-
Re: Adli sicil ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Alıntı:
GÜLSEREN KARABULUT rumuzlu üyeden alıntı
slm ben adli scil arşivi ileilgili bir şey soracaktım . milli eğitime özel bir dershanede çalışmak için başvurdum onlarda adli sicil arşivimde kayıt olduğu için atamamı onaylamıyorlar suçum:kanunun cürüm saydığı bir fiili övmek, halkı kanuna itaatsizliğe tahrik etirmek . mahkeme para cezasını erteledi 11/10/2001 tarihinde. benim anlamadığım üniversite sürecinde yaptığımız bir çocukluk için şimdi hiç bir devlet kurumuna bağlı olarak çalışamıyacakmıyım. çok zor durumdayım dershane ile 4 ay önce sözleşme yapmıştım ama hala stajerliğim başlamadı işverenim şimdi ya bu sorunu çöz yada çıkışını vereyim diyor. yardım ederseniz çok sevineceğim. şimdiden çok teşekür ederim
slm adli sicil arşivimde kaydım olduğu için devlet kurumlarında çalışamıyacak mıyım. ben bu durumu anlamadım. benim de 2001 yılında halkı itaatsizliğe tahrik etmek ve kanunun cürüm saydığı bir fiili övmekten paracezasına
para cezasını da ertelediler şu durumda devlet kurumlarında çalışamıyacakmıyım çok tuhaf mahkumlar milletvekili olabiliyor ama üniversitede yaptığımız bir çocukluk yüzünden çalışamıyacak mıyız. işsiz kalınca ne olacak bilmiyorum.:(
Peki siz neden adli sicil kaydı yoktur belgesi yerine arşiv kaydı vardır belgesini verdiniz?
-
Alıntı:
mustangy rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar 2002 yılında oturmadıgım bir evde kız arkadslar yuzunden tekcılerle kavga ettık polis geldi kımlık aldı 4 yıl sonra benı otelden aldılar gece vaktı ıfade verdık elektrık anladım o olay lanet olsun..:) sımdı ise amerıka ya gıtme ıhtımalım var adlı sıcıl davam devam edıyor su ıslenmısmıdr adlı sıcıle acab ıslendıyse hayatımız karardı green card gıttı :( hadı buyur memleketım benım canım yurdum..... lutfen en azında dava asamsaında ıslenmıyorsa hemen gıdıp cıkarayım buradan cevap verecek arkadaslara sosnsuz tesekkurler..
Dava aşamasında işlemez
-
Alıntı:
senel123 rumuzlu üyeden alıntı
Kirgizistandan selamlar
Adli sicil belgesi aldığımda iki tane sicil görülüyor. Birisi trafik kazasında yaralamadan digeride esnaflık yaptığım sıradaki bir olaydan dolayı yediemin suistimali olarak görülüyor. Bunları sildirirsek adli sicil kaydı aldığımızda hala sicilimizde görünürmü. Ne tavsiye edersiniz.
Birde ben yurt dışındayım. Sicilimi nasıl sildirebilirim. Uzaktan bir dilekçe fakslamakla olurmu bu iş.
Selamlar. Senel
Kirgizistandan
Önce internetten dilekçeyi bulun dilekçeye eklemeniz gereken bir tarih veya belge varsa ilgili mahkemeden yazışma yoluyla talep edebilirsiniz.İlgili mahkemeye telefon edip bilgi alabilirsiniz.Posta yoluyla dilekçenizi göndererek sildirebilirsiniz.
-
Alıntı:
ladresnaturel rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar gördüm ki soruma bir yanıt alamamışım.Yalnızca şunun yanıtını alayım bari.Bu süre suç işlendiği tarih mi yoksa karar tarihinden mi başlıyor?Bir cevap..?Teşekkürler
Karardanda sonra cezanın infaz edildiği tarihte başlar
-
Re: sicil affı gündemde var mı
[QUOTE=solmaz05;173478]herkese mrb.öncelılkle böyle bır forum için herkse tşk ederim.sayın hukukçulardan soruma yanıt beklıyorum.2004 yılında çalıştığım işyerınde müşterinin unuttuğu kredi kartını kullanarak alışveriş yaptım.ogunkü cahılliğim yaşadıgım bunalımlar vs.sadce 1kez savcılıkta ifade verdım.karşı tarafın tum zararını karşıladım.ve başka hiçbir şekılde mahkemeye cıkmadım.ve 15 gün önce ehlıyet için sicil kaydı almaya gittiğmde sicilime işlenmiş oldugunu gordum.öncelıkle ben ünv. mezunuyum.ögrenmek istedıgım bır kaç konu var.
1)şuan gündemde olan bır sicil affı yasası varmı?varsa kımı kapsar ve nezaman yürürlüğe gırer.
2)avukatım karar asamasıda dahıl hiç bır mahkemeye cıkmamış bana bılgı vermemiştir ben bu konuda ne yapabılırım.ayrıca temyızede gıdılmemiş
3)bana 1 sene 15 gün 820 ytl pra cezası verılmiş karar ertelenmiştir.
denetim süresi olarakta aynı süre verilmiştir.öyle ise benım sicilim herhangi bır af olmaksızın nezaman silinebılır.denetım suresı sonunda başvursam bunu sildirebılırmıyım.
