-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
huss rumuzlu üyeden alıntı
ferdiiii bahsettiğin kişi bendim. nitekim uçak biletimi de almıştım sonra iptal ettim iyi ki de sözünü dinlemişim. has seninde Allah yardımcın olsun.
Teşekkür ederim huss kardeş, ferdiiii şimdi senin merak ettiğin hususlar şunlar bakanlık yazışma dediğim bütün itirazlar ve dilekçeler orda yapılıyor,yazıya gelince (ankara İl nüfus müdürlüğü emniyetten tekrar gün hesaplaması istemiş oda Bayrampaşa kaymakamlığı yabancılar şube müdürlüğünden) işte benim tahminim o yazının bir yerde unutulması.
- - - Updated - - -
Bütün gün hesaplamaları Bayrampaşa kaymakamlığı yabancılar şube müdürlüğünden çıkıyor, ordanda nüfus'a gönderiliyor.
-
yani akla çok ters geliyor neden Bayrampaşa kaymakamlığı yabancılar şube müdürlüğü ? neden bakırköy eminönü aksaray değil ? benim bildiğim bu gün sayımının kendine has bir yeri vardı hatta oranın telefonu vardı bende birçok kez arayıp birçok gerekçe de sunarak biraz da ağlamaklı duygu sömürüsü ile daha önceleri gün sayımını hızlı bir şekilde yaptırtmıştım.
sizden giriş çıkış yaptığınız yılın gün sayımını istemişlerdir. dilekçenin resmini çektiniz mi ? gün sayımı farklı , ayrıntılı gün sayımı farklı şeylerdir. 3 hafta sonra arayıp gün sayımını verip daha sonra onların istedikleriyle uyuşmazsa gün sayımınız....... hani vatandaşlık için ayrıntılı gün sayımı şu yılın vs....
Başka söyleyeceğim şey gün sayımını il nüfüs müd. den isterler. bu isteğşi oraya atarlar. onlarda gereğini yapar. neyse bende de oldu. lakin benim eve geldi posta. ben aldığım gibi fırladım allem ettim kallem ettim salı günü gitmiştim pazartesi günü gönderttim. hani 1 haftada gönderttim ve takibini de elbette yaptım. dilekçe yaz 3 hafta bekle fln yani garip geldi. sizin durum biraz karışık belki de oradaki memurlarla kaba saba konuşmuşsanız bilemiyorum açıkça. haberlerinizi bekliyoruz...
-
Sayın ferdiiii,Sayın has yazdıklarınızı okudum bu yazdıklarınız herkes için aynımı?yoksa burda ne gibi bir durum var,evlilikden olanlardamı aynı kefede? çünkü komisyona haftaya gireceğiz(hanım)ve ay sonunda yurtdışına bir haftalığına çıkacağız,aynı şekilde bizedemi uygulanacak merak ettim.ayrıca telefon numaraları için teşekkürler.
-
Alıntı:
delidolu rumuzlu üyeden alıntı
Sayın ferdiiii,Sayın has yazdıklarınızı okudum bu yazdıklarınız herkes için aynımı?yoksa burda ne gibi bir durum var,evlilikden olanlardamı aynı kefede? çünkü komisyona haftaya gireceğiz(hanım)ve ay sonunda yurtdışına bir haftalığına çıkacağız,aynı şekilde bizedemi uygulanacak merak ettim.ayrıca telefon numaraları için teşekkürler.
Delidolu abi benim fikrimi sorarsan giriş çıkış (YAPMA) derim çünkü hem benim hemde ferdiiii'nin başına geldi bu sıkıntılar üstelik ben hem gitmeden önce hemde geldikten sonra sormuştum bir sıkıntı olurmu diye bana hayır olmaz demişlerdi, nitekim oldu size bir bilgi daha veriyim ben gün hesaplamasını Ağustos 2015'te istemiştim. Giriş çıkışı bir ay sonra yani Eylül 2015'te yaptım, yurtdışından geldikten sonra bütün evrağımı birkaç ay sonra tamamlayıp teslim etmiştim.
-
delidolu siz evlilikten dolayı mı başvurdunuz? eğer evlilikten başvurduysanız bildiğim kadarıyla gün sayımı falan gerekmiyor. sadece evliliğin üzerinden 3 yıl geçmesi gerekiyor. bu durumda yurtdışı çıkışında bir sıkıntı olmaz. yanlışım varsa HAS ve FERDİİİİ düzeltebilirsiniz.
