Tasarıda 12000 euro...Biri peşin 3 taksit olarak düşünülüyormuş.
Printable View
Tasarıda 12000 euro...Biri peşin 3 taksit olarak düşünülüyormuş.
Buradaki tüm tasarı ve tekliflere baktım ama bahsettiğimiz konuda birşey yok.
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/k...i?p_kom_kod=34
Bedelli askerlik uygulamasını çok isteyen bir vatandaş olarak vicdani redde sonuna kadar karsıyım.yazmak istedim.ayrıca bedelli isteyenlerin yüzde 90 ı vicdani redde karsı oldugu düşüncesindeyim.
Bedelli kesinlikle çıkacak. Hiç şüpheniz olmasın. Zaman konusunda birşey söyleyemiyorum.
Merhaba.Mehmet beye bu konuyla ilgili olumsuz düşünmesine rağmen, yinede bedelli askerliğin çıkmasını bekleyen arkadaşlara olumlu olduğunu düşündüğüm bir gelişmeden dolayı haber verdiğiniz için teşekkür ediyorum.
Ayrıca bedelli askerlik istemek nasıl ki bir haksa istemediğini dile getirmekte öyle bir haktır diye düşünmekteyim, ancak biz bedelli askerlik yasasının yürürlüğe konmasını haklı gerekçelerimizden dolayı istemekteyiz emin olun askerlik fobisinden dolayı değil...Tüm arkadaşların ve site yönetiminin alakasına teşekkür ediyorum...
Vicdani ret olayı ile bedelli askerlik istemenin alakası dahi olmadığını düşünmekteyim vicdani red asker olmayı tamamen red etmek olsa gerek unutmayalım ki bedelli askerlik yapan tüm kardeşlerimiz gerek olduğu takdirde seferberlik vs. koşa koşa askere gidecektir en azından ben başkasının adına konuşamazsamda kendim için seve seve gideceğimi söyleyebilirim...
Lütfen arkadaşlar vicdani red ile bedelli askerliği karıştırmayalım ve forumun amacı olan haklı isteklerimizi dile getirme amacını saptırıp antipati toplamayalım sonuçta herkesin düşüncesine saygı duymalıyız...
Mehmet Bey hayalci genclere guzel bir haber verdiniz.
AMA BEDELLI BU ŞEKILDE ÇIKMAZ..ÇIKMAYACAK...
Asagidaki telden komisyon uyelerine ulaşın. Ben çoğuyla konuştum; "yok bedelli kardesim yok...beklemeyin. Tabi ÇALIŞMAZSANIZ YOK.."
milli savunma komisyonu-tbmm-
Tel 420 53 27
Tel-Fax 420 53 28
Elektronik Posta savkom@tbmm.gov.tr
Komisyon Üyeleri
--------------------------------------------------------------------------------
MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU
--------------------------------------------------------------------------------
Üyenin Adı Soyadı . Komisyon Görevi . Partisi . Seçim Çevresi .
Hasan Kemal Yardımcı Başkan AK Parti İstanbul
Memet Yılmaz Helvacıoğlu Başkanvekili AK Parti Siirt
Nurettin Akman Sözcü AK Parti Çankırı
İsmail Göksel Katip AK Parti Niğde
Şevket Gürsoy Üye AK Parti Adıyaman
Mehmet Hanifi Alır Üye AK Parti Ağrı
Mehmet Erdem Üye AK Parti Aydın
Mehmet Alp Üye AK Parti Burdur
M. İhsan Arslan Üye AK Parti Diyarbakır
Yahya Doğan Üye AK Parti Gümüşhane
Fuat Bol Üye AK Parti İstanbul
Reha Çamuroğlu Üye AK Parti İstanbul
Erdal Kalkan Üye AK Parti İzmir
Ahmet Büyükakkaşlar Üye AK Parti Konya
Fuat Ölmeztoprak Üye AK Parti Malatya
Sabahattin Cevheri Üye AK Parti Şanlıurfa
Zekeriya Akıncı Üye CHP Ankara
Osman Kaptan Üye CHP Antalya
Ensar Öğüt Üye CHP Ardahan
Derviş Günday Üye CHP Çorum
Erol Tınastepe Üye CHP Erzincan
Bengi Yıldız Üye DTP Batman
Yıldırım Tuğrul Türkeş Üye MHP Ankara
Kamil Erdal Sipahi Üye MHP İzmir
Sabahattin Çakmakoğlu Üye MHP Kayseri
Ahmet slm ; (sinir sahibi)
Ben nete şimdi geldim. Ancak benim anlamadığım sende bedelli bekliyorsun . Bir konuda sana katılıyorum. Rehavete kapılmayıp maillarımıza devam etmeliyiz. Ancak burda biribrimizle laf dalaşına girmek bize zarar veririr.
