasıl evinin içine girip seni alabilir.kapıya gelir sorar gider.yolda kontrolde yakalanırsan alıp götürür.1milyon kaçak var 600,000 polis var.polis hırsızı katili teröristi bırakıp yoklama kaçağımı arıyacak.kaldıki 42,000 bakaya 30,000 yoklama kaçağı polis var.40bin civarıda bakaya devlet memuru var.
senin dediğin gibi olsa 1milyon kişinin bu sene askere gitmesi lazım,senelik askere alınanların sayısı 400bin.bu sene askerlik yapıcaklarla birlikte 1,5 milyon kişi eder.bu kadar insana 4 senede bile askerlik yaptıramazlar,sonuçta her sene 400bin kişi askere gidiyor.işin ekonomik boyutuda var 1milyon kişinin işssiz kalması bu ortamda ne devletin ne vatandaşın işine gelir
eğer kanun senin söylediğin gibi olursa ya askerlik süresini yarıya düşürürler yada bedelli askerlik çıkartırlar
-
Once yasa gelir sonra ona uygun genelge,kacamiyacaksiniz....asker fazlasi iki milyon olsa bile,celp fazlasi var demezler...bol uyku tulumu var,cadir var,rahat ettirecekler sizleri...
Madem bu kadar kalabaliksiniz kardesim,hani hangi gazete yaziyor?Hangi siyasetci sahip cikiyor size?Siz bedelli askerlik ciksin diye ne yaptiniz?Bana cevap yazacaginiza medyaya,siyasi partilere,sivil toplum orgutlerine,AB ye yazin...
Bana en cok karsi cikan arkadaslara soruyorum ,ne yaptin ?Sadece umit etmekten ve benim gibilere cevap vermekten baska ne yaptin?Korkaksin cunku,eziksin cunku,hic bir zaman basin dik olmadi...Bari basin dik subene git askerligini yap...kelepcesiz yuru...tecavuzcuye ,hirsiza kelepce takmazlar ama sana takacaklar,,,YA DA KORKMADAN YASADA OLAN HAKKIMI ISTIYORUM DE ,ADINLA SOYADINLA GIT BASVURU YAP,CALIS...
hepiniz korkaksiniz ve bunun hesabi yakinda kesilecek....
-
arkadaşım bana ne bedelli askerlikten.ister çıksın ister çıkmasın.işletme bitirdiğim için altıüstü ben gidip 5 ay askerlik yapıcam.ama bu kadar insanı kimse askere alamaz.bu işler bahçeye çadır atmayla uyku tulumuyla olmuyor.tek askerin maliyeti 3500lira.fazladan 1milyon insanı askere alırsan 3.5 katrilyon eder.ayrıca bu kadar insan askerlik şubesine giderse,şubeler iş yapamaz hale gelir.sen 5000 kapasiteli nizamiyeye 20bin asker alırsan oranın ne hale geliceğini bir düşün istersen.yemek yiyecek yer bile bulamazsın.
tsk okadar kaçağı toplayıp nereye koyucak ve 3.5 katrilyon para nerde.yasa eğer senin söylediğin gibiyse bu yasaya önce tsk karşı çıkar
-
Alıntı:
sen Türkiyede yaşamıyosun galiba çevrendeki avukatlara sor istersen.adliyelerdeki çaycılar .....
Şu çaycılar yoklama kaçağı,bakaya değilse rahat bıraksanız da işlerini yapsa.
Ondan sonra da yazarken yazım kurallarına dikkat edip alfabedeki büyük harfleri de mağdur etmeyecek şekilde olması gereken yerlerde kullansanız,ne güzel olacak.
-
Arkadaşlar şuraya kadar tartıştık hep "haydihaydi" arkadaşın haklı olduğu yerler var . Ne yapmalıyız konusunda haklı yada ne yapabiliriz. Eğer bir şekilde gerekli mercilere baş vurmassak zor durumlara düşülecek . dün memeur gelmiş eve ne yapacağım bilmiyorum mesela. Bu yasaya itiraz nedenlerini sağlam temellere oturtarak gerekli yetkili kişilere baş vurmalıyız. Hala vaktimiz var . Fikir üretelim bence .