4)ben mahkeme kararını adres degişikliğim nedenıyle 1 sene sonra ögrendım herhangı bır teblıgat ulşamadı bana itiraz hakkım bundan ve avukatımın bana sormadan temyıze gıtmemesınden dolayı varmıdır?
5)suç bankayı aracı kılarak dolandırıcılık olarak geçmekte.daha once bır sicil kaydı olmadıgı için ertelenmiştir bu durumda ben 5 sene beklemelıyım sicil silinmesi için.yada af gündemdemi benıde kapsarmı lutfen bana yardım edın bır cvp verın.silinse diyelım veya bu af cıksa ben mali müşavır olabılıyormuyum.yoksa 19 yaşında yptıgım bu aptallığın cezasını ömür boyu çekecekmiyim.lütfen yardım edin şimdiden tşk ederim....
-
Re: sicil affı gündemde var mı
Merhabalar benimde bir sorum olacaktı.2006 yılının aralık ayında TCK 244/2 den ( bir kişiye gelen maili başkasına göndermiştim) 6 ay hapis cezası aldım,mahkeme cezamı 1 yıl erteledi.Şuan bu ceza adli sicil kaydımda görünüyor,sicil kaydından silinebilmesi için erteleme süresi esas alınırmı,eğer alınmıyorsa 5 yıl dolması mı beklenecektir ?
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Herkese iyi günler...
18.02.1997 tarihinde 1918 sayılı yasaya aykırılık suçundan yargılandım. agır para cezası ile sonuçlandı.cezayı mahkemenin ardından hemen yatırdım.
02.05.2005 tarihinde iş yeri açmak için arşivli adli sicil belgesi istemem üzerine adli sicil arşiv kaydı vardır ifadesi yer alıyordu. bunun üzerine ankaraya gidip adli sicil arşivden kaydı sildirdim. 1 gün sonra adliyeden aldıgım adli sicil belgesinde arşiv kaydı yoktur ibaresi yer aldı.
29/05/2008 tarihinde ruhsat yenilemek için tekrar istediğimde adli sicil arşiv kaydı vardır ifadesi yer aldı. bunun üzerine avukata adli sicil silinmesi için dilekçe yazdırıp bugun ankaraya gittim. adli sicilde Bu yasaya göre işlenen suçların adli sicil arşiv kaydından silinemeyeceği konusunda bilgilendirdim.
bu suçumu adli sicil den sildirmem mümkün değilmidir ? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
saygılar
-
Merhabalar ben mehmet.2001 yılında arkadaşlarımla yaptığım bi tatil sırasında yanımdaki arkadşım kaldığımız pansiyonda bir altın hırsızlığı yapmıştır. Bu durumu ben tatil bitiminde öğrendim ne var ki daha sonra mahkeme açıldı ve bilerek çalıntı malı kabullenmekten 14 gün ceza aldım daha sonra bu ceza para cezasına çevitildi ve ertelendi. Olayın gercekleştiği tarih Ekim 2001 ve ben Eylül 1986 doğumluyum .Olay esnasında 15 yaşındayım . Şimdi sormak istediğim bir kaç husus var.
1- .Ben şu anda Matematik Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisiyim . Adliyeden aldığım sabıka kaydında ''adli sicil kaydı yoktur '' ibaresi var .Fakat bu dosya emniyet kayıtlarında halen mevcut.Sormak istediğim asıl konu ileride olası bir devlet memurluğuna grerken bu durum engel teşkil eder mi ?
2-Olayın oluş sırasında 15 yaşında olmamın herhangi bir avantajı ya da dezavantajı var mıdır?
3-Şu anda olayın üzerinden 7 yıl mahkemenin karar alma süresinden ise 4 yıl geçti. Devlet memuru olmamı engelleyecek bir durumla karşılaşırsam memurluk haklarını geri isteyen bir davayı ne zaman açabilirim?
Yardımlarınız için gönülden teşekkür ederim.
-
Adlî Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü nün
22 / 01/2008 tarihli Genelge 2008/140 sayılı genelgesinde,
1) Türk Ceza Kanununun 51. maddesi gereğince verilen cezanın ertelenmesine ilişkin kesinleşmiş mahkûmiyet kararları ile ilgili olarak bir ceza fişinin düzenlenerek adli sicile kaydedileceği, kararda belirtilen süre ve şartların gerçekleşmesi durumunda cezanın infaz edilmiş sayılacağı ve infaz edilmiş hükümlere ilişkin kayıtların Genel Müdürlüğümüzce silinerek arşiv kaydına alınacağı, bu tür kararların infazının takibi, infazının yapıldığı veya infaz edilmiş sayıldığı tarihten itibaren mutlaka bir yerine getirme fişinin düzenlenerek adli sicile kaydedilmesi gerektiği - diye bir madde var.
benim burdan anladığım ertelenen cezanın, erteleme süresi dolduğunda adli sicilden silinerek arşiv kaydına alınacağıdır.
Acaba ben doğrumu anlamışım ? Benim 21 ARALIK 2007 de erteleme süresi biten mahkeme kararım var buna göre adli sicilimden sildirebilirmiyim?
bu konuda yardımlarınızı bekliyorum diğer hukuk sitelerine de baktım orda 5 yıl dolmadan silinmez yazıyo.