Ahmet o yüzden senden rica ediyorum tartışmaya yolaçacak şeyler yazma mail atın de fax çekin de ama polemik yapacak yazılardan kaçınalım.
Bu arada biz msn deyiz ama sen online değilsin gelirsen seviniriz
Arkadaşlar msn'deki konuşmamıza istinaden bu yazıyı Başbakanlığa ve Cumhurbaşlaığına faxlıyoruz özelllikle üstüne basarak söylüyorum faxlıyoruz Lütfen ihmal etmeyin
Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik sosyal ve staretejik konum gereği Güçlü bir ekonomi, sağlam bir sosyal yapı ve modern güçlü bir profesyonel bir ordu gerekmektedir.
Halihazırda içinde bulunulan derin ekonomik kriz ülke ekonomisini alt üst ettiği gibi sağlam sosyal yapıyı da bozmakta buda her yönden ülkenin geleceği için onanmaz yaralar açmaktadır.
Böyle bir ortamda hem sosyal yapıyı korumak hemde ekonomimize ve TSK mıza katkıda bulunmak üzere koşulları tarafınızdan belirlenecek bir bedelli askerliği düzenleme gerektiğine inanmaktayız. Bu sayede hem profesyonel orduya geçiş çalışmaları hızlanacak, hem ekonomiye sıcak ve dönüşümsüz para girişi olacak hemde krizden ailelerin etkilenmesi asgariye indirgenmiş olacaktır.
Yukarıda arz edilen durum neticesinde bedelli askerlik çıkarılması hususunu
Arz ederiz.
Bedelli askerlik olmalı.. Hatta bu konu isteğe bağli yani gönüllülük esasına göre olmalı.. Kısacası Çağdaş ve batılı olmamızı isteyen Atatürk'e rağmen doğu mantığını ısrarla sürdüren idaremize akıl erdiremiyorum.. Zira örnek olarak izlememiz gereken avrupa ülkelerinde zorla askerlik varmıymış bi incelesinler lütfen. Geneli ya gönüllülük ya da profosyonellik esasına dayanır. Öyle değil mi arkadaşlar. Ayrıca bu konuda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler..
Ben de eşim için bedelli çıkmasını istiyorum.
Geniş kitleye ulaşılabilen yerlerde dile getiriyorum.
En son aşağıdaki linkdeki yere yazdım.
Pembe düşler diyordu. Şu an için cidden bir pembe düş benimkisi galiba.
Link burada
Arkadaşlar İstanbul CHP Milletvekili İlhan Kesici'ye teşekkür mesajı atmıştım. Bedelli konusuyla ilgilenip destek verdiği için. Kendisi de mailime cevap verdi. Ben mutlu oldum en azından. Sizlerle de paylaşmak istedim.