-
Ben 3 defa yazdım 300 defa da yazarım,siz hala bu haydihaydi nin dediklerini kaale alıyor musunuz?
size diyorum kendisinin acı anıları var demekki burda kendini tatmin etmeye mi calisiyor anlamadım.sana kelepçe çok takıldı ki acında büyük haydi kardeşim ama şunu bil ki burası senin yazabileceğin bir yer değil daha doğrusu sen yanlış yere yazıyorsun.bedelli askerlik çıkmasın diye bir başlık var sen oraya yaz istersen?belki bu şekilde bişi yaparsın:)6 senedir yoklama kaçağı olarak dolaşan ,taksicilik yapan,3 senedir yoklama kaçağı barmen arkadaşım var.kimse de gelip onları götürmüyor.kaldı ki polisler zaten bıkmış askerin işinide bizmi yapacagız diyorlar.ben daha bugune kadar yoklama kaçağı kelepçeli götürüldüğünü ,hapse atıldığını yada daha ilerisi bir şey ne duydum,ne gördüm..
ha eğer askeri bir görevliysen,zaten merak etme burda senin yazdıklarından korkup askere gidebilecek var mıdır bilmiyorum:)
kanunda kanun diyorsun, şimdi çıkması gündemde olan kanunla temmuz genelgesi bitmiş ,temmuz öncesine geri dönülmüş olacak, ki zaten burda yazan arkadaşların bir çoğu 3-5 senedir aynı durumda,yani neyin ne olduğunu biliyorlar haydihaydi kardeşim.
ha amacın şu ise haydi kardeşim ; olumsuz bişiler yazayımda milleti galyana getireyim belki o zaman birileri bişiler yapar diyorsan , buyur o kadar bilgin varsa sen önden git bakalım , arkadandan gelecekleri gör.haydi....haydi....
-
Alıntı:
sarrp rumuzlu üyeden alıntı
Bu haydihaydi şubeden arkadaşlar, bunlar tanıdıklarının kaçması için her yol mubah der, başkası içinde ne kadar engel varsa önünü çıkartırlar. :)
Bana da öyle geliyor.
-
Alıntı:
Once yasa gelir sonra ona uygun genelge,kacamiyacaksiniz....asker fazlasi iki milyon olsa bile,celp fazlasi var demezler...bol uyku tulumu var,cadir var,rahat ettirecekler sizleri...
Madem bu kadar kalabaliksiniz kardesim,hani hangi gazete yaziyor?Hangi siyasetci sahip cikiyor size?Siz bedelli askerlik ciksin diye ne yaptiniz?Bana cevap yazacaginiza medyaya,siyasi partilere,sivil toplum orgutlerine,AB ye yazin...
Bana en cok karsi cikan arkadaslara soruyorum ,ne yaptin ?Sadece umit etmekten ve benim gibilere cevap vermekten baska ne yaptin?Korkaksin cunku,eziksin cunku,hic bir zaman basin dik olmadi...Bari basin dik subene git askerligini yap...kelepcesiz yuru...tecavuzcuye ,hirsiza kelepce takmazlar ama sana takacaklar,,,YA DA KORKMADAN YASADA OLAN HAKKIMI ISTIYORUM DE ,ADINLA SOYADINLA GIT BASVURU YAP,CALIS...
hepiniz korkaksiniz ve bunun hesabi yakinda kesilecek....
senden beklenen bir cevaptı şaşırmadım:) daha neyin ne oldugunu bilmiyorsun burda ahkam kesiyorsun:)şu kanun çıksada yada çıkmasada seni ondan sonra görsem bakalım neler yazacaksın:) çok merak ediyorum haydi....haydi...
-
Merhaba Arkadaşlar...
Polisin GBT den bakıp da göremediği kişiler , Jandarma bölgesindeki GBT kontrollerinde görünebilir mi ? Yani Jandarmanın askerin baktığı GBT de görünme ihtimali var mı dir ?
Bilgisi olanların , yazmasını rica ediyorum...
-
Arkadaşım polis veya jandarma gbt si ayrı değil aynıdır.
Öncelikle bırakın şu haydihaydi yi, kendi çapında dönsün dursun o !..
Arkadaşlar bugun hükümetten birileriyle görüştüm, kısaca kendisine tekerinize kendiniz taş koyuyorsunuz, 600 bin adamı karşınıza alıyorsunuz, bunun bir faturası olacak elbette, seçimlerde bu iş size patlayacak diye konuşmam oldu. Kimse bu kanun içeriğini doğrudürüst bilmiyorlar anladığım kadarıyla. Şehit yakınlarını ve subay vs üzerine olan değişiklikleri biliyorlar. İçerik konusunda bilgisi olan pekte yokmuş. Söylediğim zamanda şaşırdılar, bizim bu kanunun içeriğini medya ya, medya aracılığı ile tv programlarında çıkan vekillere, o anda mail veya telefon ile sormamız lazım. Hatırlarıp, seçim öncesinde 600 bin kişiyi nasıl karşınıza alıyorsunuz demek gerekiyor. Çalıştırın akılları, yol bulmazsak hepmiz yanacağız.
