-
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
ben tam olarak anlamadım yani kanun çıkarsa polis eve girip yoklama kaçaklarını askere mi götürcek ?
-
ya arkadaşlar nedir bu panik anlamıyorum.kimse kimseyi evinden alıp askere götürmiycek.600,000 kaçak var öyle birşey olsa bu sene askere gidiceklerle 1,5milyon kişinin askere gitmesi lazım.
bu yasayla genelgeden önceki duruma dönülücek.eskisi gibi gbt'de aranıcaz ve polis yakalayınca şubeye götürücek.
geceleri sokağa çıkmazsanız,yolda yürüken polis varmı diye 100 metre ileriye bakıp yürürseniz,uçağa binmezseniz,evden işe işten eve hayatınız olursa yakalanma şansınız sıfır.
bedelli çıkana kadar böyle yaşamak zorundayız
-
zaten yoklama kaçağı gbt den aranmıyo mu ne gereği var eskiye dönülecekse
-
temmuz genelgesiden sonra yoklama kaçakları ve bakayalar gbt'de aranmıyordu.bulunduğunuz ilçenin karakolu arıyordu sadece ve yakalayınca askerlik şubesine götüremiyordu.
-
bence bu kadar panik yapmaya gerek yok arkadaşlar,kimseyi mahkeme kararı olmadan içeri falan atmazlar.En fazla gbt de görünürseniz şubeye götürülür ve işlemleriniz yapılır askerlik kararınız alınır zaten bakaya yada yoklama kaçağı olmanın ceza yasamızdaki karşılığı en fazla 2 yıl hapis cmuk göre buda para yada sabıkası falan yoksa iyi halde göz önüne alınarak büyük ihtimalle tecil edilir ben bu suçtan cezaevine giren kimseyi duymadım.Bazı arkadaşlar aşırı panik yaratıyorlar yok askeri cezaevi falan ne alakası var bu kanun bu haliyle çıksa bile,cumhurbaşkanına gidecek ordan çıksa bile direkt uygulanamaz buna uygun yönnetmelikler yazılmalı yeni genelgeler falan gönderilmeli.
Ülkemizde hukuk ağır işler ama yinede işler arkadaşlar
-
hmm demek öyle peki şuan yoklama kaçağı araba sürse gbt den çıkmaz mı?birileri çıkar diyor birileri çıkmaz diyor hangisi doğru?
-
şu an yoklama kaçağı ve bakaya gbt'de çıkmıyor.istersen adliyeye git çaycıya 10 lira ver baktırt gbt'ne.ama bi yakınını gönder daha iyi olur
-
Arkadaslar okuma yazmaniz yok mu?Yok polis yakalamayacakmis ta GBT de cikmazmista...
Bir Askerlik Subesi Baskani Arkadasim diyor ki,yillardir boyle bir duzenleme bekliyorduk.AKP disinda oy kaybetme derdi olmayan kimse yoktu cikmadi...bunlar oy falan dusunmuyor 600 bin asker kacagini karsisina aliyor hem de secimden once harika oldu...Hem oy kaybedecekler hem de biz kacaklari direkt evinden alicaz,polis nerde bulsa yakalayip subeye teslim edicek...biz de once hastahaneye sonra direkt birlige teslim edicez..Ondan sonra kacarsa askeri mahkeme kapsaminda,sivil mahkemede para cezasiyla da yirtamaz...
Okuma yazma ogrenin tasarinin sonuclari bunlar olucak...Yedek subay adaylari icin celp suresi 25 gune cikti ve surec basladi..ARTIK ASKERE GIDECEKSINIZ YA SEVE SEVE YA DA......anladiniz mi?Hepinize hayirli teskereler...hayal kurmayin...
Adrese dayali nufus kayit sistemiyle bir anda kapiya gelicekler,eskisi gibi kacamayacaksiniz...polis gbt taramalarini ozel olarak arttiracak...kosun subeye kanun cikinca,bosuna kacak olmayin.elinizde kelepceyle gitmeyin dik yuruyun...
-
Bu nedir yahu ,yok askere gidin ,kelepçelenmeyin ,başınız dik olsun ,mahkemelerde sürünmeyin,ne diyorsunuz siz ya!!!
