-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
erovin kardeşim ben de tam da erovin bir tebrik mesajını alırız diye yazmak için siteye girmiştim :) çok sevindim çok teşekkür ederim. bu sitede en çok yardımcı sen oldun. evet verdiğin bilgiler işime yarayacak gibi ama kafama takılan :
vatandaslık karar yazısı nedir nereden alınır ? benden istemediler ama oradakilerin cahilliklerinden dolayı olabilir. bir de okula teslim ettiğin evraklar noter onaylı mıydı ?
yöksis nedir ? öğrenci işlerinden tc ni nasıl güncelletirsin? bizim öğrenci işleri şerh de koydurtmuyordu akıllarını aldım da ikna ettim yoksa hani odun oturt daha çok iş görür. bu tc güncelletme öğrenci işlerinden mi yoksa rektörlükten mi oluyor. şerh koydurtmak için rektörlüğe göndericeklerini iddia ediyorlar. siz fakültenizin öğrenci işlerine mi verdiniz yoksa direkt rektörlükten mi hallettiniz? tc güncelleme nereden yapılıyor ?
şimdiden cevapların için teşekkür ediyorm :)
- - - Updated - - -
bir de erovin seni face den ya da whatsup tan eklemem mümkün mü ? özelden herhangi bir iletişim adresini yazabilir misin ?
-
Alıntı:
ferdiiii rumuzlu üyeden alıntı
ben o zamanlar bir hayırseverden 20 000 dolar borç aldım bankaya yatırıp o banka hesabını bordosunu vermiştim. 1 ay geçmeden faize binmeden çekip geri vermiştim parayı. ee sonracığıma uzun süreli ikametteki gün sayımının hesaplanmasıyla tc vatandaşlığına başvurudaki gün sayımı aynıdır. tc alamıyorsan uzun süreli ikamette alamazsın.
Hayır, uzun dönem ikamet iznine başvurularda, aranılan kesintisiz 8 yıl ikamet izni hesaplanırken, öğrenci ikamet izinlerinin yarısı, diğer ikamet izinlerinin tamamı sayılıyor
-
tc başvurusundaki gün sayımı da aynı hesaplanmıştı ben de. yasa değişmediyse birkaç ayda tc başvurusunda da öğrenci ikametin yarısı hesaplanıyor.
-
Evlilikten baş vuran arkadaşlar belki bu yazıma cevap verebilirler.Sorguladığımda şöyle bir yazı geliyor ve bu yazıdan sonra takriben ne kadar sonra sonuç alınır,veya nasıl bir yazı gelecek aydınlatırsanız sevinirim,(Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.)
-
Sayın DELİDOLU bana da iki aydır bu aynı yazı cıkıyor...
- - - Updated - - -
Sayın DELİDOLU bana da iki aydır bu aynı yazı cıkıyor...
-
Özelden nasıl mesaj gönderildiğini bilmiyorum ferdiiii kardes, sen bana gonderebilirsen gönder seni eklerim ben whatsapp dan bundan sonraki süreç ile ilgili varsa herhangi bir konuda bilgim yardımcı olmaya çalışırım muhakkak
- - - Updated - - -
Alıntı:
erovin kardeşim ben de tam da erovin bir tebrik mesajını alırız diye yazmak için siteye girmiştim :) çok sevindim çok teşekkür ederim. bu sitede en çok yardımcı sen oldun. evet verdiğin bilgiler işime yarayacak gibi ama kafama takılan :
vatandaslık karar yazısı nedir nereden alınır ? benden istemediler ama oradakilerin cahilliklerinden dolayı olabilir. bir de okula teslim ettiğin evraklar noter onaylı mıydı ?
yöksis nedir ? öğrenci işlerinden tc ni nasıl güncelletirsin? bizim öğrenci işleri şerh de koydurtmuyordu akıllarını aldım da ikna ettim yoksa hani odun oturt daha çok iş görür. bu tc güncelletme öğrenci işlerinden mi yoksa rektörlükten mi oluyor. şerh koydurtmak için rektörlüğe göndericeklerini iddia ediyorlar. siz fakültenizin öğrenci işlerine mi verdiniz yoksa direkt rektörlükten mi hallettiniz? tc güncelleme nereden yapılıyor ?