-
bizim bahsettiğimiz konu genel başvurular dahilinde olan bir mevzudur. bu konunun (gün sayımından sonra yurtdışı giriş çıkış ) evlilikle başvurularda ki yansıması hakkında sağlıklı bir bilgiye sahip değilim. nüfüs müdürlükteki arkadaşlara bu konuda kesinlikle güvenmemenizi ve sırf bu işi yapan ajenteler i arayıp sağlıklı bilgiye ulaşmanızı tavsiye ederim. sırf bununla uğraşan ajenteler sürekli bu işi yaptıkları için doğru bilgi verebileceklerini düşünüyorum. birde 199 u arayıp ulaştığınız bilgiyi teyyit edebilirsiniz. saygılar sevgiler ...
-
Sayın Has,Sayın Ferdiiii,Sayın Huss Sordum ve soruşturdum,evlilik durumunda gerek yok imiş,genel durum içinmiş (gün sayımından sonra yurtdışı giriş çıkış ),verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler.herşey gönlünüzce olsun.
-
Alıntı:
ferdiiii rumuzlu üyeden alıntı
Delidolu sorun da orada ya kurumlar arasi soylenen seylerde tutarsizlik fazla. Ama olurda uzarsa gene internetten alirsiniz uzatma basvurunuzu. Internetten randevu aldiginiz gun 6 ay sonraya da olsa bir sorun olmuyor. Gozunuz aydin bu arada yArisi bitmis.
Jan arastirma safhasi dedikleri zaten tahkikatin kendisi. Tahkikatte guvenlik ve arsiv arastirilmasidir. 3 kurumdan yapiliyor emniyet mit ve goc dairesi. Eger tahkikat bitmisse geriye kalan tek sey icislerindeki durumunun guncellenmesi. Yani sisteme girilmesi. Girildigi takdirde otomatik olarak karar asamasina gecer. Benim bildigim bu. Sana sorum tahkikatinin bittigini nereden ogrendin ? Genel merkezden mi il merkezinden mi ?
- - - Updated - - -
Arkadaslar komisyondan 10 aya yakin bir sure sonra arastirma safhasi bitmis ve karar makamina sunulacak listeye eklenmisim oturup agliyorum sevincimden ...
- - - Updated - - -
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir
şimdi arkadaslar ne olacak bundan sonra bileniniz var mıydı ? ne zaman karar makamına sunulup imzalanacak kutuklere geçecek bilgisi olan var mıydı ?
erovin kardeşim !!!? :)
ferdiiii, ar mı bı gelısme kardes , bende dırek karar asamasındadır yazısı cıktıgı ıcın bır sey dıyemıyorum ınan
- - - Updated - - -
Alıntı:
jan vesely rumuzlu üyeden alıntı
selam arkadaşlar. inşallah başvurularınız olumlu yönde gidiyordur. ben istanbuldan başvurmuştum. 2 ağustosta komisyona girdim. dosyam ankaraya gönderildi sonra. dosyam 7 ekimde tahkikattan gelmiş. şu an hala araştırma aşamasında diyor. bu aşama nedir ve tahkikattan gelen dosya ne kadar daha burda kalıyor? tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa teşekkürü borç bilirim. iyi günler
jan vesely kardes bende de arastırma asamasında yazısı tam 4 ay surdu
- - - Updated - - -
Alıntı:
thecakmagu rumuzlu üyeden alıntı
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır."diyor 4 ekimde komisyona girdik eşimle bakalım ne kadar sürecek bu süreç.ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.
