Re: Aldatmaya sebep başka bir kadın:Benim
Beni anlayın! çabam yok.
Böyle bir beklentim asla yok.
Sadece anlamadan,bilmeden hariçten gazel okumayın diyorum.
Keşke Sn.Cognis deseydimde , sizler alınmasaydınız...
Neyse...
Yuvasını kurtarsın , beni bu ikilemlerin ,bu zorluğun ortasında bırakmasın diye,yuva yıkanın yuvası olmaz bu insanı arkamızda mutsuz bırakıp ,nasıl mutlu olabiliriz diyerek bırakıp gittim , aylar geçti , kapıma geldiğinde ,müsadenle benimde bildiğim birşey varki , oda sana aşık olduğum dedi.
Aylarca bunları konuştuk birlikte..
Mutlu bir evliliğin vardı , hatırla , bir kalemde silip atamazsın dedim..Hatırlamadı.
Onuda sevdin zamanında dedim.
Sevdim ama senin gibi değil.6 senelik karımla yaşamadığım mutluluğu yaşadım seninle dedi.
Benim ondan her ayrılışım , onunda ailesinden kopuşu oldu...Neler yaşadık biz....Oyüzden hariçten gazellere tepkiliyim malesef..
Yakın çevremde kaybettiğim insanlarada , hala yanımda olanlarada söylediğim tek şey ; bunu ben seçtim.İyisiyle kötüsüyle...oyüzden bir gün bile kimsenin karşısına ağlayarak çıkmadım.Hezeyanlarımdan bahsetmedim.
Ben bir başıma yaşıyorum bu ilişkiyi.
Kimsenin desteğine ihtiyacım yok.
Saygı duyulması ise tek talebim..
Yani yorumlarınıza kapalıyım arkadaşlar...
En başından yazışmaları takip ediyorum. Evli ve 2 çocuk annesi olarak çokbilmişlik yapmak istedim hemde çok :) Evli erkekle gayri meşru ilişki yaşamak tercihtir. Aklı başında her kadın gözlerine baktığı an değil, hem gözlerine, hem yüreğine hemde parmağına baktıktan sonra aşık olur. Aksi halde vermişmidir mahkemeye ? celp gelmedi ? nafaka ? tazminat ? çocukların durumu diye diye diye böyle temeller üstüne yeni ama riskli bir ilişki kurulur.Aslında çok daha başka ve yeni konular konuşmak varken !
Tüm samimiyetimle söylemek isterim ki evlenmeden önce evli bir erkek dünyaları önüme serse elimin tersi ile iterdim. Nedenine gelince...
Karşımda bir çok ilki yaşamış bir erkek var herşeyden önce. Birazda yorulmuş ve doymuş. Yeni ilklere ne sabrı nede ilkler gibi hevesi kalmamış bir erkek. Bir anlamda diğer kadından kalmış posa diyelim :) Bir defa ne kadar büyük duygular yaşanırsa yaşansın ilklerin yerini hiçbirşey tutmaz. İlk öpücük, ilk sevişme, ilk bebeğini kucağına alış gibi. Bir anne olarak bile 2 çocuğumu kucağıma alırken ki duygularım birbirine eşit değilken heleki bir erkeğin aynı şevkle yeni ilkleri kucaklaması neredeyse imkansız bana göre. Düşünsenize nikahlı eşten 2 çocuk emin olun sizde sevdiğiniz erkeğe bir evlat vermek, anne olmak isteyeceksiniz. 3.cü bir bebekle sorumluluklar dahada artacak eski eşe nafaka, diğer çocuklara eğitim hayatları boyunca nafaka üstelik sizin geçiminiz birde buna yeni bir bebek eklersek sanırım hep birlikte geceli gündüzlü ikişer işte çalışmanız gerekecek. Üstelik sevgiliniz tüm varlığını karısına kendi eli ile teslim etmişken... Şu an yaşadığınız bu büyük olay (boşanma süreci) aslında sevginizi sözde büyüten unsur. Çünkü aşkınızı kanıtlamanın en etkili yolu. Ama bu olay bitipte herkes evine dağılıp ortalık sakinleştiğinde yani o adamın sevgilisi değil karısı olduğunuzda işte roller o zaman değişecek !
