Arkadaşlar İlhan Kesici ye mail atalım.Her söyleşisin de bedelliden bahsediyor basın ve yayın organlarına.Teşekkürlerimizi iletelim..
ilhankesici@ilhankesici.org
Printable View
Arkadaşlar İlhan Kesici ye mail atalım.Her söyleşisin de bedelliden bahsediyor basın ve yayın organlarına.Teşekkürlerimizi iletelim..
ilhankesici@ilhankesici.org
Okunma sayısı hakkında kısa bir bilgi vereyim.
Kullandığımız sistem aynı bilgisayardan veya serverdan bağlananları ''1'' olarak sayar. İlk bağlanıımda hafızasına aldığı İP numarasını o kullanıcıya ekleyerek onun her girişinde değişken İp sinin altına ekler ama ''1'' sayısını değiştirmez. O yüzden İp aramalarında bir kullanıcının ana İp si ve ona bağlı değişken ipleri siteye giriş oranına göre çıkar.
Yönetim kadrosu dışında evden/işten bağlanan pek olmadığı göz önüne alınırsa ( örneğin ben ''2'' kişi okudu gözükürüm) ilk etepta okuma sayısının 24.250 civarı olduğu kabul edilebilir. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi bir ana server a bağlı yüz bilgisayarda sistem tarafından ''1'' kabul edilmektedir. Sitenin kurumsal ve kamusal ciddi takipçilerinin olduğu göz önüne alındığında bu sayının çok daha çok yukarda olduğu gerçektir.
İsmini veremeyeceğim üç gazetenin ( ki ikisinde bu forum kısa bir haber oldu) bu foruma giriş yaptığını ve haber editörlerinin okuduğunu biliyorum. Ancak bu üç gazeteden bu formu okuyanlar kaç kişi olursa olsun sayı ''3'' olarak yansımaktadır.
Ancak telekom üzerinden temel İP değişikliği yapıldığında ( bu çok az olan bir durumdur.) aynı kişi ''2'' olabilmektedir.
Muhtemelen Ocak veya Şubat ayında iki dergi ve bir gazete de bu forumla ilgili yazı çıkacaktır. SEçme özel metinler gerekçeler ile birlikte yayımlanacak ve ilgili gazete ve dergilerce ''yetkililer''le bu konuda mülakat yer alacaktır.
Forumun niteliğini baştan beri korumaya çalışmaktayım. Ancak nedendir bilmem bazı değerli üyeler gereksiz polimiklere girmekte bir çok gerçekten ''eğitimli'' üyelerimiz ise tam anlamıyla ''çalakalem'' yazmaktadır. Bu forumun kalite ve kandiditesini ciddi düşürmektedir. Bundan dolayı sizlerden ciddi ricam şu olacaktır. Lütfen yazdığınız yazıyı siteye eklemeden kendiniz bir kez daha ''editleyiniz.' yani düzeltiniz. ''CHAT'' dili denilen dilin bu sitede de bu forumda da yeri toktur. İnanınız ki yetkili arkadaşlarımız bu imla hatalarını düzeltmekten bıkmış durumdadır. Sitemizde ciddi bir ''editoryal'' yapılanma doğal olarak yoktur. Bu hususa dikkat etmenizi. İkinci olarak örneğin ''benide msn ne ekle'' diye bir iletinin burada ne işi var ? Kişisel sataşmaların burada ne işi var ?
Unutmayınız ki değerli bir forum bir yerlere ulaşır ve okunur. Açık söyleyeyim. BEN KENDİ KENDİME ATMIŞ OLDUĞUM BU KAZIK OLMASA YANİ BU FORUMU TAKİP VE DESTEKLEME KARARI ALMIŞ OLMASAM BU FORUMU OKUMADIĞIM GİBİ GEREKSİZ POLİMİK HAKARET SAPTIRMADAN DOLAYI FORUMU KİLİTLERDİM. AMA ŞİMDİ DÜZELTE DÜZELTE GİDİYORUM.
Unutmayın kimsede bu zorunluluk yok... Takip edene deli saçması dedirtmeyiniz lütfen.
Arkadaşlar birkaç gündür basına yansıyan ciddi kriz haberlerini okuyorum, 10 yıldır bedellinin çıkmamış olması ve ekonomik krizle birlikte seçimlerden sonra bedellinin çıkacağını düşünüyorum.
