-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
ulukurt rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar
varmı bir gelişme vatandaşlık onaylanan, mart ayına geldik maalesef bende hala bekliyorum üçüncü aya geldik, normalde bu hafta sonuçlanması lazım, ayrıca daha dün kabine toplantısı vardı, büyük ihtimal bu hafta sonuçlanır
16.04.2021 Vatandaşlık başvuru yapıldı.
24.06.2021 Vatandaşlık başvurunuza ilişkin yapılan il soruşturması tamamlanmıştır. Başvuru makamınca Komisyona mülakatına katılım arz etmektedir.
14.07.2021 Vatandaşlık başvurunuza ait balgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
11.02.2022 Vatandaşlık başvurnuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
24.03.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
12.01.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
23.01.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
07.03.2023 devam…….
20.01.2023 listeye dahil edilmiştir ve devam ediyor. Cuma gününe kadar olur belki yada Haftaya ilk günlerde
-
bende 30.04.2021 de başvuru yaptım ama halen araştırma ve değerlendirmede, sizinki yine iyi ilerlemiş.
-
Alıntı:
mesimov rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi baştan daha detaylı bir şekilde anlatıyorum. 1)Sürecin en son aşamasında ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir.'' yazısını göreceksiniz. Aynı zamanda telefonunuza mesaj yoluyla link gelmiş olacaktır. Linke tıkladığınızda vatandaşlığı kazanmış olduğunuzu gösteren duyuru belgesini göreceksiniz. O duyuru belgesini indirip yazıcıyla çıktısını alacaksınız. 2) Nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğünün sitesine girerek TC kimlik kartı için randevu alacaksınız (youtube'da nasıl alındığını gösteren videolar mevcuttur). Randevuya -duyuru belgesi, -pasaport/ikamet izni belgesi (yabancı kimlik kartını), -Mernis sistemine girerek yerleşim yerinin adres kaydını yapacaksınız, - 1 adet vesikalık fotoğraf ve 37,50 tl değerli kağıt bedelini ptt'ye ödeyip dekontla beraber randevuya öyle gideceksiniz. 3) mernis'ten adres kaydının nasıl yapılacağı youtube'dan bulabilirsiniz. Adres kaydının yeniden yapılmasının sebebi verilen yeni tc kimlik numarasından dolayıdır. Umarım anlamışsınızdır.
Günaydın,
dostum detaylı açıklama için teşekkür ederim. Şu mernis kısmını hiç ama hiç anlamadım. bir yabancı olarak zaten adres kaydımız var. Randevuya gitmeden daha ne kaydı yapmamız lazım Mernis'te? bu kısmını açıklayabilir misin rica etsem.
saygılar,
-
merhaba
benim başvurum bir aydan fazladır "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir." aşamasında bu aşamada tekrar geriye gitme ihtimali var mı yada eksik evrak gibi bişey çıkabilirmi bu aşamaya geldikten sonra
-
Alıntı:
nhal rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
benim başvurum bir aydan fazladır "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir." aşamasında bu aşamada tekrar geriye gitme ihtimali var mı yada eksik evrak gibi bişey çıkabilirmi bu aşamaya geldikten sonra
Benim de Ocak 18de listeye eklendi ve bekliyorum
sorunuzun cevabini başvuru yaptığınız yerden daha net bir şekilde alabilirsiniz
-
Alıntı:
Reza2023 rumuzlu üyeden alıntı
21.04.2021 1) Başvuru yaptım
23.06.2021 2) Parmak izi
07.09.2021 3) Mulakat (komisyon)
17.10.2021 4) Belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
27.10.2021 5) Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
04.11.2021 7) Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
22.02.2022 8) Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir.
02.03.2022 9) Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
18.04.2022 10) Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
22.02.2023 11) Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
08.03.2023 12) Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
-
1 yıllık araştırma ve değerlendirme sürecinden sonra arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir yazısı çıktı,bu ne demek? tekrar araştırma değerlendirmemi olacak?yine 10 ay mı bekliyeceğim?
-
Yukarıda yanlış yazmışım.1 yıllık araştırma ve değerlendirme sürecinden sonra arşiv araştırması için ilgili kurumlara gönderilmiştir yazısı çıktı,bu ne demek? tekrar araştırma değerlendirmemi olacak?yine 10 ay mı bekliyeceğim?
-
Alıntı:
SCARTK rumuzlu üyeden alıntı
Yukarıda yanlış yazmışım.1 yıllık araştırma ve değerlendirme sürecinden sonra arşiv araştırması için ilgili kurumlara gönderilmiştir yazısı çıktı,bu ne demek? tekrar araştırma değerlendirmemi olacak?yine 10 ay mı bekliyeceğim?
