Şiddet yanlısı olduğum söylenemez. Ancak MHP beni şu an fazlasıyla tatmin etmektedir.
Printable View
Şiddet yanlısı olduğum söylenemez. Ancak MHP beni şu an fazlasıyla tatmin etmektedir.
Bu kadar çok alternatifin olduğu bir yerde neden tartışmalar bu denli az seçenek etrafında dönüyor anlayabilmiş değilim.Bugün ya da yakın bir dönemde seçim olacak olsa oyumu hiç kuşkusuz ÖDPye veririm.Yıllardır iktidarda dönüşümlü olarak bulunan aynı partiler ve liderler pek çok sorunu çözmek yerine gündelik politikalara sarfettikleri enerjileri sayesinde bu sorunları katlayarak bugüne taşımayı başardı ve geleceğin de farklı olmayacağını garantiler gibiler.Bence asıl sorun kişilerin ve partilerin değişmesine rağmen iktidarda siyaset yapış tarzının değişmemesinden kaynaklanıyor.
Kanımca gerçek bir sol, eşitlikçi ve özgürlükçü ama ayrılıkçı olmayan bir sol iktidar anti-emperyalist politikalarıyla isteklerimize yanıt verebilir.
Ben gerek "Birarada yaşamı savunalım" kampanyasıyla gerekse %50 kadın kotası uygulamasıyla Türkiye gerçeklerinden kopuk olmayan özgürlük ve eşitlik yolundaki ÖDPnin isteklerime umut olacağı kanısındayım.
www.biraradayasam.net
Bugün seçim olsa ABD hangi partiye oy verirdi dersiniz?!...
Habere göre seçimden sonra AKP'nin tek başına iktidara gelmesine çok sevinmişler, acaba AKP seçimi tekrar kazansa yine sevinirler mi, yoksa AKP işlerine gelmedi de başka partiyi mi desteklerler?...
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Pearson, 3 Kasım seçimlerinden sonra Washington'a yolladığı kriptoda, "İslam nüfuzlu parti" AKP'nin ezici bir zafer kazandığını yazdı. Pearson, "Ecevit ve Kemalistler şoke oldu" diyerek, sonucun halkın "böyle gelmiş böyle gider" anlayışına tepkisi olduğunu vurguladı.
TÜRKİYE'deki son genel seçimlerden sonra, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden Washington'a çekilen kriptoda, "Ecevit ve Kemalistler şoke oldu" denildi. Hürriyet'in ele geçirdiği gizli belge, dönemin ABD Büyükelçisi Robert Pearson'ın imzası ve seçim sonuçlarını değerlendirmesini içeriyor. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinin galibi AKP "İslam nüfuzlu parti" olarak nitelenirken, ezici bir zafer kazandığı ve Türkiye'nin AB üyeliği için makul yol izleyeceği ifade ediliyor. Kriptoda, CHP'nin sadece "uzak ara ikinci" olabildiği belirtildi ve "TBMM çatısı altında, böyle, sadece iki partinin temsil edilmesi onlarca yıl önceydi" denildi.
BÖYLE GİTMEDİ
Kriptodaki değerlendirmeye göre, seçim sonuçları ve AKP'nin zaferi, halkın "böyle gelmiş böyle gider" anlayışına tepkisini ortaya koydu. Buna göre, ekonomik durum, yolsuzluk ve bazıları kırk yıldır değişmeyen siyasi liderler, seçim sonuçlarını ve AKP zaferini hazırlayan unsurlar oldu.
EKONOMİ KRİTİK
Kriptoda, "Ekonomi yumurta kabuklarının üzerinde. Krizin tekrarının önlenmesi için, yeni hükümet IMF destekli reform programına bağlı kalmak zorunda" görüşüne yer verildi.