Sizin de stres yapmanıza gerek yok diye düşünüyorum. Bedelli çıkacak emin olun. Hem eşinizin yaşı 26-27 civarlarındaysa kesin faydalanacaktır. Yaşı 23 olan ama 24'e yaklaşan acaba bana da vurur mu diye hergün saatlerce düşünerek kafayı yiyen ben ve benim gibi olan arkadaşlarımız bedelliyi sorun etsin. Herkes çıkar mı acaba derdinde oysa ki bende... Zira aranızda en küçük benim :)
postmix inşallah bedelli askerlik çıkar ve yasa 23 yaşından itibaren herkezi kapsar ve bu şekilde ülke ekonomisine geri dönüşümü olmayan muazzam bir iç kaynak yaratmış oluruz....
inşallah
bedelli ile ilgili duyumlarınız olumlumu bu arada
Bazı arkadaşların tartışmalarını izledim. Sinirsahibi arkadaşımız msb bütçesinde değişiklik olmadı demiş araştırdım.Bütçesi kısıtlanmış. Yanlız msb komisyonu bedelliyi çıkarırmı çıkarmazmı bilemem.
Alıntı:
2009 BÜTÇESİ 262 MİLYAR(4 -SON) -MİLLİ SAVUNMA'NIN PAYI DÜŞTÜ
Toplam Ödenekler İçinde Milli Savunma Bakanlığı'nın 2008 Bütçesinde Yüzde 6.1 Olan Payı 2009 Bütçesinde Yüzde 5.6'ya Çekildi. Milli Eğitimin Payı Yüzde 10.5'ten Yüzde 10.8'e Yükselirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Cari Olarak Azaltılan Payı Yüzde 13.3'ten Yüzde 10.3'e İndi, Sağlığın Payı Yüzde 4.9 Olarak Belirlendi.
Bütçe ödenekleri içinde Milli Savunma ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarının payı aşağı çekilirken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın payında bir miktar daha artırıma gidildi.
2009 mali yılı genel bütçe ödenekleri toplamı 257 milyar 634.7 milyon YTL olarak belirlendi. Bütçe ödeneklerinden en büyük payı, yüklü faiz ödemeleri dolayısıyla Hazine almaya devam etti. Hazine'ye 2009 yılı için ayrılan 65 milyar 985 milyon YTL'nin 57 milyar 500 milyon YTL'sinin faiz ödeneği olduğu belirlendi. Toplam bütçe ödeneğinin yüzde 25.6'sı Hazine'ye tahsis edildi.
Ödenek tutarında Maliye Bakanlığı 57 milyar 812 milyon YTL ile ikinci sırada yer aldı. Bunun da 53 milyar 198.6 milyon YTL'liki bölümü cari transferler için verildi.
Toplam bütçe ödenekleri geçen yıla göre yüzde 18 artırılırken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ödeneği yüzde 21.7 artışla 27 milyar 883.7 milyon YTL'ye, bunun toplamdaki payı da yüzde 10.5'ten yüzde 10.82'ye yükseltildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ödeneği yüzde 8.9 azaltılarak 26 milyar 401 milyon YTL'ye düşürüldü. Bunun toplam ödenekler içindeki payı da yüzde 13.3'ten yüzde 10.3'e indi.
Milli Savunma Bakanlığı'nın ödeneği yüzde 9.5'le genel artışın altında bir oranda artırılarak 14 milyar 532.6 milyon YTL olarak belirlendi. Genel bütçe ödenekleri içinde Milli Savunma'nın payı yüzde 1.08'den yüzde 5.64'e düştü.
Sağlık Bakanlığı'nın ödeneği yüzde 17.5 artışla 12 milyar 720.3 milyon YTL olurken, toplamdaki payı yüzde 5'ten yüzde 4.9'a geriledi.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ödeneği yüzde 20.3 artırılarak 7 milyar 934.8 milyon, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ödeneği de yüzde 22.8'le genel oranın üzerinde artırılarak 2 milyar 454.3 milyon YTL'ye yükseltildi. (ANKA)
(ES/NB/BÜN)
Arkadaşlar msn'deki konuşmamıza istinaden bu yazıyı Başbakanlığa ve Cumhurbaşlaığına faxlıyoruz özelllikle üstüne basarak söylüyorum faxlıyoruz Lütfen ihmal etmeyin
Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik sosyal ve staretejik konum gereği Güçlü bir ekonomi, sağlam bir sosyal yapı ve modern güçlü bir profesyonel bir ordu gerekmektedir.