Merhaba. Arşiv araştırmasının üzerinden 1 yıldan fazla süre geçince bazı evrakların süresi dolduğu için tekrar istiyorlar. Sizin de böyle olabilir. Evrakları teslim ettikten sonra benim de arşiv araştırmasına geçti ikinci kez. Ama araştırma değerlendirme olmadan bugün şöyle bir yazı çıktı : "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir." Sanırım 2. kez araştırma değerlendirme olmuyor ya da benim başvurumun üzerinden çok uzun zaman geçtiği için olmadı bilmiyorum.
-
Alıntı:
sena90 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Arşiv araştırmasının üzerinden 1 yıldan fazla süre geçince bazı evrakların süresi dolduğu için tekrar istiyorlar. Sizin de böyle olabilir. Evrakları teslim ettikten sonra benim de arşiv araştırmasına geçti ikinci kez. Ama araştırma değerlendirme olmadan bugün şöyle bir yazı çıktı : "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir." Sanırım 2. kez araştırma değerlendirme olmuyor ya da benim başvurumun üzerinden çok uzun zaman geçtiği için olmadı bilmiyorum.
arşiv araştırması için ilgili kurumlara gönderilmiştir ile "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir." arasında ne kadar süre tuttu,yaklaşık?
-
Merhaba arkadaşlar, 2 gün sonra bu websiteyi açabildim bir sorun vardır sanırım
Ocak ayında lısteye eklener arkadaşlar, herhangi bir değişme var mı başvurunzda,
Benimki 20.01.2023 listeye eklenmişti,
9 Mart sabah Perşembe sat 10:30 gibi bir mesaj geldi : Vatantaşlık başvurunuz karar makamına sonulcak olan listeye dahil edilelerek karar alınmak Uzere karar makamına gonderılmıştır. 2-3 saat sonra online sistem takip ettiğimde tescıl aşamasi yaziyordu, akşam 5'e yakın başvuru sonucunuz tebliğ edebilmesi için muracaat etmeniz gerekiyor yaziyordu, sabah gelen ilk mesajdan sonra herhangi mesaj gelmedi, Cuma gunu da herhangi bir mesaj gelmedi/ Sizin durumunuz nasil. Pazartesi nufuse gitmeyi düşünuyorum, mesajı falan gelmediği için moralım bozuldu, inşallah başvuru olumlu onaylanmiştir
-
Alıntı:
jasp rumuzlu üyeden alıntı
Ocak ayında lısteye eklener arkadaşlar, herhangi bir değişme var mı başvurunzda,
9 Mart sabah Perşembe sat 10:30 gibi bir mesaj geldi : Vatantaşlık başvurunuz karar makamına sonulcak olan listeye dahil edilelerek karar alınmak Uzere karar makamına gonderılmıştır. 2-3 saat sonra online sistem takip ettiğimde tescıl aşamasi yaziyordu, akşam 5'e yakın başvuru sonucunuz tebliğ edebilmesi için muracaat etmeniz gerekiyor yaziyordu, sabah gelen ilk mesajdan sonra herhangi mesaj gelmedi, Cuma gunu da herhangi bir mesaj gelmedi/ Sizin durumunuz nasil. Pazartesi nufuse gitmeyi düşünuyorum, mesajı falan gelmediği için moralım bozuldu, inşallah başvuru olumlu onaylanmiştir
Merhaba
Tebrik ederim
Bizim de geldi donunda
Bir arkadışımın de aynı şekilde son mesaj gelmedi, Cuma günü başvuru makamına randevu alıp ve gitmiş, orada bir fotoğraf eksikmiş tebliğ için.
Tebliği de almış ondan sonra
Siz de Pazartesi uğrayın başvuru makamınıza
-
Alıntı:
ktg_izm rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Tebrik ederim
Bizim de geldi donunda
Bir arkadışımın de aynı şekilde son mesaj gelmedi, Cuma günü başvuru makamına randevu alıp ve gitmiş, orada bir fotoğraf eksikmiş tebliğ için.
Tebliği de almış ondan sonra
Siz de Pazartesi uğrayın başvuru makamınıza
Size ve arkadaşınıza da tebrik ediyorum!
Çok teşekkür ederim ama sonucu olumlu mu çıktı bilmiyorum. Edevletten yerleşim yeri belgesi falan sorduğumde teknik hatası veriyor yada bilgilerimi güüncelleme de yapamiyorum, belki yeni kimliğim çıktığı için olabilir böyle.