Yoklama kaçağıyız biz tecevüzcü değil.....
-
Alıntı:
haydihaydi rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaslar okuma yazmaniz yok mu?Yok polis yakalamayacakmis ta GBT de cikmazmista...
Bir Askerlik Subesi Baskani Arkadasim diyor ki,yillardir boyle bir duzenleme bekliyorduk.AKP disinda oy kaybetme derdi olmayan kimse yoktu cikmadi...bunlar oy falan dusunmuyor 600 bin asker kacagini karsisina aliyor hem de secimden once harika oldu...Hem oy kaybedecekler hem de biz kacaklari direkt evinden alicaz,polis nerde bulsa yakalayip subeye teslim edicek...biz de once hastahaneye sonra direkt birlige teslim edicez..Ondan sonra kacarsa askeri mahkeme kapsaminda,sivil mahkemede para cezasiyla da yirtamaz...
Okuma yazma ogrenin tasarinin sonuclari bunlar olucak...Yedek subay adaylari icin celp suresi 25 gune cikti ve surec basladi..ARTIK ASKERE GIDECEKSINIZ YA SEVE SEVE YA DA......anladiniz mi?Hepinize hayirli teskereler...hayal kurmayin...
Adrese dayali nufus kayit sistemiyle bir anda kapiya gelicekler,eskisi gibi kacamayacaksiniz...polis gbt taramalarini ozel olarak arttiracak...kosun subeye kanun cikinca,bosuna kacak olmayin.elinizde kelepceyle gitmeyin dik yuruyun...
Öncelikle konuşma tarzını değiştir, her şube başkanının söylediğine inansak kaçak olmazdık arkadaşım. Kanun çıksın bakalım sonucunu göreceğiz, ayrıca yeni kanunu dikkatli okuyun açıkları var. Bu hükümet oy kaygısına düşmezse ne davos gibi durumlar olur ne de ergenekon! Yarın hiç belli olmaz bedelli çıkartırlar. Şuan itibariyle GBT kayıtlarında çıkmıyoruz bunu iyi öğren, polis alacakmış, neyi alıyor hakkımızda yakalama çıksın bakalım, sonra gelip adreste arasınlar bunu o zaman düşünürüz. Eskisinden ne farkı var bu kanunun, tek şansları kayıtlı adres bilgileriniz, kayıt olmayın olsun bitsin. Biraz cesur olmak lazım diye düşünüyorum, herşeyden böyle korkarsak adım atamayız. Sanırım yarın oylanacak yeni kanun bakalım sonucu ne olacak, bedelliye yok diyen herkes şehit yakınlarını muaf eden bu kanuna nasıl evet diyecek. Bu kanunda bize haksızlık olmuyormu? Parası olanla olmayan arasında haksızlık, ama ailesinden şehit olan için haklı sebep olması doğrumu? Sen korkuyosan arkadaşım bu forma yazmayı bırak direk şubeye git teslim ol, daha buralarda ne işin var?
saygılar.
-
Arkadaşlar aöf de son 1 yılım kaldı şuan üçüncü sınıftayım kaydımı sildirmezsem tecil vermeyecekler ben 1 sene daha yoklama kaçağı gezeceğimi sanmıyorum heran polis eve gelcek diye korkuyorum dayanamıyorum artık aöf ye yıllarımı verdim 3-4 ay sonra sınavlarım bitiyo kesin son sınıftayım ama kaydımı sildirsem mi diye de düşünüyorum siz olsanız napardınız ?
(Bu arada ne araba kullanabiliyorum-ne bara gidebiliyorum-yolda polis görünce ona bakıyorum oda bana bakıyor sonra acaba anladımı diyerekten dönüp arkama bidaha polise bakıyorum sonra hızlı hızlı uzaklaşıyorum yürüyerek bu hayat mı ya)
-
Alıntı:
hocam sen kesin asaldansın.geçen ay 8ocak'ta yasa çıkıyodu nedense 4 şubata kaldı.adalet komisyonu bile yasayla ilgili raporunu hala yollamadı.hatırlarsan genelgeyide adalet bakanlığı çıkartmıştı.