Laan: Bedelli Askerlik Uyumu Engelliyor
(21.12.2008)
Hollanda`nın yeni uyum bakanı Eberhard van der Laan (53), `Bedelli Askerliğin` Türk kökenli çifte vatandaşların Hollanda`ya entegrasyonu engellediğini söyledi. Van der Laan, Bedelli Askerlik konusunu yeniden meclise taşıyacağını da belirtti.
Mehmet Ali TOPCU
LAHEY - Türkiye`deki mevcut uygulamaya göre her Türk vatandaşının 18 ay ya da 5.500 avro bedel ödeyerek 3 hafta askerlik hizmeti yapmakla yükümlü olduğunu işaret eden Bakan van der Laan, Hollanda`da yaşayan Türk asıllı çifte vatandaşların Türkiye`de askerlik yapma mecburiyetinin kaldırılması için Türkiye`ye baskı yapılmasından yana olduğunu da ifade etti. Hollanda`daki üçlü koalisyon hükümetinin ikinci büyük ortağı PvdA, politikalarını ``fazla yumuşak`` bularak istifaya zorladığı eski Uyum Bakanı Ella Vogelaar`ın yerine getirdiği ``Stalin`` lakaplı yeni bakan Eberhard van der Laan, eski meslektaşının Türk kökenli çifte vatandaşların Türkiye`de bedelli askerlik yapmalarının entegrasyona olan etkilerine yönelik Türkler arasında yaptırdığı araştırmanın sonuçlarını hiçe sayıyor. Araştırmada, Türk kökenli çifte vatandaşların Türkiye`de bedelli askerlik yapmalarının Hollanda`ya entegre olmalarına engel olmadığı sonucu çıkmıştı. Öte yandan, Hollanda parlamentosunda grubu bulunan siyasi partilerin çoğunluğu, Türk kökenli çifte vatandaşların 18 ay Türkiye`de askerlik yapma yükümlülüğüne karşı çıkıyor ve Hollanda`da yaşayan Türklerin özel hayatlarına indirilmiş bir darbe olarak görüyor. Parlamentonun çoğunluğunu arkasına alan yeni Uyum Bakanı ilk icraatını bu şekilde gösterdi.
1990-1998 yılları arasında PvdA`dan Amsterdam belediyesinde meclisinde bulunan ve 1993 yılından itibaren PvdA`nın meclis grup başkanlığını görevini de üstlenen Eberhard van der Laan`a sert tavırlarından dolayı ``Stalin`` lakabı takılmıştı. 53 yaşındaki yeni Bakan, evli ve 5 çocuk babası.
Elin adamı bizi düşünüyor. Bizimkilerin umrunda bile değil. Çok iyi haber waSaBi. Ellerine sağlık.
Hollanda da seçim yakın herhalde.
ordada secim yakin sanirim
Renaissance rica ederim
sadece formu gözle takip eden arkadaşlar sizde biraz öneri ve görüşlerinizi yazın... yokmu sisinde bi görüşünüz
Belki önemli bir sonuç çıkabilir. Olaya sadece ekonomik krizden değil de askere gitme yaşı gelmişte geçiyor olan insanlar üzerinden de bakmak lazım.Bu insanları düze çıkarmak için bir şeyler yapabilirler. Bence konumuzu burada sadece ekonomik krize bağlamayalım. Askerlik yaşı gelmiş ve bu yüzden problemler yaşayan binlerce insan var hepimiz biliyoruz. Asker ve devlet eminim bu insanları unutmamıştır. Doğru bir zamanda doğru bir hamle ile bu işi çözecekler diye düşünüyorum. Ama yaş şartı 24'e kadar iner mi ? Buda benim ayrı bir sorunum :)
Başbakanın Hindistan dönüşü yeni ekonomik paket açıklanacaktı. Sonuç ne oldu? Acaba ben mi kaçırdım ? Bilgisi olan var mı ?
BAŞBAKAN EKONOMİ PAKETİNİ AÇIKLADI
Hükümetin Krize Karşı Alacağı Tedbirleri Bir Paket Halinde Açıklaması Beklenirken, Erdoğan Paketi Zaten Açıkladığını Söyledi.
