-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
[QUOTE=kurtlar vadisi;650372]Ne zaman ve nereden basvurdunuz? Yani belgeleri teslim tarihiniz ne?
- - - Güncellendi - - -
Merhabalar,
Ben Gaziantep'ten başvuru yaptım, ve 2021 kasım gibi evrakları teslim ettim:
Aralık 2021 polisler geldi
10.02.2022 mülakat
28.02.2022 evraklar gönderildi ama ulaşmamıştır
24.03.2022 evrakların ön incelemesi
24.03.2022 inceleme
24.05.2022 arşiv araştırmasına evraklar gidecek
10.06.2022 arşiv araştırmasına evraklar gönderildi
23.12.2022 arşiv araştırma ve değerlendirme süreci devam ediyor
Not ben gelen yolla, yani 4 yıl okul + 3 yıl çalışma izni ile başvuru yaptım
-
"Merhabalar,
10.02.2022 mülakat
24.03.2022 inceleme
Not ben gelen yolla, yani 4 yıl okul + 3 yıl çalışma izni ile başvuru yaptım"
Merhaba,
Ben de 16.11.2021 tarihinde başvurumu yaptım.
28.10.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
bu tarihten sonra hala değelendirme aşamasındayım. Arşiv araştırması farklı değelendirme farklıdır. siz arşiv ve değelendirmeyi aynı satırda yazmışsınız, yanlış yazmış olabilir misiniz?
Genel olarak Vatandaşlık aşamaları aşağı gibidir:
Başvuru
Parmak izi
İl tahkikatı bitti
Komisyon
Evraklar genel müdürlüğe gönderildi
Ön inceleme
İnceleme
Arşiv araştırması
Araştırma değerlendirme
Listeye eklenecek
Listeye eklendi
Karar aşaması
-
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Ne zaman ve nereden basvurdunuz? Yani belgeleri teslim tarihiniz ne?
- - - Güncellendi - - -
@sam2011 senin surec nasil gidiyor? ben Mart ta belgeleri teslim ettim ve Kasim basinda komisyona girdim. Suan benim on inceleme yapiliyor.
Hatirldigim kadariyle sende sene basinda basvurdun.
arşiv sürecindedir. benim başvurum biraz yavaş ama en azından ilerliyor. Umarım arşiv süreci bir yılı geçmez.
-
Alıntı:
sam2011 rumuzlu üyeden alıntı
arşiv sürecindedir. benim başvurum biraz yavaş ama en azından ilerliyor. Umarım arşiv süreci bir yılı geçmez.
Bence yavas deil. Sen sanirim Ocak ta basvurdun, bende Mart gibi basvurdum ve daha on incelemede.
On inceleme ve Arsive eklenme ne kadar surdu senin?
-
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Bence yavas deil. Sen sanirim Ocak ta basvurdun, bende Mart gibi basvurdum ve daha on incelemede.
On inceleme ve Arsive eklenme ne kadar surdu senin?
5.5 ay surdu
----------------------------------------------------------------------
-
Merhaba Arkadaslar
16.12.2022 Bu Asamaya Geldi " Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir ",,,, Budan Sonraki Asama ne Ve ne zaman olur Tahmini ?
-
Alıntı:
Elipm rumuzlu üyeden alıntı
"Merhabalar,
10.02.2022 mülakat
24.03.2022 inceleme
Not ben gelen yolla, yani 4 yıl okul + 3 yıl çalışma izni ile başvuru yaptım"
Merhaba,
Ben de 16.11.2021 tarihinde başvurumu yaptım.
28.10.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
bu tarihten sonra hala değelendirme aşamasındayım. Arşiv araştırması farklı değelendirme farklıdır. siz arşiv ve değelendirmeyi aynı satırda yazmışsınız, yanlış yazmış olabilir misiniz?