Her ne kadar yeni bir bebek düşünmeseniz ve sevdiğiniz adamın çocuklarını benimsesenizde içinizde anne olma ve sevdiğiniz adamı baba yapma dürtüsünün önüne geçemeyeceksiniz. İnanın bana bu süreçte birlikte dahi yaşasanız ve sorumluluklar zaten varolsada boşanma bitipte nikahlı olarak yaşamaya başladığınız an aslında eski eşi anlayacağınız günlerin başlangıcı olacaktır. Üstelik siz dahada şanssız olacaksınız. Hiç olmassa eski eş sizin varlığınızla bir noktada tanıştı. Siz zaten bu konuda sabıkalı bir erkekle en baş noktada birlikte olacağınızdan bence acabalar sizi eski eşi kemirdiğinden daha çok kemirecek. Üzgünüm size güzel şeyler söylemek, belki umut vermek isterdim ama ne zaman bir erkek evlat sahibi oldum ve yetiştiriyorum erkekleri çok daha iyi anladım. Herkesi bu genellemenin içine tabiiki sokmuyorum ama inanın bana genleri ve yapıları ile böyle büyük bir kısmı. O yüzden zaten potansiyeli olan bir erkeği değil evli bekar dahi kabul etmezdim.
Belki sizin için geri dönüş imkansız ama şu noktada sevgilinizi eliniz ile bir kenara itip sadece kendinizi düşünün. Hayattan neler beklediğinizi, neler istediğinizi ve neleri hak ettiğinizi. Eminim şimdi bulunduğunuz durumdan çok daha iyi günleri hak ediyorsunuz. Öyleyse ?
Bırakın çocuklar anne ve babası ile birlikte büyümekten mahrum kalmasınlar.
Birbirlerini sevmiş ve evlenme cesaretini gösterebilmiş bu iki insan belkide sizin yada bir başkasının etkisinde kalmadığı an yeni bir kıvılcım yakabilirler.
Sizde size hitap edebilecek, ilklerini sizinle yaşayacak yorgun ve bezgin değil
aksine yaşam sevinci dolu, heyecanlı, yaşamı zevkle karşılayacak yeni erkeklere şans tanıyın.
Bu satırları okurkende lütfen kızmayın. Sadece içimden geçenleri yazmak istedim. Çünkü aşık oldum, evlendim, değiştim, geliştim. Biliyorumki bu süreç sizin içinde başlayacak. Pişman olmamanız dileği ile...
Alıntı:
zeyno_cik rumuzlu üyeden alıntı
Yaşanan gel gitler , vicdan azapları , suçluluk duyguları , işlenen günahlar , günahına girilen çocuklar , hayatı kararan,gelecek umudu kalmayan başka bir kadın , anne ve babasıyla büyüyemeyecek , bir pazar sabahı hep birlikte kalkıp anne ve babasıyla kahvaltı yapamayacak olan 2 çocuk……. Bir aile dağıldı.Bu aileyi ben dağıttım.
Sizin ekran karşısında oturup , kestiğiniz ahkamlar kadar kolay olmadı bunlar…
Ben zannettiğiniz kadar kolay yaşamadım hiç birşeyi…
Atlattığımı zannettiğim ama asla atlatamayacağımı içten içe bildiğim pişmanlıkla karışık suçluluk duygumun sizler tarafından anlaşılmasını asla beklemiyorum.
Yaşadıklarımı bilin , sizde aynısını yaşayın demiyorum.
Ama saygı duyun.
Klavyenin başına oturup,paragraflarca yazı yazmak , kendince yorumlar yapmak , anlamadan,bilmeden, konunun erbabı havalarında ahkamlar kesmenizden çok daha içeriği güçlü şeyler beklemiştim.
İçeriğin gücünden geçtim,,,doğru nüansları bile maalesef yakalayamamışsınız…
Baba evlatları için çıldırıyor.Çocuklar babayı görmeden yapamıyor.
Niye görüşmüyorlar?
Niye diğer konulara takılıyorsunuzda , bunun cevabını asla vermiyorsunuz Sayın Çokbilenler?!?
Çocuklara neyin cezası çektiriliyor?