şimdiden cevapların için teşekkür ediyorm :)
- - - Updated - - -
bir de erovin seni face den ya da whatsup tan eklemem mümkün mü ? özelden herhangi bir iletişim adresini yazabilir misin ?
Karar yazısı ilk nüfus cüzdanını almaya gitmeden ilk nüfus müdürlüğünden alinan tebligat, yoksis mezuniyet bilgi sistemi yök un ve ösym tarafından açılacak sınavlarda yoksis kaydi olmak zorunda , ben şerh vurdurmadim diplomaya zaten yoksis sisteminda tc kimlik numarası guncelenince e devlet de mezuniyet bilgileri görünüyor, ancak şerh vurdurmak için daha önce okulu aradığımda rektörlük binasında yer alan diploma bölümünde şerh vurulduğunu öğrendim, ben okulda yoksis sisteminden sorumlu bayan â ulaştım telefon ile ve faks ile evraklarımı gönderdim nüfus kayıt örneği, kimlik fotokopisi ve durumu anlatır dilekçe ile direk o bayan â gönderdim ve 2 gün içinde osym adresinden kontrol ettiğimde kocaeli makine müh. , 2.72 ortalama şeklinde bilgilerimin güncellendiğini gördüm, e devlet e de yansıdı, bana özel mesaj gönderirsen daha detaylı herşeyi konuşabiliriz ferdi kardeş , ayrıca son olarak sebi tebrik edeceğim günü görmek için forum dan kopmadim, diğer arkadaslarin vatandaş olmasına da çok sevindim ancak sana daha çok sevindim kardeş Allah gönlüne göre verdi
- - - Updated - - -
Alıntı:
huss rumuzlu üyeden alıntı
erovin kardeşim. iyi dileklerin için ve verdiğin bütün bilgiler için çok çok teşekkür ederim. diğer arkadaşlarımıda tekrar tebrik ediyorum. sonuç bekleyenlerinde en kısa zamanda mutlu habelerlrle mesut olmaları temmnni ediyorum.
Burda bu forumda birbirine yardımcı olmaya çalışan herkese ben de ayrıca tesekkur ederim , bazen birinden öğrenilen yeni bir şey çok kişiye fayda sağladı bu forumda o yüzden ben yine fırsat buldukça ve sorulan sorular ile ilgili bilgim oldukça muhakkak cevap yazacağım
-
sesli olarak Allah razı olsun erovin dedim :) özelden msj attım cep nosunu
-
Alıntı:
delidolu rumuzlu üyeden alıntı
Evlilikten baş vuran arkadaşlar belki bu yazıma cevap verebilirler.Sorguladığımda şöyle bir yazı geliyor ve bu yazıdan sonra takriben ne kadar sonra sonuç alınır,veya nasıl bir yazı gelecek aydınlatırsanız sevinirim,(Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.)
Kardeş benim.o yazı çıktığından 3 buçuk ay sonra karar aşamasında diye gazi çıktı halkta 15 gün sonra da vatandaşlık çıktı tabi hangi ilden başvuru yapıldı ve başvuru koşullarına gore değişebilir ancak tahminim bir sıkıntı yok ise o yazı çıktıktan 4 ay sonra vatandaş olursun , tabi ben kendi başvurumdaki surelere göre yorum yapıyorum
- - - Updated - - -
Alıntı:
sesli olarak Allah razı olsun erovin dedim :) özelden msj attım cep nosunu
wHatsapp dan ekledim kardeş seni
-
Sayın Kisko ve Sayın Erovin verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum,herşey gönlünüzce olsun.
-
Merhaba Arkadaşlar,
İstanbul'dan Evlilik yoluyla vatandaşlığa başvurdum. 20,12,2016 tarihinde inceleme işlemlerinin tamamlandığını ve karar aşamasına gelindiği bilgisi göründü ( İnceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır) . Ne zaman sonuçlanır? bu konuda tecrübesi olan arkaşalar varsa cevap verirse çok memnun olurum.
Sonuç bekleyen tüm arkadaşlara hayırlı haberler diliyorum.
