-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
mesimov rumuzlu üyeden alıntı
Selamın aleyküm arkadaşlar. Bugün sisteme girdiğimde durumum 2 defa değişti. İlk şu şekilde ''Vatandaşlık başvurunuz karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilerek karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir.'' 5 dakika sonra tekrar kontrol ettiğimde ise ''Genel olarak Türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır'' diye değişmişti. Bundan sonraki süreç ne kadar sürer acaba?
Merhaba Arkadaşlar,
Benimkide aynı şekilde, biraz önce ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır.'' olarak değişti. Şimdide Başvuru sonucunuz tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmenizi gerekmektedir'' mesajı geldi,
Darısı bekleyenlerin başına
-
Alıntı:
mldmb rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar,
Benimkide aynı şekilde, biraz önce ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır.'' olarak değişti. Şimdide Başvuru sonucunuz tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmenizi gerekmektedir'' mesajı geldi,
Darısı bekleyenlerin başına
Evet benimde aynı şekilde şu anda. Peki size mesaj yoluyla link geldi mi acaba? Darısı bekleyen herkesin başına Amin
-
Arkadaşlar merhaba tekrardan,
Bugün Türk vatandaşlığımın tebliğini aldım. Konuda mavi kartlıların tekrardan vatandaşlık süreci ne kadar sürdüğü hakkında bir bilgi bulamamıştım. Bugün tamamladığım için bilgilendirmek istedim.
27 Eylül 2022 tarihinde belgelerimi teslim ettim.
5 Ekim 2022 - Vatandaşlık başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir. B001
25 Ekim 2022 - Vatandaşlık başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. B001
7 Aralık 2022 - Vatandaşlık başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilerek karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir. B001
7 Aralık 2022 - Vatandaşlık başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir. B001
Süreç toplam iki buçuk ay yani on hafta sürdü.
Hayırlı günler dilerim.
-
bugün vatandaşlık kesinleşme tebligatı alan herkesi tebrik ederim.
Yatırım yaparak vatandaşlık başvurusu yapan bugün de var mı?
yatırım yapan ve vatandaşlık başvurusu yapan kişiler konusunda çok yavaşlar.
Genel başvurular, vatandaşlık tebligatını her zaman karar merciine gönderildiğinde aynı gün alır.
- - - Güncellendi - - -
ne zamandan beri başvurdun kardeşim en hızlısı seninkiydi sanırım
Listeye ekledikten sonra aynı gün aldığınız gibi.
-
Şimdi NVIGM den mesaj geldi, linkten duyuru belgeyi nüfusa gitmeden de alabiliyoruz, bundan sonraki adımlar, kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaport,
Umarım bekleyenlerde bir an önce sonuca varırlar.
-
Alıntı:
mldmb rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi NVIGM den mesaj geldi, linkten duyuru belgeyi nüfusa gitmeden de alabiliyoruz, bundan sonraki adımlar, kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaport,
Umarım bekleyenlerde bir an önce sonuca varırlar.
Evet hocam, bende pazartesi için randevu aldım. Kimlik için tebliğ belgesi ile birlikte başka hangi belge almak gerekiyor biliyor musunuz?
-
Alıntı:
ablt rumuzlu üyeden alıntı
Evet hocam, bende pazartesi için randevu aldım. Kimlik için tebliğ belgesi ile birlikte başka hangi belge almak gerekiyor biliyor musunuz?
https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/diji...7098396c74a6f7
TC kimlik numarası ile cep telefonundan bildirim alanlar sanırım. daha sonra doğrudan bu bağlantıya gidin ve türk kimlik kartı ve pasaport başvurusunda bulunabilirsiniz. bundan sonra herhangi bir ofise gitmenize bile gerek yok.
-
Alıntı:
Justawesome rumuzlu üyeden alıntı
https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/diji...7098396c74a6f7
TC kimlik numarası ile cep telefonundan bildirim alanlar sanırım. daha sonra doğrudan bu bağlantıya gidin ve türk kimlik kartı ve pasaport başvurusunda bulunabilirsiniz. bundan sonra herhangi bir ofise gitmenize bile gerek yok.