Baban yok , gelmeyecek artık..Seni sevmiyor oyüzden gelmiyor
Demek hangi annelik !!!
Keşke en başından beri birlikte yaşasaydık.Çünkü tüm iyi niyetlere nasıl karşılıklar ve cevaplar aldığımızı hatırlar , şimdi bu tepkilerimizin tahammülsüzlüğümüzden kaynaklı olduğunu anlayabilirdiniz.
Alıntı:
Benim cevabım ilgili kişilere ulaşacaktır elbet..
Cevabımın sizlerle bir ilgisi olmadığı anlaşılmıştır zaten.
Sn Zeyno,,,
duygusal tradlara gerek yok,
Sonuç itibariyle şu 'çokbilenler' (ya da sadece cognis olarak galiba ben) çok gereksiz bir biçimde ekranlarının karşısında, size uzun uzadıya 'ahkam!!!!' kesmişiz. Halt etmişiz,,,kabiliyetsizlik, az yaşamışlık, aşktan, çoluktan, çocuktan, psikolojiden, travmadan, adamı önce 6 sene hiç mutlu olmadığı gibi mutlu edip, sonra yok ya sahiden evli idin yuvana dön edebiyatından, neler neler yaşamaktan bi haber,,,cehaletimizin esiri olduk!!! Hariçten gazel okuduk,,,
Sanki kaç tane adam kapımıza dayandı, aşk ile inledi, ille de sen dedi,,,zaten şahsen ben bu cehaletle ahkam bir yana,,, hayatın bana sunduğu o yüce duygunun partnerini defediverirdim! ruhsuzluk işte!!!!
hadi diyelim olmaz ya,,, bu anlayışsızlıkla yani zor ama..,oldu diyelim gönlüm, gözüm kaydı e insanız ya, adam da aylardır ardımız sıra gezmiş, kapılara tünemiş gönlümüz aktı diyelim,,, valla billa yine çuvallarmışım!! Kesin öyle, iki gözüm iki çeşme 'her ne kadar sana son 6 altı seneye bedel gelen bir mutluluk vermiş isem de; çok da sevsem de,,, yok yok sen karına dön,,,yuvana dön,' değerinde cümleler her babayiğidin harcı mı? Önce emek, sonra feragat,,, 'çokbilen'lik, ahkam tembellerin işi zahir, hayatı gerçekten yaşamak için hamarat olmak lazım..Hamarat!!!!
Yani gerçek bir tembel olarak da sanırım,,,'boşanmadan olmaz' der başka bir şey demezdim(((
Hele yok evine dön diye muhabbeti hiç uzatmaz,,,boşanmadan da muhabette hiç başlamaz,,,, yani karısı olacak kadın da açsın gözünü bana mı düştü yuvasını korumak kollamak diye diye köşemde beklerdim... Artık boşanır mıydı?? boşanmaz mıydı?? Bilemiyorum... İlgilenmiyorum... Bana ne?? Onun sorunu!!!! İlaveten motive de etmezdim, dedim ya tembelim,,,bizim buralarda 'boşanmadan olmaz' diye öğretirler kızlara...,
**Off aklım karıştı,,,kullanılmayan organlar köreliyor işte, öyle değildi sanki bu öğreti??? Öyle miydi?? Hangisiydi?? 'evlenmeden olmaz' mı idi,,, 'boşanmadan olmaz mı' idi???
Neyse sürç_ü lisan etti isek affola)))
(cehaletim aşktan, sevdadan, aşk için yaşanacak hezeyanlardan fukara kalmışlığımda, bi de yaşamı kitaplarda okuyup öyle yaşamaktan, idare ediverin işte Sn Zeyno...)
Siz de cevaben amaaan ne gam,, ne gam!!! dediniz...
Bir şey mi dedik,,, boyun büktük...eyvellah.
Bir de şunları dedik
*Siz açıldığına dair haricen duyumlar aldığınız bu boşanma davasında HARİÇTEN GAZEL'siniz.
*Ancak solo gazelhan değilsiniz, bir başka gazelhan ile gizli gizli teşvik-i mesainiz var.
*Bu yüzden de 'bir boşanma davası' ile ilgili fikir, yardım, bilgi istiyorsunuz.