-
Hatta şuan aklıma geldi, şimdilik için en güçlü muhalefet partisi chp sanırım, birbirlerine inat olsun diye karşı çıkabilirler. Öncelikle toplu veya bireysel mail bombardımanına tutalım bu konu hakkında. Baktık olmuyor başka yollar bulabiliriz diye düşünüyorum.
-
Yeni kanun polis yakalar ve en gec 24 saat icinde subeye teslim eder diyor...GBT de cikmasa nasil yakalayacak? Okuma yazma ogrenin gerci askerde ogretirler...
-
Bu aralar yoklama kaçağı olupta gbt de temiz çıkan var mı ? (Şubat ayı içinde )
-
Yok bu kadar kisi askere giderse ne olucakmis yok uyku tulumu yetmezmis....kardesim ordu hesap bilmiyor mu bu kanunu cikariyor?3 milyon kisi de olsa gel derler,para mi ? o da kolay hukumet mecbur ek butce verir,zaten emret komutanim modunda degiller mi?AKP bu ,asker ne derse onu yapar....sen kendini Avrupa Birliginde saniyorsun ama ogreniceksin askerde ust ranzanda yatan cocuk gece altina isediginde....acemi birligine gelen yeniler geceleri agladiginda...her gun yesil mercimek yerken(kara simsek)...tuvaletlerde gaz bombasinin bize neden islemeyecegini...sabaha karsi 3-5 nobeti tutup sonra hic uyumadan ertesi gune devam etmeyi bir de disko kavrami var askerde hucreye atarlar hamam bocekleriyle ve bilumum haseratla muhabet edersin...Senin o barmen arkadasin askerde cayci olucak yirtacak,tavsan kani cay demliyecek bir iki hafta sonra az kaldi...sen ne olursun bilemem keske guneydoguya dussen en rahat yer orasi..askere mecburen iyi muamele var..dua et batiya dusme..,sen hayal kurmaya devam et vatandasi kandirma...5 ay yapacak olan da yeterli tadi alir merak etmesin...o da bir deneyim madem 5 ay kolay gitsene kardes ne bekliyorsun?Siz korkaklar ,kacaklar,bir de yattiginiz yerden merhamet bekliyorsunuz...adam gibi dik durup,derdinizi,varsa magduriyetinizi aciklamaktan aciz koyunlar surusu...bir coban bekleyip pesinden gitme derdindesiniz.yaziklar olsun,Turkiye neden gelisemiyor cunku herkes baskasindan bir yapmasini bekliyor...Sen ne yaptin kardesim erkek gibi cikip derdini anlattin mi?Hep kactin,kacak gurestin...ya erkek gibi derdini anlat ya da git erkek gibi askerligini yap...artik kacak yasayamayacaksin.....
-
Evet arkadaşlar nihayet bu haydi arkadaşımızın derdi anlaşıldı askerde o kadar mağdur olmuşki bu arkadaş şimdi acısını böyle çıkarmaya çalışıyor.Arkadaşım kanun çıkar yada çıkmaz çıksa bile bu haliyle uygulanamaz çünki cmuk na tezat yönleri var beklemek lazım mutlaka yönetmeliklerle desteklemek lazım çok anlaşılmaz yönleri var ayrıca bu kelepçe mevzu sıkıcı olmaya başladı daha öncede söyledim yine söyleyeyim bakaya yada yoklama kaçağı olmanın kanunda cezası belli azami 2 yıldır buda paraya çevrilir hatta mahkeme iyi halden suçu tekrar işlemeyeceğinizi gözönüne alarak bunuda tecil edebilir yani cezaevi falan yok insanları korkutmaya hakkın yok arkadaşım herkes asker doğmak zorunda değil senin çektiklerini başaklarıda çeksin istiyorsun belliki ama vazgeç ve yapıcı ol bence
-
arkadaşlar aslında bu yasanın bu şekilde çıkması bedelli askerlik bekleyenlerin lehine.kesinlikle bedelli askerlik yasadan sonra gündeme gelicektir.tüm arkadaşlar bedelli konusunda ellerinden gelen herşeyi yapsınlar.