Hükümetin krize karşı alacağı tedbirleri bir paket halinde açıklaması beklenirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan paketi zaten açıkladığını söyledi. Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam toplantısında yaptığı konuşmayı kastederek, "Paketi açıklamaya başladık. Kızılcahamam'da 7 madde açıkladık. Paket o." ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan, TAİ-AIRBUS A350 Ortaklık Anlaşması'nın TUSAŞ tesislerindeki imza töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ekonomik paketin ne zaman açıklanacağı yönündeki soruya Kızılcahamam'daki konuşmasını adres gösterdi. Erdoğan, partisinin '13. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'ndaki konuşmasında, "Hükümet niçin reform paketini açıklamıyor?" denildiğini aktarmış ve şunları söylemişti:
"İlla bunun adı ambalajlı bir paket mi olacak. Biz uygulamaya başladık bile, sen bunun farkında değilsen ben ne yapayım. 'Geç kalındı, önemsenmedi, ihmal edildi' gibi ithamlar son derece yersiz ve haksızdır."
Ardından çok sağlam, çok sağlıklı bir duruş sergilediklerini ve krizin etkilerini asgari noktada tutmak için her türlü önlemi cesaretle ve kararlılıkla uygulamaya koyduklarını aktaran Başbakan, tedbir paketini kendi ifadesiyle şöyle sıralamıştı:
*Merkez Bankamız piyasadaki döviz ve YTL likiditesini takip ederek gerekli enstrümanları devreye soktu. Bir, işte paket. Bunlar bunun için atılıyor.
* Yurtdışındaki varlıkları yurtiçine getirmeyi teşvik amacıyla kamuoyunda bilinen adıyla Varlık Barışı yasası mecliste kabul edildi. Cumhurbaşkanımız onadı o da yürülüğe girdi. Iki.
* Hisse senedi kazançlarında yerli yatırımcılara uygulanan stopajı sıfıra düşürdük. Üç.
* Mevduat sigortasının kapsamını genişletme ve sınırını artırma konusunda Bakanlar Kuruluna yetki aldık. Dört.
* İmalatçı KOBİ'ler, esnaf ve sanatkarlara yönelik 350 Milyon YTL'lik sıfır faizli kredi desteği paketi KOSGEB tarafından uygulamaya konuldu. Beş.
* Vergi borçlarının on sekiz ay süreyle yüzde 3 faizle taksitlendirilmesi imkanını getirdik. Altı.
*Bunun yanında istihdam paketini çıkardık. GAP, DAP ve KOP'la ekonomiye önemli canlılık sağladık.
*İşte bunlar paketin uygulamaya konulması. İlla bunu ambalajlayıp bir paket diye mi sunacaktık. Biz bunu bir takvim içinde uygulamaya koyuyoruz. Ve bunun arkası da gelecek. (CİHAN)
(Cihan Haber Ajansı) 04.12.2008 16:11
Devamı gelecekmiş arkadaşım...Hayırlısı !
Herkese selamlar,bedelli askerlik isteklerini çeşitli bakan ve sivil toplum kuruluşlarına ileten arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.Ama bu siteye girip sadece mesajları okuyup çıkan arkadaşlar lütfen bu siteye yazmasanız da aşağıdaki linke girip kendi durumunuzu belirten,neden buzamana kadar askere gidemediğinizi,eğer askere giderseniz neleler kaybedeceğinizi,ama bedelli askerlik yasasından faydalandığınızda sizin,ailenizin,toplumumuzun ve ülkemizin neler kazanacağını samimi bir şekilde açıklayan kısa bir mesaj yollayarak katkıda bulunabilirsiniz.
İlginize şimdiden teşekkür ederim..
Ayrıca msn de buluşuyoruz..
arkadaşlar şubat celbinde olan ve son yoklamasını yaptırmış birine sevk tebligatı evine ne zaman yapılır...
yani ocak ayı içerisindemi şubat ayı içerisindemi ben şubat celbindeyim ve son yoklamamı yaptırdım ne zaman eve tebligat gelir...
cevaplarsanız sevinirim....