ayrıca bu yasa 2 aşamada görüşülücek,buda ümitleri arttırıyor.şehit kardeşlerinin askere gitmemesiyle,bakayaların yada hurdaya çıkmış askeri araçların kiralanmasının ne alakası var.başlı başına birbiriyle alakasız konular.ayrıca genelgeler yasalara aykırı olamaz,görüşmeler sırasında kesinlikle buna dikkat edilicektir.ayrıca yedek subay sınavları için 25günlük heyet rapor istenmeside çok şeyi değiştirmez,adamını bulan 25 günlükte alır 125 günlükte.genelge öncesinde gbt'de aranmıyormuyduk,yakalayınca şubeye teslim etmiyorlarmıydı.kimse kimseyide gelip evinden almıyor.600bin kaçak var ve 150bin raporlu yedek subay adayı var.bunların 1/5'i şubeye gitse ogün celp fazlasından bedelli çıkar.
-
Arkadaşlar herkez rahat olsun biraz.daha olmuş bir şey yok.bu çıkacak genelde çıksa bile uygulamaya geçmesi 5-6 ayı bulur.1 ay önce yurt dışına çıkıp geldim.kimse bir şey yapmadı.2 gün önce gpt kontrolüne girdim ,bir şey çıkmadı.daha olup biten bir şey yokken "askere gidin,kelepçelenmeyin başınız dik olsun gibi laflara kanmayın"
Tekrar diyorum biz yoklama kaçağıyız "tecavüzcü " değil.
-
biz yoklama kaçağı olmamıza rağmen,bize af (bedelli askerlik) yok.ama hırsıza,tecavüzcüye,teröriste,katile af var.
nasıl iştir anlamadım:(
-
teşekkür ederiz bilgi için... sağolun
-
Yeni ASkerlik kanunu MADDE 14
"Bakaya iken ertelemesi yapılmış olanlar, ertelemelerinin bittiği tarihi takip eden ilk mesai günü sevk edilirler.”
bu sizce ne demek. mesela sevk tarıhlerınde raporlu olan birisi birdahaki sevk tarıhıne kadar rahattı (4 ay). şimdi raporu bitince direk sevk mi oluncak.
Bastan beri söylenen "Sevk tarihleri bütün yıl olcak artık raporla kaçılamayacak " herhalde gerçekleşiyor.:)
-
Alıntı:
BE-KES rumuzlu üyeden alıntı
"Bakaya iken ertelemesi yapılmış olanlar, ertelemelerinin bittiği tarihi takip eden ilk mesai günü sevk edilirler.”
bu sizce ne demek. mesela sevk tarıhlerınde raporlu olan birisi birdahaki sevk tarıhıne kadar rahattı (4 ay). şimdi raporu bitince direk sevk mi oluncak.
Bastan beri söylenen "Sevk tarihleri bütün yıl olcak artık raporla kaçılamayacak " herhalde gerçekleşiyor.:)
ertelemesi yapılmış olanlardan kasıt ,raporlu olduğu için yedek subaylık sınavına giremeyenler değildir.çünkü sınavlar 4 ayda bir yapılıyor.her mesai gününde yedek subay aday adayı sınavı yapmıyorlar heralde.sonuçta bu sınava girmedende kimin yedek subay,kimin kısa dönem askerlik yapıcağı belli değil.
bu kanun sınava girmiş olanlar ve statüsü belli olanlar için geçerli olabilir.ayrıca 15 ay uzun dönem askerlik yapıcak olan erler bir sonraki celp dönemine kadar askere gitmemek için rapor aldıkları takdirde bu kanun geçerli olur.rapor süresi bitiminde sevk edilir
-
Az kaldi herkes gorecek...ne yalan ne dogru..hayirli teskereler..siz daha bedelli bekleyin...
-
Alıntı:
Bastan beri söylenen "Sevk tarihleri bütün yıl olcak artık raporla kaçılamayacak " herhalde gerçekleşiyor.