Halihazırda içinde bulunulan derin ekonomik kriz ülke ekonomisini alt üst ettiği gibi sağlam sosyal yapıyı da bozmakta buda her yönden ülkenin geleceği için onanmaz yaralar açmaktadır.
Böyle bir ortamda hem sosyal yapıyı korumak hemde ekonomimize ve TSK mıza katkıda bulunmak üzere koşulları tarafınızdan belirlenecek bir bedelli askerliği düzenleme gerektiğine inanmaktayız. Bu sayede hem profesyonel orduya geçiş çalışmaları hızlanacak, hem ekonomiye sıcak ve dönüşümsüz para girişi olacak hemde krizden ailelerin etkilenmesi asgariye indirgenmiş olacaktır.
Yukarıda arz edilen durum neticesinde bedelli askerlik çıkarılması hususunu
Arz ederiz.
Burak79 Arkadasımıza tesekkur ederiz hazır mesaj için. Ayrıca arkadaslar bu iş 400 500 kısı ıle olacak bırsey degıl,bınlerce mail iletmek gerekıyor.Cıddı talep oldugu zaman 2009 da cıkacak bedelli.
Burak79 Arkadasımıza tesekkur ederiz hazır mesaj için. Ayrıca arkadaslar bu iş 400 500 kısı ıle olacak bırsey degıl,bınlerce mail iletmek gerekıyor.Cıddı talep oldugu zaman 2009 da cıkacak bedelli.Yada aramızdan bir Tarkan cıkması bekleyecegız :)
Slm Arkadaşlar şu ara işlerimin yoğunluğundan pek yanınızda olamıyorum malum sene sonu hesap kitap lakin mesajlara baktığımda polimik içine giriyorsunuz!biz ne çürüğe ayrılmayı nede vicdani redle ilgili çalışıyoruz bizim derdimiz hem bedel ödeyerek askerliğimizi yapmak,hemde ülke ekonomisine yardımcı olmak bu arada hem işlerimizn hemde ailemizin yanında olup çalışmak üretmek isdihdam sağlamak.Lütfen maillere devam ben kendi adıma gerekenleri yapıyorum sayı az denmiş ama bir kişi bile olsak istekleri ve sıkıntılarıımızı dile getirmek için çabalamalıyız.İnanın çok kişinin dikkatini çektik.
not:bu konuda takvim gazetesine mail gönderiyorum artı faks da çekiyorum
dileyen arkadaşlarda takvim gazetesi iletişim bölümünden mesajlarıı gönderebilirler.
Merhabalar,
Yaş hesaplaması ile alakalı ben de bir şey sormak istiyorum.
14Kasım1999 tarihinde resmi gazetede yayınlanmış bedelli askerlik uygulaması için, 1/1/1973 tarihinden önce doğmuş ve henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış olmak.
diyor. Şimdi en son 31.12.1972 kabul ediliyor. Peki 27'den gün alma olayı nasıl oluyor? Yani bu şartlarda 28'den gün alınmıyor mu?
Yine böyle bir şey olursa ve kabul edilirse hangi tarih ve öncesi için geçerli olabilir bu yasa?
Teşekkürler.
Kolay gelsin.
Karnel
10 yıl sonra çıktığını düşünürsek tarih 1/1/1983 olarak hesaplanabilir.
Tabii yasa kimleri kapsayacak o konuda da bir bilgi yok. 26 yaşından gün almışlar askere gidicek.
Tasarının ne olduğunu bilmediğimiz için bunlar geçersiz hesaplamalar arkadaşlar.