-
Sayın Memoo Sorunun cevabını sanırım Erovin arkadaşımız yazmış,bir şey kalmamış yüzmüş kuyruğuna gelmişsin,bundan sonraki aşama son aşama diye biliyorum.İyi günler
-
değerli delidolu,
yanıtın için teşekkür ederim. Bu forumu yeni buldum çok güzel insanlarsınız,güzel bilgi aktarıyorsunuz. Bilgi için teşşekkür ederim. Arıyorum halka ilişkileri zaman veremiyorum diyor ve ayrıca İstanbul nüfus gidiyorum 1-2 ay daha sürebilir diyor. artık canım çok sıkıldı bu süreçten :)
-
Herkese Merhaba,
15.06.2016 tarihinde T.C. Vatandaşı ile evli olduğumdan istenilen tüm evrakları hazırlayarak İstanbul Göç idaresinde başvurumu yaptım. 28.08.2016 tarihinde Kumkapı'daki Göç idaresine eşimle birlikte gidip parmak izi verdim. 15.12.2016 tarihinde polis memuru beni; akabinde eşimi arayarak evliliğimizin gerçek olup olmadığını araştırdı.
Bundan sonraki süreç nedir? nekadar zaman sonra vatandaşlığı kazanabilirim? konuyla ilgili yardımlarınızı rica ederim.
Saygılarımla
-
Alıntı:
Sacdx001 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese Merhaba,
15.06.2016 tarihinde T.C. Vatandaşı ile evli olduğumdan istenilen tüm evrakları hazırlayarak İstanbul Göç idaresinde başvurumu yaptım. 28.08.2016 tarihinde Kumkapı'daki Göç idaresine eşimle birlikte gidip parmak izi verdim. 15.12.2016 tarihinde polis memuru beni; akabinde eşimi arayarak evliliğimizin gerçek olup olmadığını araştırdı.
Bundan sonraki süreç nedir? nekadar zaman sonra vatandaşlığı kazanabilirim? konuyla ilgili yardımlarınızı rica ederim.
Saygılarımla
Merhaba,
Polis araştırma süreci bitince mesaj geliyor eşinle beraber birer resim ve ikamet tezkeresi ve pasaportunla il nüfus başvurup komisyon randevusu alıyorsun. Bana 1 ay sonraya randevu verdiler. Komisyondan sonra dosya ankara gönderiliyor. Benim dosya 1 haziranda ankaraya ulaştı.20 aralıkta karar aşamasına geldi. 15-20 gün içindede karar onaylanmış oluyor. Ben bu aşamayı bekliyorum.
-
Bize ayin 12 sinde karar asamasi yazimaya basladi bu gun sonuclanmis ve kimlige hak kazanmisiz. Yarin insallah gidip alacaz..
-
Alıntı:
Memoo rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar,
İstanbul'dan Evlilik yoluyla vatandaşlığa başvurdum. 20,12,2016 tarihinde inceleme işlemlerinin tamamlandığını ve karar aşamasına gelindiği bilgisi göründü ( İnceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır) . Ne zaman sonuçlanır? bu konuda tecrübesi olan arkaşalar varsa cevap verirse çok memnun olurum.
Sonuç bekleyen tüm arkadaşlara hayırlı haberler diliyorum.
Benim tam da darbe teşebbüsünden sonra yani 18 temmuzda karar aşamasındadır yazdı ve ohal ilan edilmesine karşı 3 ağustosta vatandaş olduğum yazı geldi kardeş , Allahın izni ile inşallah tebrik ederim seni vatandaş oldun say , vatandaş olduktan sonra da yardımcı olabileceğim konular var ise yardımcı olmaya çalışırım
-
Alıntı:
alpii rumuzlu üyeden alıntı
Bize ayin 12 sinde karar asamasi yazimaya basladi bu gun sonuclanmis ve kimlige hak kazanmisiz. Yarin insallah gidip alacaz..