-
mustangy rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar 2002 yılında oturmadıgım bir evde kız arkadslar yuzunden tekcılerle kavga ettık polis geldi kımlık aldı 4 yıl sonra benı otelden aldılar gece vaktı ıfade verdık elektrık anladım o olay lanet olsun.. sımdı ise amerıka ya gıtme ıhtımalım var adlı sıcıl davam devam edıyor su ıslenmısmıdr adlı sıcıle acab ıslendıyse hayatımız karardı green card gıttı hadı buyur memleketım benım canım yurdum..... lutfen en azında dava asamsaında ıslenmıyorsa hemen gıdıp cıkarayım buradan cevap verecek arkadaslara sosnsuz tesekkurler..
Alıntı:
resavag rumuzlu üyeden alıntı
Dava aşamasında işlemez
Sn Resavag tesekkur ederım pekı dava bıtııgınde ne kadar sure de işler avukatımla da lımonıyım hıc sormak ıstemıyorum bır amerıkan basvurum ve 6 ay maksımum surelı adlı sıcıl ıstenıyor sonra ısterse ellı yıl versın umrumda değil ..
Tekrar tesekkurler
-
Bir dert daha malesef pasaportum ortada yok ve gecen sefer kaybettıgımde komıserle nerdeyse bırbırımıze gırıyorduk sattınmı muamelseı dırek onunde bılgısayar var serı no var eger kullanıdı ise o zaman sorgula delil topla ver hakıme ama direk o ne yaptın muamelseı ıgrenc sımdı yıne yok lanet olsun evı salona topladım nerdeyse:D
2. kez kayıp ta vermeme yada zorluk cıkarma ihtimalleri var mı yada vermıyorum yetkısı varmı bırde Amerıka ıcın sure kısıtlı oldu ya vermedım dedı 6 ay sure var ondan sonra 3 tane pasaport ta alsam ben o hakkımı kaybedıyorum..
Tekrar tesekkurler
-
22,05,2003 tarihinde yaşanan olay nedeniyle hakkımda dava açıldı.Açılan dava 22,06,2004 tarihinde 20 hapis cezası aldım.Bu cezamda para cezasına çevrilerek ertelendi.olay tarihinde 18 yaşından büyük olduğumu ayrıca belirtmek istiyorum.Öğrenmek istediğim bu cezamı sicilden nasıl sildirebilirim.Ayrıca almış olduğum bu cezam ileride
memur olmama engel teşkil eder mi?TEŞKİL EDECEK İSE BUNU ÖNLEMEK İÇİN NASIL BİR YOL İZLEYEBİLİRİM.Bilgi vermenizi rica ediyorum.iyi çalışmalar
-
Alıntı:
univligenc rumuzlu üyeden alıntı
22,05,2003 tarihinde yaşanan olay nedeniyle hakkımda dava açıldı.Açılan dava 22,06,2004 tarihinde 20 hapis cezası aldım.Bu cezamda para cezasına çevrilerek ertelendi.olay tarihinde 18 yaşından büyük olduğumu ayrıca belirtmek istiyorum.Öğrenmek istediğim bu cezamı sicilden nasıl sildirebilirim.Ayrıca almış olduğum bu cezam ileride
memur olmama engel teşkil eder mi?TEŞKİL EDECEK İSE BUNU ÖNLEMEK İÇİN NASIL BİR YOL İZLEYEBİLİRİM.Bilgi vermenizi rica ediyorum.iyi çalışmalar
Ceza aldığınız suç nedir?
-
Alıntı:
opheria rumuzlu üyeden alıntı
Ceza aldığınız suç nedir?
tck.md.141
-
Alıntı:
univligenc rumuzlu üyeden alıntı
tck.md.141
Maalesef memuriyetinize tamamen engel bir durum, ortadan kaldırılması mümkün değil
(bkz: 657 sayılı yasa madde 48)
5. (Değişik: 23/1/2008-5728/317 md.) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
-
Alıntı:
opheria rumuzlu üyeden alıntı
Maalesef memuriyetinize tamamen engel bir durum, ortadan kaldırılması mümkün değil
(bkz: 657 sayılı yasa madde 48)
5. (Değişik: 23/1/2008-5728/317 md.) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
EWET BELİRTİĞİNİZ MADDE AÇIK ANCAK T.C.K MD. 53/1:Kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak;
a) Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tâbi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten,
b) Seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasî hakları kullanmaktan,
c) Velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan,
d) Vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasî parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan,
e) Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tâbi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten,
Yoksun bırakılır.
ŞEKLİNDE HÜKÜM BULUNMASINA RAĞMEN AYNI KANUNUN MD.53 /3 Mahkûm olduğu hapis cezası ertelenen veya koşullu salıverilen hükümlünün kendi altsoyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkileri açısından yukarıdaki fıkralar hükümleri uygulanmaz. Mahkûm olduğu hapis cezası ertelenen hükümlü hakkında birinci fıkranın (e) bendinde söz konusu edilen hak yoksunluğunun uygulanmamasına karar verilebilir VE 4,MD SİNDE Kısa süreli hapis cezası ertelenmiş veya fiili işlediği sırada onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında birinci fıkra hükmü uygulanmaz ŞEKLİNDE BELİRTİLMİŞTİR.BENİM CEZAMDA 20 GÜNDÜR (KISA SÜRE)VE PARA CEZASINA ÇEVRİLEREK ERTELENMİŞ OLMASI BU FIKRANIN (T.CK 53/4 )TARAFIMA LEHTE UYGULANIP MEMUR OLMAMA OLANAK SAĞLAMAZ MI?BİLGİ VERMENİZİ RİCA EDERİM.
