-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
İLGİNÇ BİR SORU… UZMANLARIN DİKKATİNE..
Eminim böyle bir soruyu en azından vatandaşlık forumunda görmemişsinizdir. Ama durumum o kadar tuhaf ki, hak verirsiniz.
BEN KİMİM?
1- Doktorayı tamamlamış bir sürü yayını olan bir akademik araştırmacı. (ŞUAN ÇALIŞMIYORUM)
2- Türk biriyle evli. Vatandaşlık başvuruyu Ağustos-2022 de yapmış ve şuanda Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir. Aşamasında olan bir vatandaş adayı.
EE PEKİ SORUN NE?
Sorun şu ki ben bir önemli birr kurumunda yabancı uyruklu araştırmacı olarak tam çalışmayı başlayacakken ve önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacakken, birden karşıma vatandaşlığımın KARAR AŞAMASINA GÖDERİLMİŞTİR yazısı geldi… TABİKİ hemen vatandaş olursam bu büyük iş fırsatı elden gider çünkü sadece yabancı uyruklu olarak çalıştırılabilirim.
SORU ŞU Kİ.
Karar makamına gönderilmiştir aşamasından sonra…. Ne yasam ki vatandaşlık kimlik kartı teslimi vs işleri biraz yavaşlasın. Vatandaşlık başvurum iptal olmasın, geri dönmesin ama sadece birkaç ay (bir sene veya 6 ay mesela) yavalasın…
Teşekkürler.
-
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Umarım bu ay sonuçlanır
SM-G988B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba Batyr,
Siz vatandaşlık alınca bankada işlemleri nasıl yaptınız? Bir dilekçe vererek TC'yi değiştirdiler mi yoksa işlemler uzadı mı? Aile bağını gösterebilmeniz için ne istediler? (Anne/baba/kardeşler)
-
Benim ile ayni durumda varmi?
Genel olarak çalışma izni yolu ile Istanbul'dan başvuru yaptım.
25/03/2022: Basvuru
16/05/2022: Parmak izi
10/11/2022: Komisyon
16/12/2022: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır
19/12/2022: On inceleme
25/12/2022: inceleme
06/02/2023: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
.
.
.
Hala devam ediyor …
-
1. 2021 Ekim dosya verdim.
2. 2021 Aralık parmak izi alındı
3. 2022 Şubatta Mülakata girdim.
3. 2022 Mart'ta evrak Ankara'ya gönderildi.
7. 2022 Mart'ta Ankray'a oluştu ön inceleme yapıldı.
8. 2022 Nisan'da Belgelerimi incilenmektedir....
9. 2022 Haziran arşiv araştırması.
10: 2022 ağustos araştırma ve değerlendirme devamı ediyor... (8Ay oldu)
Benim gibi olanlar var mi?
-
Alıntı:
Çarjowdan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Batyr,
Siz vatandaşlık alınca bankada işlemleri nasıl yaptınız? Bir dilekçe vererek TC'yi değiştirdiler mi yoksa işlemler uzadı mı? Aile bağını gösterebilmeniz için ne istediler? (Anne/baba/kardeşler)
Merhaba,
Bankadan bankaya değişiyor. Mesela 2 bankaya gittim: vatandaşlık duyuru belgemin fotokopisi ve T.C. kimlik kartımla başvurdum, anında banka bilgilerindeki t.c. kimlik noyu güncellediler. Başka banka ise yapamadı (belki sistemleri izin vermiyor), yeni hesap açtılar
Aile bağı ile ilgili işlem yapmadım. Onu ne için istiyorsunuz?
-
Alıntı:
cw121 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar Arkadaşlar
Bir sorum var ben gelen yoldan vatandaşlığa başvuru yaptım şuanda karar makamına sunulacak listeye dahil edilmiştir aşamasındayım şimdi sorum şu benim çalışma iznim iptal olursa vatandaşlığım askıya alınır mı veye iptal olur böyle bir durumla daha önce karşılaşan var mı?