benım genel mudurluge ulastıktam sonra 4 bucuk ayda vatandasıgım cıkmıstı
- - - Updated - - -
Alıntı:
yildiz1985 rumuzlu üyeden alıntı
Bugün açtım ' başvurunuzla ilgili bilgi almak için dilekçe ile müdürlüğümüze yada il valiliğine başvurun" tarzında birşeyler yazıyordu. Ankara yı aradım, büyük ihtimal kimlik numarası verilme aşamasındadır o zaman çıkar o dedi yada red gelecektir ama sanmam dedi. Cuma yada ptesi arayın dedi. Öff korktum. Sizde böyle yazan oldu mu? :(
bu yazı cıktıktan 1 saat sonra vatandaslıga kabul edıldınız yazısı cıktı ekranda
- - - Updated - - -
Alıntı:
yok maalesef ama olmalıydı diye düşünüyorum. 2 hafta geçti. tek gelişme ruyamda kimligimi almamdı :D
seslı guldum :) , ınsallah yakındır sonuc alman
- - - Updated - - -
Alıntı:
yildiz1985 rumuzlu üyeden alıntı
Ayyyy evett şimdi Türk vatandaşlığına kabul edildiniz yazıyor:) Allahım çok şükür sonunda. Darısı sizlerin başına inşallah... Geçen yıl haziranda başvurmuştuk ne kadar uzun sürdü.
tebrık ederım , dedıgım gıbı oldu galıba sureler
- - - Updated - - -
Alıntı:
bilgi için teşekkürler.
poarmak ızınden sonra 1 ay sonra komısyona gırdım ben de
- - - Updated - - -
Alıntı:
yok bu perşembe arayacağım. çok saçma yaa. darbe girişiminin olduğu zamanda bile burada biri vardı 16 günde imzalandı karar aşamasından sonra. yani o kadar kataküllide bile bekletmediler. şimdi rahat olmasına rağmen 3 ncu hafta neyi bekliyoruz ya. bir cenabetlik mi var acaba anlamadım ki .. neyin beklemesi bu ya
- - - Updated - - -
ben ararsam çok pis küfrederim ana baba da bırakmam yarım paket sigara içmeden arayamıyorum. sigarayı da bıraktım tekrar başlatacaklar
- - - Updated - - -
delidolu tebrik ederim çok hızlı bir şekilde halletmişsiniz
o sanslı kısı bendım ferdiii, darbe gırısımınden 2 gun sonra 18 temmuz pazartesı gunu karar adsaması yazdı ve 3 agustosta vatandaslıga kabul edıldım , ınslalah senın de sonuclanır artık
- - - Updated - - -
Alıntı:
değil bence. bir liste var belli bir adede ulaşınca bakanlar kurulunun müsait olduğu bir toplantıda onaya sunuluyor.
ben de bu dedıgınız gıbı oluyor dıye bılıyorum ancak ben her gun takıp etmeme ragmen hıc lısteye eklendı yazısı cıkmadan karar asamasında yazısı cıktı ekranda , bu arada basvuru evlılık yoluyla ıdı
- - - Updated - - -
Alıntı:
Vatandaşlık komisyonunda kaç kişi bulunuyor?merak bu ya,birde dosya komisyondan ankaraya yola çıktığında ne kadar sonra,sorgulama yapabiliyoruz.
nufus ve vatandaslık sefı vardı, vatandaslık mudurlugunden bı memur vardı hatta ılk dosyayı teslkım ettıgım kısı ıdı, emnıyet mudur yardımcısı, jandarma komutanı , bunlar hep soru sordu 2 memur da muhtemelen sorulan sorular ve verılen yanıtları yazıyorlardı yanı 6 kısı vardı
- - - Updated - - -
2-3 haftadır gırememıstım sımdı bılgım olan veya basıma gelen konularda tecrubelerımı sızınle paylasmak ıstedım baya bı sey yazmıs oldum kusura bakmayın umarım bırılerıne faydam dokunmustur, vatandaslık basvuru asamasında ıken bana da burda cok yardımcı olan arkadaslar oldu o yuzden bazen 2 3 hafta gıremesem bule muhakkak bı sekılde gırıp bıldıklerımı paylasmak ıstedım, bu arada ınsalah herkes sonuc alır da vatandas olur sadece sunu bılın vatandas olunca 99 ıle baslayan yabancı kımlık numarasının amma cok yerde kullanıldıgını goreceksınız , ben 2 hafta yıllık ıznım bıle yetmedı yabancı kımlık numarasını yenı aldıgım tc kımlık numarrası ıle degısgtırmeye
-
oleeeyyy erovin geri gelmişsin :)))))) eski aşamayı geçip yeni bir aşamaya geldim hep foruma girdim baktım erovin tebrik etmedi hala.. başına bir şey mi geldi diye düşündüm. hep tebrik ediyordun iyi dileklerde bulunuyordun
-
erovin verdiğin bütün bilgiler için teşekkürler. ben başvurum evlilikten değil genel başvurudur.
ferdiiii pazartesi tekrar aradım oradaki bayan dedi ki şuan bakanlar kuruluna sunulmuş bir liste var ve ancak o liste geldikten sonra yeni liste belli bir adede ulaştığında bakanlar kuruluna sunulacak. dediğin gibi biraz daha beklememiz gerekiyor. hakkımıza hayırlısı.
