sondan 3.paragrafı ilave ettim
Printable View
sondan 3.paragrafı ilave ettim
Yaseah; bu metinde bazı yerde bakanım ibaresi var onu duzeltip tekrar yolla istersen
Sayın Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İYİMAYA Beyefendi,
16/10/2009
2008 yılında Finansbank çalışanlarının “JPY kuru 10 yıldır sabit ve şimdiden sonra da değişmez” telkinleri ve ısrarlı yönlendirmesiyle ****** TL. karşılığında 120 aylık dövize endeksli (Japon Yeni) konut kredisi çektim.
Çekmiş olduğum kredi bana Japon Yeni olarak değil TL olarak ödendi.Yani banka sanmıyorum ki ; başka bir kurumdan benim adıma Yen aldı ve onu TL ye çevirip bana ödedi.2009 yılı ik 6 aylık dönemde bankaların kazanclarının %30 varan rakamlarda arttıgı tv. programlarında konuşuldu.Eger bu rakam gercek ise veya yanlış bir rakam olsada artış gerçek ise bu kazanç bizlerin dövizle kredi cekme hatamızdan dolayı onlara kazanç olarak yansıdı.
İnanıyorum ki bu düşünceyi sizde bizimle paylaşıyorsunuzdur.
Krediyi çektiğim tarihte kur 0,011226’ idi.
JPY kredisi ile aylık ödemem 1.165 TL’ ye karşılık geliyordu.Ancak krizden sonraki aylarda bu ödemeler artarak devam etti.Son ödemiş olduğum taksidim 1.680 TL oldu.
Benim gibi 230.000 Yenzede aile su an ülkemizde cok büyük sıkıntılar çekmekte. İçinde bulunduğumuz bu zor durum bizleri gercekten cok yıpratmaktadır.Çaresizlikten ne yapacağımızı bilemez bir duruma geldik.Bu çaresizlik neticesinde korkarım daha vahim çıkış yolu aramaya çalışan ailelerde olacaktır.Sizde takdir edersiniz ki; hicbir aile reisi bakmakla mükellef olduğu kişilere borç bırakmak istemez.Aramızda çaresiz hastalıklarla mücadele edip birde bu kredi sıkıntısını yaşayan çok aile vardır.Bu yüzden çıkan huzursuzluklardan dolayı yuvalar yıkılmaya doğru gitmekte.Çünki ödeme rakamları inanılmaz boyutlara doğru ulaşmaktadır.%40 ‘a varan bir artışla karşı karşıyayız.Bazı arkadaşlarımızın evleri bankalar tarafında haczedildi.Onlar cok durumda,yuvalar yıkılmakta Sayın Başkanım.
İlgili kurumlara daha önce yaptığımız müracaatlarda tüketici mahkemelerine yönlendirildik.Bu mahkemelere dava açan arkadaşlar beklemekte ve avukatlar da yasa olmadığı için olumlu sonuç çıkamayacağını söylemektedir.
Her geçen gün; bizleri maddi ve manevi olarak çok büyük bir baskı altına almaktadır. Ülkemizde vergi affı,ssk affı ve kredi kartı borçları düzenlemesi gibi bircok iyileştirmeler yapıldı.
Bankalar ile yapılan görüşmeler sonucunda aldığımız ortak cevap yeniden düzenleme için yasa çıkması gerektiğidir.
Meclisimizde başlayan Türk Borçlar Kanunu Tasarısı kapsamına bizlerinde alınması ve durumumuz hakkında iyileştirme yapılması için yardımlarınıza ihtiyacımız var.Bu tasarı yasalaşmadan 230.000 yenzede aile sizin de desteğiniz ve öneriniz ile bizlerinde dahil edilmemizi umut etmektedir.Önümüzdeki hafta görüşülecek olan 60. maddeyi ve bize desteğinizi büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz.
Sayın Başkanım; 230.000 Yenzede aile sizin yapacağınız bu çalışmayı ivedilikle beklemekte ve sonucunda da bayram yapmayı umut etmektedir.
Umarım komisyonunuz ve siz bu konuda gelecek önergeleri reddetmez ve başkanı olduğunuz komisyonun adı gibi adeletli bir yaklaşım sergilersiniz.
Sizin gibi yıllarca mesleğini en iyi ve saygın bir şekilde icra etmiş değerli büyüğümüz inanıyorum ki yaptığı hata sonucu bu durumlara düşmüş vatandaşlarına sırtını dönmeyecektir.
Yüksek ilgilerinize arz ederim.
Saygılarımla,
Örnektir, az once bu faksı cektim...
Meclis Adalet Komisyonu
Tel 420 53 23
Tel-Fax 420 53 24
Elektronik Posta adlkom@tbmm.gov.tr
Ahmet İyimaya Başkan AK Parti Ankara Faks: 312 420 53 22
Hakkı Köylü Başkanvekili AK Parti Kastamonu Faks : 312 420 69 57
Ali Öztürk Sözcü AK Parti Konya Faks:312 420 69 96
İlknur İnceöz Katip AK Parti Aksaray Faks:420 69 72
Ahmet Aydın Üye AK Parti Adıyaman Faks:420 69 70
Zekeriya Aslan Üye AK Parti Afyonkarahisar Faks : 312 420 69 66
Yılmaz Tunç Üye AK Parti Bartın
Mehmet Emin Ekmen Üye AK Parti Batman
Mehmet Tunçak Üye AK Parti Bursa
Mehmet Salih Erdoğan Üye AK Parti Denizli
Celal Erbay Üye AK Parti Düzce
Mahmut Durdu Üye AK Parti Gaziantep
Veysi Kaynak Üye AK Parti Kahramanmaraş
Mevlüt Akgün Üye AK Parti Karaman
İhsan Koca Üye AK Parti Malatya
Mustafa Hamarat Üye AK Parti Ordu
Ahmet İyimaya Başkan AK Parti Ankara Faks: 312 420 53 22
Hakkı Köylü Başkanvekili AK Parti Kastamonu Faks : 312 420 69 57
Ali Öztürk Sözcü AK Parti Konya Faks:312 420 69 96
Ahmet Aydın Üye AK Parti Adıyaman Faks:420 69 70
Zekeriya Aslan Üye AK Parti Afyonkarahisar Faks : 312 420 69 66
Komisyon üyelerine faks çetim. Numaralar doğru. Bu AKP'li vekillerimizin önünde bizimle ilgili ne kadar faks olursa o kadar dikkat çekici olur.
Amacımız Muhalefetten tanıdığımız milletvekillerin soru önergelerini komisyon üyelerinin geri çevirmemesi.
Arkadaşlar;
Yaseah,Alfasino,Emreberk ve biraz da ben birşeyler yapmaya calışıyoruz.Bizden baska derdimizi anlatan arkadaslar varsa lütfen buraya yazın.Yazın ki; bilelim sesimizi kac kişi ile duyuruyoruz.3-5 kişi ile bu işi başaramayız.