Sevgili CW121,
Vatandaşlık aşamasında güncel ve geçerli ikamet/çalışma iznin olması şart.
çünkü duyuru belgesi, 1ad foto ve çalışma/ikamet izniyle nüfus müd gittiğinde geçici kimlik kart verecekler ve elindeki çalışma/ikamet izni belgesini senden alacaklar. bende aynen bu şekilde oldu. Çalışma iznimi nüfus müd memur aldı bizde kalacak diye. sonrasında bakanlıktan iptal dilekçesi verildi ve işe giriş evrakında yabancı uyruklu yerine T.C. olarak değiştirildi.
-
Türk Vatandaşlığı başvurusu
Arkadaşlar bu araştırma değerlendirme neden bukadar uzun sürüyor lütfen bana söyler misiniz 8 ay hala devam, ben istanbul'da genel vatandaşlık başvurdum ama hiç ilerleme yok
Benim başvuru süresi aşağıdaki gibi :
Benim gibi olanlar var mi?
-
Karar aşamasında olan arkadaşlar herhangi bir sonuç alırsaniz buradan paylaşabilir misiniz ?
-
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Bankadan bankaya değişiyor. Mesela 2 bankaya gittim: vatandaşlık duyuru belgemin fotokopisi ve T.C. kimlik kartımla başvurdum, anında banka bilgilerindeki t.c. kimlik noyu güncellediler. Başka banka ise yapamadı (belki sistemleri izin vermiyor), yeni hesap açtılar
Aile bağı ile ilgili işlem yapmadım. Onu ne için istiyorsunuz?
Merhaba Batyr, teşekkür ederim yazdıklarınız için. Benim kardeşlerim ve annem burada ama onlarda hala TC değil, ondan dolayı aile bağında göstermek istiyorum ki onlar da başvuru yapınca süreç biraz da olsa hızlı geçsin.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Mvl22 rumuzlu üyeden alıntı
Karar aşamasında olan arkadaşlar herhangi bir sonuç alırsaniz buradan paylaşabilir misiniz ?
Merhaba Mlv22, ben zaten her gün bakıyorum. Ama forumda öğrendiğim kadar her ayın 20de Karar makamına onaya gidiyormuş.
-
Alıntı:
Çarjowdan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Batyr, teşekkür ederim yazdıklarınız için. Benim kardeşlerim ve annem burada ama onlarda hala TC değil, ondan dolayı aile bağında göstermek istiyorum ki onlar da başvuru yapınca süreç biraz da olsa hızlı geçsin.
- - - Güncellendi - - -
Merhaba Mlv22, ben zaten her gün bakıyorum. Ama forumda öğrendiğim kadar her ayın 20de Karar makamına onaya gidiyormuş.
Burdan okudugum kadariyla Martın 8 ve 23 de aciklanmiş bende her gün bakıyorum, tahminin bayrama kadar açıklanacağı yönünde hatta pazartesi günü açiklanir diye hisediyorum. Kısmet ama çook heyecanlanıyorum
-
Alıntı:
Burdan okudugum kadariyla Martın 8 ve 23 de aciklanmiş bende her gün bakıyorum, tahminin bayrama kadar açıklanacağı yönünde hatta pazartesi günü açiklanir diye hisediyorum. Kısmet ama çook heyecanlanıyorum
Benim 8 Martta onaylanmış ve burdan okuduğum kadarıyla listeye eklendiği tarihden 6 hafta sonra (7. hafta) açıklaniyorlar...umarım yakında güzel haberler alırsınız
-
Alıntı:
jasp rumuzlu üyeden alıntı
Benim 8 Martta onaylanmış ve burdan okuduğum kadarıyla listeye eklendiği tarihden 6 hafta sonra (7. hafta) açıklaniyorlar...umarım yakında güzel haberler alırsınız
Ben direk karar aşamasıma geçtim, listeye eklenme süreci olmadi bende galiba evlilik yoluyla olanlarda olmuyormuş bu sürec
-
Sevgili Arkadaşlar merhabalar,
Benim başvuru süresi aşağıdaki gibi Benim gibi olanlar var mi acaba?