Randevu nasıl alınır? Sadece bu mesaj yada onlayn durumu göstermek yeterli değil mi?
-
Alıntı:
arşiv araştırması için ilgili kurumlara gönderilmiştir ile "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir." arasında ne kadar süre tuttu,yaklaşık?
En son Eylül ayında parmak izi alınmıştı ikinci kez. Sonrasında arşiv araştırmasına girdi tekrar. Bu zamana kadar başka bir gelişme olmadı. Ama en son listeye eklendi. Bakalım ne kadar sürecek
-
Alıntı:
jasp rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Jasp hayırlı olsun.
Uzun bir süreci atlatmış olup, başarılı olmuşsunuz, Tebrik ederim :-)
-
Merhaba arkadaşlar 09.03.2023 tc vatandaşı oldum, bütün aşamalar aşağıda gibi:
Herkese inşallah en yakın zamanında vatandaşlık sonuçlanır
24.06.2021 Vatandaşlık başvurunuza ilişkin yapılan il soruşturması tamamlanmıştır. Başvuru makamınca Komisyona mülakatına katılım arz etmektedir.
14.07.2021 Vatandaşlık başvurunuza ait balgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
11.02.2022 Vatandaşlık başvurnuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
24.03.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
12.01.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
23.01.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
09.03.2023 Vatandaşlık başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilerek karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir.
09.03.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır.
09.03.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır.
09.03.2023 Vatandaşlık başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
-
Alıntı:
ulukurt rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar 09.03.2023 tc vatandaşı oldum, bütün aşamalar aşağıda gibi:
Herkese inşallah en yakın zamanında vatandaşlık sonuçlanır
09.03.2023 Vatandaşlık başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilerek karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir.
09.03.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır.
09.03.2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır.
09.03.2023 Vatandaşlık başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
Hayırlı olsun Ulukurt! Sonunda kurtuldun ve tebrikler!
-
Alıntı:
Çarjowdan rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Jasp hayırlı olsun.
Uzun bir süreci atlatmış olup, başarılı olmuşsunuz, Tebrik ederim :-)
Evettt.....çok teşekkürler, uzun ve stresli bir süre ama sonunda aldım tebliğimi, 2 fotoğraf aldılar benden. Bugünlerde vatandaşlık kazanan diğer arkadaşlara da kutlarım...bekleyen arkadaşlarda en hızlı bir şekilde sonuç alsınlar inşallah
-
Merhabalar
1. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz başvuru makamınca e-Vatandaşlık Sistemine kaydedilmiş olup gerekli iş ve işlemlere başlanacaktır. 04-06-21
2. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin yapılan il soruşturması tamamlanmıştır. Başvuru makamınca vatandaşlık başvuru inceleme komisyonu mülakat tarihi tarafınıza bildirilecektir. 07-09-21
3. Mülakata (Komisyon) çağırdılar 17-09-21
4. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin mülakat işlemleri tamamlanmış olup Genel Müdürlüğümüze gönderilmeden önce gerekli iş ve işlemler yapılmaktadır. 21-09-21
5. Komisyona girdim 24-09-21
6. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır. 06-10-21
7. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır. 20-10-21
8. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir. 28-10-21
9. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir. 01-02-22
10. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. 16-02-22
11. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. 11-04-22
12. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir. 17-02-23
13. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir. 01-03-23
Benimle aynı durumda olan başka kimse var mı? bu aşama [listeye dahil edilmiştir] ne kadar sürecek?
-
Sağlık raporu ne kadar süre geçerli? Benim raporda 2 yıl geçerli yazıyor, vatandaşlık memuru 1 yıl geçerlidir diyor. Hangisi doğru bunların?
-
Merhabalar,
Genel yolla istanbuldan başvuru yaptım
2021 ağostus dosya teslimi
2022 ocak komisyon mulakatı
2022 mayıs arşive gönderilmiş
2022 eylül sonunda araştırma ve değerlendirme
ve şimdiye kadar bu aşamadayım
Benzer durumu olan ve listeye eklenen var mı acaba?