-
Bu gün Komisyon'a hanım ilen beraber girdik,içerde tam,tamına onbir kişi vardı,eyvah dedim içimden bunlar sormaya başlarsa galiba 2 saat geçer dedim,yanılmışım on kişi baktı,masanın başında oturan zat,size bir şey sormamıza gerek yok,siz zaten uzun zamandır,biz ayrılamayız şarkısı gibisiniz dedi ve tamam dedi gidebilirsiniz,bize dışarıya refakat eden bayan'a sordum,hayır ola bu ne manaya geliyor dedim,bundan sonra dosyanız ankaraya gidiyor,olumsuz bir durum yok dedi.Ozaman Eşimde,bende rahatladık,forumdaki bütün arkadaşların işlerinin rast gitmesi dileği ile.
-
huss , delidolu güzel temenniniz ve dualarınız için teşekkür ederim. Amin inşaallah.
-
Selam arkadaşlar sonunda banada bu yazı çıktı(Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir) komisyondan tam 6 ay 11 gün sonra.
-
tebrik ederim has . peki nasıl halletiniz. yazı vardı. gün sayımı vardı . yazı kaybolmuştu. birsürü şey vardı nasıl halletiniz ?
-
Alıntı:
tebrik ederim has . peki nasıl halletiniz. yazı vardı. gün sayımı vardı . yazı kaybolmuştu. birsürü şey vardı nasıl halletiniz ?
Teşekkürler kardeş ben zaten her aradığımda araştırma aşaması bitmiş diyorlardı ama gün sayımını bekliyorlardı, benim koşturmam ve dilekçe yazmam işe yaramış galiba,zaten bende hissetmiştim bu yazının bir yerde olduğunu yada unutulduğunu.
-
Merhaba ben alman vatandaşıyım ve türkiyede ikamet ediyorum burda evleneli 1 sene oldu ben Türk vatandasina geçmek istiyorum ne yapmam gerek yardimci olurmusunuz
-
türk vatandaşı ile evlendiyseniz ve türk vatandaşlığını kabul etmiş iseniz evlendiğinizde 2 sene daha beklemeniz gerekiyor.
-
Varmı gelişmesi olan arkadaşlar bakiyorum herkes sessiz.
-
beklemekten yorulduk has kardeş.
-
Alıntı:
beklemekten yorulduk has kardeş.
ok:ok:ok:ok puahaha.......
sinirimden 20 dk sesli güldüm
hep birlikte protesto mu etmesek acaba. zaten topu topu 3 kişiyiz :DD yani bu diğer başvuranlar hiç internetten araştırmıyorlar mı ? her türlü foruma baktım doğru dürüst birşey yok hatta bir iki yerde ben başlattım konuyu amme hizmetimiz olsun. yani insan şüpheleniyor acaba 3 kişimiyiz. diğer başvuranların interneti mi yok hiç. hiç araştırmıyor hiç ilgilenmiyorlar mı ? yoksa onlardan en şansızı bizmiyiz acaba. onların ki 2 hafta da geldi mi ?? ne çok hiç yazdım :DD aklımda deli sorular kalbimde derin yaralar...
-
Merhabalar Arakadaslar,
Formu sesizce takip ediyordum :) Komisyona 21 Haziranda girdim. 11 Kasimda '' Inceleme ve arastirma islemleri tamamlanmis olup Karar Makamina sunulacak olan listeye dahil edilmistir'' yazisi cikti.. O gunden beri takip ediyorum henuz bir gelisme yok. Bu arada genelden bas vuru yaptim.
