Hukuki anlamda yaptırım yapabilecek dayanaklara ve kanıtlara sahipseniz kimsenin söz söylemeye hakkı yok. Neticede burası bir hukuk platformu. Mühim olan da sizin inisiyatifiniz...
Printable View
En çabuk boşanma yolu anlamalı boşanmadır.Eşinizle görüşüp anlaşın,hakim karşısına çıkın ve İŞİNİZİ BİTİRİN.Tabii iş boşanmak ise.
Sayın swan; lütfen yanlış anlamayın niyetim yargılamak değil,haddim de değil bunu biliyorum.Ancak iletilerinizin bütününden çıkan sonuç,zaten kaçınılmaz olan boşanma davasında karşı tarafın kusurunu ıspatlamak ve yaşadığınız sıkıntının bedelini en azından maddi olarak ödetmek gibi görünüyor.
Genel olarak size verilen cevaplarda zinanın suç değil,evlilik kurumu içinde kusur olduğu,bu nedenle kimsenin hapse atılmayacağı,kolluk kuvvetlerinin sizin bu hırsınızı tatmin konusunda yardımcı olmayacağı,daha fazlası için mahkemede belge ve şahitlerle eşinizin yaşadığı ilişkinin varlığını ıspatlamanız gerekitiğ belirtilmiş.Son nufus sayımı tarihini hatırlamıyorum ama 2 yıla yakın bir zamandır herhalde.Siz eşinizin oturduğu apartmanı,yöneticisini,kapıcısını bulabilmişsiniz ama anlaşabilmek için ulaşamamışsınız! Garip değil mi sizce de?
eşinizin birlikte yaşadığı kişinin TC kimlik no suna kadar her bilgiye ulaşmışsınız,ama birlikteliklerini ıspatlamaktan ziyade zinayı ıspatlamaya çalışmanız siz ce de garip gelmez mi konuyu okuyanlara?
Kızgınlığınızı herkes anlayabilir,bu kızgınlık nedeniyle kapıldığınız hırs sonucu gelişme çağında,kendi sorunları ile boğuşmakta olan kızınıza verebileceği zararı göz ardı etmenizi kusura bakmayın ama kimse anlayamaz.
Eşinizden bu boşanma nedeniyle hangi haklarınızı en fazlasıyla alabileceğiniz konusunda en doğru bilgiyi,elinizdeki belge ve bilgilerle başvuracağınız avkatınızdan alabilirsiniz.Sitemiz paylaşım sitesidir,alabilecğiniz önbilgidir.Bu bilgi de fazlasıyla verilmiştir.Konunun takibi için bir avukatla birlikte devam etmeniz sizin için,kızınız için,eşiniz için,diğer bayan için çok daha yaralı olacaktır.
Uğraşmanız gereken bir eşiniz yok zaten,en azından kızınızın bu durumdn en az zararı görmesi için uğraşmalısınız bence.
Sn. Erdoğan Bey,
Değerlendirmenizde benim durumumu tam olarak bilmediğiniz için bana haksızlık ettiğinizi düşünüyorum. Her boşanma davası kendine özeldir. Ben sadece bir kadın ve sizin deyiminizle kızgın bir eş olarak benim gibi aldatıldığı halde ne yapacağını bilemeyen, hakkını arayamayan, çaresiz milyonlarca kadın olduğuna inanıyorum. Burası bir hukuk sitesi ve yıllardır avukatım olmasına rağmen inanın çok faydalandım. Hukukun ve kanunun eksikliklerinden faydalanarak, ve Türkiye'de erkek olmanın avantajını sonuna kadar kullanan bir çok erkek olduğunu biliyorum. İş başa düşünce mücadele etmek gerekiyor. Kızım ise inanın babasının verdiği zarardan daha fazla bir zarar görmedi. Konu çok uzamış olabilir ama gördüğü ilgiyide göz önüne alın lütfen. Cevaplarımın çoğunu aldım ve davamda izleyeceğim yolu buldum. Teşekkür ederim.
@swan
Annesiyle babası ayrılan ve bunu 10'lu yaşlarda yaşayan biri olarak söylüyorum ki çocuğunuza çok haksızlık ediyorsunuz. Çocuğunuzun gördüğü ilginin ona yeteceğini düşünecek kadar dar bir pencereden bakıyorsunuz. Farkındaysanız şu mesajınıza dek tek kelime etmedim hukuk kapsamı dışında, ancak burada çocuğunuza karşı olan düşüncenizi esefle kınıyorum. İnanın, ileriki yaşamı adına olumsuz temeller atıyorsunuz, çocuğunuzun kendi inisiyatifi dışında. Ne kadar "mutluyum" dese de emin olun mutlu değildir.
Reşit bir insan olarak, bir birey olarak evli olduğunuz eşinizle ilgili hukuki kapsamda elbette hakkınız olanı sonuna kadar yapabilirsiniz, bu sizin her şeyden önce vatandaşlık hakkınız. Ancak kızınızla ilgili düşüncelerinizde hırsınızın bunun önüne geçtiğini görüyorum ve bunu yaşamış biri olarak kızınız adına çok üzülüyorum.
Bu durumun taraflarından biri olarak, bir ebeveyn olarak çocuğunuzun sağlıklı bir şekilde yetişmesini sağlamanız gerekir. Bunu da babasından kaçırarak, babasını onun gözünde bir pislik olarak göstererek değil, daha farklı şekilde yapmalısınız.
Ve size kötü bir haber olması açısından söylemiyorum, ama; ergenlik dönemlerindeki ya da daha sonra yaşayacağı kaoslarda sizinle yaşayacağı muhtemel çatışmalarında "babamın seni neden terk ettiği belli oluyor" gibi bir cümleyi duyarsanız bu sefer de siz yıkılırsınız.
Unutmayın, yarınınızı ve çocuğunuzun yarınını bu günden siz temellendiriyorsunuz.
Bunların tümüne rağmen, hukuksal olarak haklarınız bellidir. Kimse size bir şey yapmanız için baskı uygulayamaz. Sözlerim sadece tavsiye niteliğindedir. Unutmayın, ne ekerseniz onu biçersiniz...
Konunun değişen şekli ile ilgili açılmış bir başka konu mevcut.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=18393
Sn. Salp Yılmaz,
Çocuğumu babasından kaçırdığımı nerden çıkardınız?
Swan neredeyse suçlu ilan edilecek,
yahu yaptığı birşey yok, zaten mağdur olan kendisi,
çocuğun babasıyla görüşmesi engellenmiyor benim anladığım kadarıyla,
çocuğu yaşananlardan haberdar etmek, yani babasının kötü yönlerini çocuğuna anlatmak başka birşey, dava içinde yaşananları mahkemey anlatmak başka birşey, bütün yargılama çocuğun gözü önünde olmayacak ki,
bu yüzden fazla kaygılanacak birşey yok, boşanmak da evlenmek kadar olağan karşılanmalıdır