Hayırlı olsun! İnşallah yakın zamanda bu işler bitecektir.
Printable View
"Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir." Fakat mesajı henüz gelmedi. İl nüfus Müdüroğlu aradım diyor mesajı gelecek yoksa haftaya gel elden verebiliriz.
Çarjowdan
Senin hangi aşamadasın yanlış hatırlamıyorsam ayni anda Araştırma ve değerlendirme aşamasına geçmiştik
Benim de durumum biraz önce değişti:"Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir."
Evrak teslim 16.11.2021
Mülakat: 13.04.2022
Arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiştir: 10.06.2022
Araştırma ve değerlendirme devam ediyor: 27.10.2022
Kara makamına sunulacak listeye dahil edilecektir: 24.03.2023
Sanırım bu aşamadan sonra en az 2 ay sonra vatandaşlık çıkıyor.
Dün öğleden sonra veya bugün değişmiştir. Dün sabah listeye dahil edilecek yazıyordu.
Sena90
Peki listeye dahi edilecektir kaç gün sürdü
Yani listeye eklencektir ve edilmiştir arası kaç gün aldı
arkadaşlar, tebliğ geldi... darısı bekleyenlere...
Tuytuy Hayırlı uğurlu olsun kardeşim
Sevindim senin adına
Evet çok şükür. Fakat SMS gelmedi hala. Benim gibi SMS almayan var mı acaba?
21.04.2021 Başvuru yaptım ve Başvuru Numarası aldım
23.06.2021 Parmak izi
25.08.2021 SMS (gel randevu al komuısyon için)
07.09.2021 Mulakat (komisyon)
17.10.2021 Belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
27.10.2021 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
04.11.2021 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
22.02.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir.
02.03.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
18.04.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. (10 ay sürdü)
22.02.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
08.03.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
21.03.2023 Vatandaşlık başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilerek karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir.
21.03.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır.
21.03.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır.
21.03.2023 Vatandaşlık başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
24.03.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir.
toplamda 23 ay sürdü. Araştırma ve değerlendirmede 10 ay sürdü.
Merhaba cw121, değerlendirme aşamasındayım fakat değişmemiş bence listeye eklenme aşamaya ancak seçimlerden sonra olacak gibi görünüyor.
- - - Güncellendi - - -
Hayırlı olsun ve inşallah bu dertlerden siz kurtulursunuz! ben de sizinle aynı gününe kadar, Arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiştir: 10.06.2022 ama benim için uzuyacakmış
- - - Güncellendi - - -
hayırlı olsun ve sonunda kurtuldunuz!!! Darısı başımıza :D
Merhabalar,
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
yaklaşık 5 6 aydır bu şekilde sizce sorun nedir?
Merhaba aozkan22
Benim Başvurumun ön incelemesi 11 gün sürmüştü.
Belgeleriniz incelenmektedir ise 82 gün sürmüştü
Merhabalar Arkadaşlar,
sizlere benim süreci yazmak istedim. çok insan yazdı, yine de faydası olur diye düşündüm.
01.07.2021 Evrak teslim
28.09.2021 Parmak izi
16.11.2021 Mülakat
12.04.2022 Araştırma ve değerlendirme süreci
09.03.2023 Karar makamına gidecek listeye eklenecektir
13.03.2023 Listeye eklenmiştir
21.03.2023 Başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir / Kütük kaydı yapılmaktadır
24.03.2023 Başvuru sonucu tarafınıza tebliğ edilmiştir.
Kısaca böyle, ancak evrakları teslim edene kadar feleğim şaştı diyebilirim. Kendi memleketimden evrak getir, tercüme, apostil, noter. Arada 17 günlük kapama süreci girdiğinde oradan da geç kaldık. Gün sayımı yapılırken havalimanında girişim pasaportta mühür var sistemde gözükmemiş. havalimanına başvuru ve sonucunu da 30 gün bekle. tekrar havalimanına git tüm giriş çıkışları al ve başvuru makamına git. onay aldıktan sonra 3-4 defa git geldikten ancak sonra 1 Temmuz 2021 tarihinde başvurumuzu yapabildik.
Ayrıca başvuru yapanlara şöyle tavsiyem var. araştırma sürecine girdiğinde sık sık ne zaman çıkar, kim ne biliyor sormayın, genel süreci takip ederseniz başvurunuz başvuru tarihine yaklaşık 2 seneye bitiyor. örneğin bizimki 01/07 sonuçlandırma 24/03 yani 2 seneye yakın süre. Ayrıca araştırma değerlendirme yaklaşık 1 sene sürdü. herkesde aynısı olmaz, ama kabaca tahmin edilebilir.
Kasım 2021 de başvuranlar Eylül 2023 gibi sonuçlarını bekleyebilirler. çok yazılan yorumları ve tarihleri değerlendirince bu sonuca ulaştım.
Son kez, bekleyenlere başarılar dilerim. Kabul edilenlere de yeni Vatandaşlık hayırlı olsun diyorum.
Hayır olsun kardeşim @tuytuy
Ben Kasım 2021’de başvuru yaptım şimdi listeye ekelenecektir aşamasında.
Araştırma ve değerlendirme devam aşamasında kişiye göre değişiyor 2 ay kalanlar var 1 yıl veye daha fazla sürenler var
Benimki yaklaşık Beş buçuk ay sürmüş
İnşlh herkes listeye eklenir de onaylanır
- - - Güncellendi - - -
Vatandaşlığa kazanan herkese hayırlı olsun diyorum
@Gunonu Sana SMS geldi mi acaba? Ben yarın il nüfus müdürlüğüne gidip almaya düşünüyorum.