-
Alıntı:
oleeeyyy erovin geri gelmişsin :)))))) eski aşamayı geçip yeni bir aşamaya geldim hep foruma girdim baktım erovin tebrik etmedi hala.. başına bir şey mi geldi diye düşündüm. hep tebrik ediyordun iyi dileklerde bulunuyordun
ıslerın sırı yogunlugundan gıremedım ne yazık kı ferdiii , tebrık ederım , son durum ne sımdı ve ben , senın bu forumda arkadaslar sonunda vatandas oldum dedıgını gormeden kolay kolay forumu bırakmam , dualarım senınle ınsallah tez zamanda sonuc alırsın kardes
- - - Updated - - -
Alıntı:
kerimGülizar rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ben alman vatandaşıyım ve türkiyede ikamet ediyorum burda evleneli 1 sene oldu ben Türk vatandasina geçmek istiyorum ne yapmam gerek yardimci olurmusunuz
nıkah tarıhınden ıtıbaren 3 yıl doldugu gun gıdıp tek basınıza ıl nufus ve vatandaslık mudurlugune basvuru yapıyorsunuz , sonrası zaten Allah yardım etsın :)
- - - Updated - - -
Alıntı:
ferdiii kardes , forumda belkı de ısı en cok uzayan , basına sayısız sorun ve aksılık gelen kısısın ama bazen oyle esprılı seyler soyluyorsun kı basta ben olmak uzere emınım cogu kısı seslı guluyordun, bunca olumsuzluga ragmen bu pozitif yaklasımın ınan herkese umut verıyor, ınsallah Allah da senın gonlune gore versın ve ıslerın rast gıtsın kardesım, dıger basvuranların ıternetı yok ha HAHA
-
Ben geçen çarşamba komisyon'a girdim,durumda bir değişiklik yok,Beklemedeyiz.
-
Alıntı:
Ben geçen çarşamba komisyon'a girdim,durumda bir değişiklik yok,Beklemedeyiz.
(Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere başvuru makamınca Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.)
Bu yazılan yukardaki,takriben ne kadar süre sonra değişiyor,ve ne olarak yazyor.herkese saygılar
-
Merhaba Arkadaşlar,
Bende evlilik yoluyla vatandaşlığa başvuru yaptım. Polis memurunun eve gelmesi, aile büyüğü ile beraber karakola gidilmesi, parmak izi alınması ve ardından komisyon aşamalarını geçtik. Vatandaşlık durumunu sorguladığımda "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır." sonucunu alıyorum.
Fakat parmak izi alındıktan sonra taşındığımdan dolayı Nüfus müdürlüğüne gidip farklı bir belediyeye adres değişikliği bildiriminde bulunmuştum. Bunun üzerine bugün diğer belediyeye bağlı polis karakolundan memur aradı ve bizi tekrar aile büyüğüm ile beraber karakola beklediklerini söyledi. Tüm aşamaları geçtiğimi bu işlemleri yaptığımı bildirdim ancak bilemem gelin bakalım dedi. Böyle bir durum ile karşılaşan var mı acaba?
-
Alıntı:
(Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere başvuru makamınca Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.)
Bu yazılan yukardaki,takriben ne kadar süre sonra değişiyor,ve ne olarak yazyor.herkese saygılar
1 hafta ıcınde , genel mudurluge ulasmıstır yazması lazım bı aksılık olmazsa bende bu sekılde olmustu
-
cevap için teşekkürler
Bugün bahsettiğiniz gibi "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır." yazısını görüyorum. Fakat ilginç olan o değil. Yarın adres değişikliği yaptığım ilçenin karakoluna aile büyüğüm ve eşim ile birlikte tekrar çağrıldım, sanki tüm bu işlemleri yapmamışım gibi. Tüm bu işlemleri bitirdikten sonra adres değişikliği yapıp böyle bir durumla karşılaşan var mı?
-
Alıntı:
getrespect rumuzlu üyeden alıntı
cevap için teşekkürler
Bugün bahsettiğiniz gibi "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır." yazısını görüyorum. Fakat ilginç olan o değil. Yarın adres değişikliği yaptığım ilçenin karakoluna aile büyüğüm ve eşim ile birlikte tekrar çağrıldım, sanki tüm bu işlemleri yapmamışım gibi. Tüm bu işlemleri bitirdikten sonra adres değişikliği yapıp böyle bir durumla karşılaşan var mı?
Merhaba getrespect.bende komisyona girdiğimde tam salondan çıkmak üzereyken (adres değişikliği yaptığınız durumda bize mutlaka bildirin) demişlerdi bence sizin durumunuzda gayet normal.