Alıntı:
ccc78 rumuzlu üyeden alıntı
ertelemesi yapılmış olanlardan kasıt ,raporlu olduğu için yedek subaylık sınavına giremeyenler değildir.çünkü sınavlar 4 ayda bir yapılıyor.her mesai gününde yedek subay aday adayı sınavı yapmıyorlar heralde.sonuçta bu sınava girmedende kimin yedek subay,kimin kısa dönem askerlik yapıcağı belli değil.
bu kanun sınava girmiş olanlar ve statüsü belli olanlar için geçerli olabilir.ayrıca 15 ay uzun dönem askerlik yapıcak olan erler bir sonraki celp dönemine kadar askere gitmemek için rapor aldıkları takdirde bu kanun geçerli olur.rapor süresi bitiminde sevk edilir
Eger statusu bellı olanlar için olsa niye bakaya iken diyor.
Bakaya iken ertelemesi yapılmış olanlar demiş. Kimler bu gruba giriyor ?
-
Askerlik subesine gelin dogrulari anlatayim size bunu mu dememi bekliyorsun? kanunu kim hazirladi? neyi dusunerek hazirladi?Celp suresi neden 25 gun oldu?Celp fazlasi her zaman vardir,ama belli bir fazlalik idare edilir.Kanunda bosluk ariyorsan bu odur.Simdiye kadar ne zaman isterlerse olusan fazlaya celp fazlasi denir.Bir daha oku kanunu evinden gelir alirlar..kanunda yaziyor..isyerinden,hastahaneden,vergi dairesinden ...artik kacamayacaksin...raporda alsan kafi degil raporun bitince dogru kisa donem birligine teslim....doktorsan hastahanen zaten belli..raporu senelik al...yakalninca askeri hastahene bakar raporuna...sahteyse cezaevi...siyah giysiler...dik durun subenize gidin...hayirli teskereler...
-
Alıntı:
Eger statusu bellı olanlar için olsa niye bakaya iken diyor.
Bakaya iken ertelemesi yapılmış olanlar demiş. Kimler bu gruba giriyor ?
bakaya iken ertelemesi yapılmış olanlardan kasıt 15 ay askerlik yapıcak olanlar.15 ay askere gidicek olanlar bakaya kalmıyormu.
o zaman size tek bir sorum var?
üniversite mezunu olan bir bakaya yedek subaylık sınavı olduğu günlerde rapor alıp bir sonraki sınav dönemine kalırdı.raporunun bitiş tarihinde bu adamı yedek subay olarakmı yoksa kısa dönem olarakmı askere sevk ediceksiniz.bu sınavlar her mesai gününde yapılmıyor heralde
-
Alıntı:
Askerlik subesine gelin dogrulari anlatayim size bunu mu dememi bekliyorsun? kanunu kim hazirladi? neyi dusunerek hazirladi?Celp suresi neden 25 gun oldu?Celp fazlasi her zaman vardir,ama belli bir fazlalik idare edilir.Kanunda bosluk ariyorsan bu odur.Simdiye kadar ne zaman isterlerse olusan fazlaya celp fazlasi denir.Bir daha oku kanunu evinden gelir alirlar..kanunda yaziyor..isyerinden,hastahaneden,vergi dairesinden ...artik kacamayacaksin...raporda alsan kafi degil raporun bitince dogru kisa donem birligine teslim....doktorsan hastahanen zaten belli..raporu senelik al...yakalninca askeri hastahene bakar raporuna...sahteyse cezaevi...siyah giysiler...dik durun subenize gidin...hayirli teskereler...
hocam bu noktayı bilmiyordum,mesele şimdi anlaşıldı
raporun bitince doğru kısa dönem birliğine demişsiniz.ozaman bakaya olan yedek subay adayları raporları bitince yedek subay adaylık sınavına girmeyecekler ve kısa dönem askerlik yapıcaklar.
sınava giricek olsalardı problem vardı,onu söylemek istedim
-
Arkadaşlar ben dayanamıyorum bu korkuya önümüzdeki hafta ya da sonraki hafta kaydımı sildircem (okulun bitmesine son 1 senem kalmasına rağmen)yoklama kaçaklığı kötü suçmuş ne araba sürebiliyoruz ne de akşam eğlenmeye gidebiliyoruz içim yanıyo kaydımı sildirmek zorunda olduğum için :(
gbt olayı olmasa sildirmezdim ama yoklama kaçağı da gbt de çıkıyomuş ..