Evet hocam eskiden tebliğ belgesi elden alınıyordu vatandaşlık işlerinden artık ona da gerek kalmadı, NVI mesaj olarak vatan.nvi.gov.tr linkiyle tebliğ PDF'ni atıyor, çıktı alıp gitmek yeterli oluyor. Aldığım pazartesi günkü randevu da T.C. kimlik kartı randevusu. Kimliğe başvururken ek olarak biyometrik isteniyor mu bilgi olarak belirtilmemiş. Gelen mesajda sadece PDF ile gitmeniz gerekmektir yazıyor o kadar.
Ayrıca vatandaş olmadan önce sürücü belgemdeki fotoğraf şu an tebliğ kağıdında gözüküyor. Yani başvuru sırasında verilen fotoğraf değil galiba MERSİS sisteminde olan fotoğraf kullanılıyor. Acaba fotoğraf getirmeye gerek kalmadan o fotoğrafı kullanabilirler mi bilmiyorum.
Pazartesi günü gidince öğrenirim, ona göre ek yaparım konuya.
-
Alıntı:
Evet hocam eskiden tebliğ belgesi elden alınıyordu vatandaşlık işlerinden artık ona da gerek kalmadı, NVI mesaj olarak vatan.nvi.gov.tr linkiyle tebliğ PDF'ni atıyor, çıktı alıp gitmek yeterli oluyor. Aldığım pazartesi günkü randevu da T.C. kimlik kartı randevusu. Kimliğe başvururken ek olarak biyometrik isteniyor mu bilgi olarak belirtilmemiş. Gelen mesajda sadece PDF ile gitmeniz gerekmektir yazıyor o kadar.
Ayrıca vatandaş olmadan önce sürücü belgemdeki fotoğraf şu an tebliğ kağıdında gözüküyor. Yani başvuru sırasında verilen fotoğraf değil galiba MERSİS sisteminde olan fotoğraf kullanılıyor. Acaba fotoğraf getirmeye gerek kalmadan o fotoğrafı kullanabilirler mi bilmiyorum.
evet sanırım, bunlar sadece ödemeler için. bilgileriniz ile buradan ödeme yapabilir, ardından gerekirse nufus'u ziyaret edebilirsiniz.
-
Alıntı:
Merhaba dün tebliğ belgemi çıkardım. Kimlik ve sürücü belgesi için hangi birime müracaat etmem gerekiyor? Bunun için online olarak randevu mu almam gerekiyor? Adım adım hangi yolları izlemem gerekiyor ?
-
Alıntı:
aarka rumuzlu üyeden alıntı
Bu bölümün neredeyse her sayfasını kontrol ettim. Ve çoğu insan, karara gönderildiğinde bir ay sonra aldı.
aşağıdaki departman bazı seçim işlerinde vb. meşgul olabilir.
Merhaba, Son durumunuz ne acaba ?
merhaba, siz de yatırımla başvurdunuz mu?
Varsa yatırım tutarınız ne kadardı ve nereden başvurdunuz?
- - - Güncellendi - - -
kardeşim yatırım yaparak emlak aldın mı aldıysan ne kadara mal aldın?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
azametgokturk rumuzlu üyeden alıntı
Sabırsizlenmeyin , Taksımdeki olaydan sonra böyle yavaşlanması normaldır ,bence bu ay içinde onaylanır , birde kafama bir şeyi takiliyor . eceba bu seneki vatandaşlık kontejenden dolayimı 2023 e kalarmı diye ? boyle bir şeyinın olmasi mumkünmı ?
abi güncellemen ne ya sen de yatırımla vatandaşlık başvurusunda bulundun?
ayrıca 400000$ değerinde mülk satın aldınız mı?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Merhaba dün tebliğ belgemi çıkardım. Kimlik ve sürücü belgesi için hangi birime müracaat etmem gerekiyor? Bunun için online olarak randevu mu almam gerekiyor? Adım adım hangi yolları izlemem gerekiyor ?