Arkadaşlar slm ;
Lütfen aşağıdaki yerlere başvurunuzu yapın. İlla kendi adınıza yapmanız şart değil. Durumunuz müsait değilse başka biri adınada yapabilirsiniz.
http://193.110.208.248/beb/phpscr/BilgiEdinme.php
http://www.tccb.gov.tr/sayfa/iletisi...skanina_yazin/
http://www.tccb.gov.tr/sayfa/iletisim/
http://www.bbm.gov.tr/iletisim.htm
Ne olursa olsun buralara başvurunuzu yapın arkadaşlar. Her gün bir arkadaşımızdan haber geliyor. Bu haberleri veren arkadaşlarımız bazen buraya yazıyorlar bazende msn'de paylaşıyorlar aldıkları bilgileri. Msn bilgisi isteyenler bana,delikana mesaj atabilirler.
evet lutfen herkez http://www.tccb.gov.tr/sayfa/iletisi...askanina_yazin bedelli talebinde bulunsun
Sevgili arkadaşlar msn de konuşup ona göre stratejimizi belirliyoruz forum u da boş yere işgal etmemiş oluyoruz.Haberlerin doğruluğunu irdeleyip ona göre yazıyoruz.Birde maillerinizde mutlaka HUKUKİ NET deki forumu bildirin.Burada bedelli askerlik isteyenlerin olduğuna dikkat çekin....
Sayın cumhurbaskanına mesajlarınızı iletin arkadaslar es geçmeyin! madem cıkmasını ıstıyoruz bırseyler yapacağız.
memursen başkanımız bugun yıne konuyu değerlendirdi devam arkadaşlar . herkese saygılar
arkadaslar,
soylentiler artti. 15,000 euro rakkami geciyormus. TSK egitim sistemini degistiren buyuk bir hazirlik yapiyormus.4 ay icinde aciklanacakmis hatta Ulkemizin buyuk bir bankasiylada bu rakkamin 6 ay vade farksiz taksitlendirilmesi ile ilgili mutabakat saglanmis diye ankara kulislerinde soylentiler var. Dogruluk garantisi yok.
bunun disinda biraz evel yeni bir haber gordum. yine gundemdeyiz...
http://yenisafak.com.tr/Ekonomi/?c=3&i=158054
herkeze iyi calismalar...
mail fax posta gondermeye devam
23-12-2008
yeni şafak gazetesi
Doğalgaza % 40 indirim istedi
Yeni Şafak - 2 saat önce
Bunun da kaynağını bedelli askerlik uygulamasına dönerek karşılayabiliriz. Ufak bir hesapla 5 milyar dolarlık bir gelir elde etmek mümkün. ...
Doğalgaza % 40 indirim istedi
DÜZCE(CİHAN)
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Akaryakıt 130 dolara çıktığında pompalara anında yansıdı. 30 doların altına indiğinde de pompalara uyarlanmamasını önemsiyoruz. Doğalgaza yapılan ve çok içimize sinmeyen bir zam var, yüzde 30'ları geçti. Bunun en az yüzde 40 geri alınarak bir rahatlamaya dönüşmesi lazım. Yeni yıla milletin bu müjdeyle girmesi lazım." dedi.
Memur-Sen Düzce Şubesi Eski Bolu Caddesi üzerinde bulunan Kazım Demir İş Hanı'ndaki yeni yeri açıldı. Memur-Sen Düzce Şubesi'nin yeni yerinin hizmete açılması nedeniyle düzenlenen törene Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Diyanet Sen Genel Başkanı Avukat Ahmet Yıldız, Eğitim Bir Sen Mevzuat Sekreteri Ramazan Çalışıcı, Düzce İl Müftüsü Alaattin Gürpınar, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Nurten Çanbaşoğlu, Düzce Din Görevlileri Derneği Başkanı Erol Yemenici, Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Faruk Erdem ve Sendika yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Açılış töreni öncesi basın mensuplarının sorunlarını cevaplayan Memur- Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yaşanan ekonomik kriz ile ilgili bir dizi değerlendirmelerde bulundu. Ahmet Gündoğdu, küresel olarak yaşanan ekonomik kriz nedeniyle 14 sivil toplum kuruluşu arasında Başbakan'la görüşmelerde Memur-Sen olarak yer aldıklarını belirterek, "Sayın Başbakanımızın başkanlığında yapılan ekonomik koordinasyon kurulu toplantısına 14 sivil toplum örgütü ile birlikte biz de katıldık. Biz o toplantıda ve bugün, Türkiye'yi krizler ülkesi halinden kurtarmak sloganıyla krize yaklaşıyoruz. Ekonomik kriz, küresel kriz, yargı krizi, siyaset krizi, terör krizi... Önce krizlerin oluşmasından rant elde edenleri iyi tahlil etmek ve krizlerden beslenenlere fırsat vermemek lazım. Bu önemsediğimiz bir cümle. Bu küresel krizi de dün Amerikan'ın Irak'a girişi, 2 trilyon dolar olarak maliyet hesabı yapılmıştı. Bu gün de çözüm olarak belirlenen rakam, 2 ila 3 trilyon dolar arasında değişiyor. Nerede çarçur edildi, nereden karşılanmak isteniyor hesabını sizlerin aracılığı ile kamuoyuna yansıtmakta fayda görüyorum." dedi.
