-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Parmak izini teslim ettiğin yere git durumunu anlat, eğer oradakiler il nüfusa bilgilerini göndermiş iseler, istanbul il nufus vatandaşlık birimindeki komisyon bölümüne git ve mülakat tarihi bilgisi gelmediğini ilet mülakat tarihi veriyorlar.
- - - Güncellendi - - -
Uzun süredir mülakat zamanı sms olarak sizlere iletilmediyse, parmak izini verdiğiniz yere gidin ve orada durumunuz hakkında bilgi alın. Oradan bilgileriniz il nufüs müdürlüğüne gittiyse, is nufus müdürlüğündeki vatandaşlık başvurusu bölümündeki komisyon odasına girin ( vatandaşlık başvurusu için gidilen koridorda girerken sağda ) bilgilerinizi iletin ve mülakat için tarih almak istediğinizi iletin. Sizlere yardımcı olacaklardır.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
sam2011 rumuzlu üyeden alıntı
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
3 aydır bu böyle. bir problem mi var?
bende o bölümde 3 ay bekledim ardından arşiv taraması için ilk listeye eklenecektir ibaresi aldım ve hala o durumda bekliyorum.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
ATAYURT rumuzlu üyeden alıntı
Benim arşiv araştırmam 11 ay sürdü. 14.09.2021 - 16.08.2022 tarihleri arasında.
ne zaman başvuru yapmıştınız? çünkü pandemi süresindekilere bu durum daha uzun sürdüğü biliniyor.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
andon rumuzlu üyeden alıntı
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir.yaklışik iki ay olecektır Lütfen bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Ben de aynı durumdayım ne zaman aşamanız değişti? bilgilendirirseniz sevinirim.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Arakadaslar selam,
Son zamanlarda Istanbul da mulakata giren varmi aranizdan?
4 aydir mulakat tarihi bekliyorum hic arayan soran yok.
Uzun süredir mülakat zamanı sms olarak sizlere iletilmediyse, parmak izini verdiğiniz yere gidin ve orada durumunuz hakkında bilgi alın. Oradan bilgileriniz il nufüs müdürlüğüne gittiyse, is nufus müdürlüğündeki vatandaşlık başvurusu bölümündeki komisyon odasına girin ( vatandaşlık başvurusu için gidilen koridorda girerken sağda ) bilgilerinizi iletin ve mülakat için tarih almak istediğinizi iletin. Sizlere yardımcı olacaklardır.
- - - Güncellendi - - -
Genel yoldan Vatandaşlığa Başvuru ile arşiv araştırmasını geçen arkadaşlar bu aşama acaba ay olarak ne kadar sürdü. Aşamalarınızın kaçar ay sürdüğünü iletirseniz bilgilenmiş oluruz böylece herkes birbirine yardımcı olmuş olur.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Polisler kesin geliyor mu is yerine ve eve?
Son zamanlarda biliyorsunuz cogu is ozellikle yazilim tarafi uzaktan(remote) seklinde oldu. Yani siz artik isyerine gitmeniz gerek ki cogu kisi evden calisiyor.
Bende evden calisiyorum ve calisma iznim devam ediyor, bir sure yurtdisina cikmak istiyorum(1 yil gibi) ama polisler eve gelir mi bilmiyorim o yuzden bekliyorum. Onumuzdeki ay parmak izi randevum var.
bunu başvuru esnasında oradaki yetkili kişilere sorman gerekebilir çünkü uzun süre yurt dışında kalmanıza izin verilmeyebilir tabi yüze yüz emin değilim sormanız daha faydalı olacaktır.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Çarjowdan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, 20 gün sürdü, sonraki aşama daha uzun ama
diğer aşamaların ne kadar sürdğünü ve şu an hangi aşamada olduğunuzu da bildirebilir misiniz?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
ulukurt rumuzlu üyeden alıntı
genel olarak Türk vatandaşlığı başvurusunda bulundum.
süreci
16.04.2021 başvuru parmak izi
17.04.2021 eve polis kontrol etme amacıyla geldi
20.05.2021 nüfus müdürlüğünde mülakata (komisyona) girdim
25.06.2021 genel olarak başvurunuz ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır
01.12.2021 genel olarak türk vatandaşlığı başvurunuza eksik evrak verilmesi gerekmektedir( çalışma izni ocak başında teslim edildi )
15.01.2022 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırması yapılmaktadır
20.02.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
Benimle aynı süreçte olan var mı ?
son iki yazdığım sırada birisi arşiv araştırma diğeri araştırma ve değerlendirme yani ben arşiv araştırmasını geçtim mi şuan yeni bir süreçte miyim yoksa hala arşiv araştırması mı oluyor o
birde araştırma ve değerlendirme süreci ne kadar sürüyor
bu süreci geçen arkadaşlar sizde ne kadar sürdü bilgi verir misiniz tahmini bir bilgi istemiyorum sadece geçen arkadaşlardan süre bilgisi bekliyorum
şimdiden teşekkür ederim .
