Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
valla lamonta kardes cok haklısın bızım hayatımız stresle gecıyor polıse yakalandıgında ınsanın stres yapmaması elde deıl ınsan 2 kılo verıyor 5 dk da ne olurdu yane su zorunlu askerlık yerıne profesyonel ordu olsaydı herkez rahatlıkla hareket edebılseydı 20 yasında alıyorlar 460 gun safak saydırıp gerı yolluyorlar ınsanları
o deılde benı en cok uzen olay okumadıgım halde okuyan unili genclerın 12 ay yapıcak olması adam o kadar okumus devletıne faydalı 1 genc olmus kafasını derslerden kaldıramamıs ne zorlu sınavlara gırmıs hayatı boyunca okumayan calısmayan ıtı kopuguyla aynı surede askerlık yapsın devlet okuyanlara onem vermıyor gercekten tek dılegım bedellı cıkması ama ben sanmıyorum benım faydalanabılcegımı daha yasım 21 1985 den yukarı yapmazlar bedellıde cıksa baskada ne sartlar koycaklar kım bılır bızım gıbılerın evde yasamaya mahkum edıyorlar bu devlet yazıklar olsun her gun dusun dusun stres yap yemek bıle yıyemıyoruz artık her daım kafamız askerlıge gıdıyor her gun ruyamda bıle yakalandıgımı goruyorum nedır bu cıle
Alıntı:
lamotta_80 rumuzlu üyeden alıntı
dostum ocaktan beri bakaya durumdaysan çıkmaması normal, daha yüzbini aşkın kişi var gbt ye girilecek, sana sıra gelene kadar.. ben 2007 den bu yana yoklama kaçağıyım, umarım ters bi durum olmaz, daha yeni işe başladığım yere polis gelirse mahvolurum yani.. bugün polise işe girişim bildirildi bildiğim kadarıyla yarın çok stresli geçecek benim için :(
lamotta ne oldu iş yerine gelen giden var mı?
valla henüz bi gelen giden yok.. nazar değmesin de.. bimiyorum hergün stres oluyo ama, bir an önce gidip halledicem şu işi..
arkadaşlar öncelikle merhaba benim sorunum 3 - 4 gün sonra istanbuldan bodruma geçecem ama geçişte jandarma durumumda 88 1 askere gitçektim ama muane oldum 88 4-b gönderdikleri için gitmedim, gidemedim çünkü birikmiş param bitti babam işten çıkarıldı sorunlarım oldu gidemedim bi şekilde şuan sizce istanbulda şuan polis gebetesnde çıkmıyorum jandarmada çıkarmıyım ?
Hayır çıkmazsın, polis ve jandarma gbt si ayrı değildir arkadaşım, bir gbt var her ikiside ona bakıyor.
2006'dan beri Yoklama Kaçağıyım,2 gün önce Antalya/olimposa gittim,Kimliğimi verdim Pansiyonda kaldım..
Sabah Jandarma Geldi çok korktu,sonra Baktım X isimli Bir çoçuğu aldılar gittiler..Bende çok merak ettim sordum Pansiyoncuya.
Neden aldılar bu arkadaşı diye,Cevabı Asker kaçağıymış dedi.
Eee anlamadım şimdi bende 4 yıldır kaçağım beni neden alamadılar'da o elamanı aldılar çok garip.
acaba o firarimiydiki..
heralde alınsam en başta ben alınırdım,yada tek tek yavaşça herkesi işlıyrolar.
asker kaçağıymış o. firari yani. yoklama kaçağı / asker kaçağı çok farklı şeyler.
Bilmıyorum işte,sadece asker kaçağı dedi bana Pansiyon sahibi.
Ama Bir arkadasta burada demişti,,herkesi hemen alamazlar zamanla alınır diye,buda olabilir,ben daha belki sisteme işlenmemişimdir.
Muhtemelen firari olan vatandaş gidip Olimpos'ta kimliğini vererek tatil yapmayacaktır,bu riskin çoktan farkında olurdu,yakalanan arkadaş bakaya ya da yoklama kaçağıdır,bunların genel ismi halk arasında asker kaçağı oldu.Yaşı küçüktür,yakın zamanda aranmaya başlanmıştır,okulu yeni bitmiş askerlik zamanı gelmiştir,ya da okulu tecil işini halletmemiş bu yüzden yoklama kaçağı durumunda bile olabilir.Yavaş yavaş hepimizin gbt de gözükme gibi bir durumu var,bu esnaya kadar umarım kanunlar değişir ve bir şekilde yırtarız:)
peki aramayı kütüğe bağlı olunan yerde mi yapıyorlar yine? (gbt'ye yakalanmadığımızı varsayıyorum)