Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
Arkadaslar çok kez söyledik,eğer normal bir GBT'de çıkmıyorsanız,Ne otelin,nede Jandarmanın GBT'sinde gozkursunuz.
GBT tek datasabedendir,otelin,jandarmanın,polisin,istibara hatın vs vs vs ayrı değildir.hepsi tektir.İç işleri
bakanlığna bağlaıdır.
Ayrıca suda Kocaman Yalan! '' Gbt'ne bakamam arkdasım eğer gozukursen seni göz altına alırım''
Bu büyük bir yalan Geçen gun Polis bir arkadas arkadasın GBT'sine baktı,Vergi borcundan dolayı araması
varmı diye,arkadas sormuş sıkıntı olmazmı çıkarsa kanka? rahat ol çıksada hiçbirsey olmaz demiş.
şaşırdım
Alıntı:
lamotta_80 rumuzlu üyeden alıntı
bu yıl başından itibaren tekrar girmeye başladık deniyor,
Bu konu hakkında elimizde bir kaynak var mı? Genelge, gazete haberi vs? Veya daha önce gbt'ye girmediği halde bu sene gbt'ye yakalanan var mı?
Bir deli bir kuyuya taş attı durumu olmasın diye soruyorum. :)
ben 1 kişiden duydum trafikte bi arkadaşını almışlar, yoklama kaçağıymış.. onun dışında bişey duymadım..
Alıntı:
hotsar rumuzlu üyeden alıntı
dostlar....
GBT masasına gidip hakkımda kararları düşürmek istedi...
CEVAP AYNEN ŞÖYLE BU KİŞİNİ GBT Sİ YOK..
EĞER ASKERLİK İLE İLGİLİ BİŞEY GELİRSEDE BU YAZIYI KAALE ALIP GBT SİNİ YİNE DÜŞÜRÜRÜZ DEDİLER...
YANİ 2 ,5 SENEDEN BERİ BAKAYA OLAN BİRİ NİN GBT Sİ TEMİZ ÇIKTI...
her gün girip olabilcek sorulara yanıt verceğim 1 hafta boyunca
Arkadasim gecmis olsun ve simdiden iyi tatiller.
Deneyimlerine (ve diger arkadaslarin deneyimlerine) dayanarak bir konuda yardimci olabilirsen cok sevinirim.
Bu muamele sence bahsi gecen 2008 genelgesinden kaynaklanan genel bir durummudur ?
(GBT'ye hic dusmemis olman)
Yoksa senin sehrindeki sube boyle davranmis ancak baska bir sube'de bakaya durumunda olanlar sirayla GBT'ye girmeye baslamis olabilirmi ?
Yani bu hesapla 6-7 aydan beri bakaya olan birisinin GBT'de cikma olasiligi yok diyebilirmiyiz
Yoksa boyle bir cikarimda bulunmak hatalimi olacaktir ?
Cevabin icin simdiden tesekkurler.
Ayrica bir sorum daha olacak;
GBT'ye dustun - ve bir sekilde yakalanip karakola goturuldun.
Yedek subay statusundesin (terminoloji yanlis olabilir - universite mezunusun diyelim belki daha iyi)
Ondan sonra karakolda ifadeni verdin ciktin -
Sonra 4/5 ay sonra tekrardan yakalandin ...
Boyle bir durumda basina daha buyuk bir dert acilma ihtimali olabilirmi ?
bence ,
8 aylık birinin bakaya olmasından dolayı gbt de çıkması İMKANSIZ....
bence 2008 genelgesi halen uygulanmakta...
şöyle bir bilgi daha verim...
eskiden her dönem için mahkemeye hemen veriliyordun...
şimdi 2 sene şubeye gitmezsen seni gitmeni bekliyorlar kaç dönemde bakaya ise
ifade ni alıp mahkemeye öyle yolluyor...
Kurbanınız olayım şu sorularımı bir cevaplayın;
1-) Bir TV yarışması için aradılar 1 haftalığına yurtdışına gitme eşiğindeyim. 1 yıldır asker kaçağıyım ama GBT kaydım temiz. Pasaportumu uzatmam gerekiyor. Tecil belgesi isterler mi?
2-) GBT kaydım temizken, pasaport işlemleri sırasında veya Havaalanında başıma birşey gelirmi?
GBT kaydın temizse ikisinde de bir şey olmaz hiç merak etme.
Bu arada durumun muhtemelen asker kaçağı değil yoklama kaçağı. Askerdeyken firar edene asker kaçağı deniyor.
Arkadaşlar bir TV yarışması için 1 haftalığına Arjantin'e gitmem gerekiyor. 2 yıldır yoklama kaçağıyım. Pasaportumun süresini uzatmak için yarın emniyete gideceğim.
Yakalanırsam sizlere cevap yazamayacağım için bu adresten öğrenirsiniz.
Alıntı:
Açtığım başlığa benzer bir konu daha önceden açılmış ama durumum daha farklı olduğu için yeni başlık açtım.Soruma gelince 2008-2009 tarihli aöf af kanunundan yararlanarak tekrar kayıt yaptırmama rağmen kanun açığından dolayı tekrar üst sınıfa geçtikten sonra kayıt yaptıramadım ve yaklaşık 1,5 yıldır bakaya kaldım.Yaş 23 ve aöf de 3. sınıf kayıt sırasında dediğim sebeplerle bakaya kalmamdan sonra kendi eski üniv. ödemelerim,yasadan yararlandıktan sonra yaş ve sınav problemim olmamasına rağmen kanun açığından dolayı aftan tam yararlanamadığımdan açıkçası hiç isteyerek gidip askerlik yapma hevesim kalmamıştı.Ama şuan şartlar değişmeye başladı ve bakaya olarak şubeye gitmeyi düşünüyorum.Askeri ceza ve askerde bakayalığın getirdiği hükümlülük ne olabilir?
Bu problemimle ilgili ayrıca konu açmıştım buradanda bilgili arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.Şimdi buna göre teslim olmam sonucunda nekadarlık cezai işlem görürüm ve bu devletin daha yaş 29 bile olmadan kendi verdiği öğrenci affı sayesinde sınıfı geçmeme rağmen askerlik şubesinin intibaktan 3 e geçiş sebebiyle belge vermeyişini davada sebeplerden biri olarak gösterebilirmiyim? Birde şuan için 1,5 yıllık bir bakaya lığım ssk veya diğer işlemlerde ne kadar süre sonra sorunlar çıkarmaya başlar? (ssk lı değilim)
Bu sebeplerle süren bakayalığın sonunda teslim olduğumda ne gibi hukuki bir ceza uygulanır?Bilgilendirirseniz sevinirim
Merhaba Kaynarcakk kardeşim,anladığım kadarıyla şu an bakaya durumdasın,okulundan da mezun olmamışsın,bu konuda alacağın ceza bildiğim kadarıyla 1500tl civarında para cezası olabilir,sen askerdeyken mahkemen devam eder ve ileride belirlenen parayı uygun taksitlerle ödersin.hapis cezası ya da herhangi birşey sözkonusu da değildir,geçerli sebeplerin varsa belki para cezası bile almayabilirsin.hatta bir ihtimal daha var,askerlik şubelerinin hepsi yeni uygulamaya geçmediği için askerlik şuben seni mahkemeye vermemiş de olabilir (gbtde gözükmüyorsan ya da evine mahkemeden belge gelmediyse durum muhtemelen son ihtimalde yazdığım gibidir)
Anladığım kadarıyla durumun bu,mutlu günler dilerim...
Doğukaradeniz arkadaşımızdan haber çıkmadı,merak ettim kendisini,umarım yakın zamanda haber alırız