Telefon numaramı sisteme yanlış girmiş; 0090 yerine 0091 girmişti. Vatandaşlığa kazanan herkese hayırlı olsun diyorum.
Arkadaşlar bugün Karar Makamına sunulacak listeye eklenenler var mı?
2020 in sonlarında başvuruya hazırlandığımda
forumda görüyordum başvurupta çok geç kalan arkadaşları.
hiç benimde başvurum böyle olacağını düşünmiyordum.
ama oldu.
hala araştırma ve değerlendirme aşamasındayım.
eksik belge istendi verdim
medeni hal belgesi yenilenmesi
sağlık raporu yenilenmesi
ve hala aynı durumda
benimle naşvuranlar hepsi sonuçlandılar
benden sonra başvuranlarda sonuçlandı.
umarım sizinki benim başvurum gibi olmaz.
Merhabalar Am84ch
Başvuru süreciniz bizimle paylaşırmısınız?
1. Genel olarak Türk Vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin başvurunuz, başvuru mercii tarafından e-Vatandaşlık Sistemine kaydedilmiş olup, gerekli iş ve işlemler başlatılacaktır. 05/2021
2. Mülakat (Komisyon) 07/2021
3. Genel olarak Türk Vatandaşlığının kazanılmasına yönelik başvurunuz ile ilgili mülakat işlemleri tamamlanmış olup, Genel Müdürlüğümüze gönderilmeden önce gerekli iş ve işlemler yapılmaktadır. 09/2021
4. Genel Türk Vatandaşlığının Kazanılmasına ilişkin başvurunuza ilişkin evraklar Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş olup henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır. 10/2021
5. Genel olarak Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin başvurunuzun belgeleri Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır ve ön inceleme yapılmaktadır. 10/2021
6. Genel Türk Vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır ve başvuru belgeleriniz incelenmektedir. 11/2021
7. Genel Türk Vatandaşlığının Kazanılmasına ilişkin başvurunuz, arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listede yer alacaktır. 04/2022
8. Genel olarak Türk vatandaşlığının kazanılmasına yönelik başvurunuzun arşivi araştırma yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. 05/2022
9. Genel Türk Vatandaşlığının Kazanılmasına ilişkin başvurunuz, Karar Merciine sunulacak listede yer alacaktır. 08.03.2023
10. Genel Türk Vatandaşlığının Kazanılmasına ilişkin başvurunuz, Karar Merciine sunulmak üzere listeye alınmıştır. 16-03-2023
Dostum bende seninle aynı durumdayım, eylül 2020 de başvurdum, araştırtırma değerlendirmeden sonra tekrar ilgili kurumlara araştırmaya gitti.Zaten sonuçlanma uzadığı için doğal olarak evrakların süresi bitiyor, bir evragı tamamlıyorsun başka bişeyin süresi bitiyor. Döngü resmen.
Arkadaşlar,
E devlet ve içindeki bilgiler, üniversite mezuniyet bilgilerini nasıl eski yabancı kimlikten yeni T.C. kimlin no'ya geçirebiliriz? Yeni e devlet şifresi kimlik almadan çıkartabilir miyiz veya kimlik alıp sonra mı? bilen varsa detaylı cevap için teşekkür ederim.
Bildiğim kadarıyla yeni kimlik aldıktan sonra üniversiteye gidip dilekçe veriyorsun sonra onlarda yeni kimliğine göre bilgileri güncelleyecekler
Merhaba arkadaşlar, Türk vatandaşlığı başvurum 23 Mart'ta tescillendi evlilik üzerinden, şu an da vatandaşlık başvuru sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir yazıyor sistemde fakat bana herhangi bir sms gelmedi, şu an ne yapmam gerekiyor mesajı mı beklemeliyim yoksa direk başvuru makamına mı gitmeliyim? Bilgisi olan cevaplarsa çok makbule geçer. Darısı tüm bekleyenlerin başına.
Hayırlı Olsun !! Mutlaka gidin benim de 2 hafta önce perşembe günü onayladı Cuma günü bekledim fakat sms falan gelmedi...Pazartesi başvuru makamına gittiğimde 2 fotoğraf istediler benden ve sonra da tebliğimi aldım. Sonucunuz Tebliğ edilmiştir yazıyorsa belki cep numara da yanlışlık olabilir
Teşekkür ederim o zaman randevu alıp mecbur gideceğim.
Sms gelmedi sadece sistemde yazan aşama bu, listeye ocakta eklendim galiba sonra şubat başı karar makamındaydı yaklaşık iki ayda sonuçlandı karar. Benim sürecim toplam 14 ay sürdü. Ama daha kimlik başvurusu olacak diğer kurumlara yeni tc bildirmem gerek anca uzun bir süreç.
- - - Güncellendi - - -
Ayrıca arkadaşlar eşimin edevletine girip nufus kayıt örneği aldım orada yeni tc mi gördüm böylece vatandaşlığı kazandığımı anladım sizde bu şekilde öğrenebilirsiniz sonucu.
Merhaba,
Ben genel yoldan Ağustos 2022 tarihinde başvurup 2023 Mart ayında komisyona girdim. eski yazıları okudum, sanırım 1 sene daha beklemem gerekiyor sonuçlanması için. Umarım hızlıca olumlu sonuç alırım.
Değerlendirme devam etmektedir bu süreç herkesin uzun mu sürüyor ?