-
Re: Adli Sicil Silimesi
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Aşağıdaki suçlardan bir gün dahi ceza alan kişiler memur olamazlar veya memur ise görevlerine son verilir. Bunlar şu şekildedir:
- Affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar,
- Zimmet,
- İhtilas,
- İrtikap,
- Rüşvet,
- Hırsızlık,
- Dolandırıcılık,
- Sahtecilik,
- İnancı kötüye kullanma,
- Dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya
- İstimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık,
- Resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma,
- Devlet sırlarını açığa vurma suçları."
Yukarıdaki sayılan suçlar nedeniyle bir gün dahi ceza alınması halinde kişi memur olamaz veya memur ise görevine son verilir. Bu suçlarda tecil olup olmaması önemli değildir. Bu nedenle bu suçlardan dolayı ceza alan veya cezası ertelenenler, memur değil ise memur olamaz, eğer memur ise memuriyetine son verilir. Örneğin zimmet suçundan mahkum olma halinde alınan ceza ertelense bile kişi memur olamaz veya veya memur ise görevine son verilir.
MRB ERDOĞAN BEY BELİRTTİĞİNİZ MADDE AÇIK ANCAK T.C.K MD. 53/1:Kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak;
a) Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tâbi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten,
b) Seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasî hakları kullanmaktan,
c) Velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan,
d) Vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasî parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan,
e) Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tâbi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten,
Yoksun bırakılır.
ŞEKLİNDE HÜKÜM BULUNMASINA RAĞMEN AYNI KANUNUN MD.53 /3 Mahkûm olduğu hapis cezası ertelenen veya koşullu salıverilen hükümlünün kendi altsoyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkileri açısından yukarıdaki fıkralar hükümleri uygulanmaz. Mahkûm olduğu hapis cezası ertelenen hükümlü hakkında birinci fıkranın (e) bendinde söz konusu edilen hak yoksunluğunun uygulanmamasına karar verilebilir VE 4,MD SİNDE Kısa süreli hapis cezası ertelenmiş veya fiili işlediği sırada onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında birinci fıkra hükmü uygulanmaz ŞEKLİNDE BELİRTİLMİŞTİR.BENİM CEZAMDA 20 GÜNDÜR (KISA SÜRE)VE PARA CEZASINA ÇEVRİLEREK ERTELENMİŞ OLMASI BU FIKRANIN (T.CK 53/4 )TARAFIMA LEHTE UYGULANIP MEMUR OLMAMA OLANAK SAĞLAMAZ MI?BİLGİ VERMENİZİ RİCA EDERİM.
-
pomem içi tahkikat
selam ben orta yaşlı bir ev hanımıyım benim sorum..ben zamanında bir hata sonucu fişlendim üstünden çok zaman geçti..ve benim bir kızım var evli,kocası pomem olmak istiyor..benim bu durumum ona engel olurmu..bana acilen yardımcı olursanız sevinirim.bu durum beni çok üzüyorr..
-
sicil kaydımda anlamadıgım bir terim var
sevgili arkadaşlar sizden bana bu konuda yardım etmenizi istiyorum
adli sicil kaydımda 2 tane başında c= yazılı suc var birde başında y yazan 3 cu bir suc var acaba bu y nedemek oluyor yani daha görülen bir davammı var benim bilmediğim bu konuda beni aydınlatabilirmisiniz
-
Re: sicil kaydımda anlamadıgım bir terim var
Alıntı:
kozanacm rumuzlu üyeden alıntı
sevgili arkadaşlar sizden bana bu konuda yardım etmenizi istiyorum
adli sicil kaydımda 2 tane başında c= yazılı suc var birde başında y yazan 3 cu bir suc var acaba bu y nedemek oluyor yani daha görülen bir davammı var benim bilmediğim bu konuda beni aydınlatabilirmisiniz
C: Verilen ceza hakkındaki bilgiler
Y: Yerine getirilen yani infaz edilen ceza hakkındaki bilgilerdir.
Zaten dikkat edilirse, mahkeme, hüküm verilen gün, hangi kanunun hangi maddesinden dolayı ceza verildiği hakkındaki bilgiler ikisinde de aynıdır.
Burada bir de T: şeklinde bir bilgi olabilir ki bu da tali karar yani ertelenmiş demektir.
-
silinmesi lazım (10yıl) geçmiş.
-
mrb ben sene 2002 de arkadaşa uyarak bi suça karıştım ve 8 sene 4 ay ceza aldım bunun 3/1 yattım yani 3 sene 4 ay. 25,10,2005 tarihinde çıktım.ve bu adli sicil nereye gitsem karşıma çıkıyor ve hayatımı çekilmez kılıyor.sizden istediğim ne zaman adli sicilim silinecek ve normal bir hayat sürecem? şimdiden teşekkür ederim
-
Merhaba ! adli sicil kayıtları hakkında az ve öz birkaç sorum olacak. Cevaplayacak hukukçulara şimdiden teşekkürü borç bilirim. Özetle durumumdan bahsedeyim.