Genel olarak Vatandaşlık aşamaları aşağı gibidir:
Başvuru
Parmak izi
İl tahkikatı bitti
Komisyon
Evraklar genel müdürlüğe gönderildi
Ön inceleme
İnceleme
Arşiv araştırması
Araştırma değerlendirme
Listeye eklenecek
Listeye eklendi
Karar aşaması
10.06.2022 tarihinde arşiv araştırması başladı ve 23.12.2022 arşiv araştırma ve değerlendirme devam ediyor diye mesaj gösterdi - NVİ vatandaşlık sorgulama websitesinde
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
aarka rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaslar
16.12.2022 Bu Asamaya Geldi " Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir ",,,, Budan Sonraki Asama ne Ve ne zaman olur Tahmini ?
Merhaba, forumdan bulduğum bu ortalama 3 ay sürebilir, tam bilemiyorum
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi Için başvuru makamına maracaat etmeniz gerekmektedir.
Genel Olarak Turk Vatandaşlığinın Kazanılması başvuru sonucunuz tarafinıza tebliğ edilmiştir.
-
Alıntı:
ulukurt rumuzlu üyeden alıntı
genel olarak Türk vatandaşlığı başvurusunda bulundum.
süreci
16.04.2021 başvuru parmak izi
17.04.2021 eve polis kontrol etme amacıyla geldi
20.05.2021 nüfus müdürlüğünde mülakata (komisyona) girdim
25.06.2021 genel olarak başvurunuz ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır
01.12.2021 genel olarak türk vatandaşlığı başvurunuza eksik evrak verilmesi gerekmektedir( çalışma izni ocak başında teslim edildi )
15.01.2022 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırması yapılmaktadır
20.02.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
Benimle aynı süreçte olan var mı ?
son iki yazdığım sırada birisi arşiv araştırma diğeri araştırma ve değerlendirme yani ben arşiv araştırmasını geçtim mi şuan yeni bir süreçte miyim yoksa hala arşiv araştırması mı oluyor o
birde araştırma ve değerlendirme süreci ne kadar sürüyor
bu süreci geçen arkadaşlar sizde ne kadar sürdü bilgi verir misiniz tahmini bir bilgi istemiyorum sadece geçen arkadaşlardan süre bilgisi bekliyorum
şimdiden teşekkür ederim .
Merhabalar,
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. - bu süreç sizde hala devam ediyor mu? Eğer bittiyse ne kadar devam etti?
-
Merhaba.
Dün eşimin ve benim istisnai olarak vatandaşlık işlemleri tamamlandı ve Vatandaşlık Başvuru Sorgulama ikimize de şunu yaziyor:
"İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir."
Ben QR kodlu mesajı aldım ama eşime herhangi bir mesaj gelmedi! Pazartesi günü ikimiz için de randevu aldım. ama o karekodlu belgesi olmadan eşim kimlik alabilecek mi? Gelmezse nereden takip etmeliyim? Eşimin yeni t.c. numarasını da bilmiyorum.
-
Alıntı:
subr_ree rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba.
Dün eşimin ve benim istisnai olarak vatandaşlık işlemleri tamamlandı ve Vatandaşlık Başvuru Sorgulama ikimize de şunu yaziyor:
"İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir."
Ben QR kodlu mesajı aldım ama eşime herhangi bir mesaj gelmedi! Pazartesi günü ikimiz için de randevu aldım. ama o karekodlu belgesi olmadan eşim kimlik alabilecek mi? Gelmezse nereden takip etmeliyim? Eşimin yeni t.c. numarasını da bilmiyorum.
merhaba, öncelikle türk vatandaşlığını aldığınız için tebrikler.
Normalde, onu da sizinle aynı gün almış olması gerekirdi.
Onun durumu çevrimiçi olarak ne gösteriyor? Eşinize de tebliğ edildi mi diyor?
Eşinizin durumu da sizinle aynıysa, o zaman almadığı bazı mobil ağ sorunları olabilir.
Eşiniz için nufus ofisinden tebligat belgesi alabilirsiniz, bazı sebeplerden dolayı mesaj gelmemiştir.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Merhaba.