Cep numaranıza zaten bildirim geldiğinde artık hiçbir yere gitmenize gerek yok. ptt'ye gidin ve oradan bildirimde aldığınız yeni TC kimlik numaranızı gösteren yeni edevlet şifrenizi alın. ve geri kalan her şeyi oradan yapabilirsiniz.
-
abi güncellemen ne ya sen de yatırımla vatandaşlık başvurusunda bulundun?
ayrıca 400000$ değerinde mülk satın aldınız mı?
- - - Güncellendi - - -
hayır abi türk soyludan istesnai başvurusu yaptım.
-
Merhaba, Hayırlı uğurlu olsun. Rica etsem başvuru sürecinizi bizimle paylaşır mısınız. Diğer başvurun arkadaşlar tecrübenizden yararlanmak adına. Teşekkürler
-
merhaba,
böyle bir ay oldu. Bu normal mi yoksa başvurum çok yavaş mı ilerliyor? Ocak 2022'de başvurdum, aradan 1 yıl geçti daha arşivleme aşamasına bile gelmedim.
"Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir."
-
Alıntı:
sam2011 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba,
böyle bir ay oldu. Bu normal mi yoksa başvurum çok yavaş mı ilerliyor? Ocak 2022'de başvurdum, aradan 1 yıl geçti daha arşivleme aşamasına bile gelmedim.
"Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir."
Merhaba. Süreç duruma bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Benden daha geç başvurupta daha erken vatandaş olan kişileri de tanıyorum. Bu süreç bazen bunaltıcı olabiliyor bu yüzden sabırla beklemenizi tavsiye ederim.
-
Merhaba Arkadaslar,
5.12.2022 " Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir." sistem oyle degisti, Ne zaman kadar bu durum devam edicek ve sonraki asama ne ? ve ne kadar surcek ? tecrubesi olan varsa aciklayabilir mi ? tesekkur ederim.
-
Alıntı:
Merhaba Arkadaslar,
5.12.2022 " Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir." sistem oyle degisti, Ne zaman kadar bu durum devam edicek ve sonraki asama ne ? ve ne kadar surcek ? tecrubesi olan varsa aciklayabilir mi ? tesekkur ederim.
tam 1 ay sürer ondan sonra vatandaşlık alırsın inşallah.
-
yakin zamande alırsınız dedınız göre siz 3'ünçü liste'tesın 2'nçi liste 07.12.2022 biti hairli olsun......
-
Alıntı:
andon rumuzlu üyeden alıntı
yakin zamande alırsınız dedınız göre siz 3'ünçü liste'tesın 2'nçi liste 07.12.2022 biti hairli olsun......
Hala aynı statüdeyim, karar için karar merciine gönder.
Allah bilir ne zaman yapılır.
-
Tessekkur ederim, siz hangi asamadasiniz ? ve butun asamalar ne kadar surdu ?
-
Alıntı:
Merhaba. Süreç duruma bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Benden daha geç başvurupta daha erken vatandaş olan kişileri de tanıyorum. Bu süreç bazen bunaltıcı olabiliyor bu yüzden sabırla beklemenizi tavsiye ederim.
Teşekkürler, şimdi arşiv sürecindeyim. Umarım çok zaman almaz. hangi süreçtesin
-
Selamın aleyküm arkadaşlar. Tc kimlik kartı için başvurdum. Acaba kaç günde gelir? Bilgisi olan varsa sevinirim
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Teşekkürler, şimdi arşiv sürecindeyim. Umarım çok zaman almaz. hangi süreçtesin
Ben sürecin sonuna geldim çok şükür Benim arşiv sürecim yaklaşık 3-4 ay gibi sürmüştü. Ondan sonraki aşama ''araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir'' yaklaşık 14 ay gibi zaman almıştı. Bu herkeste farklılık gösterebilir. Umarım en kısa zamanda sizinki de sonuçlanır.
