-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
cw121 rumuzlu üyeden alıntı
Başvuru yaptığınız ile göre süre uzaya bilir büyükşehirlerden başvuru yapanlar işlemleri daha uzun sürer. Ben Isparta’dan başvuru yaptım siz hangi ilden başvuru yaptınız?
Istanbuldan basvuru yaptim. Sanirim ondan dolayi biraz yavas ilerliyor.
-
İki haftadır Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir yazıyor bende. Bu ay sonuna kadar vatandaşlığın gelme ihtimali var mı sizce?
-
Merhaba Arkadaşlar,
Araştırma de Değerlendirmeden sonra hemen kara alınmak üzere Karar makamına sunulmuştur diye bilgi geldi. Fakat liteye ekleme adımları olmadan direk. Bu ne anlama gelir? Red mi?
-
Alıntı:
sena90 rumuzlu üyeden alıntı
İki haftadır Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir yazıyor bende. Bu ay sonuna kadar vatandaşlığın gelme ihtimali var mı sizce?
Bende iki haftadır karar makamına sunulacak listeye dahil edilecektir aşamasında
Büyük ihtimalde seçimden sonra onaylanır
-
araştırma ve değerlendirme sürecim Türk Vatandaşlığı başvurusu
"Benim araştırma ve değerlendirme sürecim 8 ay oldu, sizce normal mi?
-
Alıntı:
Bende iki haftadır karar makamına sunulacak listeye dahil edilecektir aşamasında
Benim korkum seçimden dolayı sürecin uzaması. Listeye alınmış olanlar bu ay onaylansa çok iyi olacak.
-
Alıntı:
rinyx rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar,
Araştırma de Değerlendirmeden sonra hemen kara alınmak üzere Karar makamına sunulmuştur diye bilgi geldi. Fakat liteye ekleme adımları olmadan direk. Bu ne anlama gelir? Red mi?
Siz genel yolla başvuru yaptınız mı yoksa evlilik?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Ommy rumuzlu üyeden alıntı
"Benim araştırma ve değerlendirme sürecim 8 ay oldu, sizce normal mi?
bence normal ve forumdakilerle karşılaştırırsanız en az 12 ay sürüyor tüm arşiv araştırması ve değerlendirme süreci
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Merhaba cw121, en kötü ve uzun süreci aştık, bence o kadar kaygılanmayın. gördüğüm kadar forumda bir kişi 81 gün onaylanmasını bekledi(genel yolla).
-
Herkese merhaba evlilik yoluyla vatandaşlık başvurum karar listesindedir. Arşiv araştırması ve değerlendirmesi 4 ay sürdü. Sizce bu kadar hızlı olması normal mi? Eskiden kararın bir hafta sürdüğünü fark ederdim ama şimdi insanlar birkaç aydır listede. Ne ile bağlantılı? Oturma izninin uzatılması için başvurduk. Umarım 10 Mayıs'taki buluşmamızdan önce bir sonuç alınır.
-
Merhaba herkese,
Sanirim hepimizi ilgilendiren bir mevzu var.
Biliyorsunuz Turkiye'de yakinda secim olacak ve mualif partiler ozellikle yabancilar konusunda cok kotumser konusuyorlar.
Secimi eger mualif bir parti kazanirsa, vatandisliga basvuranlarin durumu sizce ne olacak?
Bence sureci sona gelen kisileri cok etkilemeyebilir ancak surecin ortasinda ve basinda olanlar isi gercekten zora dusebilir.
Tabi bu benim kisisel dusuncem ama sizin fikrinizi merak ediyorum.
-
Bunun çok sayıda başvurudan kaynaklandığını düşünüyorum.