Herhangi bir canlı desteğe ihtiyacınız varsa, vatandaşlığın istisnai olarak kazanılmasıyla ilgili tüm sorularınızı yanıtlamaktan memnuniyet duyarım.
https://t.me/turkiyecitizenshipandrealestate
Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılmasıyla ilgili bu tür bir destek için buraya katılın.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Merhaba.
ayrıca eşiniz için nasıl randevu alabildiniz? Randevu için TC kimlik numarası istenmektedir.
-
Alıntı:
Justawesome rumuzlu üyeden alıntı
merhaba, öncelikle türk vatandaşlığını aldığınız için tebrikler.
Normalde, onu da sizinle aynı gün almış olması gerekirdi.
Onun durumu çevrimiçi olarak ne gösteriyor? Eşinize de tebliğ edildi mi diyor?
Eşinizin durumu da sizinle aynıysa, o zaman almadığı bazı mobil ağ sorunları olabilir.
Eşiniz için nufus ofisinden tebligat belgesi alabilirsiniz, bazı sebeplerden dolayı mesaj gelmemiştir.
- - - Güncellendi - - -
Herhangi bir canlı desteğe ihtiyacınız varsa, vatandaşlığın istisnai olarak kazanılmasıyla ilgili tüm sorularınızı yanıtlamaktan memnuniyet duyarım.
https://t.me/turkiyecitizenshipandrealestate
Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılmasıyla ilgili bu tür bir destek için buraya katılın.
- - - Güncellendi - - -
ayrıca eşiniz için nasıl randevu alabildiniz? Randevu için TC kimlik numarası istenmektedir.
Teşekkürler.
Evet, Başvuru Sorgulama'da hem eşim hem de ben " tebliğ edildi" yazıyor, ama eşim mesajı almadı. Herhangi bir nüfus ofisine gidip belgeyi alabilir miyim?
Eşimin TC kimlik numarasını bilmiyorum ama kendi numaramdan randevu aldığımda, onunda ismi çıktı o yüzden ikimiz için randevu alabildim.
ancak TC zorunlu olduğu için ödemeyi gerçekleştiremedim. TC olmadan PTT'den ödeme yapabilir miyim?
Mesajınız
-
Alıntı:
Teşekkürler.
Evet, Başvuru Sorgulama'da hem eşim hem de ben " tebliğ edildi" yazıyor, ama eşim mesajı almadı. Herhangi bir nüfus ofisine gidip belgeyi alabilir miyim?
Eşimin TC kimlik numarasını bilmiyorum ama kendi numaramdan randevu aldığımda, onunda ismi çıktı o yüzden ikimiz için randevu alabildim.
ancak TC zorunlu olduğu için ödemeyi gerçekleştiremedim. TC olmadan PTT'den ödeme yapabilir miyim?
Mesajınız
Tebliğ belgesi olmadan T.C. kimliği çıkartılamaz, fiziki belge olması gerekiyor. Bu belgeyi sadece nüfusların "Vatandaşlık İşlemleri" verebiliyor diye biliyorum oraya da randevu almak lazım. Bence randevu almadan önce Alo 199'u arayıp durumu anlatın belgeyi tekrar mesaj olarak yollamayı denesinler. Eğer o da olmazsa randevu almaktan başka seçenek yok gibi gözüküyor.
Bir de T.C. kimlik ödemesi yaparken T.C. numarası zorunlu diye biliyorum. Önemli olan ödeme kısmı değil de tebliğ belgesini alabilmek.
-
Alıntı:
Teşekkürler.
Mesajınız
durumunu anlıyorum. bu, ikinizin de vatandaşlık kazandığınız anlamına gelir, sadece bir mobil ağ hatası nedeniyle eşinize bildirim gönderilmedi. Randevu alırken ismini görebileceğiniz gibi onun için de randevu almakta fayda var. Bundan önce nufus ziyareti, vatandaşın diğer işlemlerini seçip oradan bildirim alması, o randevuyu hızlı bir şekilde almanız, ertesi gün veya sonraki saat olabilir. bildirim belgesini oradan alın ve hepsi çözüldü.