-
bakaya kaldigi icin yedek subaylik hakkini kaybeder,direkt kisa donem olur.Anayasanin esitlik ilkesine aykiri yanlari var dogrudur ama cok kacak var arkadaslar...650 bin kisi birikmis,yedek subay aday adaylariyla beraber bir milyon yuzyirmi bin kisi....polise cok is cikicak..gbt lere kayitlar simdiden hazirlanmaya baslamis ,sanirim ardindan hizli bir genelge yayinlarlar.Bir hafta on gun sonra subelere yigilma olur.Ama siz de hic calismadiniz arkadaslar ne kamuoyu yaptiniz?Ne medyaya ciktiniz?Asker ne yapsin siyasetci ne yapsin?Siz yatmaya alismissiniz...askerde kendinize gelicek form tutacaksiniz..hepinize faydali olucak...
-
kaydini dondurup askerlik yapabilirsin...
-
Alıntı:
Az kaldi herkes gorecek...ne yalan ne dogru..hayirli teskereler..siz daha bedelli bekleyin...
Pardon ama bu ne arkadaş..her seyi onceden bilen hep olumsuz görüş bir amacın mı var bunları soylemek hosuna gidiyor.Ucunda ne olursa olsun en fazla yapacagımız bır askerlık var mı daha otesı. Moral bozmak için maaslı calısan memur gıbısın.
-
Daha gbt ye nasıl işlenirsin onu bilmiyorsun, kanunun söylediği şekilden başka giriş yapılamaz arkadaş, şuben en yüksek mülki amire başvurur (yeni kanun böyle) bu da savcılık dava açar mahkeme arama yakalama emri çıkartır. Gbt işlemleri hazırlanıyor demişin, istediği kadar hazırlansın, 600 bin adamın gbt işlemleri bir kaç günde bitmez arkadaşım. Zaten yeni kanunda trt de ilan edildikten sonra üç ay içinde şubeye gidip işlemlerini yaptır der, bu demektirki ilandan sonra 3 ayın var, senin anladığın çarşamba kanun kabul edilir, perşembe aranırız, cuma yakalanırız, cumartesi asker oluruz :) Senin vasfın nedir bilmiyorum ama pek hayırlı değilisin anlaşılan, buraya gelip kaçarınız yok, yakalanacak asker olacaksınız, bunuda göreceksiniz diyorsun, üstüne üstelik birde ahkam kesiyorsun, e benden sana sekiz kilo kına o zaman.
Arkadaşlar herşeyin hayırlısını dileyelim, burası Türkiye, hukuk devleti diyoruz, hukuk ışık hızıyla işlemiyor, yeni kanun kabul edilse bile elbet bizimde başka yolumuz olacaktır.
-
Yoklama kaçağı olup olmadığımızı -gbt tarafından aranıp aranmadığımızı sabıka kaydından öğrenebilirmiyiz ?
-
Alıntı:
Domingo rumuzlu üyeden alıntı
Yoklama kaçağı olup olmadığımızı -gbt tarafından aranıp aranmadığımızı sabıka kaydından öğrenebilirmiyiz ?
sabıka kaydından daha önce sabıkanız olup olmadığını görürsün.
-
Kanun konusunda ahkam kesenler kanun resmi gazetede yayinlandiktan bir gun sonra herhangi bir karakola ugrasin ve genel bilgi taramasina(GBT) baktirsin.Karakol zaten geregini yapacaktir.Yeni kanunla beraber bakaya olmak icin mahkeme karari gerekmeyecek ,askerlik subesi beyani yeterli,sube celp donemi icinde basvuru yapmayani bakaya diye tanimlar.Bu sekilde de suc duyurusunda bulunur.Mahkeme karari cikana kadar askerliginiz biter.Mahkeme karari yok diye sevinme bosuna arkadas...
Askerlik subeleri online sistem ile GBT taleplerini iletebilir hale geldi,siz daha uyuyun...
-
Online işlemler diyorsun madem askerlik o kadar gelismis online internetle tanısmıs o zaman biz islemlerimizi online sekilde askerlik subelerinden varsa eger tabi yapabilmemiz mümkün mü..