DOĞALGAZDA YÜZDE 40 İNDİRİM YAPILMALI
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen olarak kısa, orta ve uzun vadede krize karşı çözüm önerileri olduğunu belirterek, bunları şöyle dile getirdi: "Kısa vadede bu akaryakıtın 130 dolara çıktığında varili bütün pompalara anında yansıyor. 30 doların altına inmesine rağmen halen bunun pompalara uyarlanmamasını önemsiyoruz. Burada kimler rant elde ediyorsa, kimlerin cebine bu gidiyorsa... Dünya dönüyor ve bu dönüş şu anda dar gelirlinin lehine dönüyor akaryakıt fiyatı açısından. Sayın Başbakanın da akaryakıttan geçinenlerle ilgili eleştirisini de dikkate alırsak, herhalde hükümetin dışında da dünyada ve ülkemizde bunu speküle eden ve bunun üzerinde rant beklentisi olan girişimler olduğu gibi bir kanaat kamuoyunda konuşuluyor. Ama sebep ne olursa olsun bizim hükümetten ve Başbakan'dan beklentimiz, sorumlusu kimse üzerine gidilmesi, 130 dolara çıktığı gün nasıl pompamıza yansıyorsa, 30 dolara indiği gün de inişin aynı oranda yansıması. Doğalgaza yapılan ve çok içimize sinmeyen bir zam var, yüzde 30'ları geçti. Bunun en az yüzde 40 geri alınarak bir rahatlamaya dönüşmesi lazım. Yeni yıla milletin bu müjdeyle girmesi lazım."
PROFESYONEL ORDUYA GEÇİLMELİ
Ülkede yaşanan terör krizlerine de değinen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hem terör krizini önlemede hem de küresel ekonomik krize çözüm olması konusunda bir istihdam paketi önerileri olduğunu söyledi. Gündoğdu, şöyle konuştu: "Sağlık, eğitim ve diğer bakanlıklarda çalışanların kadrolu olmalarından yanayız. Terörün önlenmesinde profesyonel askerlik uygulamasına Türkiye'nin mutlaka geçmesi lazım. Artık asker sayısıyla orduların gücü değil, o ordunun silah ve personelinin modernize olması, profesyonelliği ile bir güç algılaması var. Bunun da kaynağını bedelli askerlik uygulamasına dönerek karşılayabiliriz. Ufak bir hesapla 5 milyar dolarlık bir gelir elde etmek mümkün. Bu hem bir kaynak yaratma hem ögretmeni, hakimi, işadamı, mühendisi, diplomalı üniversite mezunu birkaç aylık eğitime alınabilir. Bunun haricinde 6 ila 12 ay onları orada bekletmek iş kaybına yol açıyor."
İMF İLE ANLAŞMA GEREKSİZ
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Merkez Bankası'na da bir çağrı yaptıklarını ve bu çağrıda 5 puanlık bir faiz indirimi yapmaları gerektiğini söylediklerini, buna rağmen 1.20 lik bir indirime gidildiğini kaydetti. Gündoğdu, şöyle devam etti: "Bu doğru bir yaklaşımdır, ama yeterli değildir. Enflasyonumuz yüzde 11- 12'de seyrediyorken, iç borçlanma faizimiz yüzde 18'lerde ise, bu aradaki fark yine dar gelirliye ve millete yüklenecektir."