-
Alıntı:
mesimov rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Bende seninle aynı durumdaydım. Vatandaşlığa başvurduğunuz süre boyunca (vatandaşlığınız gelene kadar) aynı iş yerinde çalışıyor olmanız gerekmektedir. Bende de sizin gibi 3 sene kadar sürmüştü.
3 sene cok bence. Sanirim artik 2 seneye gelir.
Birde ayni is yerinde calisma gibi bir zorunluk varmi?
-
16.04.2021 Vatandaşlık başvuru yapıldı
24.06.2021 Vatandaşlık başvurunuza ilişkin yapılan il soruşturması tamamlanmıştır. Başvuru makamınca saat 14:00 Komisyona mülakatına katılım arz etmektedir.
14.07.2021 Vatandaşlık başvurunuza ait balgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
11.02.2022 Vatandaşlık başvurnuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
24.03.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
26.12.2022 araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Çarjowdan rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. - bu süreç sizde hala devam ediyor mu? Eğer bittiyse ne kadar devam etti?
24.06.2021 Vatandaşlık başvurunuza ilişkin yapılan il soruşturması tamamlanmıştır. Başvuru makamınca saat 14:00 Komisyona mülakatına katılım arz etmektedir.
14.07.2021 Vatandaşlık başvurunuza ait balgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
11.02.2022 Vatandaşlık başvurnuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
24.03.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
-
Merhaba arkadaşlar. Eski e devletteki bilgileri yenisine nasıl aktaracağız? (Diplomayı, Sigorta bilgilerim vs gibi bilgilerimi.) Yeni e devletimde bunların hiçbirisi gözükmüyor. Birde eski e devletim kapanacak mı? Bilgisi olan varsa yazabilir mi? Şimdiden teşekkürler...
-
Merhabalar
Sayın site üyeleri Ben bir bayanım , Benim sorum şu Ben 2019 yılında ailece İstisnai yoluyla Türk vatandaşlığa başvuruda bulundum.mart 2021 yılında Red kararı verildi. İdare mehkemeye başvuruda bulundum. Bakanlığın Red kararı bölge idare mehkemesinden iptal kararı çıktı. İstısnai mahkeme bölgeidarenin verdiği kararı iptal etti. Sonuçta vatandaşlık başvurum reddildi. Haziran 2022 Yurt dışından gelen Türk soylulara çıkıralan özel yasayla tekrar başvuruda bulundum temmuz 2022 tarihden beri arşıv araştırmada. Benim gibi vatandaşlık başvurusu Red olunup tekrardan başvuruda bulunup vatandaşlık alanlar varmı. cevaplarsınız memnun olurum
- - - Güncellendi - - -
Merhabalar
Sayın site üyeleri Ben bir bayanım , Türk vatandaşlığa başvurum Red olundu. idare mahkemeye başvurdum. Red kararına karşı iptal kararı çıktı .İstisnai mahkemeden Red kararı çıktı. Tekrardan başvuru yaptım. halen arşıv araştırmada. Vatandaşlık başvurusu red olunup tekrardan başvuruda bulunup kazananlar varmı
-
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. Eski e devletteki bilgileri yenisine nasıl aktaracağız? (Diplomayı, Sigorta bilgilerim vs gibi bilgilerimi.) Yeni e devletimde bunların hiçbirisi gözükmüyor. Birde eski e devletim kapanacak mı? Bilgisi olan varsa yazabilir mi? Şimdiden teşekkürler...