*Haricen icra eylediğiniz gazel hem sizin hem partnerinizin çok hoşuna gitti, makam da oturdu,,,e artık partnerinizle alenen ve resmi nikah marifetiyle icra etmek istiyorsunuz,,,,yalnız partnerinizin boşanması lazım.
*Aile avukatınız da ya pek despot,,, ya taktikten yoksun,,, ya da hep ahkam kesiyor hayatı kitaplardan okumuş,,,mahkemede bi işe yaramıyor, yani adam karısını sevmiyor işte, kadınlar şeytan, vah zavallı erkekler,,, kıvamında bir savunma döşenemiyor!
*Şimdi; kimi yanık yanık da olsa okumakta olduğunuz harici nitelikli bu gazelin kaça patlayacağına geldi husus...
*Burda asıl sorduğunuz bu idi, aslında konu dağıldı,,,ahkamkârlar bi susmadı ki!
*Ahkam diye tenezzül etmediğiniz yazılar,,, ekranın karşısında 'hayattan bi haber' çokbilmişler'in, sizin gibi hayatı yaşama özgüveninden yoksunluğun verdiği haset ve kıskançlıkla şahsiyetinizde içlerindeki fenalıkları döktürdüğü yazılar filan değiller..
Birkez daha okuyun!!!!
Şahsınıza dair (işbu iletiyi tenzih ederim) hiçbir varsayım, hiçbir hüküm, hiçbir kişisel tespit yoktur.
Siz; halihazır durum itibariyle reel olarak.., Aldatmaya sebep başka bir kadın:Benim sıfatıyla konuya girizgah yaptınız.
Üstelik bu durum da aşağılama vs. gibi bir hali ortaya ASLA KOYMAZ.
Üstelik; inanmayacaksınız ama; tercihinize samimi saygım var.
İnanmalısınız,,, hiçbir şekilde, 'sen ne biçim kadınsın, evli erkeği ayartmışsın, ne bileyim aklıma ggelmiyor ki buna benzer' hükümlerim hiç olmadı,,, ahkam 'hüküm vermektir'
*Ancak; talebinize kaideten ahkam kestim, doğrudur. Taraflardan birinin evli olduğu ilişkiler sonuç itibariyle çoğunluklu ilişkilerdir. Tercih evet taraflara aittir.
Tercihinize bizim saygı sizin de TAHAMMÜL GÖSTERMENİZ AHLAKİ OLANDIR.
*HUKUK VARLIĞINI ADALETİ TEMİN İÇİN ORTAYA KOYMALIDIR.
*HUKUK CANLI DEĞİLDİR, BİR YERDE İKAMET ETMEZ, KENDİLİĞİNDEN GELİP ADALETİ TEMİN ETMEZ.
*HEM MAHKEMELER HEM DE HUKUKÇULAR ELBİRLİĞİYLE HAKLARI MUHTEL OLANLAR ADINA USUL VE ESAS İÇİN LEGAL MÜRACAATLARI YAPARAK ADİL BİR BİÇİMDE SAĞLARLAR.
Velhasıl gene ahkamkârlığım tuttu..., uzatmıyayım;
Siz aslında; (bin türlü hiç gereği yokken zorlama insani sebep üretmek için de yoruldunuz) burda başka şey sordunuz.
Aslında cevaplarda da bunun mümkün olmayacağı, aslında mümkün,,, ama nasıl demiştiniz,,,,hah etik değil!
ya da istisnai olarak hukuku cilvelendirip bundan kazanç sağlayan hukukçularda yok değil, ama burda kesin yok!!!
Yani hukukun tecellisini mümkünse tamamen, değilse kısmen lehinize çevirmek için bir ayak oyunu, işe yarar bir taktik, bilgi, belge, yöntem, entrika ne kadar 'çokbilirsek'te bilelim,,, aklımıza gelmedi!!!!