-
Alıntı:
Ommy rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili Arkadaşlar merhabalar,
Benim başvuru süresi aşağıdaki gibi Benim gibi olanlar var mi acaba?
Senden bir ay sonra başvuru yaptım şuanda karar makamına sunulacak listeye dahil edilmiştir aşamasındayım senin ki de yakında listeye eklenir diye düşünüyorum
Araştırma ve değerlendirme aşamasına da hemen hemen ayni tarihe girmişiz biraz daha sabret
-
Alıntı:
Ben direk karar aşamasıma geçtim, listeye eklenme süreci olmadi bende galiba evlilik yoluyla olanlarda olmuyormuş bu sürec
Günaydın!
Evet haklısınız. Karar aşamasına geçiyor direk.
:)
Günaydın!
Evlilik yoluyla karar bekleyenleri uyarmak istiyorum. :!
Kendi ülkenizde başvurduysanız Türkiye'ye gidip orada ikamet tezkeresi yapmamalısınız.
Çünkü bu durumda reddedilirsiniz.
Turist olabilirsiniz ama vatandaşlık alana kadar Türkiye'de ikamet tezkeresi yapmayın.
Reddedilen iki aile tanıyorum. Böyle bir durumları vardı.
-
Alıntı:
Senden bir ay sonra başvuru yaptım şuanda karar makamına sunulacak listeye dahil edilmiştir aşamasındayım senin ki de yakında listeye eklenir diye düşünüyorum
Araştırma ve değerlendirme aşamasına da hemen hemen ayni tarihe girmişiz biraz daha sabret
Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Hangi şehirden başvuru yaptığınızı söyleyebilir misiniz lütfen? ben Istanbul dan
-
Alıntı:
Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Hangi şehirden başvuru yaptığınızı söyleyebilir misiniz lütfen? ben Istanbul dan
Ben Isparta’dan başvuru yaptım.
İstanbuldan başvuru yapanları süreci daha uzun sürer
-
Alıntı:
Sh@de rumuzlu üyeden alıntı
Günaydın!
Evet haklısınız. Karar aşamasına geçiyor direk.
:)
Günaydın!
Evlilik yoluyla karar bekleyenleri uyarmak istiyorum. :!
Kendi ülkenizde başvurduysanız Türkiye'ye gidip orada ikamet tezkeresi yapmamalısınız.
Çünkü bu durumda reddedilirsiniz.
Turist olabilirsiniz ama vatandaşlık alana kadar Türkiye'de ikamet tezkeresi yapmayın.
Reddedilen iki aile tanıyorum. Böyle bir durumları vardı.
Merhaba , sizde mi karar aşamasindasiniz ? Eğer öyleyse ne kadardir bekliyorsunuz ? Benim 1 hafta oldu ama heyecanlanmaya başladım :)
-
Alıntı:
Ben Isparta’dan başvuru yaptım.
İstanbuldan başvuru yapanları süreci daha uzun sürer
Olabilir, inşallah benimki en yakın zamanda listeye eklenir. 😢😢
-
Alıntı:
Merhaba , sizde mi karar aşamasindasiniz ? Eğer öyleyse ne kadardir bekliyorsunuz ? Benim 1 hafta oldu ama heyecanlanmaya başladım :)
Bende İstisnai olarak başvurdum 12 gündür karar aşamasında. Bayram öncesi sonuçlanır inşallah bekleyen herkesin ki
-
Alıntı:
Ben aldim nihayet.
Karar verme aşaması yaklaşık 1,5 ay sürdü.
