Meğersem yağmur değil, çamur yağmışşş. :eek: dualar tersmi tepiyor ne?
İstanbul’a 'çamur' yağdı
Printable View
Meğersem yağmur değil, çamur yağmışşş. :eek: dualar tersmi tepiyor ne?
İstanbul’a 'çamur' yağdı
Sayın deniz02, bu olsa olsa Oto Yıkama Sevislerinin duasıdır. Burda da durum aynıydı, cumartesi günü resmen çamur yağdı ve pazar günü oto yıkama servislerinin önündeki kuyruk görülmeye değerdi.
Biz 40 kez yağmur dediysek onlar 4444444 kez demişler demek ki onların duası kabul oldu, bizimki veto... :o
Koca kış yağmadı yağmur bu yağdığı kadar.
:)
Sevgili Dilek,
Allahın adaleti bu, demek ki çamur da olsa ülkenin her tarafına eşit oranda yağıyor. Otoyıkamacılar bu kez bol bol hava aldılar, öyle güzel yağdı ki her taraf mis gibi kokuyor, yolar bile tertemiz yıkandı, gıcır gıcır... :iyi: sabah saat altıdan beri yağmuru seyrediyorum.
Yaşşasssınnn... Hep yağsın böyle, Amiiinnn... 444444444 kez Amiiinnn....:o
47 Derece..
Çarşamba günü sıcaklığın 50 dereceye kadar çıkacağı, zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması ihtar edilir...
Bugün, sıcaklığın insanı delirtecek kadar yüksek olduğu bugün, hükümet bir karar almış, elektrik tüketiminde tasarrufa gidiyormuşuz ülkecenek...
Saat 11:00 ile 15:00 arasında (yani güneşin en tepede olduğu resmen kavurduğu saat diliminde) klima çalıştırmak yasaklandı iyi mi?... Hatta, adliyedeki tüm klimaların kumandaları toplandı...
Yani bize "ÖLÜN" diyorlar...
Bugün hava çıldırtacak kadar sıcak,
Daha da cıcak olacak,
Klima da yasak,
Eeeee, bu insanlar ne yapacak?...
Bari imza toplayalım da, tüm devlet dairelerine fiskiye falan yapsınlar, bunaldıkça gireriz altına, kurudukça tekrar tekrar ıslanıp serinleriz...
Ya da küçük küçük havuzlar yapsınlar her kaleme, duruşma salonuna vs. Hararet yaptıkça çimer çimer serinleriz...
Ne günlere kaldık yalebbimmmmm...
burası çok kötü . çok sıcak küresel pişme bu
29.3 - Gölge - Ev - Saat 20:13 - Yuh
' Bu köşe kış köşesi' idi..
Kış gelene kadar bu kez de 'yaz köşesi' olsun ( mu)
Yağmur altında "Bu gün hava çok sıcak" İstanbul da çok sıcak ancak nem oranı fazla değil, ordan kurtarıyoruz, biraz da olsa...
Buyrun "Sıcak Tatili"
http://www.ntvmsnbc.com/news/412159.asp
:p
Antalya saat 22,05 hava 37 derece
Müjdeee....
http://medya.zaman.com.tr/2007/06/28/memecan.jpg
Dayanın... az kaldı, cumaya kadar yağmur da geliyormuş:
http://www.sabah.com.tr/haber,7F120F...E9237719C.html
Kuraklığa bir çözüm daha!.. :o
Göle su mayaladılar:
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6839866.asp?m=1
Bu arada İstanbul serinledi... :iyi:
beni bu havalar mahvetti...
Hukuki nette gezinirken buhar oldum
zaten Ampül patlıçak derken sandık patladı.sıçaklar beynimizi sulandırmış galiba!küresel bunama başladı.
iş yerlerine evde şoklanmış buz götürün serinlersiniz.
Yada herşeye iyi geldğini idda edenler var ofişte medidosyon yapın bu sıçakta belki serinlersiniz?
Bu sıcaklardan da sıkıldım artık...