Al Pacino
Hocam, ben de orada takılıyorum, az önce kendim için hesap yaparken dikkat ettim, ben 27.07.1982 doğumluyum, 27.07.2008 tarihinde 26 bitti 27 içinde girdim. Fakat bu adamlar bu sene çıkartırsa hem 27'den gün alanlar için diyecekler hem de doğum tarihi 01/01/1982 ve öncesi diyecekler. Bu şartlar altında 28 den gün almaya başlamışlar için geçerli olacak sanırım bu :) Nasip işte. Bir de arşiv haberlerden okudum, vatandaşın biri yaşını büyütüp bedelli askerliğe başvuruyor, kabul edilip askere gidiyor, 1 sene sonra kalan gel kalan 17 ay askerliğini yap demişler, mahkeme 1 seneden fazla sürüyor ve vatandaş davayı zorda olsa kazanıyor... Aklım bu 27'den gün almaya takıldı halâ...
değerli forum üyesi arkadaşlarım konuşmalarınızı duyan da bedelli askerliğin çıktığını anlıyor...Tek temennimiz bu çıkması yönünde ama bu konuda resmi bir açıklama yok bu yüzden naçizane görüşüm bedelli askerliğin çıkması ile ilgili çalışmalarınızı hızlandırmanız eğer sonuç alırsak ve bedelli askerlik gerçekten çıkarsa o zaman kapsamına bakarak konuşuruz....
Şuan için birşey söylemek gerçekten zor bu yüzdende yaş konusunda umutsuzluğa kapılmayın hiç ummadığımız gibide çıkabilir bedelli askerlik...
Ama en önce çıkmış olması gerek bu yüzden çalışalım mail atalım faks çekelim yasa çıksın sonra kapsamını tartışırız...
arkadaşım hesaplamanda yanlışlık var 01.01.1973 öncesi 31.12.1972 yapar yani senin hesabına göre =01.01.1983 öncesi 31.12.1982 ama bana göre bedelli çıkarsa yaşı biraz daha geriye çekerler gibime geliyo çünkü her yaşta gelir bi okadar artar
Konumuz Bedelli Askerlik çıkarmak. Amacımız ne çürük almak ne de yurt dışına kaçıp oraya vergi verip ordaki insanlara istihdam sağlamak. Bizim amacımız Bedelli Askerlik çıkartmak bu ülkeye paramızla da destek olmak bu ülke insanına istihdam sağlayıp, bu ülkeye vergi vermek. Hatamız yurt dışına kaçmamaksa diyebileceğimiz bir şey yok.
Evet arkadaşlar bizim amacımız bunları Cumhurbaşkanına , Başbakana , Milletvekillerine kısacası anlatabildiğimiz kadar çok yere anlatmak ve hakkımız olanı almak. Bu nedenle konuya biraz daha konsantre olursak sonuca daha çabuk ulaşır sonra burda yaş ve ödenmesi gereken para konularını tartışırız.
Umarım bu söylediklerimi yanlış anlamazsınız.
önceki sayfalarda bir arkadaş meclis alt komisyonuna bedelli askerliğin geldiğini yazmış. gerçekten de böyle başka bir duyum var mı?
Arkadaşlar ben de bedelli askerliğin çıkması istiyen ve ihtiyacı olan biriyim.
İçinde bulunduğumuz durum itibariyle bedelli askerlik için çok çalışmamız lazım ve burdan bütün arkadaşlara tek yürek olup 1 tane adrese bu isteğimizi yollayalım, 100 kişi bir yere diğerleri bir yere parçalanıyoruz ve az kişi olduğumuz zannediliyor o yüzden sesimizi televizyonsa televizyon veya neresi ise burdan tartışıp bir adres belirliyelim ve oraya yollayalım. ben atv kanald show'a yolladım ama yardımcı olan yok. 2003 yılında youtubeden izlediğim kadarıyla bedelli için noter huzurundaki yapılan ankette 12794 kişi oy kullanıyor ve 12058 kişi evet diyor buda 94.25 ine tekabul ediyor bu 2003 yılında idi.
