Bugün burada da hava yağışlı...4 Saattir yağıyor...
Printable View
Bugün burada da hava yağışlı...4 Saattir yağıyor...
Pek muhterem üstadım sayın Av.Fırat Bayındır;
Öyle güzel nakşetmişsiniz ki. Yolunuzdayım demekten başka seysoyleyemeyeceğim.
ne diyebilirim ki aynen katılıyorum duygu hanım gibiAlıntı:
.insanin her gun yaptigi en onemli sey, o gun intihar etmemiş olmasıdır.siz de bu muhabbet sayesinde bundan kurtulmuş olursunuz.yani albert kamuysa ismet özeldir.bunca saçmanın arasında bir de bunun olması birşey farkettirmez.aslında siz de katılmalısınız yaşamı (pardon geyiği) savunmaya.
Ekleyen: Av.Fırat Bayındır*-*25/06/2006*:* 19:07:42
"Benimle aynıkuşaktan olanların çoğu gibi "şeytan hep aylaklara yaptıracak bir kötülük bulur" atasözünü dinleyerek yetiştim. Epeyce terbileli bir çocuk olduğum için bana söylenen her şeye inanırdım; böylelikle içinde bulunduğum ana kadar beni çok çalışmaktan geri bırakmayan bir vicdan sahibi oldum. Ne varki eylemlerim vicdanımın denetimi altında olduğu halde, görüşlerim birdevrim geçirmiş bulunuyor. Dünyada gerektiğinden çok çalaşıldığını, çalışmanın erdem olduğu inancının buüyük zararlar doğurduğunu, modern endüstri ülkelerinde vaazedilmesi gereken şeylerin öteden beri vaazedilegelmekte olanlardan çok değişik olduğunu sanıyorum. Napolide dolaşan bir gezginin öyküsünü herkes bilir :
Yattıkları yerde güneşlenen on iki dilenci gören bu gezgin (olay mussolini zamanından önce geçer) bunlardan en tembel olduğunu kanıtlayana bir lira vereceğini söyler Dilencilerden onbir tanesi yerlerinden fırlayıp liranın kendi hakları olduğunu iddia ederler Bunun üzerine gezgin de parayı yerinden kıpırdamayan on ikinciye verir. O gezgin tam yerine düşmüş. Ne var ki akdeniz güneşinden nasibi olmayan ülkelerde aylaklık daha zordur ve insanlara aylaklık aşılamak icin yoğun bir propagandaya ihtiyaç vardır"
Bertrand Russel - Aylaklığa övgü
"Amerikada değilse bile, bütün avrupada bu her iki cins işci sınıfından çok daha fazla saygı gören üçüncü sınıfa mensup insanlar vardır. Bunlar, toprak mülkiyetini ellerindebulundurmak yoluyla, yaşama ve çalışma hakkını kendilerine bir imtiyaz diye verdikleri başka insanlardan bu imtiyazlara karşılık para alanlardır. Bu toprak sahipleri aylaktırlar, bu bakımdan, benim onlara övgü düzeceğim sanılabilir. Ne yazık ki, bunların aylaklığı ancak başkalarının emeği sayesinde mümkün olabilmektedir; gercekten de, burların rahat aylakmığa duydukları arzu, çalışmayı öğütleyen tüm kutsal vaazların tarihsel kaynağıdır. Bunların en istemeyecekleri şey, başkalarınında onlar gibi aylak kalmasıdır."
B.Russel a.g.e ( bu kısaltmayı çok severim)
"uygarlık için boş vakit şarttır"
özet olarak tatil zamanı gelmiş
Yağdır mevlam suuuuuu, çatlayan topraklara, bunalan insanlara, sararan otlara, kuruyan çaylara, kavuran sıcaklara, yağdır mevlam suuuuu...
Biiiiiiiiiiiir rüüüüüüüüzgardııır, gelir geçer sanmıştım
Meeğeeer baaaşımda eseeeeen kasırgaaaaymış sevgilim
Gönül oyunudur bunuuun izi kalmaaaz deeemiştin
Meğer içimde yaaaanaan bir volkanmış sevgilim
Rüzgarın sesine bak, aşka davet ediyor...
(Duruşmam var, davete icabet edemeyeceğimden dolayı özrümü kabul buyur rüzgar kardaşım benim)
Geyik muhabbeti dediniz de geyik avcıyı nasıl dövmüş ama izlemeyen varsa yazık..
Sanıyorum ki bu yağmur nemden kurtulamayan Fırat abinin kendi ıslaklığını yağmura bağlaması neme karşı psikolojik savaş açmış. Git Yarıkkayaya aç kollarını ne nem kalır ne bişey...
Tayfun kardeşime tedavinin de artık fayda etmeyeceğini gördüm şaşarım aklına benle gelmemekle yaptığı hatadan...
Ah Çeşme ahh , sanırım orada da yağmur yağıyorudu yoksa o havuz muydu ? Belki de deniz anımsamıyorum... Ama yan şezlonk çok güzeldi unutamıyorum :))