-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Seba7 rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler sizin arşiv araştırması ne kadar sürdü.Cevaplamanız için şimdiden teşekkürler
- - - Güncellendi - - -
İyi günler. Sizin arşiv araştırması ne kadar sürdü. Ben de arşivdeyim. Cevaplamanız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba. Benim arşiv araştırmam tahminen 4 ay civarı sürdü. Bu her başvuru için değişiklik gösterebilir. Bende en uzun süren aşama ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir'' aşaması oldu. Bu aşama bende 1,5 sene kadar sürdü. Bu aşamayı geçtikten sonra diğer aşamalar çok hızlı bir şekilde ilerledi (yaklaşık 1,5 ay gibi).
-
bugün cep telefonuma bildirim için nufus'u ziyaret etmem gerektiğine dair bir mesaj aldım.
ve web sitesinde görünüyor, nüfus kütüğüne kaydedilme sürecinde.
ancak bildirimi indirmek için bağlantı içeren bir bildirim mesajı gelmedi.
yarın güncelleme için nufus'a gideceğim.
-
Alıntı:
Justawesome rumuzlu üyeden alıntı
bugün cep telefonuma bildirim için nufus'u ziyaret etmem gerektiğine dair bir mesaj aldım.
ve web sitesinde görünüyor, nüfus kütüğüne kaydedilme sürecinde.
ancak bildirimi indirmek için bağlantı içeren bir bildirim mesajı gelmedi.
yarın güncelleme için nufus'a gideceğim.
az önce bu mesajı aldım.
SN. ◇◇◇◇◇◇ Vatandaşlık işlemleriniz tamamlanmış olup ilan belgenizi ekteki linke tıklayarak veya başvuru merciinizden veya il/ilçe nüfus müdürlüklerinden alıp TC'ye teslim edebilirsiniz. kimlik kartı verilecektir.
elhamdülillah vatandaşlık başvurum toplamda tam 4,5 aylık bir sürede başarıyla tamamlandı.
-
Selamın aleyküm arkadaşlar. Kimlik kartım elime ulaştı. Kartı aktifleştirmemize gerek var mı? nüfustan bana zarf içinde pin kodu verdiler. Kendimiz mi aktifleştiriyoruz? Bilgisi olan varsa sevinirim
-
Alıntı:
mesimov rumuzlu üyeden alıntı
Selamın aleyküm arkadaşlar. Kimlik kartım elime ulaştı. Kartı aktifleştirmemize gerek var mı? nüfustan bana zarf içinde pin kodu verdiler. Kendimiz mi aktifleştiriyoruz? Bilgisi olan varsa sevinirim
ptt'ye gidip yeni edevlet şifresini mi aldın?
kartı etkinleştirmeye gerek olmadığı için bu pin gelecekte kullanım için olabilir.
bir de pasaport randevusu aldınız mı? Ertesi gün kart için randevum var ama pasaport için tarihleri göstermiyor, hepsi dolu. Bence beklememiz gerekiyor?
-
Alıntı:
ptt'ye gidip yeni edevlet şifresini mi aldın?
kartı etkinleştirmeye gerek olmadığı için bu pin gelecekte kullanım için olabilir.
bir de pasaport randevusu aldınız mı? Ertesi gün kart için randevum var ama pasaport için tarihleri göstermiyor, hepsi dolu. Bence beklememiz gerekiyor?
Kardeşim ben bunları sana teker teker anlattım. Anlattığım şeyi tekrar soruyorsun şu an bana. İlk önce gidin kimlik kartı için Nüfustan randevu alın. Daha sonra kimlik harcını yatırın. randevu tarihi geldiğinde eski kimliğinizi sizden alıp yerine geçici kimlik belgesi verecekler. O belgeyi alıp ptt ye gidin e devlet şifresi verecekler.
-
İşte böyle anlamayan, Türkçe bilmeyen şahıslar vatandaş olur benim gibi yıllardır Türkiye'de okuyup ikamet edenler hala oturup vatandaşlık bekler :'(
-
Alıntı:
mesimov rumuzlu üyeden alıntı
Kardeşim ben bunları sana teker teker anlattım. Anlattığım şeyi tekrar soruyorsun şu an bana. İlk önce gidin kimlik kartı için Nüfustan randevu alın. Daha sonra kimlik harcını yatırın. randevu tarihi geldiğinde eski kimliğinizi sizden alıp yerine geçici kimlik belgesi verecekler. O belgeyi alıp ptt ye gidin e devlet şifresi verecekler.
evet pardon okumayı unutmuşum .