Forumlar mı karıştı ne? Sıcaklardandır... :o
Sapmayalım , saptırmayalım... :p
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er, Türkiye genelinde, farklı tarihlerde su kıtlığı ile ilgili olarak vatandaşların bilgilendirilmesi için hutbe ve vaaz verdiklerini söyledi. Er, “Su kıtlığı konusunda, vatandaşların yetkililerin tavsiyelerine ve alınan tedbirlere uymasını tavsiye ediyorum. Bu hepimizin menfaatinedir. Dinimiz de bunu emreder” şeklinde konuştu.
İstanbul'da yaklaşık üç aylık su kalmış barajlarda!
Haydi "Yağmur Duasına" arkadaşlar...
Aklımı seveyim. :rolleyes:
Şu aziz mübarek gecede aklımı, vicdanımı, inancımı koru Allah'ım... (sözüm yağmur duasına değil, o gün bu gündür hala yağan yağmuradır...Alıntı:
"ABD'DE DUA ETTİK O GÜN BÜGÜNDÜR YAĞIYOR"Fethullah Gülen Türkiye'deki yağmur duası görüntülerini eleştirdi
09.08.2007 09:47http://www.haberturk.com/kuturesim/gulen000.jpgZamanında gerekli önlemler alınmadığı için kuraklıkla yüzyüze kalan Türkiye çareyi yağmur duasında arıyor. Günlerdir ülkenin dört bir yanından yağmur duasına çıkan vatandaşların görüntüleri geliyor ekranlara. Sonunda Diyanet de yağmur dualarıyla ilgili bir karar alarak Miraç Kandili olan Cuma günü camilerde yağmur duası edileceğini açıkladı. Ancak susuzluğa karşı umut bağlanan yağmur duaları için okyanus ötesinden tepki geldi. Amerika’da yaşayan Fethullah Gülen, yağmur dualarının yapılış şeklini eleştirdi. Yağmur dualarındaki görüntüleri eleştiren Gülen, “Böyle televizyonu çağıracaksınız, kameralar çalışacak. Öyle şovla, yağmur duası olmaz ” dedi.
Elbiseni tersine çevir
Kişisel internet sitesindeki ses dosyasında kuraklık ve susuzluk konusunu değerlendiren Fethullah Gülen, ABD’ye gittiği yıl hiç yağmur yağmadığını, beraberindeki arkadaşlarına yağmur duası yapmalarını istediğini belirtti ve “Ertesi gün yağmur başladı. O gün bugündür yağıyor” dedi. Gülen yağmur duası ile ilgili görüntüleri şöyle eleştirdi: “Televizyonun verdiği şekilde gördüm. Öyle olmaz o mesele. O mesele icabında yüreğin durur, yüreğin durur bayılırsın yere yığılırsın, elbiseni tersine çevirirsin, Allah resulü öyle yapmış ve saatlerce durmuş.”
Vatan
İnsan bu mevsimde de grip olur mu yahu? Alla alla... Yaşlandık mı nedir?
Evet olur Sayın Av. Onur Tunga;
Ben oldum bundan bir önceki sıcaklarda , yaşla alakası yok sanırım. :)
Bu arada Ankara'da yağmur duasına çıkılmıştı son durum ne bilemiyorum ama şu habere göre de fazla korkulacak, endişelenecek bir durum yokmuş zaten..
http://www.ntvmsnbc.com/news/416860.asp
( Özür dilerim dalgınlık , malum sıcaklar bitmedi daha.. )
Tonga değil Tunga ama olsun... Sizinle polemik yaratacak değilim...:)
Şu Ağustos sıcağında, havada bulut da yok amma bir acaip yağmur var.
Bizim bildiğimiz yağmur bereket demektir,rahmet demektir.
Bu yağmur ise bir acaip,
Bel altından vuruyor, faullü yağıyor
Çamur içinde
Hiç bir kural tanımadan
Ve dış etkili, manipülatif, yapışkan,yıvış yıvış
İnsanın ruhunu hasta ediyor, beynini etkisizleştiriyor.
Dangalaklaşatıramadıklarımızdanmısınız:(
http://www9.gazetevatan.com/haberdet...9&Categoryid=1
Bu yağmurdan kurtulmak için siz nereye gideceğinize karar verdiniz mi peki????:(
http://www9.gazetevatan.com/haberdet...9&Categoryid=1
Amarikaya gidiçem fetulah hocamı ikna edebilirsek ülkemize gelsinde mubarek duağalarını bizden esirgemesin Melih göçekte gelşin oda yalvarısa belki Ankaraya da uğrar orayada yağmur yağdırır Hocam Fetullah
Yağdır mevlam su herkes bu şarkıyı söylerse 3 vakte kadar yamur yağar
Rüyamda gördüm!! ya?
