Re: Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
Orkun 10 metreden okuyabildigin yazıyı 1 metreden okuyabiliyorsan yüzde 10 görüşün var demektir. Bunu test etmek istersen biraz büyükce bir yazıyı görmeyen gözünle nereden okuyabildigini ölç sonra saglam gözünle o yazıyı ne kadar mesafeden okuyabildigini gör ve bunları birbirine oranla. Askerde güneşli havalarda nöbet tutarken çalışmayan gözün agrıyabilir ve başın arka tarafında agrı hissedebilirsin
Re: Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
Benim her iki gözüm de 8 derece miyoptu, askerlik öncesi yapılan muayenelerde sağlam raporu verildi ve askerliğe başladım toplam 18 ay askerlik yaptım, ilk 15 ay boyunca birliğimden askeri hataneye 14 yez sevk aldım fakat hastaneye gönderilmedim.Bu 15 aylık süre içerisinde toplam 2 ay süreyle operasyonlara katıldım (arazide mevzide nöbet tuttum ve havan, piyade tüfeği, roket atar gibi silahları taşıdım ve kullandım).15. aydan sonra gözlüğüm kazayla kırıldığı ve ben yanımdan geçen tabur komutanını bile tanıyamadığım için mecburen hastaneye gönderildim.Bu hastanede yapılan muayene sonucunda bana silah kullanıp kullanmadığım ve operasyonlara çıkıp çıkmadığım soruldu, verdiğim olumlu cevap üzerine derhal silah kullanmam ve operasyonlara çıkmam men edildi, silahım alındı ve son 3 ayımı geri hizmette geçirdim.Ayrıca boyum 1.80 kilom 55'ti.Şükür kazasız belasız atlattık ama iyi ki yapmışım askerlik çünkü bu sayede oldukça rahatım şu an.
Merhaba ben 2007 nin kasım ayında askerliğe elverişsiz raporu aldım.nedeni yüksek miyop ve astigmat(7.50).bu sene gözümdeki miyop ilerlemesi durdu ve bende lazer amaliyatı oldum.sorum şu beni yeniden askere alırlarmı veya ne yapmam gerekir bu durumda teşekürler.
Sezar3424 gectigimiz yıllarda komşusuna kızan biri komşusunun lazer ameliyatı oldugunu ve askerlige elverişli haline geldigini beyan edip komşusunu şikayet etmişti. Komsusu actıgı davayı kazanınca askere gitmesine gerek kalmamıştı.Bu karar emsal kabul edilerek cürük raporu alan biri iyileşse dahi askere alınmaz kuralı konulmuştur.
Selam Arkadaslar
Şimdi Benim 2 Sorum Olacak Değerli Abilerimize.
Ben Kasım Ayı İtibariyle Askere Gidecektim Fakat Başıma Bir Olay Geldi ve Sağ Gözüm Görmez Oldu Fakat Hastanelerde 2 Defa Ameliyat Oldum Bana Doktorum 2 Ameliyat Olmama Rağmen Gözümün Görmemesini Göz Merceğinin Alınmasında Dolayı Olduğu Söledi ve 2.5-3 Ay Sonra Tekrar Ameliyat Olacağımı ve Bu Şekilde Görebileceğimi Sölediler Ama Onunda Yüzde Yüzde Olmayacağını Belirttiler Abiler Durumda Böyle Olunca Bende Askerlik Şubesine Gittim Böyle Böyle Anlattım Onlarda Beni Askeri Hastaneye Sevk Edeceklerini Sölediler Şimdi Ben Askerlik Yaparmıyım Beni Alırlar mı Yada Ben Bunu Belirtmeyip Abimde Asker Kardes Tecilinde Yararlanıp 1 Sene Sonra mı Tekrardan Basvuru Yapayım Sizlerden Cevap Bekliyorum Saygılar.
Kadir Bey tam olarak istediginiz nedir ?
Eger askerlikten muaf olmak istiyorsanız bir gözünüz hic görmedigi icin askerlik şubesinden sevk alıp askeri hastanede askerlige elverişli degildir raporu alabilirsiniz. Yok askerlik yapmak istiyorum ameliyattan sonra gözüm az da olsa görecek derseniz yüzde 20den fazla görme keskinliginiz oluşursa askere alınırsınız aksi halde yine askerlik yapamazsınız
Merhaba sol gozumde olan goz tembellığım yuzunden gozum 100de 15-20 oranında goruyormus.Yalnız gozluk ıle tembel olan goz 100de 30-35 goruyor bu durumda sorum olacak
yonetmelıkte Camlarla duzeltıkten sonra bir gozun gorme duzeyı 100de20 ın altında ıse muaf olurnur ıbaresı var pekı bu yonetmelıkte harfıyen boylemıdır ben arastırdım ancak pek bısı anlamadım:D
eger ole ıse ben askere elverıslıyım .
Biras uzun yazdım ama ksusra bakmayın:D
Orkun ifadene göre askerlige elverişlisin yazdıgın kural dogru eger gözün yüzde 10 görse idi askerlikten muaf olurdun
Pekı bazı yerlerde bir gozde 100de80veya 85 gıbı bır kayıp varsa muaf olunur derken yonetmelıkte bir gozu camla duzeltıldıkten sonra 100de 20nın altındakıler muaftır dıyor.Acaba hangısı kesın bı sonuctur.(yonetmelık oldugunu bılıyorum ama pekı ılk yazdıgım oalay neden yazılıyo yane 100de 85 veya 80 dıyolar da gozlugu hıc hesaba katılmıyor)
Orkun yönetmelikte gözlükle düzeltikten sonra yüzde yirminin altında görüşü olanlar ibaresi yer almakta ama parantez icinde (0.1 ve daha az görenler diye bir ibare eklenmiş) gözlügün gercekten 2 kat görüş saglayıp saglamadıgı ise doktorların bilecegi iş.. Sen yine de askeri hastande muyahane iste..