Re: Göz bozukluğu-askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
sharper Senden Cvp Bekliyorum.
Foruma Girmiyorsun Galiba :(
Re: Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
benim sol 7 sağ 7.5 miyop ve her iki gözümde de 2.25 astimat vardı. ama yani sizin numaralarınız ile alakalı yorum yapabilecek bilgiye sahip değilim. muayene eden doktorun ve de karar veren heyetin kriteri nedir o konuda en ufak fikrim yok, ben de muayeneye gitmeden önce kesin bir bilgi edinememiştim bu konuda.
Re: Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
Ben Bu Siteye Daha Yeni üye Oldum.oldukça Güzel Bir Forum.sorum şu:ben ReNk Körüyüm .acaba Askerlikte Bir Sorun çikarmi.tşkkr Ederim.
Merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacaktı.
Sağ gözüm 1.25 astiğmat.
Sol gözüm 0.75 miyop.
Muayenede komutan A7 F1 yazdı. Sanırım bunun açılımı Askerliğe elverişlidir Komando olamaz.
Sizlere sorum bu karara rağmen Komando acemi birliklerine beni gönderebilirlermi?
Bir arkadaşın göz derecesi 13 derece imiş. Ne ilginçtir ki Isparta/Eğridir de komando eğitimi alacak.
Yardımlarınızı bekliyorum.
arkadaşlar geçen ay sol güzmdeki göz tembelliğinden dolayı %93'lük görememe ile
askerliğe başvurdum beytepe askeri hastanesine sevk ettiler muayneyi fln geçiyim
sonuca geliyim A7 F3'e uyar askerliğe elverişlidir
[QUOTE=berkay_26;206572]Ben Bu Siteye Daha Yeni üye Oldum.Değerli hocam ve arkadaşlar; ben bu siteye yeni üye oldum. Ben bu an askerim ve gözümden amaliyat olmak istiyorum. Yani sağ gözümün beyaz kısmında küçük cam kırıgı var. İzize gittiğimde memleketimde askeri hastane olmadıgı için devlet hastanesinde amaliyat olup heyet raporu alsam askerlikten sayılırmı? vereceğiniz bilgi için teşekkürler.
Selamlar dün istanbul gatada muyahane oldum ve askerlige elverişlidir nöbet ve atış faaliyetlerinden muaftır diye bir rapor verdiler ama benim dikkatimi ceken nokta doktorun kendi el yazısı ile yazdıgı notlardı. Göz doktoru olanlar daha iyi anlayacaktır ama V (tahminim vizyon yani görüş demek ) sağ göz icin tam sol göz icin 0.05. Yani sol gözün görme keskinligi yüzde 5 iken nasıl olur da bana muaf raporu vermez bunu anlamadım. Anlayan birileri icin diger detayları buraya yazayım ve bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim onu ögrenmek istiyorum. Fiksasyon santral 5 derece ezotropya. Makineden cıkan sonuclarım ise asagıdaki gibi
sag göz icin
sph------ cyl------- axs
+2.50 ------ -0.50------- 5
+2.50------ -0.50------- 8
+2.75------ -0.50------- 6
+2.75------ -1.00------- 1
+2.50------ -0.25------- 3
*+2.50------ -0.50------- 6
sol göz icin
sph------ cyl------- axs
+3.00------ -0.25------- 1
+3.25------ -0.75------- 169
+3.50------ -1.25------- 144
+3.00------ -0.50------- 20
+3.00------ -0.25------- 170
+3.25------ -0.50------- 163
*+3.00------ -0.50------- 170
Askerlik görevini yapan birine itiraz yolları nelerdir ve yukarıdaki ifadelere göre muaf olma durumum nedir bilgi verir misiniz
Herkese merhaba sizden soracagım sorumun cevabını ıstıyorum
Ben son yoklamamı oldum ve muaynemıde oldum. Ancak muayeneden bıkac gun sonra gıttıgım goz doktoru sol gözünde göz tembelliği var dedi.Ancak bu durum yasantımı hıc etkılemıyo. Benım ne yapmam gerek acaba yardımlarınızı beklıyorum.
Ben gatadan rapor ön bildirim belgesi aldım ama kararında yazanlardan bişi anlamadım biri bana açıklamasını istiyorum
B/9 F-1 , B/9 F-5 bunun açıklamasını yaparmısınız bi zahmet...
deepboy durumun seferberlik harici askerlige elverişli degildir kapsamına giriyor.Askerlik hizmetinden muafsın.
Bu arada yukarıda sordugum soru havada kaldı.. Normalde muaf etmesi gerekirken geri hizmete verir gibi nöbet ve atış faaliyetlerinden muaf etmesine karşı nasıl bir yol izleyebilirim