-
Merhaba arkadaşlar eşim için 10.09.2015 tarihinde evraklari tamalayip başvuru yaptım 10.04.2016 tarihinde valiliğe komisyona cagirdilar ben yurt dışında olduğum için gidemedim girdiğim tarih 01.06.2016 oldu görüşmede bir kaç soru sordular eşime ve bana sonra bir takip numarasi verdiler ve burdan takip etmemizi istediler üzerinden tam 6 ay geçti evrakleriniz inceleme ve araştırma aşamasında diye yanit alıyordum .29.11.2016 tarihinde inceleme ve araştırma aşaması bitmiş karar aşamasındadır diye yanıt alıyorum bu karar aşaması ne kadar sürede biter bilemiyorum konuyla ilgili vatandaşlık almış arkadaşlar varsa bilgilendirirseniz sevinirim.
- - - Updated - - -
10 gün içerisinde evraklarıniz ulasmis olup inceleme ve araştırma aşamasındadır diye değişir 5 ay sonra inceleme ve araştırma aşaması bitti karar aşamasındadır diye değişir benimki suan bu durumda .
- - - Updated - - -
Alıntı:
10 gün içerisinde yazı değişir evraklar ulasmis der sonra inceleme ve araştırma aşamasındadır diye değişir 5 ay sonra karar aşamasındadır diye değişir sonrasını bekliyorum ben .
-
Merhaba arkadaşlar. Ben ilk defa yazıyorum, şimdiye kadar pek çok yer baktım ama ancak burası en aktif.
Ben Hırvatistan dan geldim 3.5 sene evliyim Nisan ayında vatandaşlık için başvurdum. Mayıs ayında polis evime geldı, Haziran ayında ilk komısyona gittik eşimle, parmak izi alındı. Eylül ayında son komısyona gittik, gayet guzel geçti fazla birsey sormadılar. Takıp numarası verdiler. Yaklaşık 2 hafta evrakları genel mudurlugune ulaşamamış üçüncü hafta ulaşmış diye yaziyordu şimdiyse baya iki yada üç haftadır
"Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
Daha ne kadar surer acaba?
-
Alıntı:
emirseyhan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar eşim için 10.09.2015 tarihinde evraklari tamalayip başvuru yaptım 10.04.2016 tarihinde valiliğe komisyona cagirdilar ben yurt dışında olduğum için gidemedim girdiğim tarih 01.06.2016 oldu görüşmede bir kaç soru sordular eşime ve bana sonra bir takip numarasi verdiler ve burdan takip etmemizi istediler üzerinden tam 6 ay geçti evrakleriniz inceleme ve araştırma aşamasında diye yanit alıyordum .29.11.2016 tarihinde inceleme ve araştırma aşaması bitmiş karar aşamasındadır diye yanıt alıyorum bu karar aşaması ne kadar sürede biter bilemiyorum konuyla ilgili vatandaşlık almış arkadaşlar varsa bilgilendirirseniz sevinirim.
- - - Updated - - -
10 gün içerisinde evraklarıniz ulasmis olup inceleme ve araştırma aşamasındadır diye değişir 5 ay sonra inceleme ve araştırma aşaması bitti karar aşamasındadır diye değişir benimki suan bu durumda .
- - - Updated - - -
10 gün içerisinde yazı değişir evraklar ulasmis der sonra inceleme ve araştırma aşamasındadır diye değişir 5 ay sonra karar aşamasındadır diye değişir sonrasını bekliyorum ben .
Sayın emirseyhan. şimdi şöyle birşey var 1-araştırma bitmiş olup Karar alınmak üzere listeye dahil edildi yazısı ( oda yaklaşık 1-2 içinde değişir dahada fazla sürebilir)
2- karar aşaması yazısı(oda listeye dahil edildikten sonası aşama ve bu aşama en fazla bir hafta sürer kimliği almak için, tabi eğer onaylanırsa.
sizin aşama tam olarak hangisi.
- - - Updated - - -
Alıntı:
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
Alıntı:
HAS rumuzlu üyeden alıntı
Sayın emirseyhan. şimdi şöyle birşey var 1-araştırma bitmiş olup Karar alınmak üzere listeye dahil edildi yazısı ( oda yaklaşık 1-2 içinde değişir dahada fazla sürebilir)
2- karar aşaması yazısı(oda listeye dahil edildikten sonası aşama ve bu aşama en fazla bir hafta sürer kimliği almak için, tabi eğer onaylanırsa.
sizin aşama tam olarak hangisi.
tabi bu benim şahsi görüşüm,en azından bu bilgileri bu formdan edindim.
