Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
Hocam bende yurt dışından i bakıyorum ve daha bakaya falan da değilim bana yardımcı olabilmen mümkünmü acaba ...inan çok sevinirim bana yardımcı olabiirsen.....
Alıntı:
SCC Napoli rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaslar 3.5 yıldır Yoklama kaçağıyım,İsviçreden iş teklifi aldım,ve davetiye yazısı elime geldi..
Yeni pasaport çıkartacam bir sorun olurmu ? (gbt alınıyor)
Birde diyelimki pasaport çıkarttım sorun olmadı,Yurd dışına çıkarken sorun olurmu ?(yurd dısı yasağı)
Lütfen yardım.
Hocam bende yurt dışından iş bakıyorum banada yardımcı olabilmen mümkünmü acaba.....inan çok sevinirim hem daha bakaya falanda değilim çok şükür ....
Bakaya değilsen neden korkuyorsun pasaport almaktan ?
Ben daha alamadım,çok tutarsız açıklamalar var,Yok askerlik Çıkıyor pasaport alırken,kimisi çıkmıyor diıyor napıcamı bilemedim.Bütün evraklarım hazır ama gidemıyorum pasaport şubeye.
Alıntı:
Bakaya değilsen neden korkuyorsun pasaport almaktan ?
Ben daha alamadım,çok tutarsız açıklamalar var,Yok askerlik Çıkıyor pasaport alırken,kimisi çıkmıyor diıyor napıcamı bilemedim.Bütün evraklarım hazır ama gidemıyorum pasaport şubeye.
hocam sorun pasaport çıkramak meselesi değil...sorunum iş bulabilmek yurt dışından onu bulduğum zaman rahatça zaten çıkabiliyorsun ama iş bulmadan çıksan nolcak ki derdim iş bulabilmek umarım anlatabiliyordumdur.....yardımcı olabilirsen çok sevinirim.....
Arkadaslar yoklama kacagiyim vede 1960 Dogumlu simdiye kadar yurtdisindaydim, bugün Emniyetten cagirdilar ellerinde Askerlik subesinden Kagit bulunuyor yakalanip en yakin Askerlik subesine teslim edilmemi
istiyorlar, Pazartesi gidelim dedim Polis memuruna, beni simdi Askeremi alirlar vede GBT ye girermiyim hic gitmesem ne olur?
Alıntı:
Fikret_B rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaslar yoklama kacagiyim vede 1960 Dogumlu simdiye kadar yurtdisindaydim, bugün Emniyetten cagirdilar ellerinde Askerlik subesinden Kagit bulunuyor yakalanip en yakin Askerlik subesine teslim edilmemi
istiyorlar, Pazartesi gidelim dedim Polis memuruna, beni simdi Askeremi alirlar vede GBT ye girermiyim hic gitmesem ne olur?
Türkiye ye yenimi giriş yaptınız, öyle ise girişte zaten gbt nize bakılıyordur. Gbt de olsanız alıkoyarlardı sizi. Bence kayıtlı adresinizde aranıyorsunuz sadece, polis gelir sorar bulamazsa şubeye adrete bulunamadı yazısı gönderir. sonuç olarak öylece kalır. Zamanla gbt ye girersiniz.
Yok Türkiye ye çok önce giriş yaptıysanız bugüne kadar akılları nerdeymiş aramamışlar. Gitmeyin bence polise, bir daha ararlarsada yok dedirtirsiniz.
Türkiyeye giris yapali bir sene oluyor, evet adresten aratiyorlar fakat Polise gittim Pazartesi gidelim Askerlik subesine dedi, Askerlik subesine gitsem veya gitmesem ne degisir?
Beni Pazartesi alikoyup Askere alacaklarini sanmiyorum sadece ifade alip yollamazlarmi?
Alıntı:
xmend rumuzlu üyeden alıntı
hocam sorun pasaport çıkramak meselesi değil...sorunum iş bulabilmek yurt dışından onu bulduğum zaman rahatça zaten çıkabiliyorsun ama iş bulmadan çıksan nolcak ki derdim iş bulabilmek umarım anlatabiliyordumdur.....yardımcı olabilirsen çok sevinirim.....
Valla Hocam orasını bılemıyeceğim,Çünkü iş olayını ben ayarlamadım,yabancı bir arkadasım ayarladı bana... bende ilk defa yurd dısına çıakcağım.
Arkadaslar yardım edecek birisi varmı ?
Pasaport çıkartacam acaba Gozukuyormu Askerlik Duruumu pasaportta ? Ve Diyelim pasaport çıkardım,Ulkeden çıakrken ve girerken sorun olurmu ?
Pasaportt alırken askerlik çıkmazsa eğer,Yurd dısına çıkarkende çıkmazmı ?
Alıntı:
Valla Hocam orasını bılemıyeceğim,Çünkü iş olayını ben ayarlamadım,yabancı bir arkadasım ayarladı bana... bende ilk defa yurd dısına çıakcağım.
Arkadaslar yardım edecek birisi varmı ?
Pasaport çıkartacam acaba Gozukuyormu Askerlik Duruumu pasaportta ? Ve Diyelim pasaport çıkardım,Ulkeden çıakrken ve girerken sorun olurmu ?
Pasaportt alırken askerlik çıkmazsa eğer,Yurd dısına çıkarkende çıkmazmı ?
anlıyorum hocam sizinle özelden msni nizi istesem tanışabilmemiz mümkünmü acaba hocam sormak istediklerim varda yurt dışı hakkında....izin verirsenzi çok sevinirimm.......
askerlik şubesine gidersen üni mezunuysan imkansız hemen almazlar askere, değilsen de almazlar gerçi.. tarih verirler, şu tarihte askersind iye.. ayrıca eğer gidecek olursan polise uğrayıp polisle beraber gitme, o zaman yakalanmış da gitmiş gibi oluyosun, kendin git.. en azından kendin gitmiş olduğun için farklı uygulama oluyo bildiğim kadarıyla para cezası vs. mevzularında.. gerçi o para cezaları da ne kadar uygulanıyor bilmiyorum ya neyse..
bu aralarda yakında gbt yaptıran oldu mu? olduysa ne oldu?