18 kasim 2020 de basvuru yaptim… 1 bucuk ay liste dahil edilmis diyor , az kaldi artik
Printable View
18 kasim 2020 de basvuru yaptim… 1 bucuk ay liste dahil edilmis diyor , az kaldi artik
Onu nasıl yapılıyor e devlet diyor ama e devlet şifresi alamadım 199 arıyorum şimdi
Ben aradım sizin ki kayıtlı dediler adres bilgilerim her şey gözüküyor tç si olan herkes kayıtlı bu sitemde dedi alo 199
Merhabalar
Sayın site üyeleri Ben bir bayanım , Benim sorum şu Ben 2019 yılında ailece İstisnai yoluyla Türk vatandaşlığa başvuruda bulundum.mart 2021 yılında Red kararı verildi. İdare mehkemeye başvuruda bulundum. Bakanlığın Red kararı bölge idare mehkemesinden iptal kararı çıktı. İstısnai mahkeme bölgeidarenin verdiği kararı iptal etti. Sonuçta vatandaşlık başvurum reddildi. Haziran 2022 Yurt dışından gelen Türk soylulara çıkıralan özel yasayla tekrar başvuruda bulundum temmuz 2022 tarihden beri arşıv araştırmada. Benim gibi vatandaşlık başvurusu Red olunup tekrardan başvuruda bulunup vatandaşlık alanlar varmı. cevaplarsınız memnun olurum
- - - Güncellendi - - -
Merhabalar
Sayın site üyeleri Ben bir bayanım , Türk vatandaşlığa başvurum Red olundu. idare mahkemeye başvurdum. Red kararına karşı iptal kararı çıktı .İstisnai mahkemeden Red kararı çıktı. Tekrardan başvuru yaptım. halen arşıv araştırmada. Vatandaşlık başvurusu red olunup tekrardan başvuruda bulunup kazananlar varmı
23.01.2023 karar makamına sunulacak listeye dahil edilecektir.
01.02.2023 karar makamına sunulacak listeye dahil edilmiştir.
Uzun zamandır listeye eklenenler var. Listeye eklenen tüm arkadaşların başvuruları yakın zamanda sonuçlandırılacaktır diye düşünüyorum.
21.12.2022: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
23.12.2022: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
Böyle çok uzun değil mi arkadaşlar? Aynı durumu olan var mı
Evet biraz uzun sürmüş son aşama az kaldı 23.01.2023 de karar alınmak üzere karar makamına gönderildi 31.01.2023 de duyuru belgesini SMS olarak gönderdiler ayın 23 den sonra listeye kimse eklenmedi liste dolu kısa zamanda duyuru belgesi gönderirler yine bilgi için memura sordum listenin dolmasını bekliyorlar onay süreci 15 gün sürüyor dedi yanı 23.01.2023 son listeye eklenenler onaylanacak bu ay içinde
Merhabalar,
Genel yoldan başvuru yapıp yeni onaylanan arkadaşlar var mı?
Benim son durum şöyle.
10 Ocak 2023, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir"
16 Ocak 2023, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir"
Dosyayı açtıktan sonra nerdeyse 2 sene oluyor benim başvurum. Umarım bütün listeye dahil edilenler yakında onaylanır ve burdan güzel haberlerinizi paylaşırsınız.
Merhaba arkadaşlar. Genel yolla vatandaşlık başvurusunda taşınmaz mal ile başvuruda müvekkilin o taşınmazda ikamet etmesi zorunlu mu? Şuan başvuru arşiv araştırmasında, aynı ilde bir başka eve kiracı olarak çıksa bir sorun teşkil eder mi?
Merhaba, aynı durumda gibiyim: Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
- - - Güncellendi - - -
Hayırlı olsun Umut bey; Sonun kavuşuyorsunuz! Darısı başımıza
Merhaba arkadaşlar kimliğim elime ulaştı askerlik sorgulama yaptığım zaman e devlette bir şey yazmıyor bunun için askerlik şubesine gitmem gerekiyor mu ?