hergün 50 siyasetçiye mail atıyorum.bugün bütün şartlar bizim lehimize,herkes gayret ederse mutlaka bedelli çıkıcak
-
Her bekleyen 50 kisiye mail atsa,faks cekse bedeli askerlik bir hafta icinde cikar ama siz dusmussunuz ,nasil yan gelip yatarim derdine...bosverin benim askerligimi nasil yaptigimi asil siz nasil yapacaksiniz ona bakin..basbakan ne dedi ....askerlik yan gelip yatma yeri degildir...basbakaninizi utandirmayin yan gelip yatmayin propaganda yapin....madem magdursunuz,magduriyetinizi gidermeyenlere bunu ispat edin..onumuzde secim var,bunun tam zamani...kelepce ,cezaevinde yatma ile neden iliskilendiriliyor o kolluk kuvvetinin mukavemete karsi tedbiridir,uygulanir.Yani darilmayin ama hepiniz yakalandiginizda kelepce takacaklar,eskiden de boyleydi;sonra polis yeni genelge nedeniyle bakaya ve yoklama kacaklarini yakalamadi,ancak mahkeme tarafindan ifade alinmasi amaciyla tebligat yapti...o yuzden evinize polis geliyor..genelge halen yururlukte...eger savci veya mahkeme zorla getir ifadesini alicam deseydi,yakalardi...simdi yeni uygulamadabir nevi mahkeme gorevi askerlik subesine verilmis oldu,sube sizi direkt kacak diye GBT kaydi dusecek,bu amacla basvuru yapacak daha dogrusu...jandarma kayitlari cok hizli sisteme girecek...her sey hazir zaten jandarma online ayni sistemde..kanunla polise yakala subeye getir denmis mecbur yakalayip getirecek veya her yerde arayacak...polise buyuk is cikti bu arada...sonrasinda sube ifade alip sevkinizi yapacak..acin telefon sorun subeye bu kadar zor mu?yani hemen asker olucaksiniz,halen avuntudasiniz ne gevsek milletsiniz anlamadim ya...hayirli teskereler...
-
Aslında polis gelir alır götürür zor bişey değilde kaçak saysı çok fazla böyle bir işe kendilerini zorlayacaklarını pek sanmıyorum çünkü yüzlerce hırsız-uyuşturucu satan,yasadışı kaçakçılık yapan adam varken benim gibi üniverste okuyan adamı alıp niye götürsün ,haa aldı götürdü hapis cezası mı vercek o da imkansız en fazla 15 ay askerlik yaparım gelirim, fazla bunaltmayalım ortamı germeyelim ...
-
Siz hala bu haydihaydi nin dediklerini kaale mi alıyorsunuz:)
anladığım kadarıyla bu haydihaydi askere gitmiş ama gittiği gibi aynı şekilde dönmemiş :) askerden sorunu bu herhalde.yazdıklarının kendisi bile farkında değil ,bir söyle diyor,bir böyle diyor...Serdar Ortaç'ın dediği gibi ortalıkta çok dansöz var.haydi.....haydi....
Burda bir çok arkadaşın işi gücü var bu devlete vergi ödüyor ama 15 ay askerlik problemi düşündürüyor kara kara.Tabii senin gibiler pek anlamaz bunları.askere gidicek 15 ay boyunca ,geri geldğinde işi ne olacak,eğer ki bir ev geçindiriyorsa , ev ne olacak..tabi bunuda senin gibiler pek anlamaz..
onun için haydi....haydi:)
Kimse bişi yapamaz arkadaşlar dün 4 şubat 2009 itibariyle bir arkadaşın gpt bakıldı polis bilgisayarından, 5 senedir yoklama kaçağı ve temiz çıktı.yani gpt ler hala tertemiz.kanun çıkarsada eskiden ne yapılıyorsa ayne devam.EN KÖTÜ OLACAK ŞEY 15 AY YADA 5 AY ASKERLİK hepsi bu.Kendinizi bu kadar kasmayın.Polis gelirsede evde yok dedirtirsiniz gider.evinizi arama yetkisi yoktur.tutanağını tutar evde bulunamamıştır der gönderir evrakı şubenize geri.
-
Peki kapıya polis geldiği zaman mı gbt ye düşmüş oluyoruz ?
-
GBT ye düşüp, alın getirin ifadesi alınacak dendiği zaman polis kapıya gelir.
-
Hayır arkadaşım.eski genelgeye görede yeni genelgeye görede yada genelge ne olursa olsun ,sen bağlı bulunduğun yerde polis tarafından aranırsın.ama sadece bağlı bulunduğun yerde.atıyorum sen istanbulda yaşıyorsun ama bağlı olduğun yer izmir.Seni izmirde ararlar ,ama istanbulda aramazlar.Polisin evine gelmesi demek gpt ye düştüğün anlamına gelmez.Jandarma sadece polise ;bu arkadaşın adresi bu gidip alın der,poliste kayıtlı olan adrese gider bakar ,yok der iade eder kağıdı.
-
1.bölümde bizi ilgilendiren kısımlar var kabul edilecek gibi bir hava var
-
Kanun un ılk 20 maddesı gectı
-
Kabul edildi. Bundan sonra ne yapılabilir?