-
Alıntı:
Arkadaşlar aöf de son 1 yılım kaldı şuan üçüncü sınıftayım kaydımı sildirmezsem tecil vermeyecekler ben 1 sene daha yoklama kaçağı gezeceğimi sanmıyorum heran polis eve gelcek diye korkuyorum dayanamıyorum artık aöf ye yıllarımı verdim 3-4 ay sonra sınavlarım bitiyo kesin son sınıftayım ama kaydımı sildirsem mi diye de düşünüyorum siz olsanız napardınız ?
(Bu arada ne araba kullanabiliyorum-ne bara gidebiliyorum-yolda polis görünce ona bakıyorum oda bana bakıyor sonra acaba anladımı diyerekten dönüp arkama bidaha polise bakıyorum sonra hızlı hızlı uzaklaşıyorum yürüyerek bu hayat mı ya)
Arkadaşım sakın ola ki kaydını sildirmeyesin. 3. sınıfa gelmek kolay bir olay değildir. Gerekirse biraz daha idare et, zamansız bir işe kalkışma. Senin yerinde olsam ne yapar okulu bitirirdim. Sakın kaydını sildirmeyesin. Dost tavsiyesi.
-
Alıntı:
Arkadaşlar ben dayanamıyorum bu korkuya önümüzdeki hafta ya da sonraki hafta kaydımı sildircem (okulun bitmesine son 1 senem kalmasına rağmen)yoklama kaçaklığı kötü suçmuş ne araba sürebiliyoruz ne de akşam eğlenmeye gidebiliyoruz içim yanıyo kaydımı sildirmek zorunda olduğum için :(
Ne diye kaydını sildiriyorsun anlamadım. Kaydın yine kalsın askere gidince de okuyabiliyorsun. Okula kayıtlı olman askere gitmene engel değil, askere gitmen de okumana engel değil. Sadece sınav tarihinde birliğinden izin alıp sınava giriyorsun. Hatta askerdeyken 4 yıllık fakülteyi bitirince, fakülte mezunu statüsü kazanıyorsun ve yaptığın askerlik 6 ay ve daha fazlaysa terhis talebinde bulunup teskere alıyorsun. Yapmayın bozuluyorum ben bu kayıt sildirme olaylarına.
-
Olur HaydiHaydi, resmi gazetede yayınlansın kanun ertesi gün karakola gider gbt sorgulaması yaptırırım. Dediğime geliyorsun bugun kanun kabul edildi, ertesi gün yakalandın, sonraki günde asker oldun :) O kadar teknolojik oldu da bir senerdir neden bir halt yiyemedi şubeler, yaa bırakın bunları kanun metnini iyi okuyun, biz ne sabıkalı suçluyuz, ne de bu vatana ihanet eden kişileriz, sizin gibiler olduktan sonra bu memleket herkesin önünde ceketini ilikler zaten. Çıksın kanun, kabul edilsin o zaman konuşuruz.
-
inanılır gibi değil yazılanlara bakınca kendimi teröristlerden daha suçlu hissettim .Bu haydi arkadaş garanti asal mensubu falan olmalı tck yer almayan ne varsa söyledi kendisi nerdeyse tüm yoklama kaçaklarını bir cezaevine kapatıp anahtarları denize atacaklar demediği kaldı arkadaşın.
Yaptığın çok yanlış dostum kimse kimseyi hakim kararı olmadıkça cezaevine koyamaz dahası kanunla değiştirilen sadece arama biçimi yani cezada bir değişiklik yok oda en fazla 2 yıl dır yeni cmuk na göre de
para yada erteleme olur daha önce dediğim gibi bakaya kaldığı için
cezaevine giren kimseyi görmedim hatta hatırlarsanız bazı kaçakların sahte rapor davası vardı aralarında dtp eski genel başkanıda vardı bunlar askeri mahkemede yargılandılar ve aldıkları ceza en fazla 1-2 yıl oldu buda ertelenmişti zaten arayın internette bulursunuz insanları korkutmaya hakkın yok
-
hocam doğru söylüyosun.eski dtp başkanı sınavdan kaçmak içinde rapor almadı.adam direk sahte çürük raporu aldı,ona rağmen ceza yok ve askerlik yapıyor
-
Alıntı:
Arkadaşım kaydını sildirme...
illa askerlik yapacam diyorsan kaydını dondur...