şimdi türk kartı için randevu aldım ve tüm formaliteleri de anladım.
Ve pasaport randevusu çok yoğun, bana bunun yıl bitiyorsa olduğunu söylediler.
yakında adım adım tüm türk vatandaşlığı deneyimimi paylaşacağım. web sitesinin tüm bağlantılarından bahsetmek. her şey nasıl yapılır. yeni başlayanlar bile çok iyi anlayacak ve akıllarında hiçbir şüphe kalmayacak inşallah.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
sena90 rumuzlu üyeden alıntı
İşte böyle anlamayan, Türkçe bilmeyen şahıslar vatandaş olur benim gibi yıllardır Türkiye'de okuyup ikamet edenler hala oturup vatandaşlık bekler :'(
türkçe anlamıyorsa sorun sende değil kardeşim bu yüzden endişelenme.
Bu 4000000$'lık yatırımı iyi bir fırsat olarak gördüm ve bundan faydalandım. Bir gün bu güzel ülkede emekli olacağım.
Yakında, işim beni orada beklediği için Kanada'ya geri döneceğim. türkiye'de olmak çok yumuşak bir deneyimdi.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
sena90 rumuzlu üyeden alıntı
ama inşAllah bir gün sen de vatandaşlık alırsın.
Allah korusun.
-
Avukatım tarafından bilgilendirildim. şimdi yeni yılın gelmesi nedeniyle büyük bir birikmiş iş var. ve türk kartı başvurudan sonra yaklaşık 1 ay, pasaport 2-3 ay sonra gelir.
bu doğru mu?
-
Alıntı:
Avukatım tarafından bilgilendirildim. şimdi yeni yılın gelmesi nedeniyle büyük bir birikmiş iş var. ve türk kartı başvurudan sonra yaklaşık 1 ay, pasaport 2-3 ay sonra gelir.
bu doğru mu?
Ankara'da yaşıyorum, pasaport için tüm nüfus müdürlükleri dolu. Randevu almak çok zor, büyük bir yoğunluk var. Yılbaşından sonra ancak belki yer açılabilir.
Süre olarak T.C. kimliği ve pasaport başvurduktan sonra maksimum 2 hafta içinde teslim ediliyor.
Asıl sorun randevu almak.
-
Alıntı:
ablt rumuzlu üyeden alıntı
Ankara'da yaşıyorum, pasaport için tüm nüfus müdürlükleri dolu. Randevu almak çok zor, büyük bir yoğunluk var. Yılbaşından sonra ancak belki yer açılabilir.
Süre olarak T.C. kimliği ve pasaport başvurduktan sonra maksimum 2 hafta içinde teslim ediliyor.
Asıl sorun randevu almak.
Yılbaşında pasaport, kimlik, ehliyet gibi şeylere büyük oranda zam geleceği için insanlar bir an önce almak istiyorlar. Randevuların dolu olmasının sebebini buna bağlıyorum
-
İstanbul'da yaşıyorum, 9.12 de kimlik için randevu aldım, dün 15.12 de kimliğimi teslim aldım.
Ehliyet yenileme ve Pasaport için haftaya (yıl başı öncesi) randevu aldım, randevu sistemi hep dolu sadece akşam 19:00 gibi sistem açılıyor ve hemen doluyor, o saatte hızlı olursanız randevu alırsınız, ben öyle başardım.
Herkese başarılar.
-
Alıntı:
mldmb rumuzlu üyeden alıntı
İstanbul'da yaşıyorum, 9.12 de kimlik için randevu aldım, dün 15.12 de kimliğimi teslim aldım.
Ehliyet yenileme ve Pasaport için haftaya (yıl başı öncesi) randevu aldım, randevu sistemi hep dolu sadece akşam 19:00 gibi sistem açılıyor ve hemen doluyor, o saatte hızlı olursanız randevu alırsınız, ben öyle başardım.
Herkese başarılar.
Merhaba, Hayırlı olsun, Başvuru sürecinizi bizimle paylaşır mısınız mümkünse, Arşivi ve araştırma devamı aşamlarnda ne kadar kaldınız
Teşekkürler
-
Alıntı:
Herkese başarılar.