-
Ben Genel yoldan başvuru yaptım.1 haziran 2021 de. 9-10 aydır araştırma ve incelemede idi. Geçen hafta direk "Karar Makamına" gitti. Acaba red mi gelir mi bilemedim, çünkü listeye alındı ya da listeye gönderilecek diye birşey olmadı
-
10.04.2023 tarihinde Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir. - edilecektir 10 gün sürdü. Arkadaşlar sizde de değişmiş olabilir, lütfen kontrol edin
-
Alıntı:
Çarjowdan rumuzlu üyeden alıntı
10.04.2023 tarihinde Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir. - edilecektir 10 gün sürdü. Arkadaşlar sizde de değişmiş olabilir, lütfen kontrol edin
benimki hala edilecektir aşamasında. 18 gün oldu :(
-
Benim de 18 gün oldu listeye eklenecektir aşamasında
-
Benim durumum da değişti. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
-
Benimki de az önce listeye dahil edilmiştir olarak güncellendi
-
Banada az önce mesaj geldi karar makamına gönderilmiştir diye.. ya bayramdan önce onaylanır, ya da bayram sonrasına kalır diye dusunuyorum
-
Ben evlilik yolu ile başvurdum benimde o iki aşamadan direk karar makamına gönderildi yazıyor, bir gelişme olursa buradan beni bilgilendirir misiniz ? Birde hangi ülke vatandaşısınız ?
-
Ben, 8 ay boyunca araştırma değerlendirmedeyim ve dün 199 aradım. Bana, eksik evrak olmadığını ve arşiv araştırmasının tamamlandığını söylediler. Ancak neden o zaman listeye eklemiyorlar, anlamıyorum. 8 ay çok uzun bir süre."
-
Alıntı:
Ben, 8 ay boyunca araştırma değerlendirmedeyim ve dün 199 aradım. Bana, eksik evrak olmadığını ve arşiv araştırmasının tamamlandığını söylediler. Ancak neden o zaman listeye eklemiyorlar, anlamıyorum. 8 ay çok uzun bir süre."
Normaldır. Benim arşiv araştırmam 10 haziran 2022'de başladı ve listeye dün eklendim, yani toplamda 10 ay sürdü. eksik evrak da istenmedi benden. Başvuru tarihiniz ne zaman?
-
Alıntı:
Elipm rumuzlu üyeden alıntı
Normaldır. Benim arşiv araştırmam 10 haziran 2022'de başladı ve listeye dün eklendim, yani toplamda 10 ay sürdü. eksik evrak da istenmedi benden. Başvuru tarihiniz ne zaman?
Ben 08 Haziran arşiv araştırması girdim ve 08'de Ağustos araştırma değerlendirmesine basladi simdiye a kadar suruyor.
Kasım 2021'de başvurdum ve toplamda 10 ay süreyle senin gibi ( 2 ay arşiv ve 8 ay araştırma ve değerlendirme)
-
Alıntı:
Ben 08 Haziran arşiv araştırması girdim ve 08'de Ağustos araştırma değerlendirmesine basladi simdiye a kadar suruyor.
Kasım 2021'de başvurdum ve toplamda 10 ay süreyle senin gibi ( 2 ay arşiv ve 8 ay araştırma ve değerlendirme)
aynı zamanda başvurmuşuz. ben de 17 kasımda başvurdum. bence sizin dosya da listeye ekleneyecek yakın zamanda. bi kaç kişinin dosyası direkt araştırmadan listeye eklenmiştir diye geçmişti, forumda yazanlar.
-
Alıntı:
Araştırma ve değerlendirme aşaması kişiye göre değişiyor
Bu forumda 45 gün süreni gördüm bir yıl süreni de gördüm. Benimkine Beş ay sürmüş
-
Birsey soracagim evlilik yoluyla vatanaslik hakki kazaninca yeni kimlik cikartmaya eşimizde gelmesi gerekiyor mu ? Normalde hep eşi yanımızda istediler
-
Alıntı:
Elipm rumuzlu üyeden alıntı
aynı zamanda başvurmuşuz. ben de 17 kasımda başvurdum. bence sizin dosya da listeye ekleneyecek yakın zamanda. bi kaç kişinin dosyası direkt araştırmadan listeye eklenmiştir diye geçmişti, forumda yazanlar.
inşallah, çünkü gerçekten beklemekten çok yoruldum. Bu araştırma ve değerlendirme süreci hiç değişmiyor 8 ay çok uzun süredir, nedenini bilmiyorum.