ABD Büyükelçiliği'nin kriptosunda, seçim barajı nedeniyle kullanılan oyların yüzde 45'inin TBMM'de temsil edilmeyeceğine de özellikle dikkat çekildi. Kriptoda, "Nesillerdir Türk siyasetine egemen olan merkez sağ partiler sadece yüzde 15 oranında oy toplayabildi. Başbakan Bülent Ecevit ve önde gelen Kemalistler ise şoke oldular" denildi. Bu kriptoda, Türkiye'nin en önde gelen meselesinin 12-13 Aralık Kopenhag Zirvesi'nde AB ile müzakerelere başlama tarihi alabilmek olarak gösterildi. Aynı günlerde yine Washington'a çekilen bir başka kriptoda ise olası "Başbakan adayları arasındaki ilk isim" olarak Abdullah Gül gösterildi. Diğer adayları arasında, Bülent Arınç, Köksal Toptan ve Abdülkadir Aksu'nun isimleri dikkat çekti. Kriptoda, Arınç için, "Başörtüsü gibi çok hassas olan bir konuda sertlik yanlısı ve İslamcıların desteğine sahip" ifadesi kullanıldı.
BAYKAL'DAN ZEYTİN DALI
Gazete haberlerine dayanılarak, CHP Lideri Deniz Baykal'ın, siyasi yasağının kaldırılması için AKP Lideri Tayyip Erdoğan'a zeytin dalı uzattığı ifade edildi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, seçimleri tek partinin kazanmasından memnun olduğu ve "Ekonomik ve siyasi kararların uygulanmasında kimsenin bahanesi kalmadı" dediği aktarıldı.
POWELL: FALA BAKTIRDINIZ
3 Kasım seçimlerinden sonra, dönemin Dışişleri Bakanı Colin Powell da, Ankara'ya mesaj yolladı. Powell, mesajı Pearson'a çekti. Powell, Pearson'a "Bob, sen ve ekibin, Türkiye'deki bu tarihi seçimleri mükemmel bir şekilde izlediniz ve bize yansıttınız" dedi. "Fala bile baktırdınız" diyerek espri yapan Powell, "Bizleri iyi hazırladınız, bilgilendirdiniz. Biz de bunlara dayanarak, Türkiye'de olanların önemini karar vericilere aktardık. Çok çalıştınız. Çok iyi iş yaptınız. Tebrikler " dedi. Powell, "Tebrikler"i de Türkçe yazdı.
Hürriyet
Kasım CİNDEMİR
23.08.2006
ben çok ümit verici şeyler yazamayacağım maalesef. Dünya ve maalesef ülkemiz çıkmazın içindedir. Herkes elini açıp söylesin 4/4 lük güven veren parti var mı. Merak etmeyin olamazda zaten. 35 yaşındayım direkt bana a b veya c şeklinde menfaati olan bir (ihale, torpil vs..) parti yandaşlığım olmadı. demokrasinin parlamenter seçimle temsil edilemediğini düşünüyorum. %30 oy alan parti cumhurbaşkanı seçicek istediği adayı. Bu hastalanmış demokrasidir. Neyse çok ütopik gelecek ama bence devlet adamlarının evli ve çocuklu olmamaları gerekmektedir, korkacak çekinecek yapıları olmamalıdır. platon un devlet kitabını şiddetle öneririm.
AKP, çok cesur bu yönüyle övgüye değer ama ben kısa pantolon giymeyi severim oruç tutmadığım zaman rahatça öyle yemeği yemek isterim.
MHP, devlete sahip çıkışı bir arada tutuşu göğsümüzü kabartıyor, ama etrafda partiliyim deyip kriminal tip artışı ihtimali düşündürüyor.
DYP, ANAP için zaten hiç lafa gerek yok.
CHP en az MHP kadar devlete sahip çıkar gibi duruşu hoş ama özür dilerim sn. genel başkanları çok rahat gözüküyor başbakanlık için belli stres yoğunluğu, heyecanı olmalı,
İP, en rahat oy verilebilecek parti kazanma ihtimali yok denecek kadar yok. gelecek için sorumluluk almamış olursunuz.