IMF ile anlaşma yapılmasına da karşı çıkan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, daha önce yapılan 19 anlaşmanın sonucuna baktıklarında IMF'nin Türkiye'den dar gelirliden milletten, 70 milyonun 68 milyonundan ayağını kısaltmasını istediğine tanık olduklarını vurguladı. Gündoğdu, "Biz milletin ayağını kısaltan değil, milletin yorganını uzatan bir ekonomik reçete istiyoruz." dedi.
ÇARŞAF AÇILIMI
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çarşaf açılımı ile ilgili girişimlerini de değerlendiren Memur- Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin başörtülülere, çarşaflılara rozet takıyor olması, önemli bir gelişme. İnşallah bu siyasi bir istismar değildir, seçime endeksli değildir. Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşara dönüşmez. Karakol ayağı iyi, mahkeme süreci de böyle devam eder. Halkçılığı ilke edinen bir partinin halkı kucaklamasından daha güzel bir şey olmaz. Bunu da Memur-Sen ailesi olarak önemsiyoruz. İşte bütün bu krizleri kökünden kurutacak, insanı merkeze alacak, özgürlükleri genişleten, kalkınmayı önemseyen, özgürlükçü bir anayasa talebimizi de bu doğrultuda bir çözüm önerisi olarak sizlerin vasıtasıyla kamuoyuna duyuruyoruz." şeklinde konuştu.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu daha sonra Memur-Sen Düzce Şubesi'nin yeni hizmet yerinin açılışını yaptı. İl Müftüsü Alaattin Gürpınar'ın duasının ardından Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Düzce Şubesi Başkanı Şaban Çoşkun ile birlikte açılış kurdelesini kesti.
23.12.2008
arkadaşlar duyumlarıma göre yeterince mail gelmiyomuş, yetkili yerlere mail yollamaya devam edelim lütven, memursen başkanı bedelliyi yine gündeme aldı
arkadaşlar ben çok bunaldım bu iş olacakmı bedelli askerlik çıkacakmı duyumlar olumlumu allah rızası için umutlanmak istiyorum yetkili kişiler nasıl bakıyor bu işe..
bu yaşımdayım ağlamamak için kendimi zor tutuyorum
hanay bukadar umutsuz bakma olaya durumunu anlıyorum
Sıkıntı; Askeriyenin ekonomik krizi, profesyonel askerliği yada yaşı ilerlemiş doktorun, savcının, hakimin, esnafın vs.. askere gitmekle yaşayacağı poblemleri dert etmemesinden kaynaklanıyor.. Sorun asker azlığıda değil bence çünkü önceki mail' lerim de olacak bu ülkede 35-40 erkekten biri (yaşlı, sakat ve çocuklar dahil) güvenlik görevlisi.....
Arkadaşım haklısın ama asker bedelli için ülkede ki toplam güvenlik güçlerinin sayısına bakmıyor ki ! Onlar için celp dönemlerinde oluşacak asker sayısının önemi var. Ama yok mu fazlalık ? Tabi ki var. Muhteşem yığılmalar oluyor askeriyelerin önüne. Ve çoğu kişinin askerliğini kendileri erteliyor. Ben gördüm bu olayları. Ama daha da fazlamız var deyip bu 1111 sayılı kanunu uygulatmıyorlar. Birde şu var hadi ben 23 yaşındayım. Bana denk gelmeyebilir bedelli veya devlet 23 yaşını daha çok genç görüp benden yararlanmak adına bedelli yaşını 23'e indirmeyebilir. Kendi düşünceme göre yazıyorum 26 ve yukarı yaş grubu insanlardan acaba nasıl faydalanmak istiyorlar ? Bu adamın ne gibi bir faydası olabilir devlete millete askerlik süresince ? 2008 yılı içerisinde askere alınan insan sayısını çıkarsınlar ve bunların yaş ortalamasına baksınlar. Türkiyede asker bitmez arkadaşlar inanın her celp döneminde fazlalıklar bile mevcut. Rütbeliler her bir iş için kendilerine ve hanımlarına asker ayırmayı bırakırsa 1111 sayılı kanun emin olalım ki uygulanacaktır. Askerde o kadar çok boş beleş işle uğraşan insanlar var ki ! Ama onların bir suçu yok. Üstlerinden gelen emir böyle. -20 derece ve daha üzeri soğuklarda insanımızı saatlerce nöbette bekletmek yerine teknolojik imkanlardan faydalansa asker daha iyi olmaz mı ? Arkadaşlar bunların hepsi olabilir ama maalesef bizim ülkemizde herşey çok yavaş işliyor. Hiçbir karar zamanında alınmıyor. İlla bir şey olacak felaket gelecek ki ondan sonra önlemler alınıyor. Her konu için geçerli bir durum bu. Sadece bedellinin çıkması için olması gereken durumlardan bahsetmiyorum yani.