Özel Rehabilitasyon Merkezlerinde halen öğretmen olarak çalışmaktayım. MEvcut kurumuma 2007 eylül de girdim. Ancak 1 yıllık sözleşmemin dolması ve iş ortamına uyumsuzluk nedeniyle çalıştığım rehabilitasyon merkezini değiştirmeye karar verdim. Yeni başvurduğum kurum İl Milli Eğitim e gönderilmek üzere benden adli sicil kaydı istedi, ve adli sicil kaydımda aşağıdaki ibare çıktı:
-----------------------------------------------------------------------
YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN KİŞİNİN ADLİ SİCİL KAYDI VARDIR.
1. C: 0012020077C0132476 (01225674 - 07) 13.10.2003 5237sa 342/1 80 59;
647SA 6. ANKARA; 3. AĞM 1Y11A10G H. 06/01/2007 2004/158-2007/66
18/06/2007
YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN KİŞİNİN ADLİ SİCİL ARŞİV KAYDI YOKTUR.
-----------------------------------------------------------------------
NOT:
-Yurtdışında öğretmenlik yaptım ve memlekete dönerken otomobil getirdim. Otomobil getirirken evraklar için yardım aldığım insanların yaptığı bazı eksikler yüzünden 2003 de mahkeme oldu. Hakim para cezasına çevirdi 4,5 milyar TL ödedim(2003 yılında). Hakim bana adli sicil katdıma işlemeyeceğini söylemişti.
-2007 yılında ise ağustos ayında mal beyanı vermediğim için 10 gün hapis cezası aldım.
SORU 1:
Eylül 2007 de şimdiki mevcut kurumuma vermek için aldığım sabıka kaydında yukardaki ibare yokken. Dün aldığım sabıka kaydımda ise yukardaki yazan ibareler bulunmakta. 2007 eylülden 2008 eylüle kadar ne değişmiş olabilirki bu sicilime eklendi ? ( Yani 1 yıl önceki sabıka kaydımda hiçbişey yok. Şimdi aldığımda ise var. Nedenini anlamadım)
SORU 2:
Yukardaki sabıka kaydında bahsi geçen kanun ve luşturduğu durum, benim özel rehabilitasyon merkezlerinde çalışmamı engelleyebilir mi? (Sabıka Kaydı il Milli Eğitim Müdürlüğüne verilecek)
CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM...
-
Merhaba!
1997 yılında 14 yaşımda iken yaralama suçu işledim. İki yıl sekiz ay hapis cezası para cezasına çevrildi, ve ödedim. Şu an adlli sicil kaydım ve adli sicil arşiv kaydım temiz.
Memur olma şartları hakkında internette okuduklarım beni sürekli çelişkiye düşürüyor yardımcı olursanız çok minnettar olurum.
Kimler eski hükümlü olabilir diye bakıyorum "hapis cezası para cezasına cevrilenler eski hükümlü sayılamaz, çünkü cezanın aslı para cezasıdır" deniyor.
Bu mantıkla düşününce beniz cezam hapis cezası değil para cezası diye düşünüyorum. sizce doğrumu memur olabilirmiyim.
-
ADLİ SİCİL BİLGİLERİNİN SİLİNMESİ
Adli sicildeki bilgiler, şu hallerde silinerek arşiv kaydına alınacak:
-Cezanın veya güvenlik tedbirinin infazının tamamlanması,
-Ceza mahkumiyetini bütün sonuçlarıyla ortadan kaldıran şikayetten vazgeçme veya etkin pişmanlık,
-Ceza zaman aşımının dolması,
-Genel af.
Adli sicil bilgileri, ilgilinin ölümü üzerine tamamen silinecek. Türk vatandaşları hakkında yabancı mahkemelerce verilmiş hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkumiyet hükümleri, kesinleştiği tarihten itibaren mahkumiyet kararında belirtilen sürenin geçmesiyle, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'nce adli sicil kayıtlarından çıkarılarak arşiv kaydına alınacak. Adli para cezasına mahkumiyet hükümleri ile cezanın ertelenmesine ilişkin hükümler, adli sicil kaydına alınmadan doğrudan arşive kaydedilecek
-
Alıntı:
ladresnaturel rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar gördüm ki soruma bir yanıt alamamışım.Yalnızca şunun yanıtını alayım bari.Bu süre suç işlendiği tarih mi yoksa karar tarihinden mi başlıyor?Bir cevap..?Teşekkürler
ADLİ SİCİL BİLGİLERİNİN SİLİNMESİ
Adli sicildeki bilgiler, şu hallerde silinerek arşiv kaydına alınacak:
-Cezanın veya güvenlik tedbirinin infazının tamamlanması,
-Ceza mahkumiyetini bütün sonuçlarıyla ortadan kaldıran şikayetten vazgeçme veya etkin pişmanlık,
-Ceza zaman aşımının dolması,
-Genel af.
Adli sicil bilgileri, ilgilinin ölümü üzerine tamamen silinecek. Türk vatandaşları hakkında yabancı mahkemelerce verilmiş hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkumiyet hükümleri, kesinleştiği tarihten itibaren mahkumiyet kararında belirtilen sürenin geçmesiyle, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'nce adli sicil kayıtlarından çıkarılarak arşiv kaydına alınacak. Adli para cezasına mahkumiyet hükümleri ile cezanın ertelenmesine ilişkin hükümler, adli sicil kaydına alınmadan doğrudan arşive kaydedilecek.