ben de seninle aynı durumdayım tek farkım 4. sınıftayım...
dönem başında askerlik şubesine gittim bana ya okulu bırak tecil edelim...
ya okulu dondur askere alalım ya da burdan çık git kaç okulunu bititrmeye bak dediler...
araba süremeye gelince... ben öğretmenlik okuduğum için staj yapıyorum her hafta yolculuk halindeyim ilçeden ile....
her Allah ın günü çevirme var ve ben Allah a şükür daha hiç birine takılmadım... sen çok dert yapıyorsun fazla düşünürsen belayı üzerine çekersin...
bende senin gibi çok sıktık kendimi dedim dayanılacak gibi değil dedim sonra ne olursa olsun dedim bıraktım... artık yolculuk da yapıyorum başka şehirlere de gidiyorum gece sahil kenarında dolaşıyorum ve rahat olduğum için o kadar gece gezen motorize ekiplerden bir tanesi sen kimsin ve bakalım kimliğini demedi... eğelenmeye de gittim... yani kendini fazla kasma... polis görünce abartılı tavılar içine girme...
ha yakalandın diyelim... gidersin askere açık öğretim okuduğun için istersen sınavlara gireilirsin... istersen de okulu dondurursun...
şunu da unutma ben geçen ay askerlik şubesine gittim benimle aynı durumda olanları tecil ediyorlarmış sen niye benim tecilimi yapmıyorsun diye...
adam dedi onların tuzu kuru ben yapmıyorum dedi...
sonra da bana şunu dedi korkma kimse senin eğitim hakkını elinden alamaz...
-
Alıntı:
Elbruz46 rumuzlu üyeden alıntı
ya okulu dondur askere alalım ya da burdan çık git kaç okulunu bititrmeye bak dediler...
araba süremeye gelince... ben öğretmenlik okuduğum için staj yapıyorum her hafta yolculuk halindeyim ilçeden ile....
her Allah ın günü çevirme var ve ben Allah a şükür daha hiç birine takılmadım... sen çok dert yapıyorsun fazla düşünürsen belayı üzerine çekersin...
bende senin gibi çok sıktık kendimi dedim dayanılacak gibi değil dedim sonra ne olursa olsun dedim bıraktım... artık yolculuk da yapıyorum başka şehirlere de gidiyorum gece sahil kenarında dolaşıyorum ve rahat olduğum için o kadar gece gezen motorize ekiplerden bir tanesi sen kimsin ve bakalım kimliğini demedi... eğelenmeye de gittim... yani kendini fazla kasma... polis görünce abartılı tavılar içine girme...
ha yakalandın diyelim... gidersin askere açık öğretim okuduğun için istersen sınavlara gireilirsin... istersen de okulu dondurursun...
şunu da unutma ben geçen ay askerlik şubesine gittim benimle aynı durumda olanları tecil ediyorlarmış sen niye benim tecilimi yapmıyorsun diye...
ya arkadaşlar 2 saattir meclis tv'yi izliyorum.mecliste 100 kişi anca var.gündemde hayvancılık sorunları ve tarım.yok çukurovadaki pamuğa destek verilmesi lazımmış,yok bilmem kaç damızlık inek dağıtılmış:o
adalet komisyonu bizim yasayla ilgili raporu vermedi heralde
-
Alıntı:
Elbruz46 rumuzlu üyeden alıntı
ya arkadaşlar 2 saattir meclis tv'yi izliyorum.mecliste 100 kişi anca var.gündemde hayvancılık sorunları ve tarım.yok çukurovadaki pamuğa destek verilmesi lazımmış,yok bilmem kaç damızlık inek dağıtılmış:o
adalet komisyonu bizim yasayla ilgili raporu vermedi heralde
-
arkadaslar ben sunu sormak istiyorum
bugun itibariyle polis evden beni sormus
acik ogretim 4 sinif ogrencisiyim.5 dersim kaldi okulu bitirmeme
bakaya durumundayim.acana simdi polis beni neden ariyo,direk yakalayip askere mi gondercekler yoksa hakim karsisinami cikicam.
acaba gbt aramam cikmismidir.bu konuda bilgisi olan ve ya bu durumu yasamis arkadaslar bilgi verebilirlermi