-
merhaba arkadaşlar.
benim durumum sanırım vahim gibi. ağustos 2019 yılında genel olarak başvurdum 4 ay sonra 4 yıl tamam olacak. malesef son 20 aydır değerlendirme durumunda kalmış ve herangi bir ilerleme yok. hiç bir hyerende cevap alamıyorum. acaba durumu benim gibi olan varmı? ne yapacağımı bilmiyorum artık
-
Alıntı:
armnj rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar.
benim durumum sanırım vahim gibi. ağustos 2019 yılında genel olarak başvurdum 4 ay sonra 4 yıl tamam olacak. malesef son 20 aydır değerlendirme durumunda kalmış ve herangi bir ilerleme yok. hiç bir hyerende cevap alamıyorum. acaba durumu benim gibi olan varmı? ne yapacağımı bilmiyorum artık
il Nüfus müdürlülüğü ile gittiniz mi? Ya da CİMER'le? 4 yıl bekletmesi çok garip
-
Merhabalar Arkadaşlar
Bir sorum var ben gelen yoldan vatandaşlığa başvuru yaptım şuanda karar makamına sunulacak listeye dahil edilmiştir aşamasındayım şimdi sorum şu benim çalışma iznim iptal olursa vatandaşlığım askıya alınır mı veye iptal olur böyle bir durumla daha önce karşılaşan var mı?
-
Alıntı:
Merhabalar Arkadaşlar
Bir sorum var ben gelen yoldan vatandaşlığa başvuru yaptım şuanda karar makamına sunulacak listeye dahil edilmiştir aşamasındayım şimdi sorum şu benim çalışma iznim iptal olursa vatandaşlığım askıya alınır mı veye iptal olur böyle bir durumla daha önce karşılaşan var mı?
Merhaba,
Listeye eklendikten sonra sorun olacağını düşünmüyorum. Ama siz yine de bekleyin, inşallah bu ay karar alınır
SM-G988B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Alıntı:
Mvl22 rumuzlu üyeden alıntı
Birsey soracagim evlilik yoluyla vatanaslik hakki kazaninca yeni kimlik cikartmaya eşimizde gelmesi gerekiyor mu ? Normalde hep eşi yanımızda istediler
Merhaba,
Gerek yok. Yanınıza duyuru belgesi, biyometrik fotoğraf, mevcut ikamet belgeniz almayı unutmayın
-
il nufus müdürlüğüne gitmekten bıktım artık olumsuz bişey görünmüyor beklemeniz lazım diyolar hatta istersen dilekçe yaz bakanlığa gönderelim dediler onuda yazdım gönderdiler 2 ay oldu jevab bile vermediler hala . hergün sisteme bakmaktan yorldum resmen
-
Teşekkür ederim, pazartesi günü karar aşamasına geçtim tahminen ne zaman sonuçlanır var mı bi fikriniz :)
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Gerek yok. Yanınıza duyuru belgesi, biyometrik fotoğraf, mevcut ikamet belgeniz almayı unutmayın
Teşekkür ederim, pazartesi günü karar makamina gonderildi mesaji aldim sizce ne zaman onaylanir b
-
Alıntı:
armnj rumuzlu üyeden alıntı
il nufus müdürlüğüne gitmekten bıktım artık olumsuz bişey görünmüyor beklemeniz lazım diyolar hatta istersen dilekçe yaz bakanlığa gönderelim dediler onuda yazdım gönderdiler 2 ay oldu jevab bile vermediler hala . hergün sisteme bakmaktan yorldum resmen
Sizden bu yakınlarda süresi dolan belgeler tekrar istendi mi? Ben Mayıs 2019'da başvurdum. Sizin başvurudan 3 ay önce oluyor herhalde. Neyse ki geçen ay, yani yaklaşık 20 gün önce listeye eklendi. Ben de aynı şekilde sürekli gidip sordum, sorun yok dediler. Benim esas sıkıntı pandemi döneminde işlemlerin duraksaması. O dönem askıya alındı büyük ihtimal ve sonra da belgelerin süresi dolduğu için başa sardı. Tekrar sağlık raporu istendi, Eylül ayında parmak izi alındı. Geçen ay da listeye eklendi sonunda. Sizin de yakın zamanda gelişme olur bence. Tabi süresi dolan belge yoksa.
