Re: Tuncay Özkan ne zaman tutuklanacak?
İDDİANAMEDE REKOR CEZALAR TALEP EDİLDİ.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon iddianamesini kabul etti.Danıştay baskınından Cumhuriyet'e bombalı saldırıya, terör örgütüne üyelikten hükümeti yıkmaya uzanan suçlama listesiyle, defalarca müebbet yüzlerce yıl hapis istendi.
VELİ KÜÇÜK
Silahlı terör örgütü kurma, yönetme, TC Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, zorla hükümeti ıskata teşebbüs, kasten öldürmeye azmettirme, korku ve panik yarataack şekilde patlayıcı madde attırmaya azmettirmek,mala zarar vermeye ve ruhsatsız patlayıcı bulundurmaya azmettirmek. Emekli Tuğgeenral Veli Küçük'ün "kişiyi yerine getirdiği kamu görevinden dolayı tasarlayaark öldürmeye azmettirmek" ve "cebir ve şiddet kullanarak TC Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya taammen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından iki kez AĞILAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS cezasına çarptırılması istendi. "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevinden dolayı tasarlayaark öldürmeye teşebbüse azmettirmek" suçundan 4 mağdur için ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi. Küçük'ün bu suça ilişkin toplam 52 ile 80 yıl aarsında hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor. İddianamede, Küçük'ün diğer suçlamalara ilişkin 194 ile 435 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
SÖZCÜ.09.08.2008-TOKMAK
İŞ İYİCE SULANDI!
Birkaç tuğla kalınlığında olan 2500 sayfalık Ergenekon iddianamesi telefon muhabbetleriyle dolu....İşte, gizlice dinlenerek kayda alınan konuşmalardan biri......
Emekli Tuğgeenral Veli Küçük ile Adalet Bakanlığı eski Müsteşarı Fahri Kasırga eski bir tarihte konuşuyor:
Veli Küçük:"Alooo"
Fahri Kasırga:"Paşaların en yakışıklısı"
V.K.: "Uyy bakanların en büyüğü,abkanların en güzeli..."
F.K.:"Bayramınız kutlu olsun."
V.K.:"Valla beni mahcup ettin yav, ben arayacaktım yav."
F.K.:"Estağfirullah Paşam,nasılsın, iyi misin?"
V.K.:"Valla köydeyiz, hanımla kurban kestik, onunla uğraşıyoruz."
F.K.:"Oh ne güzel!"
V.K.:"Bayrama geldik, neredesiniz?"
F.K.:"Vallahi ben Ankara da kestim kurbanımı allah kabul ederse..."
V.K.:"Allah kabul etsin."
F.K.:"Amin"............
İki arkadaş arasında dostça bir kutlama ,,bir bayram kutlaması, konuşması bu..
Halk dilinde argo ifadeyle "Geyik muhabbeti" olduğu da söylenebilir.
Savcı, gizlice banda alınan bu konuşmayı da Ergenekon iddianamesine koymuş Ancak......
Ne suç var bunda, kimse anlayamadı!
İddianame bu tür kişisel konuşmalarla dolu olunca iş iyice sulanıyor!
Radikal'de Türker Alkan'ın yazısı;
Patates
08/08/2008
talkan@media.ankara.edu.tr
YAZDIR | YOLLA
Eskiden baş komplocu İngiltere idi. Başlarına ne gelirse, insanlar İngiltere’yi suçlardı. “Gene ‘böl ve yönet’ taktiğini uyguluyor İngilizler” diye sohbete başlardı kahvehane filozofları. “Ama şunu bilir, şunu söylerim ki, asılacaksan İngiliz sicimiyle asıl” diyerek İngiltere’ye olan hayranlıklarını da dile getirirlerdi.
İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra baş komplocu olarak Amerika sahneye çıktı ve hâlâ da başrol oyunculuğuna devam ediyor. Başımıza ne gelirse Amerika’yı suçlayarak bir açıklama getiriyoruz.
İşin paradoksal yanı şudur ki, solcular, ‘üretim ilişkileri, altyapı üstyapı, tarihi materyalizm’ gibi nesnel ölçütlerle tanımlanması ve gözlemlenmesi mümkün olan toplumsal olgulardan hareketle olayları açıkladıkları için komplo kuramlarına dayanmak zorunda değillerdi. Ama buna rağmen olayları yorumlarken büyük ölçüde komplolara dayandılar.
Solcuların komplo kuramlarını bu kadar öne çıkarmalarının önemli bir nedeni, derebeyliğini andıran küçük kümelere bölünmeleri ve yasal olmayan örgütlenmeye yönelmek zorunda kalmalarıdır. Bu ortamda herkes Gülhane Parkı’ndaki polis gibi gözükmeye başlar ister istemez. Ve en yakın arkadaşınızın gün gelip sizi ihbar etmeyeceğinin hiçbir garantisi yoktur.
Kafam karışık işlere bir türlü ermediği için midir, yoksa toplumbilim eğitimi görmenin getirdiği bir koşullanma mıdır, nedenini tam olarak kestiremiyorum, ama komplo kuramlarına hep kuşkuyla bakmışımdır. Kuşkusuz ki Amerika’nın da, İngiltere’nin de, yerli politikacılarımızın da komplo kurdukları ve bu işlerde başarılı oldukları zamanlar olmuştur.
Bundan sonra da olacaktır.
