Sizce 15 yaşını tamamlamış,16 yaşından gün almış biri 16 yaşındamıdır?
Printable View
sn Erdoğan, 104-1 maddesi 15 yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkiye giren demekte, 16 yaşının içierisinde olan biriyle cinsel ilişkiyi bu maddede suç saymış.15 yaşında denilebilir haklısınız ama,15 yaş içerisinde de diyemeyiz. ayrıca unuttuğunuz nokta, tck 104/2 maddesi iptal edilmiştir.
http://savcibey55.wordpress.com/2007...s-farkictihat/
Ben olaya biraz farklı yaklaşacağım. Şimdi söz konusu olayda bir cinsel ilişki yok, zira kız bakire. Dolayısıyla 104 ncü madde devreye girmiyor, bu sebeple rızayı falan da incelemiyoruz. Aynı zamanda kız 16 yaşında diyelim -ki soruyu soranın başlığı da bu yönde-, yani 15 yaşını tamamlamış, dolayısıyla eğer kızın fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmiş ise 103' ncü madde de devreden çıkıyor. Bu halde elimizde 102/1 maddesi yani cinsel saldırı suçu kalıyor. Bu da şikayet halinde 2 yıldan yedi yıla kadar hapis cezası demekte, (tabiki suç ispatlanır ve mağdurun beden ve ruh sağlığı bozulmuş olursa ceza bayağı ağırlaşır.) Yani bu denklemde sanık, 16 yaşında bulunan ve fiilin anlam ve sonuçlarını anlama kaabiliyeti olan kızın rızası ile ilişkiye girdiğini kanıtlarsa ceza almaz. Şimdi ne oldu, kanunda var olan bir açık mı söz konusu. Eğer böyle ise eminim ki mahkeme, en azından Yargıtay bu açığı herhangi bir şekilde yapacağı bir yorumla kapatacaktır.
ben cinsel ilişkiye girdiğimizi szaten söylemedim söylememde mahkeme de. çünkü bu hiç olmadı. ama yüzeysel cinsellik oldu buda zaten kendisinin rızasıyla oldu. o her ne kadar zorla olduğunu söylese de,görüşütüğümüz zamanlarda başka bi kız arkadaşımıza çektiği mesajlarda beni çok sevdiğini,ayrılmak istemediğini,ve en önemlisi de ****çok güzel öpüşüyor ***aşık oldum"diye yazdığı mesajları var. bunlar tek delilim :(
öle bişey varsa bence yeterlidir...
ben kime inanayım güveneyim anlamadım ki :( kafam iyice karıştı. gidip savcıyı hakimi bulsam anlatsam herşeyi, ünv'de okuyamadım. vakit kaybetmeden girer yatar çıkarım. olan biteni anlattım, biriniz suçlusun dediniz, biriniz suçsuzsun dediniz.biri yanında durmam suçmuş dedi,biri öpüşmem sevişmem flört etmem suçmuş dedi, karakolda yediğim küfür de cabası, baronun avukatı en az 8 sene dedi :D adalete ve hukuka güvenim kalmadı. beni benden başka kimse savunmayacak galiba,kendimi alıştırmam gerekli gibi
Olayda bahsettiğiniz kişi rızası dışında zorla cinsel münasebette maruz bıraklıdığını söylüyor. Eğer siz bu durumun zorla olmadığını ispatlarsanız korkulacak bir durum yok zaten cinsel ilişki olmadığı saptanmış yani durumunuz Reşit olmayanla cinsel ilişki MADDE 104. - (1)e girmiyor. Ancak olaylar sırasında bahsettiğiniz kişinin 15 yaşını tamamlamış ve aynı zamanda fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmiş olması gerkiyor.Çünkü sizin olayınız Çocukların cinsel istismarı MADDE 103. çerçevesinde incelenecektir diye düşünüyorum.
Tüm bu durumlar mevcutsa korkmanızı gerektiren bir durum yok. Ayrıca size bu durumu avukatınızla ayrıntılı bir şekilde konuşmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü olayın aydınlanması delillerin sunulması açısından size daha yardımcı olacaktır.
fiilin hukuki anlam ve sonucunu anlamak demek ne demek bunu çözemedim ki:( yani öpüşürken sevişirken, "ben bundan şikayetçi olsam en az 8 sene ceza alır" mantığında olması ve bunu bilmesi mi demek. yoksa yaptığımız şeylerin ne olduğunu mu anlaması gerek. ben 20 yaşındayım, bunları yaparken kaç sene ceza alırım hukuken nasıldır bilmiyorum. yani arkadaşıma çektiği mesajda "çok güzel öpüşüyor aşık oldum" diye yazmış. kıyıda köşede sıkıştırıp öpüp kaçmadım ki,istismar da etmiş olamam çünkü birbirimizi seviyorduk,çektiği mesajların hepsi duruyor. :D
abilerim pazartesi dosyama bakmaya gidicem, 3.asliye kalemine.baronun avukatı sorun olmaz dedi, biraz korkuyorum ama başıma geleceğide bilmek istiyorum. dosyada dikkat etmem gereken bi husus var mı? yada size yazabileceğim bi bilgi.. ben sadece kendi ifademi tekrar okumak istiyorum. adli tıp raporunuda iyice incelemek istiyorum. size yazıcam hemen