-
Alıntı:
sena90 rumuzlu üyeden alıntı
Sizden bu yakınlarda süresi dolan belgeler tekrar istendi mi? Ben Mayıs 2019'da başvurdum. Sizin başvurudan 3 ay önce oluyor herhalde. Neyse ki geçen ay, yani yaklaşık 20 gün önce listeye eklendi. Ben de aynı şekilde sürekli gidip sordum, sorun yok dediler. Benim esas sıkıntı pandemi döneminde işlemlerin duraksaması. O dönem askıya alındı büyük ihtimal ve sonra da belgelerin süresi dolduğu için başa sardı. Tekrar sağlık raporu istendi, Eylül ayında parmak izi alındı. Geçen ay da listeye eklendi sonunda. Sizin de yakın zamanda gelişme olur bence. Tabi süresi dolan belge yoksa.
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim mutlu ettiniz beni en azından benim durumuda olan olduğunu anladım. benden herangi bir süresi dolmuş yenilemem istenmedi. rica etsem mail ile benimle iletişime geçermisiniz bir kaç soru sorsam size? om_akbari@hotmail.com
-
Alıntı:
Mvl22 rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim, pazartesi günü karar aşamasına geçtim tahminen ne zaman sonuçlanır var mı bi fikriniz :)
- - - Güncellendi - - -
Teşekkür ederim, pazartesi günü karar makamina gonderildi mesaji aldim sizce ne zaman onaylanir b
Umarım bu ay sonuçlanır
-
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Umarım bu ay sonuçlanır
Bende öyle umuyorum bayram olmadan olsa keşke , yoksa bence Mayıs sonuna kalabilir yada ne olur bilemiyorum..
-
Türk Vatandaşlığı başvurusu
Merhaba arkadaşlar, araştırma ve değerlendirme süreci hakkında bilginiz var mı? Arşiv araştırması ile bu süreç arasında fark var mıdır?
-
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, araştırma ve değerlendirme süreci hakkında bilginiz var mı? Arşiv araştırması ile bu süreç arasında fark var mıdır?
İkiside benim 2 şer ay sürdü. Ama son süreç daha uzun sürenlerde varmış genelde bekletiklerinde bu sürecte bekletiyorlar diye okudum hep ben. Ama en az 2 ay sürüyor ikiside
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Ne zamandan beri bu aşamadasın
Ben beş buçuk ay kaldım bu aşamada
Yeni fark ettim iletinizi , depremden sonra degisti , pazartesi gunu karar makamina gonderildi 2 aydir yani
-
[QUOTE=Mvl22;651578]İkiside benim 2 şer ay sürdü. Ama son süreç daha uzun sürenlerde varmış genelde bekletiklerinde bu sürecte bekletiyorlar diye okudum hep ben. Ama en az 2 ay sürüyor ikiside
Siz evlilik yoluyla başvurdunuz bu yüzden ama genel başvuranları en az 6 ay sürer diye biliyorum. Ben 8 ay ve hala araştırma ve değerlendirme... Çok Yoruldum
-
Merhabalar,
Öncelikle bu web siteye kuran arkadaşlara sonra da buraya durumunu yazan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
Ben genel olarak (öğrenci + çalışma izni) yolu ile Antalya'dan başvuru yaptım.
Durumum bu şekilde ilerledi:
1- Başvuru 17.06.2022
2- Parmak izi 02 09.2022
3- İl tahkikatı bitti 20.10.2022
4- Komisyon 26.10.2022
5-Evraklar genel müdürlüğe gönderildi 15 11.2022
6- Ön inceleme 23.11.2022
7- İnceleme 30.11.2022
8- Arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listye eklendi 09.01.2023
9- Arşiv araştırma gönderilecek listeye dahil edilmiştir 11.01.2023
10- Arşiv araştırması yapilmak üzeri ilgili kurumlara gönderilmiştir 11.01.2023
11- Araştırma ve değerlendirme 07.03.2023
Benim durumumda olan ya da 2022 ilk 6 ayinda başvuru yapanlar lütfen sürecini bu şekilde yazarsa sevinirim ve en azından fikir sahibi oluruz.
Allah hepimize sabır versin