-
Bende seninle aynı durumdayım 29 Eylüde Arşiv araştırma ve değerlendirmeye geçti orda kaldı
-
Alıntı:
fujitsu2023 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
1. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz başvuru makamınca e-Vatandaşlık Sistemine kaydedilmiş olup gerekli iş ve işlemlere başlanacaktır. 04-06-21
2. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin yapılan il soruşturması tamamlanmıştır. Başvuru makamınca vatandaşlık başvuru inceleme komisyonu mülakat tarihi tarafınıza bildirilecektir. 07-09-21
3. Mülakata (Komisyon) çağırdılar 17-09-21
4. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin mülakat işlemleri tamamlanmış olup Genel Müdürlüğümüze gönderilmeden önce gerekli iş ve işlemler yapılmaktadır. 21-09-21
5. Komisyona girdim 24-09-21
6. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır. 06-10-21
7. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır. 20-10-21
8. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir. 28-10-21
9. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir. 01-02-22
10. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. 16-02-22
11. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. 11-04-22
12. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir. 17-02-23
13. Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir. 01-03-23
Benimle aynı durumda olan başka kimse var mı? bu aşama [listeye dahil edilmiştir] ne kadar sürecek?
Bende 08.03.2023'de listeye eklendim. En son bu websitede yazanlara göre 09.03.2023'de bir kaç kişinin vatandaşlık tebliği gelmiş. Hatta daha öncceki ayda 08.02.2023'de başka kişilerin vatandaşlığı gelmişti. Bizimki de umarım gelecek ayın ilk haftalarında gelir.
-
merhabalar, benim de 13.03.2023 de Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir olarak değişti, benim merak ettiğim özel hastanede doktor olarak çalışıp da vatandaşlık başvurusu olan varmı, vatandaşlık gelditkten sonraki süreç nasıl öğrenmek istiyorum
-
Merhaba. 30.01.2023de Vatandaşlık başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilerek karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir. Sms geldi ve ses yok. Benle aynı durumda olanlar varmı acaba?
-
Alıntı:
mohammed ali rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Genel yolla istanbuldan başvuru yaptım
2021 ağostus dosya teslimi
2022 ocak komisyon mulakatı
2022 mayıs arşive gönderilmiş
2022 eylül sonunda araştırma ve değerlendirme
ve şimdiye kadar bu aşamadayım
Benzer durumu olan ve listeye eklenen var mı acaba?
şubat 2022 den beri araştırma ve değerlendirmedeyim,geçen hafta tekrar arşiv araştırması için ilgili kurumlara gönderildi.
-
Alıntı:
şubat 2022 den beri araştırma ve değerlendirmedeyim,geçen hafta tekrar arşiv araştırması için ilgili kurumlara gönderildi.
sizinki neden bu kadar uzadı eksik evrak var mıydı
-
Alıntı:
mohammed ali rumuzlu üyeden alıntı
sizinki neden bu kadar uzadı eksik evrak var mıydı
Yoktu, ama 1 yıl sonra evrakların süreleri bittiği için yeniden evrak teslim ettim.Neden uzadığı hakkında hiçbir bilgim yok
-
Merhaba arkadaşlar,benim tahminen vatandaşlığımın somuçlanmasına 5-6 ayım kaldı.Eşime de vatandaşlık başvurusu yapmak istiyorum.Eşim şuan genel yoldan başvurabiliyor.Soru şu genel yoldan şimdi başvurmasımı daha iyi(özellikle süre açısından)yoksa bana vatandaşlık çıktıktan sonra evlilik yoluyla mı,ve 3 sene evli olma şartı ben vatandaş olmadan önceki süreler hesaplanıyormu?
-
İyi günler, oturma izni başvurusu yapmadan önce eşimle birlikte durumumuzu öğrenmeye gittik. Kadın, dosyamın arşivden yeni çıktığını ve büyük olasılıkla olumlu bir şekilde çerçevelendiğini söyledi.Ama takip sistem internette yazıyor devam: Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.Nasıl bı sistem oluyor? Başvuru yaptım mayis 2022. Sizce 6 ay yada 1 sene uzatmak gerekiyor? Tekrar teşekkür ederim yardım ve açıklama için.
-
Alıntı:
Katerina1994 rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler, oturma izni başvurusu yapmadan önce eşimle birlikte durumumuzu öğrenmeye gittik. Kadın, dosyamın arşivden yeni çıktığını ve büyük olasılıkla olumlu bir şekilde çerçevelendiğini söyledi.Ama takip sistem internette yazıyor devam: Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.Nasıl bı sistem oluyor? Başvuru yaptım mayis 2022. Sizce 6 ay yada 1 sene uzatmak gerekiyor? Tekrar teşekkür ederim yardım ve açıklama için.
tam ne sorduğunu anlamadım,ama anladığım kadarıyla cevap veriyim.Araştırma değerledirme sürecine girmiş.Buda ne kadar sürer belli değil 6 ay süren de var 1.5 yılda.Oturma iznini soruyorsan uzatabildiğin maksimum süreye uzat.