Şimdi iyi düşünüp burda nereye veya kime bu derdimizi anlatacağız?
arkadaşlar tv programına bu konuyu taşımak pek mantıklı değil bence çünkü bugune kadar cıkanlarda asla bu konu üzerine bir program yapılamı ve böyle birşeye kalkışılırsa ters tepecegi kanısındayım. boyle bir program olursa toplumda bedelliye karşı olanların sesıde yükselecektir ve olacak iş olmaza dönüşür. bencee devletin gerekli mercilerine ve sivil toplum örgütlerine mail fax yada görümek daha mantıklı. talebin oldugunu bu şekilde bildirelim derim. tv programı toplumda bedelli karşıtlarınıda ortaya çıkaraçaktır. saygılar
29 yaşındayım. 15 kişiye iş veriyorum. Ülkemin ürettiği ürünleri yurtdışına ihrac ediyorum. Ayrıca yurtdışındaki çevremle birlikte bir çok firmanın orada yatırım yapmasını sağladım ve sağlamaya devam ediyorum...
Bakmakla yükümlü olduğum ailem, yanımda çalışan kişiler ve aileleri var.
arkadaşlar bedelli askerliğin çıkması için ne gibi bir eylem planı yapmalıyız lütfen önceliklerimizi belirleyerek ilgili yerlere mail ve faxlarımızı çekerek konunun gündeme alınmasını veya gündemde ise çıkması için elimizden geleni yapalım. duyumlarımıza göre 150.000 kişinin bedelli askerliği beklediği söyleniyor lütfen oturumun yöneticilerinden de ricam bir plan belirleyerek örgütlenmemiz ve konunun ilgili yerlere ulaşmasını sağlamamız gerekir. şimdiden katkı sağlayacak herkese teşekkür ediyorum.
MGK toplantısında bedelliyle ilgili gelişme oldumu arkadaşlar
arkadaşlar bir arkadaşımızın bedelli askerlik ile ilgili bir yazısını buldum bu yazı düzgün bir hale getirip meclisteki milletvekillerinin her birine düzenli olarak gönderelim ne dersiniz. yazıyı aynen aktarıyorum.................
"Değerli arkadaşlarım, aslında bu, reform niteliğinde bir yasa tasarısıdır. Çünkü, hem vatandaşlarımız yeni bir vergiyle ezilmemiş olacak hem de, bedelli askerlik yoluyla, arzu edilen açık kapatılmış olacaktır. Yine, bedelli askerlik uygulaması sürekli hale getirilerek, bir profesyonel askerliğin artık milenyuma geldiğimiz bu günlerde- gündeme getirilmesinde şahsen yarar görmekteyim. Çünkü, dünyada büyük bir teknolojiyle gelişen silahlar gündeme geldiğinde, artık, Türk Ordusu, şanına yakışır şekilde bunu gündeme almalı, aynı zamanda -işsizlik nedeniyle 7,5 milyon işsizimizin olduğu Türkiye'de yeni bir iş sahası yaratılacağı da göz ardı edilmemelidir.
Esas amaç, Türk Silahlı Kuvvetlerinde asker sayısı bakımından boşluk yaratmamaktır. Bu sebeple, bu kanun tasarısından faydalanamayan gençlerimizin ve onların değerli ailelerinin üzülmemesi gerekir. Çünkü, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi her zaman hem sayı, hem moral, hem de ekonomik potansiyel olarak hazır tutmak, hepimizin de görevidir. Değerli milletvekilleri, hepinizin bilmesini istediğim bir konuyu bilgilerinize sunmak istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, ülke savunmasında olduğu gibi, insani ve ekonomik konularda da halkımızla, ülkemizle ne kadar bütünleştiğinin bir göstergesi olarak gerek Ülke çıkarlarımızın gereksede ekonomik,sosyal,kültürel gelişmemiz ve savunma sanayimizin daha çok desteklenebilmesi ile , Bedelli Askerlik ile Daha güçlü bir orduya Sahip olabileceğiz .