Sonunda yağdı.
Samsun'a da yağdı biraz...
Darısı buraya, hava kapandı, hasretle bekliyoruz...
Yâ Rab hemîşe et lutfunu reh-nümâ mana
Gösterme ol tarîki ki gitmez sana mana
Ne diyorsun ? iyisin dimi?
Bir kova su getirip dökeyim kafana istiyorsan ...
Ben dua diye Amin desem benim de kafamdan bir kova su dökülür kesin ama suya yazık değil mi?
O kadar uyarı yapıyorlar Sayın commodore1tr;
Siz bir kova suyu dökmekten söz ediyorsunuz, Allah'tan reva mı bu? O bir kova su ile bir ağaç kurtarılabilir belki...
Haberlere de inanmıyorum artık İstanbul'da güya yağmur yağmış, ben neden görmedim?
Bol yağışlı günlere...
Dert ettiğiniz şeye bakın Sayın deniz02,
Ayaklar kovanın içine koyulursa, suyun kafaya dökülmesi sırasında yere akan sular kovaya dolacak, dolayısıyla israf olmayacak,artık tuvalete mi dökerler,bulaşık mı yıkarlar tercih kendilerine kalmış.Hiç mi bilimsel gelişmeleri takip etmezsiniz anlamam ki?! ;) :)
Bundan sonraki 20. ileti benimdir dabiatıynan zira 500. ileti olacaktır. Kimse haveslenmesin silgi benim elimde:)
iyiyim commodore !!! ne kovalar gördüm içinde su yok .. ne sular gördüm içinde kova yok ...
Gökyüzü kıyameti koparıyor gürültüden, yağmur hala yok. :eek:O kadar bekledim göreyim diye..
Geç vakte kadar kuru kuruya onca gürültüyü çektim ama yağmuru göremeden gözlerimi kapamak zorundayım. :( hoşça kalın...
28 Ağustos 2007
Yağmur Samsun’u ikinci kez vurdu
SAMSUN’u 4 gün aradan sonra ikinci kez sel vurdu. Sabah saat 08.00’de başlayan ve yaklaşık 45 dakika süren gök gürültülü sağanak yağış, daha önce bir çok ev ve işyerinin su bastığı Ağabali Caddesi'nde etkili oldu. Cadde nehir görünümü alırken, işe gitmek için evden ayrılan vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Geçen cuma günü bir can alan, onlarca araç, bini aşkın ev ve işyerini sular altında bırakan, cadde ve sokakları çökerten, ağaçları ve elektrik direklerini söken sel, Samsun’u ikinci kez vurdu. Saat 08.00’de başlayan gök gürültülü sağanak yağış sonucu Atatürk Bulvarı’nda su yüksekliği 40 santimetreyi buldu. Bu nedenle yol trafiğe kapatıldı. Uzun araç konvoyları oluştu. Alt geçitler de su yükselmesi nedeniyle yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Yağmurun şiddetini artırmasıyla birlikte Emniyet Müdürlüğü ve Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri alarma geçti.
AĞABALİ NEHİR GİBİ
Bir önceki selde yolun çöktüğü, yüzlerce ev ve işyerinin sular altında kaldığı Ağabali Caddesi, son selde en çok etkilenen bölge oldu. Altyapının yenileme çalışmalarının sürdüğü cadde yine nehir görünümünü aldı. Yine bazı işyerlerini su bastı.
Yağmur saat 0148 de başladı kadıköyde.
Bir kova suyla ağaç kurtarılırmış. Kurtarılır tabi bende insan kurtaracağım ondan döküyorum Bak ettiği lafa ne kovalar görmüş içinde su yokmuş FB futbol takımını görmüş haberi yok kova diye... Ne sular görmüş içinde kova yok.. Hangi suyun içinde kova olur ki zaten ? Kuyu olsa ondada çıkrıkla yukarda durur . Bu rada banada bir tanker lazım sanırım.
sayfa 50 benim oldu kovasıyla suyuyla
olmamış..düzelttim :)