Arşiv araştırmanız ne kadar sürdü? Arşiv araştırmanız sonuçlandı mı? yoksa hala aynı durumda mısınız?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.ne demek galyor yeni arşif ariştirme biti manasi galiyor bilgi sab bilen varse sitristeyim şimdiden teşekkür edyorum.
Merhaba, bende seninle aynı durumdayım, sana nasıl ulaşabilirim? İnstagram yada whatsapp kullanıyor musun?
-
diğer aşamaların ne kadar sürdğünü ve şu an hangi aşamada olduğunuzu da bildirebilir misiniz?
- - - Güncellendi - - -
10.02.2022 Mülakat
08.03.2022 Ön inceleme
24.03.2022 İnceleme
24.05.2022 arşiv araştırması için evrak gidecek
10.06.2022 arşiv araştırmasında
Hala da aynıdır. Bekliyorum
-
Alıntı:
Çarjowdan rumuzlu üyeden alıntı
- - - Güncellendi - - -
10.02.2022 Mülakat
08.03.2022 Ön inceleme
24.03.2022 İnceleme
24.05.2022 arşiv araştırması için evrak gidecek
10.06.2022 arşiv araştırmasında
Hala da aynıdır. Bekliyorum
13 aydır araştırma değerlendirmesinde benim dosyam.
aradığımda herhangi bir problem yok beklemekte kalın diyor.
dosyadan dosyaya değişiklik gösterir.
-
Eşimle İl Emniyet Müdürlüğüne gittik. Görevli personelle ayrı ayrı görüşme gerçekleştirdik. Tanışma ve evlilik süreci ile ilgili sorular soruldu ve eşimin parmak izi alındı.
Sent from my M2101K9AG using Hukuki NET mobile app
-
size kim söyledi red olduğunu aynı durum bende de var arşiv araştırmasından sonra direk karar alınmak üzere listeye dahil edilerek karar makamına gönderilmiştir diyor.
-
Alıntı:
tountzai rumuzlu üyeden alıntı
Eşimle İl Emniyet Müdürlüğüne gittik ve eşimin parmak izi alındı.
Sent from my M2101K9AG using
Hukuki NET mobile app
Sent from my SM-G930F using Hukuki NET mobile app
-
Merhaba ocarikci
16.04.2021 Vatandaşlık başvuru yapıldı
24.06.2021 Vatandaşlık başvurunuza ilişkin yapılan il soruşturması tamamlanmıştır. Başvuru makamınca saat 14:00 Komisyona mülakatına katılım arz etmektedir.
14.07.2021 Vatandaşlık başvurunuza ait balgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
11.02.2022 Vatandaşlık başvurnuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
24.03.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
11.10.2022 araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir, ve hala bekliyorum.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
hsynzde-123 rumuzlu üyeden alıntı
13 aydır araştırma değerlendirmesinde benim dosyam.
aradığımda herhangi bir problem yok beklemekte kalın diyor.
dosyadan dosyaya değişiklik gösterir.
Merhaba hsynzde-123,
13 ay yanlışlık olmasın? bence bir daha hesaplayın başvuru durumunuzu, ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.'' bu aşamasından itibaren hesaplarsanız kaç ay oluyor sizin?
- - - Güncellendi - - -
Benim şuan 7 ay oluyor araştırma ve değerlendirme süreci, foruma baktığımda şuan 2021 yılın ocak- şubat ayların dosyaları sonuçlandırılıyor, ve baktığımızda bu süreç net bir şekilde dosya ankara'ya ulaştığında hesaplanmaya başlıyor galiba (tam emin değilim), bende burdan takip ediyorum ve hesapladığımda 11-12 ay araştırma ve değerlendirme süreci aşamasından sonra yani 2023 Şubat- Mart gibi karar makamına gönderilmesi için listeye dahil etmesi gerekiyor diye bekliyorum. Ayrıca ATAYURT' un ve diğer arkadaşlar başvuru şemaları yazdıkları için çok teşekkür ederim, bekleyen arkadaşlara ben dahil yardımcı oluyorsunuz. Eğer farklı düşünen varsa lütfen buraya yazsın
-
Merhaba
İstisnai vatandaşlık başvurusu yaptım ve 22.09.2022 tarihinde arşiv araştırmasında direk karar alınmak üzere listeye dahil edilerek karar makamına gönderilmiştir olarak güncellendi.