Alpii hayırlı olsun,allah hepimize bu mutluluğu nasip etsin inşallah. ..bende bekliyorum heyecanla
- - - Updated - - -
Alıntı:
erovin rumuzlu üyeden alıntı
Benim tam da darbe teşebbüsünden sonra yani 18 temmuzda karar aşamasındadır yazdı ve ohal ilan edilmesine karşı 3 ağustosta vatandaş olduğum yazı geldi kardeş , Allahın izni ile inşallah tebrik ederim seni vatandaş oldun say , vatandaş olduktan sonra da yardımcı olabileceğim konular var ise yardımcı olmaya çalışırım
Değerli erovin, yanıt için teşekkür ederim. İnşallah hayırlısı ile allah tüm bekleyenlere mutlu haberi almayı nasib etsin..ilgin için teşekkür ederim. 😊
-
Alıntı:
Merhaba,
Polis araştırma süreci bitince mesaj geliyor eşinle beraber birer resim ve ikamet tezkeresi ve pasaportunla il nüfus başvurup komisyon randevusu alıyorsun. Bana 1 ay sonraya randevu verdiler. Komisyondan sonra dosya ankara gönderiliyor. Benim dosya 1 haziranda ankaraya ulaştı.20 aralıkta karar aşamasına geldi. 15-20 gün içindede karar onaylanmış oluyor. Ben bu aşamayı bekliyorum.
Bilgi için teşekkür ederim...
- - - Updated - - -
Alıntı:
Bilgi için teşekkür ederim...
- - - Updated - - -
Alıntı:
Arkadaşlar,
"Karar aşamasındadır" "Vatandaş oldun" yazıları nereden geliyor? SMS olarak mı? Mail yoluyla mı? yoksa nvi.gov.tr'deki doysa takip numarasından yapılan araştırma neticesinde mi bilgi alıyorsunuz?
-
Komisyona girdiginizde size verilen dosya nunarasiyla internetten sorguladiginizda o yazi cikiyor. Beb her gun sorguladim. Sonunda bu gun tam 11 bucuk ay sonra sonuclandi su an nufus mudurlugunde kimligi almaya geldik. Insallah basvuran herkes hayirlisiyla sonuc alir.. tesekkur ederim arkadaslar
-
Alıntı:
alpii rumuzlu üyeden alıntı
Komisyona girdiginizde size verilen dosya nunarasiyla internetten sorguladiginizda o yazi cikiyor. Beb her gun sorguladim. Sonunda bu gun tam 11 bucuk ay sonra sonuclandi su an nufus mudurlugunde kimligi almaya geldik. Insallah basvuran herkes hayirlisiyla sonuc alir.. tesekkur ederim arkadaslar
Sayın Alpii Gözünüz aydın,
-
Merhaba,
Benim başvurum bu sabah onaylandı. Hemen İl nüfusa gittim ve kimliğimi aldım. Allah tüm bekleyenlere nasip etsin. Darısı bekleyenlerin başına. :):)
çok hızlı işlem yapılıyor. Bir kağıt veriyor onunla ilçeye gidip hemen kimliği alıyorsun.
20,12,2016 karar aşamasına geldi ve 27.12.2016 sonuçlandı.
-
Alıntı:
Merhaba,
Benim başvurum bu sabah onaylandı. Hemen İl nüfusa gittim ve kimliğimi aldım. Allah tüm bekleyenlere nasip etsin. Darısı bekleyenlerin başına. :):)
çok hızlı işlem yapılıyor. Bir kağıt veriyor onunla ilçeye gidip hemen kimliği alıyorsun.
Sayın Memoo Gözünüz aydın,
Şimdi Bu forumda şöyle bir şey aklıma geldi,evlilik ve genelden Başvuranlardan şöyle bir ricam,İlk başvurudan(dosya tamamlanıp Nüfus Müd.) Baş vurunun onaylandığı süreci ay olarak yazmaları nedenine gelince bir arkadaş ve bizden sonrakilerede yol göstermesi açısından faydalı olur kanaatindeyim.Yazanda sağolsun,yazmayanda.