Şaka bir yana sanıyorum oy verme tercihleri ile parti seçimi ile ne türkiye ne dünya bir yere gelebilir. Naçizane ben ya ciddi bir felaket sonrası yeniden yapılanma yada uzaylı yardımı ile reform geleceğini düşünüyorum.
Çünkü size sunulan yemek belli , sunan kişi değişmedikçe.
İncittiğim kişi yada kurum varsa çok özür dilerim bende vatandaşım işte.
2 sitede devam eden iki anket daha var. Sonuçları yazıyorum
Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?
AKP : (3-7 %)
ANAP : (0-0 %)
CHP : (2-4 %)
DSP : (0-0 %)
DYP : (1-2 %)
MHP : (32-78 %)
SAADET : (1-2 %)
Diğer : (2-4 %)
Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz ?
MHP 5,235 ( % 32 )
AKP 5,156 ( % 31 )
CHP 2,178 ( % 13 )
Diğer 1,582 ( % 9 )
DYP 884 ( % 5 )
Genç Parti 542 ( % 3 )
Anavatan 461 ( % 2 )
DSP 185 ( % 1 )
2 sitede devam eden iki anket daha var. Sonuçları yazıyorum
Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?
AKP : (3-7 %)
ANAP : (0-0 %)
CHP : (2-4 %)
DSP : (0-0 %)
DYP : (1-2 %)
MHP : (32-78 %)
SAADET : (1-2 %)
Diğer : (2-4 %)
Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz ?
MHP 5,235 ( % 32 )
AKP 5,156 ( % 31 )
CHP 2,178 ( % 13 )
Diğer 1,582 ( % 9 )
DYP 884 ( % 5 )
Genç Parti 542 ( % 3 )
Anavatan 461 ( % 2 )
DSP 185 ( % 1 )
Bizim ankette de DSP birinci sayın alisinkayın verdiği anketlerde de MHP.
Gerçeklik payını düşünüyorumda... Pek gerçekçi değil anketlere tek tıklama sınırı getirilmesi lazım.
İlk anket basmakci.com da ve tek tiklama siniri var. İkinci anket ise haber3 sitesinde tek tiklama siniri oldugunu sanmiyorum. Bizim anket eski bir anket bu nedenle yaniltici olabilir.Diger iki anket ise yeni anketler. Basmakci.com da gercegi yansitmasi zor cunku genellikle girenler arama motorundan geliyor ve ayni seylere duyarli. Haber3 ve hukuki netin anketleri tarafsiz diye dusunuyorum. Her halukarda MHP'nin beklenenden cok fazla cikis yapacagi belli. AKP biraz bir oy kaybina ugruyor. Sol oylar ise DSP ve CHP arasinda gidip geliyor.
Sayın alisinkay;
Bahsettiğiniz anketlerin gerçeği yansıtmadığı çok açık. Zaten internetteki anketlerin gerçeğin çok uzağına düştüğünü söylemeye dahi lüzum yok. Sayın Güven'in de belirttiği üzere bir başka sitede de DSP birinci görünüyormuş. Oysa DSP bitmiş bir parti. Siz MHP'nin genel seçimde %32 oy alacağına inanıyor musunuz?
Bugün seçim olsa kendi tahminime göre;
% 25 AKP
% 15 CHP
% 10 MHP
% 10 DYP
% 10 ıvır zıvır partiler
% 30 kararsızlar (ki bunlar da oransal olarak yukarıdaki partilere dağılırlar).
Daha önce bu forumda DYP üyesi olduğumu belirterek hiç bir partinin kafama uygun düşmediğini ve mevcut partiler içinde yolsuzluğa bulaşmamış parti kalmadığını özellikle vurgulamıştım.
Aynen...Alıntı:
<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">...hiç bir partinin kafama uygun düşmediğini ve mevcut partiler içinde yolsuzluğa bulaşmamış parti kalmadığını...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">