1. Arşiv araştırmasından direk bu aşamaya geçince red geliyor olması doğrumu?
2. Bu durumda olan var mı?
3. Tahmini olarak olumlu ya da olumsuz olarak ne zaman sonuçlanır?
Sorularım için cevaplarınızı bekliyorum. Şimdi den teşekkürler.
-
Toplam 2 dosya bulunuyor
Alıntı:
Merhaba ocarikci
16.04.2021 Vatandaşlık başvuru yapıldı
24.06.2021 Vatandaşlık başvurunuza ilişkin yapılan il soruşturması tamamlanmıştır. Başvuru makamınca saat 14:00 Komisyona mülakatına katılım arz etmektedir.
14.07.2021 Vatandaşlık başvurunuza ait balgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
11.02.2022 Vatandaşlık başvurnuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
24.03.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
11.10.2022 araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir, ve hala bekliyorum.
- - - Güncellendi - - -
Merhaba hsynzde-123,
13 ay yanlışlık olmasın? bence bir daha hesaplayın başvuru durumunuzu, ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.'' bu aşamasından itibaren hesaplarsanız kaç ay oluyor sizin?
- - - Güncellendi - - -
Benim şuan 7 ay oluyor araştırma ve değerlendirme süreci, foruma baktığımda şuan 2021 yılın ocak- şubat ayların dosyaları sonuçlandırılıyor, ve baktığımızda bu süreç net bir şekilde dosya ankara'ya ulaştığında hesaplanmaya başlıyor galiba (tam emin değilim), bende burdan takip ediyorum ve hesapladığımda 11-12 ay araştırma ve değerlendirme süreci aşamasından sonra yani 2023 Şubat- Mart gibi karar makamına gönderilmesi için listeye dahil etmesi gerekiyor diye bekliyorum. Ayrıca ATAYURT' un ve diğer arkadaşlar başvuru şemaları yazdıkları için çok teşekkür ederim, bekleyen arkadaşlara ben dahil yardımcı oluyorsunuz. Eğer farklı düşünen varsa lütfen buraya yazsın
arşiv araştırma 13 ay oldu
değerlendirme süresi 11 ay oldu
-
Alıntı:
Aynı durumdayız
-
Alıntı:
Peki aşama olarak yazabilir misiniz Benim yazdığım gibi?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Mehdiayyıldız rumuzlu üyeden alıntı
Aynı durumdayız
Sizde aynı şeklinde aşama aşama yazabilir misiniz?
-
Alıntı:
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
Merhaba,,
Genel olarak Türk vatandaşlığına başvurusunda bulundum.
27.01.2021 evrakları teslim
18.02.2021 parmak izi
21.03.2021 (komisyona) girdim
23.03.2021 başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
21.04.2021 genel olarak başvurunuz ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır
03.05.2021 genel olarak başvurunuz ulaşmış olup belgeleriniz incelenmektedir
23.05.2021 genel olarak türk vatandaşlığı İnceleme ve araştırma devam etmektedir
04.10.2021 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye eklenecektir.
27.10.2021 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edildi.
13.11.2021 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lara) gönderilmiştir.
21.12.2021 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
bugün hala aynı yazı var (araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir).
-
Benim başvurum altı aydır bu aşamada "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir."
Çalışma iznim iki hafta önce bitti ve yenisi geldi . Sizce gidip yeni kartın fotokopisini teslim etsem mi iyi yoksa bekleyip benden isteyince mi teslim etmeliyim.
Bir de noterli tercümesini yapacak miyim yoksa fotokopi versem yeterli mi?
Bu konuda tecrübesi olan varsa cevap verirse sevinirim
Şimdiden teşekkür ederim
-
"Benim başvurum altı aydır bu aşamada "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir."