-
Alıntı:
Selamın aleyküm arkadaşlar. Tc kimlik kartı için başvurdum. Acaba kaç günde gelir? Bilgisi olan varsa sevinirim
- - - Güncellendi - - -
Ben sürecin sonuna geldim çok şükür Benim arşiv sürecim yaklaşık 3-4 ay gibi sürmüştü. Ondan sonraki aşama ''araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir'' yaklaşık 14 ay gibi zaman almıştı. Bu herkeste farklılık gösterebilir. Umarım en kısa zamanda sizinki de sonuçlanır.
türkiye kart için nereye başvurdunuz? normalde adresinize ulaşmak 5-7 iş günü sürer.
Did you applied card online or in nufus?
-
Alıntı:
türkiye kart için nereye başvurdunuz? normalde adresinize ulaşmak 5-7 iş günü sürer.
Did you applied card online or in nufus?
Öncelikle İl/ilçe nüfus müdürlüğünden randevu alıyorsunuz. Randevu tarihine kadar size mesaj yoluyla gelmiş olan tebliğat belgesinin çıktısını, 1 adet vesikalık fotoğraf, eski Çalışma/oturma izninizin olduğu kimlik kartınızı, Mernis sisteminde yerleşim yeri adres kaydı yapacaksınız ve 37,5 tl olan yeni kimlik kartı harcınızı ödeyip dekontuyla beraber randevu saatinde orda bulunmanız gerekmektedir.
-
Alıntı:
Öncelikle İl/ilçe nüfus müdürlüğünden randevu alıyorsunuz. Randevu tarihine kadar size mesaj yoluyla gelmiş olan tebliğat belgesinin çıktısını, 1 adet vesikalık fotoğraf, eski Çalışma/oturma izninizin olduğu kimlik kartınızı, Mernis sisteminde yerleşim yeri adres kaydı yapacaksınız ve 37,5 tl olan yeni kimlik kartı harcınızı ödeyip dekontuyla beraber randevu saatinde orda bulunmanız gerekmektedir.
Kardeşim lütfen açık açık anlat çünkü biz sürecin farkında değiliz.
Randevu almamız gerektiğini mi söylediniz? Lütfen bize söyleyin, bunu nasıl yapmalı? Belge dediniz, anladık. Sistemde kayıtlı olan adresi mi söylediniz?
Bizim de kiralama sözleşmemizi taşımamız gerektiğini mi kastediyorsunuz?
Please explain all steps clearly after getting the notification sms. This will help a lot to new users.
-
Alıntı:
Kardeşim lütfen açık açık anlat çünkü biz sürecin farkında değiliz.
Randevu almamız gerektiğini mi söylediniz? Lütfen bize söyleyin, bunu nasıl yapmalı? Belge dediniz, anladık. Sistemde kayıtlı olan adresi mi söylediniz?
Bizim de kiralama sözleşmemizi taşımamız gerektiğini mi kastediyorsunuz?
Please explain all steps clearly after getting the notification sms. This will help a lot to new users.
Şimdi baştan daha detaylı bir şekilde anlatıyorum. 1)Sürecin en son aşamasında ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir.'' yazısını göreceksiniz. Aynı zamanda telefonunuza mesaj yoluyla link gelmiş olacaktır. Linke tıkladığınızda vatandaşlığı kazanmış olduğunuzu gösteren duyuru belgesini göreceksiniz. O duyuru belgesini indirip yazıcıyla çıktısını alacaksınız. 2) Nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğünün sitesine girerek TC kimlik kartı için randevu alacaksınız (youtube'da nasıl alındığını gösteren videolar mevcuttur). Randevuya -duyuru belgesi, -pasaport/ikamet izni belgesi (yabancı kimlik kartını), -Mernis sistemine girerek yerleşim yerinin adres kaydını yapacaksınız, - 1 adet vesikalık fotoğraf ve 37,50 tl değerli kağıt bedelini ptt'ye ödeyip dekontla beraber randevuya öyle gideceksiniz. 3) mernis'ten adres kaydının nasıl yapılacağı youtube'dan bulabilirsiniz. Adres kaydının yeniden yapılmasının sebebi verilen yeni tc kimlik numarasından dolayıdır. Umarım anlamışsınızdır.