Fakat toplumsal siyasal yaşamımızı yönlendiren asıl önemli unsurların komploya dayanmadığını, ekonomik-toplumsal kurumsal yapılardan kaynaklandığını düşündüm hep. Komplolar, bu toplumsal yapılanmaların elverdiği ölçüde başarılı olabiliyorlardı.
Ama şu mahut ‘Ergenekon dosyası’ açılıp saçıldıktan sonra kendi kendime sormadan edemiyorum: “Aman Allah” diyorum her sabah gazetelere şöyle bir göz atınca, “böyle bir şey nasıl mümkün olabilir? Bütün bir toplum olarak hepimizi bu kadar uyutmaları, bu ölçekte komplo kurmaları nasıl mümkün olabilir?”
Belki de Türkiye’nin ‘gizli tarihini’ yazacak bir kahramana gereksinme var. Tabii ‘gizli’nin aynı zamanda ne kadar ‘gerçek’ olduğunun ölçüsü ne olacak, sorun burada.
Ergenekon iddianamesi ilginç ve çarpıcı olaylarla dolu. Anlatılanların tümünün gerçek olması elbette mümkün değil. Fakat, daha önce de yazdım, bu iddiaların küçük bir kısmı bile doğru olsa, bunların yargılanması siyasal yaşamımız açısından büyük önem taşır. Küçümseme ve yok saymaya hakkımız yok.
Gerçekleştiği ileri sürülen bazı olayların neden iddianamede yer aldığını anlamak mümkün değil. Örneğin Fatih Ürek, Sibel Can, Hülya Avşar, Hande Ataizi, Emel Sayın, Ayşen Gruda, Osman Yağmurdereli, Fatma Girik, Oğuz Çetin, Özer Çiller, Halis Toprak.. gibi isimlerin ölümle biten işkencelere katıldığı iddiasını ciddiye almak mümkün müdür?
Bu tür olmayacak şeyleri iddia etmek (komplo kuramının sınırlarını bile çoktan aştığınız için) inandırıcı olmadığı gibi, ‘belki gerçekleşmiştir’, diyebileceğimiz diğer iddialara da gölge düşürüyor.
Ama gene de Ergenekon dosyasını dikkatle ve ciddiyetle izlemekte yarar var. Ne kadarımız patates gibi toprağın altında, onu öğrenmek için.
DÖRT DÖRTLÜK REZALET
Ergenekon iddianamesi PKK nın tetikçksine dayandırılmış.
SÖZCÜ 09.08.2008
"Bozacının şahidi, şıracı olur." dedikleri bu. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, bir katili, bir bölücüyü dinleyerek o kadar insanı cezaevine atmış.
TÜRKİYE yi kamplara bölen Ergenekon iddianamesi, neresinden tutsan elinde kalıyor. Son rezalette gizli tanıkla ilgili. Savcı Zekeriya Öz, suçlamaya delil teşkil etsin diye bebek katili Öcalan ın sağ kolu H.B. isimli teröristi gizli tanık tayin etmiş. Savcı Öz iddialarını, teröristin söylediklerine dayandırmış. Bu bir skandal... Asıl skandal ise yasayla korunan gizli tanığa ait bilgilerin, dava dosyasında unutulup dağıtılması.
2005 TE YAKALANDI
Peki artık gizli olmayan bu tanık neden dinlendi? Abdullah Öcalan gibi Halfeti nin Ömerli Köyü doğumlu olan bu kişinin, 2005 te Almanya da tutuklanıp Türkiye ye iade edildiği ve ağabeyinin de, Suriye de Abdullah Öcalan ile birlikte aynı evde kaldığı belirlendi.
PAŞALARLA AYNI CEZAEVİNDE
Ergenekon soruşturması sırasında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı na bir yazı yazılarak, Gaziantep Cezaevi nde bulunan H. B. nın PKK eylemleri ve Öcalan ın Şam da ki faliyetleri konusunda "Gizli Tanık" sıfatıyla dinlenmesi istendi. Bunun üzerine ifadesi alındı. Gizli Tanık daha sonra Ergenekon sanıklarının kaldığı Kandıra Cezaevi ne nakledildi. Kimliği ortaya çıkan PKK lı, verdiği ifade de "Örgütün 12 Eylül Darbe sini haber aldığını, Apo nun Suriye ye sığındığında bir Türk ateşe ile görüştüğünü" iddia etti.
Ergenekon operasyonu nda yeni dalga..........
İddaya göre ....Tutuklu Veli Küçük ün sağ kolu olan JİTEM in kurucusu emekli albay Arif Doğan, Ankara da gözaltına alındı. Doğan ile birlikte İstanbul da iki kişi daha gözaltında.
AKAPE başına gelen her musibeti Ergenekon a yüklemeye devam etsin. Nereye kadar??
Tuncay Özkan "Kanal biz" diye yeni bir TV kurdu ve yoluna devam ediyor. Bu konuyu açarken hakikaten tutuklanacağını tahmin etmiştim. Asla temenni değildi. Benimki si öngörü idi. Fakat öngörülerimde yanıldım.
Tuncay Özkan şovmenliğe devam edecek desenize.. Lazımdı zaten.. Eksikliğini hissediyorduk.. Vatana millete hayırlı olsun...
Abbas Bey, Tuncay Özkan artık kimseye kırgın olmadığını yeni bir sayfa açtığını ve kendisine reklam verilmesini istedi dün akşam.... Besleme basının safına geçiş yapıyor kokusu aldım. Umarım yanılıyorumdur.