Toplamda, bekleme neredeyse 8,5 aydı.
Ondan önce evrak hazırlama, evrak teslimi, mülakat vardı. Ondan sonra sonucu beklemek 8,5 ay sürdü.
Ülkemde başvurdum. Evlilik yoluyla.
-
Alıntı:
Benin tahminim listeye eklenenler Mayisin ortaları veya sonlarında açıkalanacak
-
Alıntı:
kn.sn rumuzlu üyeden alıntı
Bende İstisnai olarak başvurdum 12 gündür karar aşamasında. Bayram öncesi sonuçlanır inşallah bekleyen herkesin ki
InsAllah , normalde cok sık kontrol etmiyordum vatanadaşligi 1 yıl dolmadan olmaz dusuncesindeydim. Mesaj gelince sabirsiz olmaya basladim, cunku buradan okuduklarima gore karar makamina gittigi gun bile sonuclanan olmuş. Tahminimce bu haftayıda es geçebilirler. Toplu bir onay olabilir. Bu haftadada olmaz ise zzaten haftaya kesin aciklanir, nisan ayında açıklanan yok.
-
Alıntı:
InsAllah , normalde cok sık kontrol etmiyordum vatanadaşligi 1 yıl dolmadan olmaz dusuncesindeydim. Mesaj gelince sabirsiz olmaya basladim, cunku buradan okuduklarima gore karar makamina gittigi gun bile sonuclanan olmuş. Tahminimce bu haftayıda es geçebilirler. Toplu bir onay olabilir. Bu haftadada olmaz ise zzaten haftaya kesin aciklanir, nisan ayında açıklanan yok.
Size mesaj mı geldi listeye eklenmiştir diye
Bana mesaj gelmedi sistemden baktım listeye eklenmiştir aşamasında
-
Alıntı:
Sh@de rumuzlu üyeden alıntı
Ben aldim nihayet.
Karar verme aşaması yaklaşık 1,5 ay sürdü.
Toplamda, bekleme neredeyse 8,5 aydı.
Ondan önce evrak hazırlama, evrak teslimi, mülakat vardı. Ondan sonra sonucu beklemek 8,5 ay sürdü.
Ülkemde başvurdum. Evlilik yoluyla.
Ben agustosta başvurdum, genel mudurluge kasımda ulaştı, 1 yıldan önce beklemiyordum. Galiba kalabalik sehirlerde daha uzun suruyormuş. Yurt disinda ve az basvuru olan sehirlerde daha hizli ilerliyor surec anladigim kadariyla. Sizi tebrik ediyorum
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Size mesaj mı geldi listeye eklenmiştir diye
Bana mesaj gelmedi sistemden baktım listeye eklenmiştir aşamasında
Mesaj geldi gecen pazartesi, listeye eklenip karar makamina gonderilmistir diye. Onun öncesinde degerlendirme devam ediyor asamasindaydim listeye eklenecek gibi ilerleme olmadı bende. Evlilik uzurine basvurdugum icin
-
Alıntı:
Benim bir arkadaşıma karar alınmak üzere karar makamına sunuldu yazan mesajdan tam 15. Gün sonuçlandı , bende 15. Günü bekliyorum artık. Tek korkum seçimden dolayı aksaması ki inşallah olmaz
-
Alıntı:
Benim bir arkadaşıma karar alınmak üzere karar makamına sunuldu yazan mesajdan tam 15. Gün sonuçlandı , bende 15. Günü bekliyorum artık. Tek korkum seçimden dolayı aksaması ki inşallah olmaz
Siizindemi gecen pazartesi karara gönderildi ? 10 nisandi galiba ?
-
Alıntı:
Siizindemi gecen pazartesi karara gönderildi ? 10 nisandi galiba ?