-
Alıntı:
Bu forumda bulunmamızın sebebi saygılı bir biçimde birbirimize yardımcı olmaktır. Bunu daha nazik bir dille ifade etmenizi diliyorum. Şu an benim de yapmaya çalıştığım şey siz arkadaşlara yardımcı olmak. Soracağınız soruyu daha güzel bir üslubla sorarsanız cevaplamaktan mutluluk duyarım. İyi günler dilerim...
Merhaba kardeşim, çünkü siz çoğunlukla yabancılar vatandaşlık için başvuruyorsunuz ve onlar türkçe bilmiyorlar. Ben de onlardan biriyim. Google dil tercümanına bağımlıyım ve bazen kaba bir şekilde tercüme ediyor. Bu olaydan dolayı çok üzgünüm. Hiçbir şüphe kalmaması için her şeyi ayrıntılı olarak açıklamanı istiyorum. Bu, gelecekteki tüm okuyuculara da yardımcı olacaktır. Okumak ve yazmak için google çeviriye bağımlıyım, bu nedenle başka hatalar için kusura bakmayın. Allah korusun
-
Alıntı:
çok teşekkür ederim kardeşim çok güzel anlatmışsın .
şimdi net bir şekilde anladım ve ne anladığımı da açıklayayım.
Tebligat belgesini aldıktan sonra şunları mı yapacağız?
buradan randevu almak-->https://randevu.nvi.gov.tr/
buradan TC kimlik kartını seçip randevu almamız gerekiyor.
peki randevu tarihinde oturma iznimiz ve pasaportumuzla 1 fotoğrafla mı gitmemiz gerekiyor?
bildirim belgesi ile .
hala bazı şüphelerim var.
oraya gitmeden önce veya daha sonra adresimizi mernis sistemine kaydetmemiz gerekiyor.
vatandaşlık aldıktan sonra mernis sistemine nasıl kayıt olabileceğimizi ve ne zaman yapabileceğimizi açıklarmısınız lütfen.
-
Alıntı:
merhaba,
Merhaba Sam ben de seninle aynı durumdayım. Başvuruyu 2022 yılın başında yaptım ve arşiv araştırmanın bitmesini bekliyorum.
-
Alıntı:
çok teşekkür ederim kardeşim çok güzel anlatmışsın .
şimdi net bir şekilde anladım ve ne anladığımı da açıklayayım.
Tebligat belgesini aldıktan sonra şunları mı yapacağız?
buradan randevu almak-->
https://randevu.nvi.gov.tr/
buradan TC kimlik kartını seçip randevu almamız gerekiyor.
peki randevu tarihinde oturma iznimiz ve pasaportumuzla 1 fotoğrafla mı gitmemiz gerekiyor?
bildirim belgesi ile .
hala bazı şüphelerim var.
oraya gitmeden önce veya daha sonra adresimizi mernis sistemine kaydetmemiz gerekiyor.
vatandaşlık aldıktan sonra mernis sistemine nasıl kayıt olabileceğimizi ve ne zaman yapabileceğimizi açıklarmısınız lütfen.
Evet tebliğat belgesini aldıktan sonra belirtmiş olduğunuz link'ten girip randevu kaydı oluşturuyorsunuz. Evet tc kimlik kartı seçip o şekilde randevu alıyorsunuz. Randevu tarihi geldiğinde duyuru (tebliğat) belgesini, oturma izninizi, pasaportunuzu, yanınızda 1 adet fotoğraf (o fotoğrafı tarayıcıya okutup size geri veriyorlar zaten.), ptt ye ödeyeceğiniz 37,50 tl nin dekontunu ve mernisten online olarak adres kaydı yapmış olarak gidiyorsunuz. Sitenin linki şu şekilde https://nvi.gov.tr/mernis
-
Alıntı:
Evet tebliğat belgesini aldıktan sonra belirtmiş olduğunuz link'ten girip randevu kaydı oluşturuyorsunuz. Evet tc kimlik kartı seçip o şekilde randevu alıyorsunuz. Randevu tarihi geldiğinde duyuru (tebliğat) belgesini, oturma izninizi, pasaportunuzu, yanınızda 1 adet fotoğraf (o fotoğrafı tarayıcıya okutup size geri veriyorlar zaten.), ptt ye ödeyeceğiniz 37,50 tl nin dekontunu ve mernisten online olarak adres kaydı yapmış olarak gidiyorsunuz. Sitenin linki şu şekilde
https://nvi.gov.tr/mernis
teşekkürler kardeşim .
peki randevuya gitmeden önce mernis sistemine kayıt mı olmamız gerekiyor?