-
değerli avukat arkadaşlar sorumu cevaplayan olmamış malesef. Bilginizi lütfen esirgemeyin, ilginiz Allah için Allah C.C. razo olsun. sorum şöyledi;
1997 yılında 14 yaşımda iken yaralama suçu işledim. İki yıl sekiz ay hapis cezası para cezasına çevrildi, ve ödedim. Şu an adlli sicil kaydım ve adli sicil arşiv kaydım temiz.
Memur olma şartları hakkında internette okuduklarım beni sürekli çelişkiye düşürüyor yardımcı olursanız çok minnettar olurum.
Kimler eski hükümlü olabilir diye bakıyorum "hapis cezası para cezasına cevrilenler eski hükümlü sayılamaz, çünkü cezanın aslı para cezasıdır" deniyor.
Bu mantıkla düşününce beniz cezam hapis cezası değil para cezası diye düşünüyorum. sizce doğrumu memur olabilirmiyim.
-
Alıntı:
engingül rumuzlu üyeden alıntı
değerli avukat arkadaşlar sorumu cevaplayan olmamış malesef. Bilginizi lütfen esirgemeyin, ilginiz Allah için Allah C.C. razo olsun. sorum şöyledi;
Evet siz memur olabilirsiniz.
-
Re: Adli sicil kaydı silme
Alıntı:
patella rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba benim 2001 senesinde asliye ceza mahkemesinden kacakcılık sucundan para cezası aldım , parayı da faiziyle ödedim. Benim suçumu devlete karşı işlenmiş suc saydılar ve 2004 senesınde yedek subay adayıyken sabıkamdan dolayı er olarak askerlımı yaptım.şimdi ise sabıka kaydımdan dolayı memurluk yapamıycam soylenıyor ben öğretmenım öğretmen ataması cıın basvurabılırmıyım yada adlı sıcıl kaydım silinebilirmi ? ve adlı sıcıl kaydımın sılınmesı için neyapabılırım sımdıden tesekkur ederım.
Öncelik ile gecmiş olsun.sizin yapacağınız olay şartları taşıdığınız belli olduktan sonra 2 yol var. 1 cisi ceza aldığınız mahkeme kaleminden dosyanıızı çıkartıyor kararın fotokopisini çekdirior anılan kalemden aslı gibidir diye onaylatıyorsunuz.sonra adli sicilinizin silinmesi ni tale eden bir adet dilekçeyi adli sicil istatistik genel müdürlüğü makamına diyerek başlık atıp silme talebinizi tarihi ve tc kimlik numaranızı dilekçeye yazıyorsunuz.ve en yakın tarihli 1 adet adlsicil inizi gösteren evrakı da eklior posta ile anılan mdürlüğe yolluyorsunuz.2ci yola gelelim.yasaklanmış hakların geri verilmesi olayı bunuda ceza aldığınız mahkemenin kalemeni ...... ağır ceza (yada asliye ceza) mahkemesi başkanlığına diye başlık atıyor sunuz şu cümleyi eklliyorsunuz.yasaklanmış haklarımın geri verilmesine karar verilmesini arz ve talep ederim saygılaımla.diğer evrakları ceza aldığınız mahkeme kaleminde size söylerler ve toplatırlar toplamda bu şlemler 1 saatinizi almaz.memnu haklarınızı geri almanız size ilerde çok yararlı olacaktır.saygılarımla.
-
@güneşizmir ilginiz için çok teşekkür ederim. Beni çok mutlu ettiniz Allah ta sizi mutlu etsin. Sormak istediğim bir şey daha var Güvenlik soruşturması formunda
"HAKKINIZDA VERİLMİŞ BULUNAN MAHKUMİYET HÜKMÜ VEYA HALEN DEVAM EDEN CEZA DAVASI BULUNUP BULUNMADIĞı" diye bir bölüm var bu bölüme yok yazsam yalan beyanda bulunmuş olurmuyum. Bildiğim kadarıyla güvenlik soruşturmasında polis GBT kayıtlarından bu bilgilere ulaşabiliyormuş. sizce ne yapmalıyım? şimdi böyle faraziler üzerinde konuşuyorum ama çok tedirginim ondan kaynaklanıyor. Şuan çalıştığım işten istifa ettim, haliyle tazminat filanda almadım. Kpssde de 150 soruda 130 netim var bu çok iyi birderece bunun için de 1 senedir geceli gündüzlü çalıştım, olumsuz bir durumda karşılaşırsam ne yapmalıyım hakkımı nerde ararım.