Yok bana 4 nisan mesaj geldi Makama gönderildi diye . 2 hafta oldu bugün
-
Alıntı:
Ben agustosta başvurdum, genel mudurluge kasımda ulaştı, 1 yıldan önce beklemiyordum. Galiba kalabalik sehirlerde daha uzun suruyormuş. Yurt disinda ve az basvuru olan sehirlerde daha hizli ilerliyor surec anladigim kadariyla. Sizi tebrik ediyorum
Çok teşekkür ederim! Siz de tez vakit'te alırsınız haberi, InşAllah!
-
Alıntı:
Yok bana 4 nisan mesaj geldi Makama gönderildi diye . 2 hafta oldu bugün
Anladigim kadariyla şuan listeye insan topluyorlar belki yarin yada persembe aciklanir. Aciklansada rahatlasak, eger sizde bir değisiklik olursa buradam bildirebilir misiniz bana ?
-
Alıntı:
Anladigim kadariyla şuan listeye insan topluyorlar belki yarin yada persembe aciklanir. Aciklansada rahatlasak, eger sizde bir değisiklik olursa buradam bildirebilir misiniz bana ?
Merhaba arkadaşlar, benimki dün karar alma listesine dahil edilecektir. Benzer durumda olan var mı?
-
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, benimki dün karar alma listesine dahil edilecektir. Benzer durumda olan var mı?
Senin adına sevindim ben size söylemiştim seninki de listeye eklenecek diye.
İnşlh en yakın zamanda hepimizinki de sonuçlanır
-
Alıntı:
Senin adına sevindim ben size söylemiştim seninki de listeye eklenecek diye.
İnşlh en yakın zamanda hepimizinki de sonuçlanır
Evet söylediniz, çok şükür gerçekten çok mutluyum inanmadım bile bir gün o araştırma değerlendirme bir gün değiştirecek 😄😄😄 teşekkür ederim inşallah yakın zamanda sonuçlanır 😊😊
-
Alıntı:
Tabiki bilgi veririm , inşallah bayramdan önce sonuçlanır bekleyen herkesinki .
-
Merhaba arkadaşlar,
Umarım iyisinizdir, Karar makamına gönderecek listeye dahil edilecek çıktğı zaman demeki olumlu mi değerlendirildi? Yanı kesin vatandaşlık alacağız değil mi?
-
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
Umarım iyisinizdir, Karar makamına gönderecek listeye dahil edilecek çıktğı zaman demeki olumluu mi değerlendirildi? Yanı kesin vatandaşlık alacağız değil mi?
Karar makaminda karar veriliyor vatandasligin verilip verilmemesi, yani karar makamina gonderilmistir dedikten sonra sonuc veriliyor
-
Alıntı:
Karar makaminda karar veriliyor vatandasligin verilip verilmemesi, yani karar makamina gonderilmistir dedikten sonra sonuc veriliyor
Bence arsiv ve degerlendirme olumlu gecerse, hersey olumlu demek. Yanlis miyim?
Bilen arkadaslar aydintirsa iyi olur
-
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
"Ben de öyle düşünüyordum ama sormak istedim. Umarım herkes için olumlu bir şekilde sonuçlanır, hayırlısı olsun."
-
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Peki Olumlu olduğunu nasıl bileceğiz?
Bir de araştırma ve değerlendirme aşamasından sonra listeye eklenecek aşamasına geçerse olumluymuş
Olumsuz olanlar da direk karar aşamasına geçiyormuş öyle duydum tabi ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum
-
Ben de öyle biliyordum, hayırlısı olsun. Tecrübeli olanları bize aydınlatması için rica edebiliriz.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Peki Olumlu olduğunu nasıl bileceğiz?
Bir de araştırma ve değerlendirme aşamasından sonra listeye eklenecek aşamasına geçerse olumluymuş
Olumsuz olanlar da direk karar aşamasına geçiyormuş öyle duydum tabi ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum
Ben de öyle biliyordum, hayırlısı olsun. Tecrübeli olanları bize aydınlatması için rica edebiliriz.