Merhabalar, arşiv araştırması olumlu geldikten sonra ortalama degerlendirme aşamasının bitmesi ne kadar sürer?
Türkiyede evlendim,benden kendi makamlarındada evli olduğunu gösteren bir belge istediler. Böyle bir belge alan varmı teşşekkür ederim.
Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum, öğrenirseniz beni de bilgilendirin lütfen
Merhaba herkese,
Benim basvurum dun e kadar yaklasik 1.5 ay bu sekilde yaziyordu:
Genel Olarak Türk Vatadndaşlığının Kazanımlası başvurunuza belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir"
Ancak bugun sabah kontrol ettigimde:
"Vatandaşlık başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" yaziyor.
Acaba bir yanlislik mi var? cunku normalde bu forumda gordugum kadariyle bu adimlari gecmek lazim once:
"Genel Olarak Türk Vatadndaşlığının Kazanımlası başvurunuz arşiv araştırılmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecek"
"Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir"
"Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir"
Tesekkurler,
Hala o aşamadayım büyük ihtimal de 3- 4 ay daha o aşamada kalacak gibi görünüyor
Merhaba Arkadaslar,
18.11.2020 dosya teslim
29.12.2020 Parmaz İzi
08.04.2021 komisyon Mulakatı
03.05.2021 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze gonderilmiş ancak....
26.05.2021 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış Ön incelenm...
03.06.2021 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
23.10.2021 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir.
25.10.2021 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir.
25.10.2021 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
14.01.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
05.12.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
16.12.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
08.02.2023 Vatantaşlık başvurunuz karar makamına sonulcak olan listeye dahil edilelerek karar alınmak Uzere karar makamına gonderılmıştır. saat 10:00 SMS olarak geldi ama sistemde (tescıl aşamasi yaziyordu)
08.02.2023 Vatantaslık basvuru sonucunun teblığ edılebilmasi için başvuru makamına müracaat etminiz gerekmektedir. Saat 12:00 SMS olarak geldi ve sonra sistem aynısı yazıldı. sonrki gun TCK bsavurdum..
NOT: Çalışma iznim 2 kare yenildim ve ikiside geterdim.
NOT: Adres değiştirdim ve bildirim yaptim... cok onemle oldugunu sonradan anladım cunku PDF olarak gelen sonuc kaldigim son adreste yer almaktadir.
Tabi uzun yolculuk ama sabırlı olmaniz da fayda var.... burdakı yazanlar cok teşekkür ediyorum... cunku yolu gozterdiler .... fayda olsun diye uzun yazdim..
Herkese bol şanslar derim... Selam aleykum.
Merhaba Arkadaşlar,
1. 8 Mart 2021, Gereken belgeleri teslim ettim
2. 28 Nisan 2021, Parmak izi randevusu
3. 7 Temmuz 2021, Komisyon Randevusu almam için İl nüfüs müdürlüğüne gitmem gerektiği hakta sms geldi
4. 8 Temmuz 2021, İl Nüfüsa gidip ve 27 Temmuz için komisyon randevusu aldım.
5. 27 Temmuz 2021, Komisyon
5. 30 Temmuz 2021, "Genel Olarak Türk Vatadndaşlığının Kazanımlası başvurunuza ilişkin mülakat işlemleri tamamlanmış olup Genel Müdürlüğümüze gönderilmeden önce gerekli iş ve işlemler yapılmaktadır.
6. 10 Eylül 2021, "Genel Olarak Türk Vatadndaşlığının Kazanımlası başvurunuza belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır"
7. 24 Eylül 2021, "Genel Olarak Türk Vatadndaşlığının Kazanımlası başvurunuza belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır"
8. 30 Eylül 2021, "Genel Olarak Türk Vatadndaşlığının Kazanımlası başvurunuza belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir"
9. 3 Ocak 2022, "Genel Olarak Türk Vatadndaşlığının Kazanımlası başvurunuz arşiv araştırılmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecek"
10. 4 Ocak 2022, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir"
11. 4 Ocak 2022, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir"
12. 6 Ocak 2022, "06.01.2022 tarihinde başvuru makamından (İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü) talep edilen eksik evrak-bilginin Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir"
13. 2 Şubat 2022, Eksik evrakları tamamlayıp tekrar İl nüfüs müdürlüğüne teslim ettim.