Bedelli Askerlik bekleyen yüzbinlerce çalışan , vergi veren gencimiz Aylardır bizlere başvurmaktadır. Yıllardır Bedelli Askerlik Bekleyen kişiler ,bu yasa ile, annelerinin, babalarının, eşlerinin ve çocuklarının geçimini sağlayabilirler. Şimdi, Bedelli Askerliği isteyenler ve bekleyenler , askere alındıkları takdirde, 15 ay süresince maaş alamayacak, evinin kirasını veremeyecek, annesinin, babasının, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayacak bir durumda olacaktır. Zaten, hepimiz biliyoruz ki, şu anda askerliğini yapmayan bu vatandaşlarımızın yaş ortalaması 28'in üzerindedir. 30'un üzerinde bir yaşa gelmiş insanın, mutlaka, ailesi vardır, tahsil çağında çocukları vardır. Peki, bu kişiler , 15 ay askerde hiç ücret almadan ailelerinin geçimlerini nasıl sağlayacaklardır? Eşini 15 ay göremeyecek eşlerin ve çocukların gerek maddi gerekse manevi durumları ne olacaktır. 15 ay işinden , eşinden ayrı kalmış ve geri döndüğünde işini tekrar eski haline getiremeyecek olanlar ne yapsın , 15 ay geçtikten sonra , zarara girmiş hatta kapanmış işyerlerinin kayıplarını nasıl kapatacaklardır. İşlerini kaybetmiş insanlar ise Milyonlarca işsizin bulunduğu Ülkemizde nasıl tekrar iş bulabileceklerdir. Ailelerin bu kaybı nasıl kapatabileceklerdir. Bizce mümkün değildir. 15 ay sonunda işini ve ailesini kaybetmiş ,İnsanlardan verim almak, sağlıklı hizmet beklemek nasıl mümkün olacaktır? Yani, terkedilmişlik hissine kapılmış, kendi başına bırakılmışlık hissine kapılmış bir insandan siz nasıl verim bekleyebilirsiniz.
Ülkemizin ne kadar zor bir dönemden geçtiğini, iç ve dış borç faizlerinin giderek ödenmeyecek duruma geldiğini hepimiz biliyoruz. Kaynağa ihtiyacımız vardır. Bu nokta iyi değerlendirilmelidir. Bedelli askerlik bu konulardan biridir. Bu meseleler ve diğer sorunlar vergiyle çözülmemeli, ihtiyaç sahibi insanlarımız bu noktada gerekli fedakarlıkları gönülden yapmalı, ve istekleri kabul edilmelidir. Saygıdeğer milletvekilleri, tarihen sabittir ki, bu Meclis, birlik içerisinde olduğu sürece, milletinin sesini dinlediği sürece her meseleyi halledecek durumdadır, bu meseleyi de çözecektir. Ayrıca Memur, İşçi ve bu iki büyük grubumuzun emeklilerinin maddi isteklerine yanıt verebilmek için Bedelli askerlik iyi bir kaynak teşkil etmektedir.
Değerli milletvekilleri, Türk Silahlı Kuvvetleri teknolojinin en son şeklini kullanmalıdır. Bunun için de ne gerekiyorsa mutlaka yapılmalıdır. Biz, Silahlı Kuvvetlerimizi, bölgemizde gerekli savunma görevini yerine getirecek, Türkiye'nin hudutlarını koruyacak, ülkemize yönelecek tehditleri bertaraf edecek bir seviyede muhafaza etmeye de mecburuz ve daha da yükseltmeliyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, silah, mühimmat ve uçak konusunda dışa bağımlı olmaması için yerli ağır sanayiye önem vermemiz gerekmektedir. Dışa bağımlılıktan kurtulmalıyız. Kıbrıs Harekâtında, dışa bağımlı olduğumuz zaman, bize Amerika tarafından yapılan ambargoyu burada hatırlatmak isterim.
Ülkeyi savunmayı öğrenmek, bağımsızlığı koruyabilmenin altyapısını hazırlamak, Ulu Önder Atatürk'ün " Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkelerini geçerli kılmak da bir sanattır.