Merhaba,
- Diploma için okulunuzun enstitüsüne bilgi güncelleme için iletişime geçiyosunuz
- SGK primleri için çalıştığınız ilçenin sgk müdürlüğüne eski kimlik no'dan yenisine aktarmaları için dilekçe veriyosunuz
- E-nabız için en yakın sağlık müdürlüğüne gidip eski ve yeni kimlik kartı ile başvuru yapıyosunuz - (Ehliyet alımı için Sağlık raporu almanız gerekli)
- Araba plakası için yaşadığınız ilçenin vergi dairesine gidip yeni kimlik kartınızla bilgileri aktarımı için başvuru yapıyosunuz sonra notere gidip ruhsat ve plaka işlemlerini yapıyosunuz
-Bankalar içinde şubelere gidip bilgi güncelleme yapıyosunuz
Herkese başarılar
-
Alıntı:
mldmb rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
- Diploma için okulunuzun enstitüsüne bilgi güncelleme için iletişime geçiyosunuz
- SGK primleri için çalıştığınız ilçenin sgk müdürlüğüne eski kimlik no'dan yenisine aktarmaları için dilekçe veriyosunuz
- E-nabız için en yakın sağlık müdürlüğüne gidip eski ve yeni kimlik kartı ile başvuru yapıyosunuz - (Ehliyet alımı için Sağlık raporu almanız gerekli)
- Araba plakası için yaşadığınız ilçenin vergi dairesine gidip yeni kimlik kartınızla bilgileri aktarımı için başvuru yapıyosunuz sonra notere gidip ruhsat ve plaka işlemlerini yapıyosunuz
Herkese başarılar
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Allah razı olsun
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
mldmb rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Herkese başarılar
O zaman dediğinizi doğru anladıysam şöyle yapıyorum:
1) Üniversitede öğrenci işlerine gidip güncelleme yapacağım.
2) En kısa zamanda sgk ya gidip dilekçe vereceğim
3) Ehliyetimi yenilemek için sağlık ocağından sağlık raporumu aldım ve yeni ehliyetimin gelmesi için başvuru yaptım. Yani gelmesini bekliyorum (bundan sonra birşey yapmama gerek yok herhalde)
4) Arabam yok
5) Bankalara giderek bilgilerimi güncelleteceğim. Değil mi?
-
Alıntı:
kardeşim herhangi bir sgk il müdürlüğüne git dilekçe yaz sosyal hakkını yabancılardan türkiyeye geçir.
-
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
Merhabalar,
İkimizde de durumlar aynı; inşallah yakında zamanda alırsınız:
Değerlendirme bakanlar kurulu tarafından yalıpıyor mu? Hiç bilginiz var mı? Marta kadar listeyene eklenecek duruma gelecek mi sizce?
-
Alıntı:
güncelleme varmı kardeşim başarılı bir şekilde hallettin mi?
-
Alıntı:
güncelleme varmı kardeşim başarılı bir şekilde hallettin mi?
Aynen kardeşim hepsini hallettim. Bir tek diploma kaldı onu da üniversiteye gidip hallettirmem gerekecek
-
Alıntı:
Aynen kardeşim hepsini hallettim. Bir tek diploma kaldı onu da üniversiteye gidip hallettirmem gerekecek
deneyimlerinizi, nasıl yaptığınızı paylaşabilir misiniz?
-
Alıntı:
deneyimlerinizi, nasıl yaptığınızı paylaşabilir misiniz?
Bu adımları izleyerek
-
Alıntı:
Merhabalar,
Değerlendirme bakanlar kurulu tarafından yalıpıyor mu? Hiç bilginiz var mı? Marta kadar listeyene eklenecek duruma gelecek mi sizce?
Merhaba,
teşekkür ederim, inşallah sizin de sonuçlanır.
Değerlendirme süreci yine genel müdürlükte olduğunu düşünüyorum, bakanlar sadece listeye eklediği dosyaları inceliyor diye biliyorum. Bende Şubat-Mart gibi listeye ekleneceğini düşünüyorum.
-
Adıma bir araba ve 2 evim var, biri bana bunu yabancı kimliğimden Türk kimliğine nasıl aktaracağımı söyleyebilir mi?
-
Alıntı:
Merhaba,
teşekkür ederim, inşallah sizin de sonuçlanır.
Değerlendirme süreci yine genel müdürlükte olduğunu düşünüyorum, bakanlar sadece listeye eklediği dosyaları inceliyor diye biliyorum. Bende Şubat-Mart gibi listeye ekleneceğini düşünüyorum.