14. 18 Şubat 2022, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir"
15. 5 Mart 2022, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir"
16. 10 Ocak 2023, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir"
17. 16 Ocak 2023, "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir"
18. 8 Şubat 2023, imgedeki mesajlar geldi Dosya 1807
Ek yakın ilçe Nüfüs müdürlüğünden randevu alıp T.C. Kimlik kartı için başvuruda bulundum.
İlçe Nüfüs Müdürlüğünden İsim denklik belgesi alıp ve İL SGK müdürlüğünden sosiyal haklarımın devedilmesini istedim.
Başvurudan 2 gün sonra T.C. Kimlik kartımı teslim aldım.
Incelemeden sonra hemen bu mesaj geldi:
Vatandaşlık başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir
Anlamadim bende.
- - - Güncellendi - - -
Arkadaslar eger calisma izni veya pasaport sureniz yakinda bitiyorsa yada bitmisse hic vakit kaybetmeden yenisini notere goturup tasdik etmeniz ve basvurdugunuz yere goturmeniz lazim(fotokopisini ve ciktisini kabul etmediler).
Size dilekce kagdi veriyorlar ve doldurmaniz lazim!
Bildigim kadariyle(*) calisma izni veya pasaport yenileme sisteme gecmesi epey zaman alacak ayrica eger arşiv araştırması bitmisse tekrarlanacak.
Bu nedenle sisteme eksik evrak bildirimi dusmeden hemen kontrol etmeniz lazim!
Herkese basarilar...
Merhabalar,
Tebrik ederim size.
Ben de sizin aynı zamanda listeye eklenmişim ama herhangi bir sonuç gelmedi daha
benim 10 Ocak listeye dahil edilecek ve 18 Ocak listeye dahil edilmiş
bir sorun mu var acaba?
- - - Güncellendi - - -
Ocakta listeye eklenenler ve sonuç almayan var mı?
4 ay önce çalışma iznimi uzattığımda noter yaptırmadan direkt çalışma iznimin fotokopisini verdim bişey demediler sorun olurum mu acaba Noter onaylı zorunlu mu?
Ben dilekçe filan yazmadım sadece çalışma iznimin fotokopisini verdim oradaki memur da bunlar yeterli demişti
Türkiyede evlendim,benden kendi makamlarındada evli olduğunu gösteren bir belge istediler. Böyle bir belge alan varmı teşşekkür ederim.
Merhabalar. Benim vatandaşlık ta geçen hafta onaylandı. 2020 ekim ayında başvurdum. Askerlik durumu ile alakalı bilgisi olan var mı? Ben kendi ülkemde (İran) yaptım askerliğimi ama şimdi e-devlet herhangi bir kayıt yok diyor. Bilgisi olan varsa yazarsanız sevinirim.
Buradaki birçok kişi gibi bende Ocak ayında listeye dahil edildim ancak halen herhangi bir gelişme oluşmadı. bekliyoruz bakalım demek ki farklı listeler olarak karar makamına sunuluyor.
Arkadaşlar galiba ben askere gidecem askerlik şubesine gittim İstanbul’da benim nüfus Gaziantepe kayıtlı depremden dolayı hizmet vermiyorlar memur dedi gideceksin vatandaşlık alma sebebim babamın Türk vatandaşı annem Azerbaycan vatandaşı 26 yaşım orda büyüdüm 2015 de Türkiye geldim babalık davası açtım öyle kazanandım orada askerlik yapmadım bedeli yaptım parayla kötü oldu çalışma izini ile paraya yatırarak vatandaşlık alanlar belli bir yaş üstü gitmiyor 22 giriş tarihi önemli 22 den önce giriş yapım aldıysan vatandaşlık gidiyorsun