"HAKKINIZDA VERİLMİŞ BULUNAN MAHKUMİYET HÜKMÜ VEYA HALEN DEVAM EDEN CEZA DAVASI BULUNUP BULUNMADIĞı" bu bölüme yok yazarsam evrakta sahtecilik filan yüz kızartıcı bir suç işlemiş olurmuyum. teşekkür derim
-
TCK nun 308/4 md.si uyarınca takdiren 3/4 oranında indirim yapılarak ve SONUÇ OLARAK 22,815,000 TL AĞIR PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,Yargılama gideri 3,500,000 tl nin sanıktan tahsiline,Sanığın yokluğunda cezanın tür ve miktarına göre kesin olarak karar verilerek açıklandı.1,12,2004
BEN BU KARARI TEMYİZE GÖTÜRDÜM VE ;
HÜKÜM: Mahkememizin 1,12,2004 gün 2004/265 esas 2004/1124 karar sayılı ilamının AYNEN İNFAZINA Sanığın yokluğundan tebliğden itibaren 7 gün içinde yargıtay nezdinde temyizi kabil olmak üzere karar verildi,15,8,2005HÜKÜM: Mahkememizin 1,12,2004 gün 2004/265 esas 2004/1124 karar sayılı ilamının AYNEN İNFAZINA Sanığın yokluğundan tebliğden itibaren 7 gün içinde yargıtay nezdinde temyizi kabil olmak üzere karar verildi,15,8,2005
ÖDEMESİNİ YAPTIM:::
SABIKA KAYDINDA 1 C:003502005C0142874 (03521398-05) 25,07,2000 CK:308/1 ;44221SA CK:19 308/4, BURSA;1.SCM 22815000 AP. 01/12/2004 2004/265-2004/1124 22/05/2005
ADLİ SİCİL KAYDINDAN SİLİNME SÜRESİ NEDİR? VE NE YAPILMASI GEREKLİDİR?
-
Merhaba, Kooperatifler Kanununun 56.maddesinde "Yönetim kurulu üyelerinde aşağıdaki şartlar aranır.
I. Türk vatandaşı olmak.
2. Aynı türde başka bir kooperatifin yönetim kurulu üyesi olmamak.
3. Türk Ceza Kanununun zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, görevi suiistimal, sahtekarlık, hırsızlık, dolandırıcılık, hileli iflas, emniyeti suiistimal ve Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara ilişkin hükümlerine veya bu Kanuna göre mahkum olmamak.
Üyelik şartları denetçiler tarafından araştırılır. Bu şartları taşımadıkları halde seçilenler ile sonradan kaybedenlerin görevlerine yönetim kurulunca son verilir." denilmektedir. Öğrenmek istediğim husus ise denetim kurulunun yönetim kurulu üyelerinin Kanunun 56. maddesinin 3. fıkrasındaki suçları işleyip işlemediklerini adli sicil kurumuna başvurmak suretiyle öğrenip öğrenemeyecekleri.. Teşekkürler
-
İyi günler öncelikle site yöneticilerine teşekkür etmek itiyorum.
Benim bir sorum olacaktı. Üniversitede okuduğum esnada oturduğum evde kaçak elektrikten dolayı işlem yapıldı.Mahkeme oldu ve sonuçta Enerji hırsızlığı suçundan 6 ay ceza aldım, bu ceza para cezasına çevrilip mahkumiyetim ertelendi.Sicil kaydımda şu metin var
C:G00002003C2552885 (05349298-03)09.03.2002 CK:491/İ 522 523;647SA4 6. ERZURUM 3. ASLCM 145380000 AP.30.09.2003 00000400-575 24/10/2003
Galiba 24 Ekimde cezam 5 yılını doldurmuş olacak. Bu tarihten sonra adli Sic. Gen. Müd. dilekçe ile şahsen başvurursam 1-2 gün içinde sildirebilirmiyim. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
-
sayın riha;
Ceza aldığınız mahkeme nin kalemine gidiyorsunuz.Kararın bir örneğinin fotokopisini çektiriyor.Anılan kalemde o fotokpinin üstüne aslı gibidir diye kaşe (mühür) bastırıyorsunuz.En yakın tarihli savcılıktan adli sicil inizin olup olmadına dair evrağı lıyorsunuz.Daha sonra ADLİ SİCİL VE İSTATİSTİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MAKAMINA başlıklı bir dilekçe hazırlıyor .adli sicilinimin silinmesine karar verilmesini arz ederim.saygılarımla diyorsunuz isminizin altına tc kimlik numaranızı eklemeyi unutmayınız.1 adette nüfus unuzun arkalaı önlü fotokopisini eklemeyi unutmayın.saygılarımla.
-
Alıntı:
gunesizmir rumuzlu üyeden alıntı
sayın riha;
Ceza aldığınız mahkeme nin kalemine gidiyorsunuz.Kararın bir örneğinin fotokopisini çektiriyor.Anılan kalemde o fotokpinin üstüne aslı gibidir diye kaşe (mühür) bastırıyorsunuz.En yakın tarihli savcılıktan adli sicil inizin olup olmadına dair evrağı lıyorsunuz.Daha sonra ADLİ SİCİL VE İSTATİSTİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MAKAMINA başlıklı bir dilekçe hazırlıyor .adli sicilinimin silinmesine karar verilmesini arz ederim.saygılarımla diyorsunuz isminizin altına tc kimlik numaranızı eklemeyi unutmayınız.1 adette nüfus unuzun arkalaı önlü fotokopisini eklemeyi unutmayın.saygılarımla.
Ben şu an Urfa'da yaşıyorum. Erzurum'a gitmem şart mı? Burda savcılıktan alacağım sicil kaydı, dilekçe ve Nüfuss cüzdanı fotokopisi yeterli olmaz mı?
Bir de asıl öğrenmek istediğim, şahsen başvurursam kısa sürede sildirme işlemini yaptırabilir miyim?
-
Başbakanlık 2005/14 sayılı genelgesi ve taktir hakkı.