Sana aynen katılıyorum kardeşim. Allah aşkına 1990 yılından itibaren baz alalım gerisini karıştırmayalım. 18 yıllık mücadele içerisinde pkk en fazla kaç kişilik kadroya sahip olmuştur ? Peki yaz biz kaç kişik kadrolara sahip olmuşsuzdur ? 18 yıldan beri kaç milyon asker gelip geçmiştir ? Bu zihniyet devam ederse milyonlarca asker de olsa hiç farketmez. Herhalde bir çoğumuz 300 Spartalı'yı izlemiştir. Filmi izleyenler ne demek istediğimi anlarlar. Bir şeyler değişmeli bu ülkede. Standartların dışına çıkılmalı. Sadece bedelli askerlik uygulaması için söylemiyorum. Bu milletin geleceği için konuşuyorum. Tabi sesimi duyurabildiğim kadar. İçindeki pisliği temizlemeden dışarıya çıkmayacaksın. Önce beyni yok edeceksin sonra vücut kendiliğinden hareketsiz kalır zaten. 3-5 teröristi öldürmekle bu iş bitmez 10 tane öldürüyorsun 100 tane katılım oluyor. Öldürmekten önce yapılması gereken daha çok şey var. Katılımlar engellenmezse hiçbir anlamı olmayacaktır. Ve bu yüzden arkadaşlar biz de türk milleti olarak bu çileyi çekmeye mahkumuz. Neyse daha fazla yazıp da konunun dışına çıkmayayım.
memursen başkanı bedelliyi yine gündeme getirdi kendilerine destek ve teşekkür maili atalım http://www.memursen.org.tr/page.php?page=e-iletisim
Arkadaşlar slm ;
Basında ve çeşitli yerlerden gelen haberler Bedelli askerliği çıkacağını gösteriyor. Örnek vermek gerekirse memursen başkanı Ahmet GÜNDOĞDU'nun hemen hemen her gittiği yerde Bedelli Askerliği dile getirmesi çok olumlu. Çünki biliyorsunuz Sivil Toplum Örgütlerinin istekleri genelde gerekli mecilerce dikkate alınır ve belli bir süre sonra olur. Bu genelde böyle olmuştur ve umarız Bedelli Askerlik'te en kısa sürede çıkacaktır.Forumda arkadaşlarımızın söylediği gibi söylentiler oldukça arttı ancak bizim durmamamız lazım. Maillara devam edelim. Okunup okunmadığını düşünmeyerek maillarımıza devam edelim. Umuyoruz ki çoğunluğu okunuyordur.
Heryerden birliklerde asker yığılması olduğu haberleri geliyor kasım celplerinide aralık 10 ve şubat 20 tarihlerine almalarıda bunu gösteriyor asker yığılması olduğunu asker falası olduğunu vurgulamamız lazım arkadaşlar....
Arkadaşlar yettı artık yahu çıksın artık su bedelli yüklenin maillara!!!! arkadaşlar gene gündeme gelecek memursen başkanı kolları sıvadı..
50 milyar dolar cari açık,özel sektörün yurt dışına 180 milyar borcu en başta sadece 230 milyar dolar eder,merkez bankası döviz rezervi ne kadar dayanır imf ile bir anlaşma yapılmassa...
nitekim imf ile anlaşma yapılması kacınılmaz oldugu gibi istenildiği kadar anlaşma yapılsın,ımf de para nerde 30 milyar doları alırsak ne mutluki buda devede kulak...