Çalışma iznim iki hafta önce bitti ve yenisi geldi . Sizce gidip yeni kartın fotokopisini teslim etsem mi iyi yoksa bekleyip benden isteyince mi teslim etmeliyim.
Bir de noterli tercümesini yapacak miyim yoksa fotokopi versem yeterli mi?
Bu konuda tecrübesi olan varsa cevap verirse sevinirim
Şimdiden teşekkür ederim"
Kesinlikle gidip teslim etmeniz lazım, yoksa prosedür durdurulacak. fotokopi yeterlidir diye düşünüyorum. yine de gitmeden önce sorun.
-
Merhaba,,Mehdiayyıldız
sizi arşiv araştırması bitmiş şuanda değerlendirme heğer eksik yokse yakin bir zaman liste eklenecektir hair olsun
-
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
Merhaba,,
Genel olarak Türk vatandaşlığına başvurusunda bulundum.
30.12.2020 evrakları teslim
hatırlamıyorum : parmak izi
hatırlamıyorum : (komisyona) girdim
27.01.2021 başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
11.02.2021 genel olarak başvurunuz ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır
01.03.2021 genel olarak başvurunuz ulaşmış olup belgeleriniz incelenmektedir
hatırlamıyorum : genel olarak türk vatandaşlığı İnceleme ve araştırma devam etmektedir
10.09.2021 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye eklenecektir.
13.09.2021 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edildi.
14.09.2021 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lara) gönderilmiştir.
31.12.2021 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
bugün hala aynı yazı var (araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir).
199ı arıyorum beklemeniz gerekiyor diyorlar.
-
Merhabalar arkadaşlar, ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.'' diyor 1 haftadır....anlamı nedir bilen varsa çok makbule geçer. Şimdiden teşekkürler.
-
merhba Tah53,
bence tamamdir yakin bir zaman icende kimlik ilan edecektir biti işiniz hairli olsun,
-
Alıntı:
merhba Tah53,
bence tamamdir yakin bir zaman icende kimlik ilan edecektir biti işiniz hairli olsun,
Çok teşekkür ederim efendim. Tahmini ne kadar sürüyor bu süreç bilginiz var mı efendim? Bu ay mı yoksa kasım ayında mı sonuçlanır hayırlısıyla?
-
bence tamamdir yakin bir zaman fazla surmaz , hairli olsun ,
-
Alıntı:
bence tamamdir yakin bir zaman fazla surmaz , hairli olsun ,
çok sağ olun tekrardan. iyi günler dilerim efendim.
-
Alıntı:
Tah53 rumuzlu üyeden alıntı
çok sağ olun tekrardan. iyi günler dilerim efendim.
aynı benim durumum kardeşim
İstisnai olarak yatırım yoluyla türk vatandaşlığı başvurusunda bulundum
arşiv taraması 3 ay sürdü ve şimdi 7 günden itibaren gösteriliyor, karar merciine gönderildi
- - - Güncellendi - - -
Merhaba arkadaşlar.
28 temmuz da yatırım yoluyla türk vatandaşlığına başvurdum.
Arşiv araştırması 3 ay sürdü
daha sonra 13 Ekim'de arşiv araştırması devam etti ve aynı gün , aynı gün karar merciine gönderilmek üzere listeye alınacağını da göstermeye başladı.
ve gösterdiği aynı gün karar merciine gönderilmek üzere listeye alındı.
şimdi 13 ekimden itibaren karar merciine gönderilmek üzere listeye alındı
peki bu aşamada ne kadar zaman alabilir.
-
Alıntı:
Justawesome rumuzlu üyeden alıntı
aynı benim durumum kardeşim
İstisnai olarak yatırım yoluyla türk vatandaşlığı başvurusunda bulundum
arşiv taraması 3 ay sürdü ve şimdi 7 günden itibaren gösteriliyor, karar merciine gönderildi
Merhabalar, o zaman siz benden öndesiniz. benimki henüz gönderilmemiş. genelden başvuru benimki.
-
bu aşamadan itibaren, bir adam için tam bir ay sürdü.
o da senin gibi genel olarak baÅŸvurdu.
-
Alıntı:
bu aşamadan itibaren, bir adam için tam bir ay sürdü.
o da senin gibi genel olarak baÅŸvurdu.
anlaşıldı efendim. Yanıtınız için tekrardan çok teşekkür ederim. Bir gelişmeniz olursa paylaşırsanız seviniriz.
