Davayi acmadan oncemi ilk celsede tanik dinletcemi bildirmem gerekiodu?
Printable View
Davayi acmadan oncemi ilk celsede tanik dinletcemi bildirmem gerekiodu?
Avukatim var..2.celsede tanik dinletiriz demisti ama bende forumda yazilanlari okuyunca acaba ilk celsede tanik getirebilirmiyiz sureci hizlandirmak adina die dusundum..
mrb benim size bi sorum olucak yanıtlarsanız cok sewinirim.ben 23 ekim 2009 tarihinde ewlendm eşimle siddetli gecimsizlik yüzünden evi terk edip ailemin yanına yerlestim ewliligimiz 2inci aynı doldurmadan eşimde bana kızarak bosanma davası actı ilk celse 17 subat 2010 tarihinde görüldü fakat eşim davaya katılmadı benmde avukatım gitti.eşim şimdi bosanmak istemedigini sölüyor ikinci davamızda nisanda eşim suan askere gitti sorum su size eşim davalara katılmazsa dava düşermi en azından o askerden gelene kadar bosanmak istemiyoruz nasıl yapıcaz bana bi yol gösterirseniz cok sewinirim tesekkürler...
Tekrar merhaba,
Durusma gunum olan 15 Nisan tarihini beklerken esiminde bana avukati araciligiyla davama karsi dava actigini ogrendim..Kusurlu olan es nasil karsi dava acabiliyor merak ediyorum??
Mahkeme tarafindan 6 ay uzaklastirma kararim cikmisti ve bu kararda esimden kusurlu es olarak bahsediliyor, bu durumda hakim onun davasini red mi eder ilk durusmada?
Tesekkurler..
Öncelikle Geçmiş olsun
Maalesef kusurlu tarafta çok rahat boşanma davası açabiliyor. Mesela benim eşim... Hakimin eşinizin davasını ilk duruşmada reddetmesi çok az olasılık görünse de elinizde darp raporları varken eşinizin davasını reddetme olasılığı hakim bu davadaki kanatinde sizin leyhinize olacak hızlı bir taktir yetkisinde de bulunabilir yani hiç belli olmaz
askerde oldugu için davayı geri cekemiyor ayrıca avukatıda yok kendisinin
Sn. Abdullah Yaman Bey,
İlk gunden beri esirgemediginiz degerli goruslerini bekliyorum :)
Siz tanıklarınızı hazırda etseniz, sadece sizin hazır olmanız yeterli olmayacaktır. Hakim de hazır olmalı, karşı tarafta hazır olmalı,
Genelde önce beyanlarla her iki tarafta iddialarını ortaya koyuyorlar. Öncelikle vekiller (avukatlar) iddiaları görüyor sonra müvekkilleri ile istişare edip, sunulmuş tanık listesinde ismi yazılı olan şahısların evliliğin hani dönemi ve hangi olayları konusunda bilgi sahibi olduklarını belirliyorlar. Sonra hangi konularda aleyhte veya leyhte ifade verebileceklerini öngörüp, karşı soruları yada karşı tarafı zora sokacak soruları tespit ediyorlar.
Sonra tanıklar dinlenip sorular soruluyor.
Mahkeme sürecine müdahale etmeyin akışına bırakın. Hakimin tepkisini almayın.
Diğer yandan; kusurlu olan eşinde dava açma hakkı vardır. Ancak bu kusuru ona boşanmada bir avantaj sağlayamaz. Kendi hatasından dolayı avantaj elde edemez. Hakim kusurlu tarafın davasını reddetmese bile dava ile ilgili kararını etkileyecek kanaata sahip olacaktır.
Geçmiş olsun..