Re: Ergenekon'da yeni gözaltılar
Yarın 11 de hiç usulden olmamasına karşın savcılık açıklayacakmış canlı yayınla iddianameyi İddianame iddia edildiği gibi 2500 sayfaysa yaklaşık bir hafta okuyacaklar demek ki zaten iki savcı olacakmış açıklanırken vardiyalı okuyacaklar....
Çok şaşalı parlak bir iddianame olacağı kuşkusuz. Ancak ondan sonra GERÇEK HUKUK sisteme girmeye başlayacak. İddianamenin halk üzerindeki etkisi müthiş olacak sanırım ama sonuç beklendiği gibi de olmayacak kanısı bende çok güçlü.Çünkü şuana kadar ortaya saçılanlar ki iddianameden fazla olduğunu sanıyorum hukuk olarak içi boş gözüküyor. İkinci bir Van olayı olacak gibi.
Ancak ancak onyedi bin sene sonra bu dava bittiğinde çok şaşıracak herkes gibi geliyor bana. Kimsenin beklemediği bir şey çıkacak herkes yanılacak. Ben dahil. Dün aval aval tavana bakarken düşünüyordum. Ne oldu nereden oldu nasıl oldu diye. Abuk sabuk kişileri ve bilgi kirliliğini attığımda tabla bir anda çok net karşıma çıktı. Bulduğum netice hoşuma gitti mi? Hayır. Umarım yanılıyorumdur demek en büyük arzum. Söyleyecek miyim ne bulduğumu ?Doğal olarak hayır.
Ben kendi çizgimde hali hazır tablodaki tavrımı koruyacağım. Ama aslında kimsenin beklemediği bir garabet var işin içinde. Düşünün bulursunuz. O kadar da açık ki.....
Sayın sdt23 ve sayın Sadivarol ;
ergenekon konusundaki engin bilginize istinaden bir şey sormak istiyorum. Kara mizah gibi olacak ama ben gibi bilgisiz birisinin aklına takılan bir soru lütfedip yanıtlarsanız,
Dört kişilik şerefsiz bir terörist grubu ki onlarında ufacık çocuklar olduğunu görünce çok üzüldüm nasıl bu hale geldiler diye düşündüm. Bulduğum sonuçlar iyi değildi ama konumuz bu değil şimdi.
Ortaya çıkanlara bakıyorsunuz. Bu dörtlüden birisi Afganistan'dan gelmiş El Kaide kampında eğitim görmüş, diğeri bu tip olaylar nedeniyle daha önce sorgulanmış, Türkiye son dönemde El Kaide nin açık hedefi. Bu üç veride belli ve savcılık özellikle polisin haberi yok demekki beklenen konular hakkında istihbarat zafiyeti hat safhada.
Yaşı 70 e dayanmış emekli orgeneraller, popüler ticaret odası başkanı, gazeteciler '' terör örgütü kurmaktan'' tutuklanıyor ve adı her nedense ergenekon konan örgüt her hangi bir terör eylemi yapamadan!!! çökertiliyor. Tarihteki adına uygun 2500 sayfa iddianame yazılıyor ortalıkta istihbarattan bol bir şey yok....
Ama resmen terör örgütü olan ve zırt pırt eylem yapan El kaide hakkında bilgi yok üç fidan gidiyor. Bu örgütün istanbuldaki eli ayağı hakkında bilgi yok !!!
Neden birazda gerçek teröristlerin telefonları dinlenmez faksları toplanmaz. onlar yakalanmaz. Belki çalışılsaydı üç fidan yaşıyor oludu ne dersiniz ?
Yok valla....düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum. Benim aklıma seçim öncesi oyunlar geliyor, hileli sadıklar geliyor, muhalefet edecek kesimlerin susturulması geliyor, ama aklıma gelenlerin hepsi sığ kalıyor.....
Var mı bir ipucu ?
evet,
şifresi var!
Ergenekon'da kaç harf var?
9 (dokuz)
Kaç el bombası bulundu?
27 (yirmiyedi)
27' yi 9' a bölelim,
3 (üç)
ÜÇ (3) NEYE EŞİTTİR,
AKP de kaç harf var?
3 (üç)
RTE de kaç larf var?
3 (üç)
Alıntı:
Deryacer rumuzlu üyeden alıntı
Yok valla....düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum. Benim aklıma seçim öncesi oyunlar geliyor, hileli sadıklar geliyor, muhalefet edecek kesimlerin susturulması geliyor, ama aklıma gelenlerin hepsi sığ kalıyor.....
Var mı bir ipucu ?
Sayın: Deryacer Var. İpin ucu kaçtı !
Geldik kuyruğuna biz yüze yüze,
Borsadan bir haber vereyim size,
Ucuzluk mişafir geliyor bize.
Ispanak yüzelli, lahana yüze...
Hep eski mavaldır, eski terane,
Alt tarafı kaval, üstü şişhane!