-
Alıntı:
tam ne sorduğunu anlamadım,ama anladığım kadarıyla cevap veriyim.Araştırma değerledirme sürecine girmiş.Buda ne kadar sürer belli değil 6 ay süren de var 1.5 yılda.Oturma iznini soruyorsan uzatabildiğin maksimum süreye uzat.
Çok pardon, daha net yazarım. Sistemde yazıyor Araştırma değerledirme...ocaktan. İl nüfüsta demişler: dosyam arşivden yeni çıktı ve olumlu gibi. Soru: neden sistemde takip için araştırma ve değerlendirme gözüküyor,ama nüfüsta farkı diyorlar. Uzatma izin için anladım, çok teşekür açıklama için.
-
Alıntı:
Katerina1994 rumuzlu üyeden alıntı
Çok pardon, daha net yazarım. Sistemde yazıyor Araştırma değerledirme...ocaktan. İl nüfüsta demişler: dosyam arşivden yeni çıktı ve olumlu gibi. Soru: neden sistemde takip için araştırma ve değerlendirme gözüküyor,ama nüfüsta farkı diyorlar. Uzatma izin için anladım, çok teşekür açıklama için.
arşiv araştırılması(arşiv araştırılması için ilgili kurumlara gönderilmiştir)oluyor,bu aşama bitince araştırma ve değerlendirmeye geçiyor.Nüfüsta arşiv araştırman yakın zamanda bitti(ocakta) diğer aşamaya geçti demiş,yani ben öyle anladım.O yüzden sistem araştırma ve değerlendirme yazıyor.
-
Cevap: Verifpro - paypal, ebay, banks, crypto, docs and more!
merhaba
6 aydır araştırma ve değerlendirmede bekleyen başvurum bugün kontrol ettiğimde ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin işlemlere devam edilebilmesi için 20.03.2023 tarihinde başvuru makamından (İstanbul İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü) talep edilen eksik evrak/bilginin Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir'' bildirisi çıkıyor, bu aşamada da eksik evrak talep ediliyor mu? benzer durum yaşayan var mı? birde hangi evrak olduğunu da yazmıyor, telefonlara da cevap vermiyorlar.
-
Alıntı:
tarancı rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
6 aydır araştırma ve değerlendirmede bekleyen başvurum bugün kontrol ettiğimde ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin işlemlere devam edilebilmesi için 20.03.2023 tarihinde başvuru makamından (İstanbul İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü) talep edilen eksik evrak/bilginin Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir'' bildirisi çıkıyor, bu aşamada da eksik evrak talep ediliyor mu? benzer durum yaşayan var mı? birde hangi evrak olduğunu da yazmıyor, telefonlara da cevap vermiyorlar.
Eksik evrak öğrenmek için il nüfus müdürlüğüne gitmen lazım, sağlık raporu ya da medeni hal belgesi talep edebilirler, diye düşünüyorum.
Öğrendiğin zaman buradan yazarsanız sevinirim, çünkü benim araştırma aşamam seninki ile aynı tarihlerde yürümüştür, ve halen araştırma değerlendirmede
-
Daha bir buçuk ay önce gidip sorduğumda herhangi bir eksik evrak yok demişti, hangi evrak olduğunu bildirseler de ona göre hazırlayıp gitsek, başvuru yapalı 23 ay oldu, eksik evrak talebi için çok geç değil mi?
yarın gidip soracam, sonucunu buradan paylaşırım.
-
şimdi de '' Başvurunuz hakkında bilgi almak için CİMER veya Genel Müdürlüğümüze ya da Başvuru Makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.'' diye çıkıyor, çok garip.
-
Yani şimdi başvurunuz olumsuz mu değerlendirildi yoksa eksik evrağı teslim edemediğiniz için mı askıya alındı
-
23.12.2023 tarihinde kontrol ettiğimde Genel yolla başvuru arşiv araştırma ve değerlendirme süreci devam ediyor yazıyordu; hala da aynı ama Gaziantep dışı illerde arşiv araştırmanın olumlu veya olumsuz olduğu hakkında bilgi memurlar söylemiyor. Sizlerce Cimer'e yazarak mı ancak sonuç alınır?
-
Alıntı:
tarancı rumuzlu üyeden alıntı
şimdi de '' Başvurunuz hakkında bilgi almak için CİMER veya Genel Müdürlüğümüze ya da Başvuru Makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.'' diye çıkıyor, çok garip.
Bence saglik raporu veya herhangi bir belgeyi guncellemenizi istiyorlar. Biliyorsunuz burda hersey degisiyor.
Olumsuz bir sey olsa direk karar verilirdi.
Gecmis olsun.