Peki insan neye göre yaşamalı. Burada İslam dininin gerekleri tartışılmıyor. O zaman bir gerçekliği göz ardı ediyoruz. Tamam tartışmayalım.
İnsanlar dilediği gibi inançlarına göre yaşamalıdır safsatasını bir kenara bırakalım. Tamam o zaman o gerçekliği de bir kenara bırakalım. Totaliter bir rejim olalım ve insanları kalıplaştırıp siz bu şekilde yaşamak zorundasınız çünkü biz böyle düşünüyoruz diye dayatalım. Üstelik çoğunluğu azınlığın istediği gibi şekillendirerek.
Özgürlük derken, kelime anlamını birz düşünerek yanıt verelim. Tesettür ya da türban konusunda kimin özgürlüğünden söz ediyoruz. Erkeklerin kadınları örtünmeye zorlama özgürlüğü mü, kadınların baskı altında kalmadan örtünme özgürlüğü mü Ben baskı altında kalmadan örtünme yada örtünmeme özgürlüğünden bahsediyordum.
İnsan ne için yaşar. Nasıl bir demokrasi anlayışıdır ki çoğunluk azınlığın elinde oyuncak oluyor. Madem dinden bu kadar uzağız ve dinin herşeyi modern(?) topluma aykırı o halde neden diyanet işleri başkanlığı var. Neden cuma namazlarında devlet görevlileri devletin yazdığı hutbeleri okuyor. O zaman bırakın müslümanları. Ama olmazzz. Müslümanlara dinini devlet öğretmeli. Hutbelerine karışmalı, hristiyanlar ise dilediği gibi at koştursun. Hahamlar rahibeler kendi dini giysilerini giysin.
Bence birileri takiyye yapmayı bırakıp kardeşim biz İslamdan nefret ediyoruz ve türbanı da İslama saldırmak için bahane olarak kullanıyoruz demeliler.
Üniversitede türban olayı farklı. Sakıncaları var. Siyaset yapılıyor bunu herkes biliyor. Ama 3-5 çapulcu bahane edilip kin kusmak ne kadar doğrudur.
Bu hükümeti ilk günden bu yana eleştirirm. Ama basını takip ediyorum. Düne kadar hükümet şakşakcıları bugün dönüp Yobaz, türban örümcek gibi ifadelerle dinime saldırmaya çalışıyor. Bu gücü de kimden aldığı malum. Bu arada bir dörtlük aklıma geldi. Kimse üzerine alınmasın sadece paylaşmak istedim.
Hadi bu ülke Türk değil diyelim Türk'ün geleneklerini bir tarafa atalım. Mozaik olduğumuzu düşünelim. Ama bu ülke Müslüman değil diyebilir miyiz. Sosyal bir olgu olan hukuk kuralları ne zamandan beri toplumdan bağımsız şekilleniyor. Neden türban için refaranduma gidilmiyor. Sonuç birilerini ürkütüyor olmasın. demokrasi nedir. Halkın kendini yönetmesi değil mi. O zaman birileri halkın sesine kulak vermeli.