Önceki yazılarımdada söylediğim gibi bedelli askerlikten gelecek gelir göz ardı edimez bir durumdur.Biz halk olarak bütün krizlerin fatura ödeyicisi olarak diyoruzki, sadece halkın kemeri sıkması ile olmaz bu iş devlette bütün kolları ile sıkı bir tasarruf bütcesi uygulamalı ve ordumuzda kaprisi bırakıp,şehit vermiş insanların vicdanlarını rahatsız edemeyiz düşüncelerini bırakmalı,bizde akrabalarından şehit veren bir aile olarak biz yandık herkez yansın,bizim cocuklarımız gitti çatışmaya girdi herkez girsin,bizim oglumuz öldu herkez bu acıyı ceksın dusuncesınde deyılız olamayız!!olmayızda...
bizim düşüncemiz birdaha şehit vermeyelim,kimsenin canı yanmasın.ordumuz daha teknolojik silah alsın üstün silahlara terorle carpıssın az askerle işini halletsin düşüncesindeyiz. yani biz yandık herkez yansın ezilsin düşüncesinde olacak kadar yanlış düşünceleri olan insanlar aileler deyiliz.
Bedelli kaçınılmaz bir uygulamadır ve uygulanmalı.
Arkadaslar tepki gosterip yazi yazmamam konusunda uzulmussunuz sizi bu konuda yalniz birakmak istemem tabii ki ...ama bu ulkedeki yanlislara ve insanlarin hak arama noktasindaki korkakligina cok sinirleniyorum.Bazi konularin vatanseverlik adi altinda somurulmesine dayanamiyorum. Daha oyle eksikler var ki yazilacak boyle bir ulkede forum yoneticilerine de hak veriyorum basima bela olur.36 yasindayim bir cocugum var .Uyku apnesi hastasiyim (51 endeks)oksijen maskesi takmadan uyursam uykuda olebilirim ,gecen hafta gene burun ameliyati oldum ama ameliyat ile de duzelmiyor,maskeye mecbursunuz dediler.Curuk almakla hic bir zaman ugrasmadim.Aslinda bana bu sekilde askerlikte yaptiramazlar.Askeri hastahane diger 3 hastahanenin raporunu tek basina bozacak degil ya.Diger turlusu tam komedi olur zaten.BEN CURUGE CIKMAK DEGIL BEDELLI ASKERLIK YAPMAK ISTIYORUM.Bu mu yanlis?Ama mecbur kaldim,Askeri hastahaneye basvurup onlarin verecegi sonuca gore durumumu basinda da anlaticam.Yeter artik biz vatan haini degiliz.Bize yapilan bu kacak,hain v.s muamelesini kabul etmeyelim.Luks icin degil hakli mazeretlerimiz vardi o yuzden askerlik yapamadik.Saglik sorunum en kolayi asil mazeretimi yazamadim.Anlamadan yargilayanlara allah benim yasadigimi gene de yasatmasin....kimin ne zoru vardi ki yapamadi bilemezsiniz...
Arkadaşlar gittikçe hızımız düşüyor galiba. Kimseden ses çıkmaz oldu. Özellikle burak ve hakan. Neredesiniz arkadaşlar ? Hadi canlanın biraz.
Arkadaşlar ;
Postmix doğru söylüyor hızımız düştü.
Haknın mazereti var o yüzden yazamıyor. Bir yere gitmiş vazgeçmiş değil. Bende yıl sonu ile oldukça yoğunum. Ancak elimden geldiğince yazmaya msn'e girmeye çalışıyorum.
Bugün görüştüğüm bir askeri yetkilinin söylediği şu "bedellinin seçimlere kadar çıktı çıktı yoksa zor olduğu" Ancak ben tam tersini düşünüyorum hükümet bedelli işini seçimlerden sonra düşünüyor. Bunun nedeni oy kaybetmemek. Sonuçta biz Türküz hemen unuturuz depremide unuttuğumuz gibi. Ancak ekonomik kriz nedeni ile çıkacak bedelli bu benim şahsi düşüncem.
Ancak her zaman söylediğim gibi mailları çoğaltmamız gerekiyor. Bizim durumumuzda olan bir çok insanın bedelli'den haberi yok. Çoğu kaderlerine razı olmuş gittiği yere kadar gider düşüncesinde. Bu nedenle sesimizi duyurmamız gerekiyor.
Bu arada wasabi senden rica etsem %90 çıkacak duyumunu aldığın yerden başka bir duyum varmı. Ne zaman çıkacak herkes burda duyumunu paylaşırsa çok iyi olur maillara devam arkadaşlar.