Amin, inşallah tez zamanda tebligatınız gelir. Bakalım hazirdan önce alabilecek miyiz
-
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda pasaport alan var mı? Ne kadar zaman sonra geliyor?
-
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda pasaport alan var mı? Ne kadar zaman sonra geliyor?
Pasaport minimum bir ay sürüyor, ben aralık sonu başvurdum şubat başı ya da ortası gibi bekliyorum.
-
Alıntı:
ablt rumuzlu üyeden alıntı
Pasaport minimum bir ay sürüyor, ben aralık sonu başvurdum şubat başı ya da ortası gibi bekliyorum.
Teşekkür ederim. O zaman alo 199 u aramam için daha erken
-
Alıntı:
Ayrıca 21/12/2022 tarihinde başvurdum ve hala aşağıdakileri gösteriyor
Başvurunuz basım öncesi kontrol aşamasındadır.
Kapıya gelmesinin yaklaşık 2 ay süreceği bilgisi verildi.
aciliyet için uygun bir nedeni olanlar 199'u arayarak süreci hızlandırmaya çalışabilirler.
-
Alıntı:
Merhabalar,
bende sizinle aynı durumdayım.
umarım en kısa zamanda sonuçlanır.
-
Alıntı:
hsynzde-123 rumuzlu üyeden alıntı
bende sizinle aynı durumdayım.
umarım en kısa zamanda sonuçlanır.
İnşallah tez zamanda listeye adlarımız eklenir!!!!
-
Alıntı:
İnşallah tez zamanda listeye adlarımız eklenir!!!!
2021 - 31 aralıkta araştırma ve değerlendirme durumuna girdi dosyam.
düne kadar öyle yazıyordu
bugün tekrar
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
benimle aynı durumda olan arkadaşlar bir kontrol edip yazar mısınız rica etsem.
bu nasıl bir dorum :)
-
Alıntı:
bugün tekrar
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
Merhabalar,
çok ilginç, peki siz nüfüs müdürlüğüne aradınız mı?, onlardan belki size net bir cevap gelecektir. Eğer bir gelişme olursa bizimle paylaşır mısınız?
-
Merhaba,,
Genel olarak Türk vatandaşlığına başvurusunda bulundum.
27.01.2021 evrakları teslim
18.02.2021 parmak izi
23.03.2021 (komisyona) girdim
27.03.2021 başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
21.04.2021 genel olarak başvurunuz ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır
03.05.2021 genel olarak başvurunuz ulaşmış olup belgeleriniz incelenmektedir
23.05.2021 genel olarak türk vatandaşlığı İnceleme ve araştırma devam etmektedir
04.10.2021 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye eklenecektir.
27.10.2021 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edildi.
03.12.2021 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lara) gönderilmiştir.
21.01.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
bugün hala aynı yazı var (araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir).
-
Alıntı:
Merhabalar,
çok ilginç, peki siz nüfüs müdürlüğüne aradınız mı?, onlardan belki size net bir cevap gelecektir. Eğer bir gelişme olursa bizimle paylaşır mısınız?
burada (istanbul) telefonla pek işler yürümiyor (başları çok kalabalık)
pazartesi gitmem lazım.
cevap verdiğiniz için size ve arkadaşa teşekkür ederim.
-
Alıntı:
erDEMir. rumuzlu üyeden alıntı
Bana buradan mesaj yoluyla numaraları atın ben grup kurdum ekleyeyim daha hızlı bilgi alışverişi olur tabi katılmak isteyen.Nasıl mesaj atılacağını bilmeyenler için isme tıklasın direk seçenekler çıkıyor ordan mesaj atabilirler.
merhaba gruba katılabilir miyim? Ben de genel yolla başvuru yaptım
-
Alıntı:
bugün tekrar
merhaba, sizden tekrar bir evrak istediler mi yoksa? mesela forumda gördüğüm; bir kişiden çalışma iznini uzattığı evrağı istemişler ve sonradan arşiv araştırma ve değerlendirmeye girmiş.