--------------------------------------------------------------------------------
Başbakanlık 2005/14 sayılı genelgesinin yada başbakanlık genelgelerini idarelerin uygulama mecburiyetleri varmıdır?.Bunu bir örnek ile açmak istiyorum.x şahıs 399 sayılı khk bağlı memur olarak çalışıyor iken basit zimmetten 2 sene 14 ay 15 gün ağır hp ve bir miktarda ağır para cezası alıyor.eski tck 219/son tatbikide var.X şahıs memnu haklarının iadesi ni alıyor.Adli sicil kaydı silinip bilgileri arşiv kaydına alınıyor.Anılan başbakanlık genelgesinin 2ci maddesi ne göre ve sair danıştay kararları ve 657 sayılı dm kanunun değişen 48 ci maddesin de yüz kızartıcı ibaresi kaldırılmış bulunmaktadır.Anılan bu hüküm ve maddeler karşısında X memur görevine dönebilirmi?Anılan Başbakanlık genelgesine kurumların uymak mecburiyeti varmıdır?Bu genelgeye göre X memurun hukuki durumu nedir?
-
Alıntı:
riha rumuzlu üyeden alıntı
Ben şu an Urfa'da yaşıyorum. Erzurum'a gitmem şart mı? Burda savcılıktan alacağım sicil kaydı, dilekçe ve Nüfuss cüzdanı fotokopisi yeterli olmaz mı?
Bir de asıl öğrenmek istediğim, şahsen başvurursam kısa sürede sildirme işlemini yaptırabilir miyim?
Ceza aldığınız mahkeme kaleminden karar ın fotokopisine aslı gibidir kaşe şart.onlar oradan sizi yönlendirecekler.Evet ceza aldığınız yerin mahkemesine gimeniz gerekir.Saygılarımla.
-
Merhaba. Sitede emeği geçen herkeze teşekkürler. Bir konuda yardıma ihtiyacım var cevap verebilirseniz sevinirim
1994 yılında 17 yaşında iken bir hırsızlık olayına karıştım kısa süreli ceza aldım ve paraya çevrildi cezamı ödedim. Önceki yıllarda sabıka kaydı aldığımda sicil var-arşiv yok daha sonra sicil yok-arşiv var şu an ise sicil yok-arşiv yok olarak karşıma çıkıyor.
Soruma gelince: Özel güvenlik görevlisi olabilmem için yapılacak olan araştırmalarda karşıma bir engel çıkarmı? Özel Güvenlik olamazmıyım?
Bu tür olaylarda 18 yaşından küçük olunması durumunda herhangi bir kaydım varmıdır ve nerelerdedir hangi durumlarda karşıma çıkabilir?
Cevaplarınız için Teşekkürler...
-
Alıntı:
gecce rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Sitede emeği geçen herkeze teşekkürler. Bir konuda yardıma ihtiyacım var cevap verebilirseniz sevinirim
1994 yılında 17 yaşında iken bir hırsızlık olayına karıştım kısa süreli ceza aldım ve paraya çevrildi cezamı ödedim. Önceki yıllarda sabıka kaydı aldığımda sicil var-arşiv yok daha sonra sicil yok-arşiv var şu an ise sicil yok-arşiv yok olarak karşıma çıkıyor.
Soruma gelince: Özel güvenlik görevlisi olabilmem için yapılacak olan araştırmalarda karşıma bir engel çıkarmı? Özel Güvenlik olamazmıyım?
Bu tür olaylarda 18 yaşından küçük olunması durumunda herhangi bir kaydım varmıdır ve nerelerdedir hangi durumlarda karşıma çıkabilir?
Cevaplarınız için Teşekkürler...
Szin son cezanız para cezası sıl cezanız budur.Bir avukattan hukuki yardım alın.
-
Re: Adli sicil ile konular bu başlık altında toplanacaktır
Alıntı:
lettop rumuzlu üyeden alıntı
1994 yılında 5352 sayılı yasanın 9.maddesi(a) bendi gereğince tarafıma verilen cezanın infaz edildiği sabıka kaydımdan anlaşılmıştır. adli sicilimin silinmesi için gerekli mercilere dilekceyle başvurmuş olup,dilekçe cevabını bekliyorum.benim öğrenmek istediğim konu şu benim çoçuğum bu yıl öğretmen olacak benim adli sicimim yüzünden her hangi bir zarar görürmü,adli sicilimin olması atamasına engelmi,ayrıca suç unsuru alacağıma karşı yapılan bir suç,davacı ve davalı arasında uzlaşma sağlanmış davacı davasından vaz geçmiş ve mahkeme bana 5 ay ceza vermiş ve tecil etmiştir.şu an devlet memurluğu yapıyorum bana bir zararı olmadı suç unsuru adi suç olduğu için çoçuğumun istikbaline mani olurmuyum.Vicdan azabı çekiyorum ayrıca benim yaptımın suçun cezasını neden çoçuğum ödesin beni aydınlatırsanız size minnettar kalırım.ayrıca adli sicilim silinirmi
saygılarımla
yusuf_palu@hotmail.com
Çocuğunuz gizlili dereceli bir görevde çalışmayacağı için mit jandarma yada infaz koruma memuru olmayacağı için sizin adli siciliniz çocuğunuz için istenmez.ayrıca adli sicil kanunu incelerseniz daha ayrıntılı netice alırsınız.rahat olun.