Türk Milleti, hepinizin de bildiği ve tarihin de kabul ettiği gibi, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, erkeğiyle, kadınıyla hep beraber askerdir. Ülke savunması söz konusu olduğunda, hiç kimse, "acaba, ben, muvazzaflık döneminde miyim, ben silah altında mıyım" demez; hep beraber koşar, ülkenin savunması için canlarımızı feda ederiz, etmişizdir, tarih bunun tanığıdır. Değerli milletvekilleri, şahsi görüşüm olarak da, Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinde bazı şeyler söylemek istiyorum. Özellikle askerlik süresinin kısaltılması, benim şahsi olarak görüşümdür. Bu sürenin, tabii ki, uzmanlarımızın çalışmasıyla daha da az bir seviyeye düşürülmesi gerekir kanaatindeyim. Yine, bedelli askerlik uygulamasına devam edilmesi uygundur kanaatindeyim. 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu ile 1111 sayılı Askerlik kanununa tabi yükümlülerden her ne sebeple olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış olanlara, bedelli askerlik uygulanması öngörülmektedir. 25 yaş ve yukarısının 5 000 Euro veya karşılığı Türk Lirası, ödemeleri gerekmektedir. Bu uygulama kapsamında yatırılacak paraların, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasında açılacak özel bir hesaba aktarılması hükmüne yer verilmiştir. Bu hesaba yatırılan paraların amacına uygun olarak kullanılması konusunda kamuoyunun hassasiyet gösterdiği, bu nedenle, sağlanan gelirlerle yapılan harcamaların, düzenli aralıklarla kamuoyunun bilgisine sunulmasının yararlı olacağı kanaatindeyim. Bu yasayı, adil bir biçimde ve toplum vicdanını rahatsız etmeden çıkarmalıyız. Ayrıca, ordunun programını bozmamak ve planlarını zaafa uğratmamak gerekmektedir. Bu uygulamanın, temel insan hakları, anayasal eşitlik ve vatandaşlık hakkını göstererek, hukukun üstünlüğü ilkesi ve Türk hukukunun pozitif kazanımları ışığında bireysel ve toplumsal adalet ölçülerine uygun ve kamu vicdanını rahatsız etmeyecek bir biçimde gerçekleşmesi gerekmektedir. Ayrıca, bedelli askerlikten yararlanma imkanını geniş halk kitlelerine yaymak için, Altı eşit taksitle taksitlendirmeye mutlaka gidilmelidir. Böylelikle imkanları kısıtlı geniş halk kitlelerinin bundan istifade etmeleri sağlanmış olacaktır. Ülkemizdeki tüm bireylerin ihtiyaçları ve isteklerine cevap verebilmek için buradayız . Bedelli askerlik Türk Milletinin isteğidir. EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR. Bu inançla, hepinize saygılar sunuyorum.
SAYGILARIMLA."
fuat2244 arkadaşımızın gönderdiği yazı çok güzel arkadaşlar. Bu yazıyıda mail ve faz olarak gönderelim lütfen.
MGK (Milli Güvenlik Kurulu) toplantısı sona ermiş. 5 saat 45 dk. süren toplantıda neler konuşuldu acaba?
Türkiyenin gündemini,haberlerini ve gerceklerini tarafsız ve objektif yayın anlayışınızla yayınladığınız için teşekkür ediyoruz.Gazetenizi takip ediyor,başarılarınızın devamını diliyoruz..Gündem oluşturan yazı ve haberlerinize Bedelli askerlik için talepte bulunan biz gençlerinde çalışmalarını gündeme taşımanızı istiyoruz.Bu çalışmalarımızı incelemenizi ve içinde bulunduğumuz durumu incelemeniz için af2007 ve hukukinet sitelerinde bedelli askerlik isteyenler başlığından incelemenizi rica ediyoruz.Sayımızın coklugunu ve oluşturduğumuz gençlik sesine kulak vermenizi ve kamuyuna duyurmanız için bu konuyu haber yapmanızı ümit ediyoruz.
Başarılarınızın devamı dileklerimizle...
(arkadaşlar bu yazıyı takvim@takvim.com.tr adresıne maıl olarak atınız.)
Mart ayının 2. haftası gibi yasa meclis genel kuruluna inecek.