-
evet, herkesle paylaşmaktan çok mutlu olacağım. uygulaman hayırlı olsun kardeşim
-
boyle hizlice olecek
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmek üzere onay aşamasındadır.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi Için başvuru makamına maracaat etmeniz gerekmektedir.
Genel Olarak Turk Vatandaşlığinın Kazanılması başvuru sonucunuz tarafinıza tebliğ edilmiştir.
-
Alıntı:
boyle hizlice olecek
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmek üzere onay aşamasındadır.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi Için başvuru makamına maracaat etmeniz gerekmektedir.
Genel Olarak Turk Vatandaşlığinın Kazanılması başvuru sonucunuz tarafinıza tebliğ edilmiştir.
çok teşekkür ederim. siz hangi aşamadasınız efendim?
-
-
Alıntı:
anlaşıldı efendim. Umarım hepimizinki en kısa sürede hayırlısıyla sonuçlanır .
-
Lütfen paylaşın, yatırım yoluyla vatandaşlık başvurusunda bulunanlar için ne kadar zaman aldı?
-
AvatarıJustawesome merhaba Lütfen paylaşın, yatırım yoluyla vatandaşlık başvurusunda bulunanlar için ne kadar zaman aldı?,
8 Ay oldu heğer ariştrmesi 45 gün sorese
-
Alıntı:
AvatarıJustawesome merhaba Lütfen paylaşın, yatırım yoluyla vatandaşlık başvurusunda bulunanlar için ne kadar zaman aldı?,
8 Ay oldu heğer ariştrmesi 45 gün sorese
.................................................. ........................................
8 ay geçti?
250000$ yatırdın mı? mülkte mi?
şu an hangi aşamadasın
- - - Güncellendi - - -
Yatırım yoluyla türk vatandaşlığı ile bugüne kadarki tecrübemi paylaşayım.
1) 28 Temmuz'da gayrimenkul yatırımı ile türk vatandaşlığına başvurdum.
2) 1 ağustos'ta ankara'ya gönderildi.
3) tüm belgeler kontrol edildikten sonra 5 ağustosta arşiv araştırması için gönderildi
4) 10 Ekim'de araştırma ve değerlendirme devam etmekte olup, birkaç saat sonra karar merciine gönderilmek üzere listeye, aynı gün akşam ise karar merciine gönderilmek üzere listeye alınmıştır.
yani şimdi 23 ekim ve aynı durum. şimdi daha fazla güncelleme bekliyorum.
400000$ gayrimenkul yatırımı yaparak başvurdum.
-
Alıntı:
.................................................. ........................................
8 ay geçti?
250000$ yatırdın mı? mülkte mi?
şu an hangi aşamadasın
- - - Güncellendi - - -
Yatırım yoluyla türk vatandaşlığı ile bugüne kadarki tecrübemi paylaşayım.
1) 28 Temmuz'da gayrimenkul yatırımı ile türk vatandaşlığına başvurdum.
2) 1 ağustos'ta ankara'ya gönderildi.
3) tüm belgeler kontrol edildikten sonra 5 ağustosta arşiv araştırması için gönderildi
4) 10 Ekim'de araştırma ve değerlendirme devam etmekte olup, birkaç saat sonra karar merciine gönderilmek üzere listeye, aynı gün akşam ise karar merciine gönderilmek üzere listeye alınmıştır.
yani şimdi 23 ekim ve aynı durum. şimdi daha fazla güncelleme bekliyorum.
400000$ gayrimenkul yatırımı yaparak başvurdum.
benim de bir sorum var? Avukatsız yatırım yoluyla başvuru yapan var mı?
avukatsız başvurduğum için sormak istiyorum .
-
merhaba Justawesome
dehe beklemem dersen ve hizli bir şekilde gelmek istersen göçlü bir avukat tut. fakat işiniz bitmek özere bence gerek yokbir az sebirat liste tamamleynce imzalenır.
-
Alıntı:
merhaba Justawesome
dehe beklemem dersen ve hizli bir şekilde gelmek istersen göçlü bir avukat tut. fakat işiniz bitmek özere bence gerek yokbir az sebirat liste tamamleynce imzalenır.