-
Alıntı:
Merhaba,
Tebrik ederim kardeş
-
Alıntı:
Tebrik ederim kardeş
Teşekkür ederim
- - - Updated - - -
Alıntı:
Şimdi Bu forumda şöyle bir şey aklıma geldi,evlilik ve genelden Başvuranlardan şöyle bir ricam,İlk başvurudan(dosya tamamlanıp Nüfus Müd.) Baş vurunun onaylandığı süreci ay olarak yazmaları nedenine gelince bir arkadaş ve bizden sonrakilerede yol göstermesi açısından faydalı olur kanaatindeyim.Yazanda sağolsun,yazmayanda.
Benim süreç şöyle ilerledi:
İstanbul evlenme yoluyla vatandaşlık başvurusu: 03.11.2015 başvuru yapıldı
Kumpaıdan randevu aldık ve 07.12.2015 Kumkapı'daki yabancılar şubeye gidip parmak izi verdim. Eşim ve benden ayrı ayrı sorular soruldu. Aile fertleri hakkında birtakım basit sorular soruldu.
05.04.2016 mesaj geldi. İl nüfus gidip komisyon için randevu aldık.
17.05.2016 komisyona katıldık ve yine birkaç ailevi soruya cevap verdik.
03.06.2016 evrakların ankaraya ulaştığı bilgisi göründü webde.
Sonra inceleme ve araştırma aşamasındadır yazısı vardı taki....
20.12.2016 inceleme ve araştırma işlemleri tamamlandı ve karar aşamasındadır yazısı yazdı.
Nihayetinde 27.12.2016 saat 9:30 da o güzel yazı göründü. Ve Vatandaşlık onaylandı.
Ekranda görünür görünmez tebligatı beklemenize gerek yok. Hemen il nüfusa gidip bir yazı alıyorsunuz.onunla ilçe nüfus gidip 5 dakikada kimlik alıyorsunuz. İsim soyisim değişikliği varsa ilçe nüfus tan hemen denklik belgesi alabiliyorsunuz. O belgede eski isim ve yeni isim aynı kişiye ait olduğunu yazıyor.
-
Alıntı:
1 aralık 2015 de başvuru yaptım, 10 martta komisyondan geçtim, mart sonunda araştırma islemleri başladı, 18 temmuzda karar aşamasında dedi 3 ağustos 2016 da vatandaş oldum yani 8 ay 2 gunde vatandaş oldum, dip not: bursadan evlilik yolu ile başvurdum, bulgaristan vatandaşıyım
-
merhaba arkadaşlar benim süreç aşağıdaki gibi oldu.
GENEL OLARAK BAŞVURU YAPMIŞTIM
BAŞVURU TARİHİ: 29.12.2015
KOMİSYON TARİHİ: 05.05.2016
DOSYAMIN ANKARA'YA ULAŞMA TARİHİ: 27.05.2016
TAHKİKATIN VE ARAŞTIRMANIN BAŞLAMA TARİHİ: 13.06.2016
KARAR LİSTESİNE ALINDI YAZISI TARİHİ: 21.10.2016
KARAR AŞAMASINDA YAZISI TARİHİ: 08.12.2016
VATANDAŞLIĞIMIN ONAYLANDIĞI TARİH: 12.12.2016
bekleyen arkadaşlara da kolaylıklar diliyorum. hayırlısıyla sizlerde kimliğinizi alırsınız inşallah.
- - - Updated - - -
memoo kardeşim bende isim soyismi değişikliği oldu ancak denklik belgesi gibi bir şey demediler bana. şimdi bulunduğum ilçenin nüfus müdürlüğüne gidersem alabilir miyim bu belgeyi? birde nerede işimize yarıyor bu belge? bilgi verirsen çok mutlu olurum.
-
Alıntı:
huss rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar benim süreç aşağıdaki gibi oldu.
GENEL OLARAK BAŞVURU YAPMIŞTIM
BAŞVURU TARİHİ: 29.12.2015
KOMİSYON TARİHİ: 05.05.2016
DOSYAMIN ANKARA'YA ULAŞMA TARİHİ: 27.05.2016
TAHKİKATIN VE ARAŞTIRMANIN BAŞLAMA TARİHİ: 13.06.2016
KARAR LİSTESİNE ALINDI YAZISI TARİHİ: 21.10.2016
KARAR AŞAMASINDA YAZISI TARİHİ: 08.12.2016
VATANDAŞLIĞIMIN ONAYLANDIĞI TARİH: 12.12.2016
bekleyen arkadaşlara da kolaylıklar diliyorum. hayırlısıyla sizlerde kimliğinizi alırsınız inşallah.