İddianamenin kamuoyuna açıklanması son derece yanlış bana göre,çünkü halkımız savcıyla hakimin görevleri konusunda çok bilgisiz,muhtemelen dava sonucunda tutuklu ve tutuksuz yargılananların büyük bir çoğunluğu beraat edecek ve milletimiz ve bir kısım medya da diyecek ki o kadar iddia vardı (okunan iddianameye göre) ama mahkeme neden bu kadar az kişiyi mahkum etti neden savcıya uymadılar, savcının taleplerini neden reddettiler (Halkımızın büyük çoğunluğu savcıyı hakimden üstün görür, öyle olduğunu sanır) ve de iddiaların hukuki nitelemesini halkımız yapamayacağından (bazı şeyler suç gibi görünebilir ama suçun unsurlarının tam olmaması ve kanunsuz suç ve ceza olmaz ilkesi gereği ya da başka hukuki nedenlerle ceza almayabilir bazı kişiler) bu dava sonucunda verilecek beraatler mahkemenin sanıklara kıyak geçtiği cıngarlarına neden olacaktır medya halka bunu taraflı yargı şeklinde yansıtacaktir ki, medya içinde de hukukçu olmasına rağmen, hukuki yorumu berbat olan ya da taraf olduğu için olayları eksik yansıtan insanlar var,hukukçu olmayan gazetecilerin ise en ufak bir hukuk eğitimi almamış olmaları çok üzücü,bolca sallama yorumlar yapılacaktır dava sonunda.
Taraf 'bertaraf' etme taarruzuna devam ediyor!!
Bakacakkadılı Muhammed Albuz'un belgesi yetersiz kalınca yeni belgeler yine İLK ÖNCE Taraf'ın manşetlerinde nasıl oluyor ilginç!
Manşeti dahi imabaz,
Sezer 2006’da Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 100 bin YTL bağış yapmasa, Ergenekon tutuklusu Şener Eruygur’un genel başkanı olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği’nin topu atacağı ortaya çıktı. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 2006 yılı hesaplarına ilişkin belge, derneğin o yılın giderlerini neredeyse tümüyle dönemin cumhurbaşkanı Sezer’in bağışlarıyla karşıladığını ortaya koydu. Belgeye göre Sezer 2006’ya kadar hep 20 bin YTL’lik yıllık bağışla yetinirken, bağışı birden iki taksitte 100 bin YTL’ye yükseltmiş. 112 bin YTL’lik gider neredeyse bu bağışla karşılanmış. Sezer’in Çankaya bütçesinden yaptığı bu bağışların toplamı 221 bin YTL. İlhan Selçuk’un 2006 bağışı 50, Eruygur’unki ise 35 YTL olmuş.
Başkanlığını Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’un yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneği’nin harcamalarını eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in finanse ettiği belgeleriyle ortaya çıktı. Atatürk ismini izinsiz kullanan derneğin ilk altı ayındaki harcamaları 112 bin YTL tutarken bunun 100 YTL’sini Sezer’in verdiği bağışla karşılandı.
1997’DE ÖNE ÇIKTI • Atatürkçü Düşünce Derneği 19 Mayıs 1989 günü kuruldu. 28 Mart 1993 tarihinde ise Bakanlar Kurulu kararıyla “Kamu Yararına Çalışan Dernekler” statüsüne alındı. Kurulduğu dönemlerde çok fazla etkinlik gerçekleştirmeyen dernek, özellikle Refah Partisi’nin iktidara geldiği 1997’de öne çıkmaya başladı. AKP’nin iş başına geldiği 2002 seçimleri sonrasında oldukça aktif olan dernek ‘Cumhuriyet Mitingleri’ni organize eden kuruluşların da başında yer aldı. ‘Cumhuriyet Mitingleri’nin düzenlenmesinden bir yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından yapılan bağışlar adeta derneğin harcamaları için “can simidi” oldu.
GELİRLER BAĞIŞLARDAN • ADD’nin 1 Haziran 2006 ve 31 Aralık 2006 tarihli bilançosu incelendiğinde derneğin altı aylık toplam gelirinin 185.074 YTL olduğu, bu gelirin 113.869 YTL’sinin bağışlardan oluştuğu, bu bağışların da 100.000 YTL’sinin dönemin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılandığı görüldü. En büyük bağışı yapan Sezer, 17 Ağustos 2006’de 50 bin YTL, 25 Aralık 2006 tarihinde de 50 Bin YTl olmak üzere toplam 100 Bin YTL bağış yaptı. Sezer’in 100 bin YTL bağış yaptığı dönemde 112 bin 565 YTL harcama yapıldı. Sezer’in 16 Mayıs 2000 tarihinde başlayan ve 2007 Ağustos’una kadar devam eden görev süresince ADD’ye toplam 221 bin 811 YTL para yardımında bulundu.
ERUYGUR 35 YTL BAĞIŞLADI • Sezer’in bu cömert bağışlarına karşılık derneğin genel başkanı olan eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur 35 YTL, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Göngür Özden 500 YTL, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk 50 YTL, Türkiye Eczacılar Birliği de 3 bin YTL bağışta bulundu. Derneğin harcama kalemi içerisinde Ahmet Taner Kışlalı Kültür Merkezi’ne yapılan 37 bin YTL’lik yardım en büyük harcama kalemi olarak öne çıkıyor. Personel maaş ve ödemeleri 15 bin YTL ile ikinci büyük harcama kalemi olurken, SSK taksitleri ise 12 bin 430 YTL’yle üçüncü sırada yer alıyor.