Sorum şu, bizim için vatandaşlık başvurusu yapacak bir avukatın farkı nedir? ve doğrudan başvurursak. Onun herhangi bir şekilde karmaşık bir süreç olduğunu düşünmüyorum. sadece genel müdürlükten hangi belgelerin gerekli olduğunu sorun ve noter tasdikli apostil yapın. ve başvuruyu gönderin. ve sadece izleme bağlantısıyla takip edin
Avukatın da aynı şeyi yapacağını varsayıyorum ve özel bir şey yok. Yani uygulamadan sonra tüm süreç kontrolden çıktığı ve bakanlığı beklemek zorunda kaldığımız için hızlı olması için bakanlık ile iletişime geçmeyecek.
Yani, ne düşünüyorum, sadece bilmek, hangi belgelerin gerekli olduğunu, nereye uygulanacağını ve nasıl takip edileceğini. Bunun için bir avukata 3000-5000$ ödemek biraz maliyetli bir iştir.
-
Alıntı:
Sorum şu, bizim için vatandaşlık başvurusu yapacak bir avukatın farkı nedir? ve doğrudan başvurursak. Onun herhangi bir şekilde karmaşık bir süreç olduğunu düşünmüyorum. sadece genel müdürlükten hangi belgelerin gerekli olduğunu sorun ve noter tasdikli apostil yapın. ve başvuruyu gönderin. ve sadece izleme bağlantısıyla takip edin
Avukatın da aynı şeyi yapacağını varsayıyorum ve özel bir şey yok. Yani uygulamadan sonra tüm süreç kontrolden çıktığı ve bakanlığı beklemek zorunda kaldığımız için hızlı olması için bakanlık ile iletişime geçmeyecek.
Yani, ne düşünüyorum, sadece bilmek, hangi belgelerin gerekli olduğunu, nereye uygulanacağını ve nasıl takip edileceğini. Bunun için bir avukata 3000-5000$ ödemek biraz maliyetli bir iştir.
Basit görünen işlemlerden birini hatalı yapmak zaman ve para kaybettirir.
Mesela sonradan bize gelen bir müvekkil döviz alım belgesini yanlış almış.
TL'ye çevirdiği parasıyla tekrar dolar alıp yeniden TL'ye çevirmek zorunda kaldı.
250.000 doları TL'ye çevirip tekrar dolar aldığınızda 243.200 dolar yapıyor.
(Şimdi yatırım koşulu en az 400.000 dolar oldu, 400.000 doları TL'ye çevirip tekrar dolar aldığınızda zarar 11.000 doları buluyor.)
Alış-satış farkı yüzünden 6800 dolar zarar etti.
Üstüne yeniden hata yapmamak için bize vekalet ücreti ödedi.
Tapu müdürlüğünün, göç idaresinin ve nüfus müdürlüğünün işlemlerde dikkat ettiği bazı noktalar var, bunları bilip başvurunuzu düzgün hazırlamazsanız sorunlar çıkabilir.
-
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Basit görünen işlemlerden birini hatalı yapmak zaman ve para kaybettirir.
Mesela sonradan bize gelen bir müvekkil döviz alım belgesini yanlış almış.
TL'ye çevirdiği parasıyla tekrar dolar alıp yeniden TL'ye çevirmek zorunda kaldı.
250.000 doları TL'ye çevirip tekrar dolar aldığınızda 243.200 dolar yapıyor.
(Şimdi yatırım koşulu en az 400.000 dolar oldu, 400.000 doları TL'ye çevirip tekrar dolar aldığınızda zarar 11.000 doları buluyor.)
Alış-satış farkı yüzünden 6800 dolar zarar etti.
Üstüne yeniden hata yapmamak için bize vekalet ücreti ödedi.
Tapu müdürlüğünün, göç idaresinin ve nüfus müdürlüğünün işlemlerde dikkat ettiği bazı noktalar var, bunları bilip başvurunuzu düzgün hazırlamazsanız sorunlar çıkabilir.
önemli bilgiler için teşekkürler. evet şimdi anladım.
-
Merhaba
bu günlerde dosyasının durumu araştırma ve geğerlendirme sürecinden listeye dahil edilecek durumuna güncellenen var mı?
özellikle genel başvuru ve istanbul ilinden başvuran arkadaşlar.
bir sene oldu benim araştırma ve değerlendirme süreci.
saygılar
-
bügün nüfüs müdürüğülne aradım didiki dosyanız bakanın ünündeymiş Bakan imzasında, ama sisteme girdim buyle yazilmektedır Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. acaba niye buyle didiler ve daha sistemde buyle yazilmektedır Bu konuda tecrübesi olan varsa cevap verirse sevinirim
Şimdiden teşekkür ederim.