- - - Updated - - -
memoo kardeşim bende isim soyismi değişikliği oldu ancak denklik belgesi gibi bir şey demediler bana. şimdi bulunduğum ilçenin nüfus müdürlüğüne gidersem alabilir miyim bu belgeyi? birde nerede işimize yarıyor bu belge? bilgi verirsen çok mutlu olurum.
Evet huss, bu belgeyi ilçendeki nüfustan kolaylıkla temin edebilirsin. Özel kurumlarda mese la banklar, Telekom, iğdaş vs. Ayrıca devlet kuruluşlarının bazısı mesela bana ticaret odasında gerekli oldu. Açıkçası her yerde işine yarıyabiliyor. Al bence hazırda bulunsun. Geçerlilik süresi de yok. Her zaman kullanabilirsin
-
Hepinize hayırlı olsun. Ben evlilikten 15.06.2016 tarihinde başvurdum, anladığım kadarıyla süreç 9 ila 12 ay arasında sonuçlanıyor?
-
Alıntı:
Sacdx001 rumuzlu üyeden alıntı
Hepinize hayırlı olsun. Ben evlilikten 15.06.2016 tarihinde başvurdum, anladığım kadarıyla süreç 9 ila 12 ay arasında sonuçlanıyor?
Bende Evlilikten 8.8.2016 tarihinde başvurdum ve Şu anda (Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.) bu aşamadayım 15 gündür.
-
MERHABA ARKADAŞLAR BEN 29.12.2016 TARİHİNDE İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURUMU SORGULADIM BANA BÖYLE YAZDI Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır SİZCE BU HAFTA BİTMEDEN VATANDAŞ OLURUM MU ?
-
Alıntı:
Bende Evlilikten 8.8.2016 tarihinde başvurdum ve Şu anda (Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.) bu aşamadayım 15 gündür.
Sayın DELİDOLU anladım kadarıyla İstanbul'da işlemler daha hızlı gidiyor ve gerçekleşiyor. Ben Ankaradayım evlilik yoluyla başvurdum vatandaşlık için şimdiyse tam 9ay oldu.Komisyonda ta Eylül ayında girdik eşimle. Şimdiyse 4.ay Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır. Insallah bir an önce sonuçlanır yoksa sinir hastası olacağım. Çok uzun suruyor bekliyoruz mecbur yapacak bir şey yok.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Alıntı:
muhammed göğebakan rumuzlu üyeden alıntı
MERHABA ARKADAŞLAR BEN 29.12.2016 TARİHİNDE İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURUMU SORGULADIM BANA BÖYLE YAZDI Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır SİZCE BU HAFTA BİTMEDEN VATANDAŞ OLURUM MU ?
Muhammed bey bir hafta en fazla 10gun içerisinde sonuç alırsınız anladım kadarıyla, en azından gordugum kadarıyla obru arkadaşlara böyleydi. Tebrikler
-
Alıntı:
Kisko rumuzlu üyeden alıntı
Sayın DELİDOLU anladım kadarıyla İstanbul'da işlemler daha hızlı gidiyor ve gerçekleşiyor. Ben Ankaradayım evlilik yoluyla başvurdum vatandaşlık için şimdiyse tam 9ay oldu.Komisyonda ta Eylül ayında girdik eşimle. Şimdiyse 4.ay Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır. Insallah bir an önce sonuçlanır yoksa sinir hastası olacağım. Çok uzun suruyor bekliyoruz mecbur yapacak bir şey yok.
- - - Updated - - -
Muhammed bey bir hafta en fazla 10gun içerisinde sonuç alırsınız anladım kadarıyla, en azından gordugum kadarıyla obru arkadaşlara böyleydi. Tebrikler
Sayın Kisko Çok haklısınız hakikatten çok sürüyor,önemli olan sonuca ulaşmak,emin ol ulaştıktan sonra hepsini tatlı bir anı olarak anacağız.