İstanbul dan genel statülüsünden başvuru aşamalarım aşağıdaki gibidir:
08.01.2021 başvuru
20.02.2021 parmak izi
18.03.2021 komisyon
01.04.2021 başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
02.06.2021 genel olarak başvurunuz ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır
15.06.2021 genel olarak başvurunuz ulaşmış olup belgeleriniz incelenmektedir
10.09.2021 genel olarak Türk vatandaşlığı İnceleme ve araştırma devam etmektedir
28.09.2021 genel olarak Türk vatandaşlığı arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye eklenecektir.
15.10.2021 genel olarak Türk vatandaşlığı arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edildi.
25.10.2021 genel olarak Türk vatandaşlığı arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lara) gönderilmiştir.
27.10.2021 genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
11.11.2022 Karar makamına sunulacak listeye dahil edilecektir.
23.11.2022 Listeye dahil edilmiştir.
07.12.2022 Sonuçlandırma aşamasındadır.
07.12.2022 Başvurunuzun sonucu tarafınıza tebliğ edilmiştir.
Gerisi kimlik randevu ve diğer aşamalar.
-
Alıntı:
08.01.2021 başvuru
20.02.2021 parmak izi
18.03.2021 komisyon
01.04.2021 başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
10.09.2021 genel olarak Türk vatandaşlığı İnceleme ve araştırma devam etmektedir
28.09.2021 genel olarak Türk vatandaşlığı arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye eklenecektir.
15.10.2021 genel olarak Türk vatandaşlığı arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edildi.
25.10.2021 genel olarak Türk vatandaşlığı arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lara) gönderilmiştir.
27.10.2021 genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
Teşekkürler ederim yanıtınız için , tekrardan Hayırlı uğurlu olsun
-
Alıntı:
Herkese başarılar.
maşallah çok hızlı Önümüzdeki pazartesi randevum var, bakalım ne kadar çabuk almışım.
vatandaşlığınız ve yeni türk kimlik kartınız için tebrikler.
yani artık bir türk vatandaşısın, umarım oyunuzu akıllıca kullanırsınız :)
-
Alıntı:
Herkese başarılar.
Bende dün Çankaya İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden T.C. kimlik için başvurumu yaptım bugün hemen kargoya verdiler. Sistem sıkıntısız ve hızlı.
Ayrıca dediklerinize ekleme yapayım. Her pazartesi sabah saatlerinde randevu için aylık takvimde bir sonraki hafta için yeni randevular alınabiliyor. O yüzden pazartesi günü sabahları takip etmekte fayda var.
-
Alıntı:
Bende dün Çankaya İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden T.C. kimlik için başvurumu yaptım bugün hemen kargoya verdiler. Sistem sıkıntısız ve hızlı.
Ayrıca dediklerinize ekleme yapayım. Her pazartesi sabah saatlerinde randevu için aylık takvimde bir sonraki hafta için yeni randevular alınabiliyor. O yüzden pazartesi günü sabahları takip etmekte fayda var.
Pasaport ücreti ne kadar ödendi kardeşim?
10 yıl için 1450 lira mı?
-
Alıntı:
Pasaport ücreti ne kadar ödendi kardeşim?
10 yıl için 1450 lira mı?
Pasaport için daha başvuru yapmadım, yılbaşından sonra yapmayı planlıyorum.
T.C. kimliği de 15 Aralık'ta yani iki gün önce başvurmuştum bu sabah PTT aracılığıyla teslim aldım.
-
Alıntı:
08.01.2021 başvuru
20.02.2021 parmak izi
18.03.2021 komisyon
Cok hizli olmus sizin. Ben yaklasik 9 ay once basvurdum ve belgeleri teslim ettim ve suan "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır." durumundayim. Cook yavas ilerliyor.
-
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Cok hizli olmus sizin. Ben yaklasik 9 ay once basvurdum ve belgeleri teslim ettim ve suan "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır." durumundayim. Cook yavas ilerliyor.
Bence başvurunuzda bir sorun var, bu kadar zaman almamalı, sadece müdürlüğe ulaşmak için.
-
Alıntı:
https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/diji...7098396c74a6f7
bu bağlantı aynı zamanda kimlik ve pasaport ödemeleri için de kullanılabilir.
-
Alıntı:
Evet buradan ödeme yapmak çok daha kolay oluyor, benim bankam anlaşmalı olmadığından PTT şubesinden ödeme yapmıştım.
-
Alıntı:
Evet buradan ödeme yapmak çok daha kolay oluyor, benim bankam anlaşmalı olmadığından PTT şubesinden ödeme yapmıştım.
