Re: Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
Bu başlığın ilk sayfalarında ayrıntılı cevaplar mevcut.
https://www.hukuki.net/forum/showthre...7532#post47532
Re: Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
Erdogan Bey kuralları iyi biliyorum benim merak ettigim kendi el yazısında bile muaf olma sartımı sagladıgını belirtmesine ragmen muafiyet raporu vermeyip geri hizmete veren doktor hakkında sikayetci olup olamayacagım
Kendi adıma sorularıma cevap buldum sayılır.. Merak edenler ve aynı durumda olabilecek arkadaşların bilgisi olması icin kısaca belirteyim..
Beni muyahane eden doktor Üsttegmendi muhtemelen henuz uzmanlıgını tamamlamamıştı. Muyahane esnasında kendi el yazısı ile kucuk notlar almıs ve bu notlarda benım gorme yuzdemı yuzde 10dan az olarak belirlemesine ragmen benim icin nobet tutamaz ve atış yapamaz gibi bir rapor hazırlamıştı. Ben de kendi el yazısı ile yazdıgı notları ve makineden cıkan sonucu scannerdan taratıp askeri hastanede calışan bir goz doktoruna gönderdim. Doktorun dedigi bu muyahane sonucuna göre askerlige elverişli degildir tanısı koyması gerekir ve bu sonucu dogrulamak icin vest testi ile göz sinirlerini ölçmesi gerekirdi. Dava acılması halinde bunu yapmayan doktorun ciddi sorgulanacagını ifade etti. Ben sahsen tekrar sevk sürecini işletmek istiyorum. Şikayet ve davalarda pek bir sonuc alınamıyor diye duymuştum.
ben pek birşey anlamadım 2 yıllık meslek yüksek okul bitirdim 2009 şubat ayında tecilim bitiyor ama ben erken gitmek istedim ve tecilimi bozdurdum yalnız göz problemim var 9,5 ve 10,5 derece miyobum sizce buna çürük verilir mi ve artık çürük verilenlere iş bulma olanağında zorluk yaşanmadığı söyleniyor doğrumu
Melihmercan Bey iki gözünüzün toplamı 15'ten fazla olacagı icin (10.5 + 9.5 ) siz askerlik hizmetinden muaf olacaksınızdır. İş bulma konusunda herhangi bir sıkıntı cıkaracagını sanmıyorum
Herkese selamlar. Daha oncede yazdıgım ancak cevabını alamadıgım bı sorum olacak
askerıye muayenesınden sonra gıttıgım goz doktoru sag gozumde gorme tembellığı oldugunu soyledı.ancak bu hayatımda hıc bır sekılde benı zorlamıyor yanı ben anlamıyorum bıle sızce ne yapmalıyım? askerı hastaneye sevk mı ıstemelıyım yoksa hıc karıstırmadan yoluma devam mı etmelıyım. benımkı bıras fıkır alıs verısı gıbı olacak ama sımdıden verecegınız cevaplar ıcın tesekkur ederim
Göz tembelligi muafiyet nedenidir fakat görme derecesi de önemlidir kişi göz tembeli oldugu halde görme derecesi yüzde yirmiden fazla ise askerligine devam eder lakin cogu göz tembeli hastalar bu oranın altındadır.
Askerseniz baglı bulundugunuz birlikten sevk isteyin gerisi zaten hastanelerin bilecegi iş
Peki ben bu rahatsızlıgımı solemesem bı sorun olurmu bızde askere gıtmeyene adam gozuyle bakılmaz da ayrıca bu rahatsızlık benı hıc mı hıc rahatsız etmıyo?
Sizi rahatsız etmiyorsa muhtmelen askerlige elverişli bir durumdasınız ne kadar gördügünüzü ögrenmeniz icin mini bir test yapabilirsiniz.. Görmeyen gözünüzle biraz büyükce bir yazıyı ne kadar uzaktan okudugunuzu ölcün.. Misal 2 adımdan okudugunuz yazıyı sağlam gözünüzle 20 adım ve üzerinde okuyabiliyorsanız siz askerlige elverişli degilsinizdir.. Şikayetinizi söylemezseniz durumunuzdan haberdar olmayacakları icin askerliginizi yaparsınız ama nöbetlerde gözleriniz ve başınız agrır özellikle güneşli günlerde
şu mını test olayını bıras daha acıklarmısın pek anlayamadım da:) ayrıca benım hıc bır seıklde agrım ve sızım da yok