Verdiğiniz bilgiler çok önemli. Çok teşekkürler.
-
Alıntı:
teşekkürler kardeşim .
peki randevuya gitmeden önce mernis sistemine kayıt mı olmamız gerekiyor?
Verdiğiniz bilgiler çok önemli. Çok teşekkürler.
Evet kardeşim yukarıda yazan bilgilerin hepsini randevu tarihine kadar hazır edip randevuya öyle gitmeniz gerekiyor. Evet mernis sisteminde de adres kaydınızı yapıp randevuya öyle gidiyorsunuz.
-
Alıntı:
Evet kardeşim yukarıda yazan bilgilerin hepsini randevu tarihine kadar hazır edip randevuya öyle gitmeniz gerekiyor. Evet mernis sisteminde de adres kaydınızı yapıp randevuya öyle gidiyorsunuz.
çok teşekkür ederim kardeşim tüm soruları cevapladığın için bu gerçekten herkese yardımcı olacak. Normalde insanlar vatandaşlık aldıktan sonra foruma geri dönmezler.
cezakallah
Randevuya gitmeden önce mernis sistemine adres kaydı nasıl yapılır konusunda da yol gösterir misiniz? ve çevrimiçi yapılabilir mi?
-
Alıntı:
çok teşekkür ederim kardeşim tüm soruları cevapladığın için bu gerçekten herkese yardımcı olacak. Normalde insanlar vatandaşlık aldıktan sonra foruma geri dönmezler.
cezakallah
Randevuya gitmeden önce mernis sistemine adres kaydı nasıl yapılır konusunda da yol gösterir misiniz? ve çevrimiçi yapılabilir mi?
İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır.
yukarıdaki mesaj cep telefonuma geldi.
ve çevrimiçi gösterimi.
Vatandaşlık başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir. B001
qr kodu henüz cep telefonuma gelmedi.
-
Alıntı:
İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır.
yukarıdaki mesaj cep telefonuma geldi.
ve çevrimiçi gösterimi.
Vatandaşlık başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir. B001
qr kodu henüz cep telefonuma gelmedi.
Hayırlı uğurlu olsun. Bana mesaj yaklaşık yarım saat sonra gelmişti. mesajdaki linke tıklayarak tebliğat belgesinin çıktısını alabilirsiniz.
-
Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun. Bana mesaj yaklaşık yarım saat sonra gelmişti. mesajdaki linke tıklayarak tebliğat belgesinin çıktısını alabilirsiniz.
sağol kardeşim bekliyorum o mesajı şimdi 2 saat gibi.
-
Alıntı:
sağol kardeşim bekliyorum o mesajı şimdi 2 saat gibi.
Allah herkesin yardımcısı olsun. Diğer bekleyen tüm arkadaşlar da inşallah bir an önce sonuca ulaşırlar.
-
Alıntı:
Allah herkesin yardımcısı olsun. Diğer bekleyen tüm arkadaşlar da inşallah bir an önce sonuca ulaşırlar.
Yes inshallah , everyone will get good news soon.
I still havent received any messages, is it like for exceptional application we have to go manually to get notification. Also do i need to take appointment to get the notification for nufus office?.
-
Alıntı:
Merhaba, Hayırlı uğurlu olsun, rica etsem başvuru sürecinizi bizimle paylaşır mısınız. Teşekkürler
-
İyi günler sizin arşiv araştırması ne kadar sürdü.Cevaplamanız için şimdiden teşekkürler
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Alıntı:
Merhaba Arkadaslar,
İyi günler. Sizin arşiv araştırması ne kadar sürdü. Ben de arşivdeyim. Cevaplamanız için şimdiden teşekkürler.