Pasaport için ne kadar ödedin kardeşim ptt'de mi?
....................
-
Pasaport ücreti (10 yıllık) - 1703 tl
Ehliyet yenileme ücreti 345 tl
Ptt den ödemenizi tavsiye ederim (dekont alabiliyorsunuz). Tabii internetten ve ya banka atm'lerinden de ödenebiliyor (dekont alamıyorsunuz). Dekont almasanız bile sistemde göründüğü için herhengi bir sorun olmayacaktır. Ama elinizde dekontun olması daha garanti olduğu için benim tavsiyem ptt den ödenmesi yönünde.
-
yabancı kimlik kartımda adıma araba vardı. otomatik olarak türk kimlik kartıma mı gelecek yoksa bunun için bir şey yapmam gerekiyor mu?
-
Alıntı:
YigitK rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Ben Türk vantandaşıyım ve eşim Italya vatandaşıyım, 2012 yılından beri beraber ve 2015 yılından beri evliyiz. Şu anda ki durumu kısaca özetlemek gerekirse;
31/05/2019 Tarihinde Istanbul Nüfus Müdürlüğüne evraklarımızı verdik.
31/01/2020 Tarihinde Polis eve geldi
27/08/2020 Tarihinde Vatan.nvi.gov.tr üzerinde "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır." notu çıktı.
Bir sonraki güncelleme muhtemelen Şubat yada Mart ayında oldu ve "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir." olarak değişti.
Şu anda 11/08/2021 ve hala "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir." notu görünüyor.
Neden bu kadar uzun sürüyor bilmiyorum ama artık endişelenmeye başladık. Ay sonu eşimin ikamet teskeresi doluyor ve bir daha yeniletme süreci içinden de geçmek iztemiyoruz...
Konu ile ilgili fikirlerinizi paylaşırsanız çok müteşekkir oluruz, şimdiden çok teşekür ederiz.
Iyi Akşamlar.
Merhabalar,
Yukarıdaki son iletimden sonra bu gün bir gelişme oldu, Vatan Caddesindeki Nüfus ve Emniyet müdürlüğünden aradılar ve bir hafta içerisinde 1. derece bir akrabam ile gelmemi ve onun ifadesine başvurmaları gerektiğini söylediler.
Daha önce bu konu ile karşılaşmış olan kimse var mı?
Saygılarımla.
-
bugün TC kimlik kartı başvurusunda bulundum, TC kimlik kartlarımın çıktısını verdiler ve bir hafta içinde ev adresinize teslim edileceğini söylediler.
Ayrıca yarın pasaport randevum var. Bakalım ne olacak.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
bugün TC kimlik kartı başvurusunda bulundum, TC kimlik kartlarımın çıktısını verdiler ve bir hafta içinde ev adresinize teslim edileceğini söylediler.
ayrıca ileride kullanabileceğimi söyledikleri türk şifreli bir zarf verdiler. şimdi sadece vermek, gelecekte şifrenin gerekli olacağı bazı yükseltmeler planlıyor.
- - - Güncellendi - - -
kimlik takibini nasıl yapabiliriz bilen var mı?
......................................
-
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
ayrıca ileride kullanabileceğimi söyledikleri türk şifreli bir zarf verdiler. şimdi sadece vermek, gelecekte şifrenin gerekli olacağı bazı yükseltmeler planlıyor.
- - - Güncellendi - - -
kimlik takibini nasıl yapabiliriz bilen var mı?
......................................
https://www.turkiye.gov.tr/nvi-tc-ki...rumu-sorgulama
-
Alıntı:
Bunun için yarın ptt'den edevlet şifresi almam gerekiyor.
-
Alıntı:
Bunun için yarın ptt'den edevlet şifresi almam gerekiyor.
elhamdülillah bugün pasaport için gittim 15 dakikada herşey halloldu ayrıca ptt den şifre aldım şimdi edevlet var
-
Alıntı:
elhamdülillah bugün pasaport için gittim 15 dakikada herşey halloldu ayrıca ptt den şifre aldım şimdi edevlet var
az önce edevlet üzerinden türk kimlik kartımı takip ettim. Kartınız basılıyor diyor.
dün uyguladım.
-
Herkese merhaba,
Ben yaklasik 5 senedir Istanbul da calisma izni ile calisiyorum(daha once de ogrenciydim) ve bu sene basinda genel vatandasliga basvurdum.