-
inşallah kisko kardeşim 10 gün içerisinde sonuçlanır ben her gün arıyorum vatandaşlık bölümünü yoğunluktan dolayı imza 2 haftadan fazla sürer diyorlar
-
Alıntı:
Sayın Kisko Çok haklısınız hakikatten çok sürüyor,önemli olan sonuca ulaşmak,emin ol ulaştıktan sonra hepsini tatlı bir anı olarak anacağız.
Sayın DELİDOLU doğru diyorsunuz, insallah bir an önce aksilik olmadan hepimiz güzel sonuca ulaşırız. İlerde bır tatlı - acı hatıra olsun bu yaşadığımız günler.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Alıntı:
muhammed göğebakan rumuzlu üyeden alıntı
inşallah kisko kardeşim 10 gün içerisinde sonuçlanır ben her gün arıyorum vatandaşlık bölümünü yoğunluktan dolayı imza 2 haftadan fazla sürer diyorlar
Muhammed bey insallah bir an önce sonuç alırsınız, sabırlı olun zaten sizin işlemler sona geldı o yüzden içiniz rahat olsun. Birkaç gün bekleyen.
-
Bizden sonrakilere rehber olması açısından,Süreçleri yazdım.
a) Başvurunuz Bakanlık tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
b)Evlenme yoluyla Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurdunuz. Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
c)Evelenme yoluyla Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
d) İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Başvuru makamınca gerekli tebligat tarafınıza yapılacaktır.
-
Merhaba arkadaslar, forumu yeni kesfettim. Yorumlarin bir cogunu okudum cok faydali bilgiler var fakat bagzi yerlerde ayni konu ile ilgili farkli bilgilere ulastim. Ben evlilik yoktu ile Ilk basvurumu agustos 2016 yaptim, ekimde Parmak izi verdim ve ayni gun esimle ayri ayri mulakattan gectik. Komisyon dediginiz sey bu mudur acaba. Ekimden beri, yani 3 ay oldu, Genel Müdürlüğü ulastirilmak uzere isleme alinmistir diye bilgi aliyorum internetten. Bu yoldan gecen biri yazabilir mi, genel Müdürlüğe ortalama ulasma suresi nedir. Anladigim kadari ile ondan sobnrasi daha kisa suruyor. Sorduklarima daha once cevap verildiyse kusura bakmayin....
-
sayın sarmakle evet komisyon denilenden mülakat kastediliyor,bende sizin gibi ağustosda başvurdum ve (b) aşamasındayım,tahminime göre (c) aşamasına gelmesi 3 ila 5 ay sürebilir.
a) Başvurunuz Bakanlık tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
b)Evlenme yoluyla Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurdunuz. Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
c)Evelenme yoluyla Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
d) İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Başvuru makamınca gerekli tebligat tarafınıza yapılacaktır.
-
Cevap icin tesekkurler sayin delidolu. Basvuru suresi olarak ortak ilerliyoruz fakat siz b) asamasina gelmisiniz bile. Tebrik ederim. Insallah bana da nasip
Olur ocak sonuna kadar en azindan. Bizim komisyon tam olarak 17 ekimdeydi. Siz ne zaman gecmistiniz acaba? Anlasildigi gibi en azindan b)asamasina ne zaman gelirim cok merak ediyorum, bu islemlerin bu kadar uzun surecegini hic beklemiyordum. Bir de siz Istanbulda mi basvuru yaptiniz acaba?
-
sayın sarmakle ben kocaeli'den başvuru yaptım,aslında seninde bu aşamada olman gerekir ve şöyle bir var sanırım,hangi ülke vatandaşısınız,ben alman vatandaşıyım,siz hangi ülkenin vatandaşısınız,ülkelere göre uzun sürebilir.iyi akşamlar
-
Sayin delidolu evet mantikli aslinda. Ben Bulgaristan vatandasiyim, basvuru esnasinda Suriyeliler icin sirecin zor oldugunu bizler icin bu kadar uzamamasi gerektigini soylemislerdi. Istanbul daha yogun onunla ilgili de olabilir. Rica etsem komisyon sonrasi b)asamasina gelmeniz tam olarak ne kadar surdu paylasir misiniz? Insallah bekleyen herkes bir an once sonuca ulasir