-
Ben başvuru numaramı girdiğimde inceleme ve araştırma aşaması bitmiş olup karar aşamasında diyor listeye eklendi gibi bir mesaj hiç görmedim
-
Alıntı:
Ben başvuru numaramı girdiğimde inceleme ve araştırma aşaması bitmiş olup karar aşamasında diyor listeye eklendi gibi bir mesaj hiç görmedim
İyi çok güzel öyleyse senin durumun inşallah önümüzdeki hafta sonuna kadar belli olur.
-
Alıntı:
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
karar asamasında yazısı cıktıktan 16 gun sonra vatandas oldum ben kı tam o karısık 15 temmuz surecıne denk gelmıstı 18 temmuz pazartesı gunu karar asamasında yazdı ohal ılan edılmesıne ragmen 3 agustosta vatandas oldum
- - - Updated - - -
Alıntı:
Kisko rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar. Ben ilk defa yazıyorum, şimdiye kadar pek çok yer baktım ama ancak burası en aktif.
Ben Hırvatistan dan geldim 3.5 sene evliyim Nisan ayında vatandaşlık için başvurdum. Mayıs ayında polis evime geldı, Haziran ayında ilk komısyona gittik eşimle, parmak izi alındı. Eylül ayında son komısyona gittik, gayet guzel geçti fazla birsey sormadılar. Takıp numarası verdiler. Yaklaşık 2 hafta evrakları genel mudurlugune ulaşamamış üçüncü hafta ulaşmış diye yaziyordu şimdiyse baya iki yada üç haftadır
"Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
Daha ne kadar surer acaba?
4 aygıbı bır sure surmustu benım asastırma asamasındadır yazısı cıktıktan sonra vatandas olalı
-
Komisyondan ne kadar sonra (Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır.)Yazısı geliyor,çünkü benim,komisyondan çıktıktan sonra ve bu güne kadar geçen süre 3 hafta oldu halen (genel müdürlüğümüze gönderilmiş,ancak henüz müdürlüğümüze ulaşmamıştır) yazısı geliyor,.Herkese saygılar
-
Alıntı:
Komisyondan ne kadar sonra (Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır.)Yazısı geliyor,çünkü benim,komisyondan çıktıktan sonra ve bu güne kadar geçen süre 3 hafta oldu halen (genel müdürlüğümüze gönderilmiş,ancak henüz müdürlüğümüze ulaşmamıştır) yazısı geliyor,.Herkese saygılar
Sayın delidolu benimki 18 gün sonra Ankara'ya ulaşmıştı.
-
merhaba.. bizde evlenme yoluyla vatandaslıga basvurmustuk 1. ayda hala beklemedeyız.. bu surede bu sıtedekı eskı uyelerın yorumlarından baya faydalanmıstık sagolsunlar aklımızdakı bır cok soruya cevap vermıs oldular.. yaklasık bır yıllık surec ve bır suru ugrastan sonra sona yaklasyık.. hepimizin hakkında hayırlısı olsun.. ve yardımı dokunan herkese tesekkur ederım.. sorulmak ıstenen bır sey olursa deneyımlerımız dogrultusunda yardımcı olabılırım.. bızımde faydamız dokunursa ne mutlu...
-
arkadaşlar benim sayfamda bugün aşağıdaki yazı yazıyor. inşallah son aşamaya geldim.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
ferdiii ve has sizdede mi aynı yazı yazmaktadır?
-
Alıntı:
arkadaşlar benim sayfamda bugün aşağıdaki yazı yazıyor. inşallah son aşamaya geldim.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
Sayın Huss tebrikler,emin olun sizin kadar sevindim,bundan sonraki Türk vatandaşı olarak her işinizin rast gitmesi dileği ile.
-
Alıntı:
Huss kardeş tam senin durumuna sevinirken benimkide karar aşamasına geçmiş mutluluğum ikiye katlandı demek ki ikimizde aynı listedeymişiz inşallah kimliği en kısa zamanda alırız.