Simdi benim sorum su:
Acaba genel vatandasligin suresi boyunce Turkiye de calisma iznim mi olmasi lazim? Diyelim ki ben normal oturma izni aldim ve yasamaya devam ettim ne olacak? Yada yurtdisina ciktim.
Anladigim kadariyle 5 sene calisma izni olan biri vatandasliga basvurabilir ancak basvuru islemleri boyunca calisma izni olmasi sart mi?
Subat ayinda calisma iznimi uzatacagim ve basvurdugum yere (Vatan caddesi Emniye mudurlugu) bildiririm ancak genel vatandaslik islemleri genelde 3 sene surdugu icin bu sure zarfinda Turkiye de olacak miyim bilmiyorum yada belki isi birakip oturma izni alip arasira giris cikis yaparim.
Bu konuyu bilen biri yardimci olursa sevinirim.
Tesekkurler ve bol sanslar herekse...
-
Alıntı:
Herkese merhaba,
Ben yaklasik 5 senedir Istanbul da calisma izni ile calisiyorum(daha once de ogrenciydim) ve bu sene basinda genel vatandasliga basvurdum.
Simdi benim sorum su:
Acaba genel vatandasligin suresi boyunce Turkiye de calisma iznim mi olmasi lazim? Diyelim ki ben normal oturma izni aldim ve yasamaya devam ettim ne olacak? Yada yurtdisina ciktim.
Anladigim kadariyle 5 sene calisma izni olan biri vatandasliga basvurabilir ancak basvuru islemleri boyunca calisma izni olmasi sart mi?
Subat ayinda calisma iznimi uzatacagim ve basvurdugum yere (Vatan caddesi Emniye mudurlugu) bildiririm ancak genel vatandaslik islemleri genelde 3 sene surdugu icin bu sure zarfinda Turkiye de olacak miyim bilmiyorum yada belki isi birakip oturma izni alip arasira giris cikis yaparim.
Merhaba. Bende seninle aynı durumdaydım. Vatandaşlığa başvurduğunuz süre boyunca (vatandaşlığınız gelene kadar) aynı iş yerinde çalışıyor olmanız gerekmektedir. Bende de sizin gibi 3 sene kadar sürmüştü.
-
Alıntı:
Herkese merhaba,
Simdi benim sorum su:
Aynı işte kalmanıza gerek yok ama çalışma izninizin olması gerekiyor. İşinizi değiştirirseniz, onları bilgilendirmeniz gerekir ve soruşturmanın bir kısmını yeniden yaparlar. Ancak çalışmayı bırakırsanız, başvurunuz reddedilecektir.
-
Alıntı:
sam2011 rumuzlu üyeden alıntı
Aynı işte kalmanıza gerek yok ama çalışma izninizin olması gerekiyor. İşinizi değiştirirseniz, onları bilgilendirmeniz gerekir ve soruşturmanın bir kısmını yeniden yaparlar. Ancak çalışmayı bırakırsanız, başvurunuz reddedilecektir.
Başvuru esnasında çalışma ikameti olmazsa geçerli ikamet bağlanırsa başvuru kabul edilir. Başvuru maddelerinde de bu yazar
-
Alıntı:
Randevu nasıl bu kadar hızlı buldunuz? Ben hala randevu alamadım.
-
Alıntı:
Randevu nasıl bu kadar hızlı buldunuz? Ben hala randevu alamadım.
kardeşim randevuları kontrol ettiğinizde şehir seçme seçeneğiniz oluyor.
ve bundan sonra mevcut randevuları gösterir.
mesai saatleri içinde şehrinize tekrar tekrar tıklamaya devam edin.
size her şeyin rezerve edildiğini göstermeye devam edecek
Denemeye devam edin ve 5 dakika içinde uygun tarihler gösterilecektir. Randevular çok sık iptal edildiğinden ve tekrar seçme seçeneğine sahip olduğunuzdan.
-
Alıntı:
Merhabalar,
Ben de şubat ayında komisyondan geçtim ve arşiv araştırmasındadır
-
Alıntı:
Çarjowdan rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Ben de şubat ayında komisyondan geçtim ve arşiv araştırmasındadır
Ne zaman ve nereden basvurdunuz? Yani belgeleri teslim tarihiniz ne?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
sam2011 rumuzlu üyeden alıntı
@sam2011 senin surec nasil gidiyor? ben Mart ta belgeleri teslim ettim ve Kasim basinda komisyona girdim. Suan benim on inceleme yapiliyor.
Hatirldigim kadariyle sende sene basinda basvurdun.