Ben az önce kontrol ettim. ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir'' olarak güncellenmiş. Acaba bir sonraki aşamaya ne zaman geçer?
Printable View
evet 6 defadan fazla sms ile bilgilendirildim. Mesaj, "Başvurunuz karar merciine gönderildi.
böyle bir sms alan son aday. aynı gün başvurusu sonuçlandı ve vatandaşlığa kabul belgesinin barkodunu aldı. Bakalım benim durumumda ne olacak, insallah her şey yoluna girecek.
herkese bol şans.
mesaj hala aynı görünüyor. şimdi her an değişebilir. normalde bundan sonra 24-48 saat sürer. ama evet her seferinde personel farklı çalışıyor. en iyisi için umut edelim.
- - - Güncellendi - - -
hayır henüz bildirim mesajı almadım bugün sabah aldığım son sms'im karar için karar merciine gönderildi.
- - - Güncellendi - - -
merhaba kardeşim şimdi pasaportuna baktın mı?
umarım her şey yolunda gitmiştir.
15.06.2020 dosya submit
16.02.2021 Şubat komisyon
29 mart2021 :
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
28.09.2021:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir.
30.09.2021:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir.
11.10.2021:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
13.10.2021:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin işlemlere devam edilebilmesi için 29.09.2021 tarihinde başvuru makamından (İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü) talep edilen eksik evrak/bilginin Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.
31.12.2021:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
07.01.2022
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
30.09.2022
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
04.10.2022
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
16.11.2022
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir.
16.11.2022
2,3 adet peşpeşe mesaj geldi ve vatandaşlık onay belgesi karekodlu linkini paylaştılar.
Bilgi vermek istedim arkadaşlar. İnşallah herkesinki onaylanır.
Arşiv araştırması hakkında bilgi hiç var mı? 10.06.2022'den beri arşiv araştırmasında.
199'u aramanıza gerek yok, zamanla web sitesinde otomatik olarak güncellenecektir. normalde genel uygulama için, arşiv araştırması 1-1,5 yıl sürebilir. normalde bu süreç genel olarak başvuran herkes 1 tane başvuru aldı 1,5 ila 2 yıl içinde sonuçlanacak. bu yüzden şimdi sabırlı ol.
9 senedir Türkiye’de yaşamaktayım çaçuklarım ve eşimle birlikte Türkiye’de ticaret yapıyorum özellikle uluslar arası 2019 yılında TC vatandaşlığı için başvuru yaptım geçen gün nüfus müdürlüğüne gittiğim de sonucunun ne olduğunu öğrenmeye bana dedikleri sizin dosyanız 5 aydır dondurulmuş bunun sebebi nedir ve benim ne yapmam gerekiyor
15 Kasım'da başvurum karar için karar merciine gönderildi, bugüne kadar aynı şeyi gösteriyor. Hala herhangi bir güncelleme bekliyorum. yatırım yoluyla vatandaşlık başvurusunda bulundum. herhangi bir fikir kimse? daha ne kadar zaman alacak?
15.06.2020: dosya gönderim
16.02.2021: komisyon
29 mart2021 :
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
28.09.2021:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir.
30.09.2021:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir.
11.10.2021:
13.10.2021:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin işlemlere devam edilebilmesi için 29.09.2021 tarihinde başvuru makamından (İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü) talep edilen eksik evrak/bilginin Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.
31.12.2021:
07.01.2022
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
30.09.2022
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
04.10.2022
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
16.11.2022
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir.
16.11.2022
2,3 adet peşpeşe mesaj geldi ve vatandaşlık onay belgesi karekodlu linkini paylaştılar.
17.11.2022
Kimlik kartı başvurusunda bulundum. (nüfus müdürlüğünde) en geç bir haftaya gelir dediler. Aynı zamanda isim denklik belgesi de aldım yine nüfus müdürlüğünden.
Merhaba Herkese,
Genel olarak vatandaşlık başvurum bir kaç gün önce onaylandı. Fakat biliyorsunuz ki bu süreç en az 1-2 sene sürüyor. Ben vatandaşlık sonucu gelmeden bir kaç ay önce yabancı biriyle yurtdışında evlilik yaptım ve bu evlililik şuanda benim yeni e-devletimde ve nufus kayıtlarımda gözükmemektedir. Ben bu evliliği nasıl türkiyede tanıtabilirim?
Not: evlilik yaptığımda iki yabacının yabancı ülkede evililik durumuydu ve sadece evlilik cüzdanımızın konsolosluk apostilli tercümesi var elimde. Fakat şuan Türk ile yabancının yurtdışında geçmişe dönük evlilik tanımı gibi bir şey mi oluyor?
Nufüs müdürlüğünden sorduğumda iyi bir cevap alamadım. sadece mahkemeye başvurmam gerektiğini söylediler. Ama nasıl ve hangi mahkemeye süreci nasıl olacak gibi bilgiler vermediler.
Benzer bir durum yaşayan var mı? yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
Teşekkür ederim. Yok otomatik değil eğer isim veya soyisim değişikliği yapmışsanız talebe göre veriyorlar. NVİ sisteminden diğer taleplerden randevu alıp gitmiştim hemen orada verebildiler. çok bekletmediler. Sadece kayıtlarda bekar gözükmem sıkıntı benim şuanda.
Selamun aleyküm değerli arkadaşlar. Aranızda Gürcistan vatandaşı olupta Türk vatandaşlığına başvuran kimse var mı acaba?
merhabalar, İran vatandaşı olup yakın zamanda Türk vatandaşlığını alan ya da karar aşamasına giren varsa burda yazabilir mi?
Selamun aleyküm arkadaşlar. Türk vatandaşlığını aldıktan sonra vatandaşlığında olduğumuz ülkeye bildirmemiz gerekli mi? cevaplarsınız sevinirim.
Arkadaşlar merhaba,
Mavi kartlıyım tekrardan vatandaşlık başvuru sürecim devam ediyor.
Bir aydır "Vatandaşlık başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. B001" aşamasındayım.
1-2 sene öncesinde tekrardan vatandaşlık süreci 4-5 ay sürüyordu diye biliyorum ancak şu an süreç nasıl merak ediyorum. Aynı aşamalardan geçen varsa bilgilendirirse sevinirim.
Teşekkür ederim.
Merhaba 15 Ekim 2019 yılında ailece ,istisnai yolundan Türk varandaşlığına başvuruda bulunduk. Mart 2021 Red duyurusu yapıldı, idare mahkemeye dava açtık kazandık, İstisnai mahkeme iptal kararı çıkardı, Hazıran 2022 tekrar vatandaşlığa başvurduk, 4 aydır arşıv araştırmasında, Benim gibi vatandaşlık başvurusu red olunup tekrar başvuruda bulunsnlar varmı,
merhaba hocam, değerli cevaplarınız için çok teşekkürler.
başvurum 15 kasım'da karar merciine gönderildi ve halen aynı süreçte.
yatırım yoluyla vatandaşlık yoluyla başvurdum.
Beyler genel veya nikahlı başvuru yapanların karar merciine gönderildiğinde aynı gün vatandaşlık aldıklarını söyler misiniz?
ve yatırım yoluyla vatandaşlık için süreç farklıdır.
- - - Güncellendi - - -
- - - Güncellendi - - -
neden reddedildi kardeşim sana bunun için bir sebep verdiler mi? İstisnai bir şekilde başvurduğunuzu söylediniz. Gayrimenkul veya başka bir şeye yatırım yaptınız mı?
Merhabalar,
Öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ediyorum. yaklaşık bir aydır vatandaşlık başvurum "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir." aşamasındadır. Bu aşama ne kadar sürer? Tam olarak bu aşamada nelere bakılıyor? Bir önceki aşama (arşıv araştırması) 4.5 ay sürdü. bu aşamada aynı şekilde üzün mü sürer?
Şimdiden cevabınız için teşekkür ediyorum.
Merhaba arkadaşlar benim genel statüsünden başvuru sürecim aşağıdaki gibidir:
08.01.2021 başvuru
20.02.2021 parmak izi
18.03.2021 komisyon
01.04.2021 başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
02.06.2021 genel olarak başvurunuz ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır
15.06.2021 genel olarak başvurunuz ulaşmış olup belgeleriniz incelenmektedir
10.09.2021 genel olarak türk vatandaşlığı İnceleme ve araştırma devam etmektedir
28.09.2021 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye eklenecektir.
15.10.2021 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edildi.
25.10.2021 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lara) gönderilmiştir.
27.10.2021 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
11.11.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
23.11.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
Umarım bu sene içerisinde sonuçlanır
merhaba arkadaşlar. durum sorgulamada ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir'' yazıyor. Acaba bende onaylanacak olan yeni gruba dahil eddilir miyim? Teşekkürler
bence liste oluştiryorler toplande sunulacak gelecek hafte biter allah izniyle