İmdi; haricen gazel okuduğunuz bir davanın zaten yegane sonuçları olan;
sizin taraflardan biriyle olan şimdilik (kusura bakmayın ama şimdilik ne yazık ki öyle) zina münasebeti içinde olmanızdan kaynaklanan ve doğal olarak da gelecek zaman için hayatınıza yansıyacak tazminat ya da nafaka takdirinin azaltılmasına, yokedilmesine bir katkımız olmadı,,,diye bir sürü laf ettiniz, kızdınız,,,sonra da susun artık dediniz,,, de; her nekadar yardımcı olma konusunda acz gösterdi isek de; ilgi ve alakamız için en azından bir teşekkür etse idiniz...Bir sürü de bilgi ve dayanak ile size vaziyeti izah ettik...!!!
Neyse; sonuç itibariyle ucunda idam, hapis yok))) Kendinizi üzmeyin, cana geleceğine, mala gelsin.
Alıntı:
Beni anlayın! çabam yok.
Böyle bir beklentim asla yok.
Sadece anlamadan,bilmeden hariçten gazel okumayın diyorum.
Keşke Sn.Cognis deseydimde , sizler alınmasaydınız...
Neyse...
Yuvasını kurtarsın , beni bu ikilemlerin ,bu zorluğun ortasında bırakmasın diye,yuva yıkanın yuvası olmaz bu insanı arkamızda mutsuz bırakıp ,nasıl mutlu olabiliriz diyerek bırakıp gittim , aylar geçti , kapıma geldiğinde ,müsadenle benimde bildiğim birşey varki , oda sana aşık olduğum dedi.
Aylarca bunları konuştuk birlikte..
Mutlu bir evliliğin vardı , hatırla , bir kalemde silip atamazsın dedim..Hatırlamadı.
Onuda sevdin zamanında dedim.
Sevdim ama senin gibi değil.6 senelik karımla yaşamadığım mutluluğu yaşadım seninle dedi.
Benim ondan her ayrılışım , onunda ailesinden kopuşu oldu...Neler yaşadık biz....Oyüzden hariçten gazellere tepkiliyim malesef..
Yakın çevremde kaybettiğim insanlarada , hala yanımda olanlarada söylediğim tek şey ; bunu ben seçtim.İyisiyle kötüsüyle...oyüzden bir gün bile kimsenin karşısına ağlayarak çıkmadım.Hezeyanlarımdan bahsetmedim.
Ben bir başıma yaşıyorum bu ilişkiyi.
Kimsenin desteğine ihtiyacım yok.
Saygı duyulması ise tek talebim..
Yani yorumlarınıza kapalıyım arkadaşlar...
Kusura bakmayın da bunlar bana Türk filmlerindeki ikinci kadın sendromu triplerini hatırlattı. Git ,yuvana dön, ühüü ühüüü...hüngürt..:rolleyes:
Çok acımasız oldu farkındayım ama, İnanın bunun bizim toplumsal değer yargılarımızca kabullenilmesi cidden zordur ve bu tür tepkilerle yakın çevrenizde de mutlaka biliniyorsa tabii ki karşılaşma olasılığınız yüksektir. Geleneksel bakış açısından sıyrılıp, batı tarzı bireysel mutluluğunuz için her yol mübahtır yaklaşımı ise size şunu söyler: Mutluluğu yakalamışsınız, aman canım evliyse boşanır olur biter, biz keyfimize bakalım! Türk aile yapısı ise bunu hoş görmez ve o aldatılan kadın: eninde sonunda "senin annen bir melekti yavrum" olur.. siz de türk filmlerinin suzan avcı karakteri olarak kalırsınız.. hep yuva yıkan kadın olarak anılmak bir yana yukardaki mesajlarda yapılan bazı tespitlere bakılırsa içinizi hep kemiren bir şüphe olur. Misal evlendiniz ve artık statünüz sevgililikten eşliğe düştü:) Düştü diyorum çünkü o güne kadar mutluluk veremeyen kadının yerini aldığınızda ve evlilik kurumu içinde o ilk heyecan yerini sorunluluklara ve evliliğin sürdürülmesi için gerekli olan aşktan farklı bir takım gerekliliklere bıraktığında , bunu daha önce de yapmış olan erkek, huzuru yine bir başka kadında arayacak..bu bir kısır döngü ve roller değiştiğinde size önerdiğim empatiye de o zaman ihtiyacınız olmayacak. Çünkü bizzat yaşıyor olabileceksiniz..
Size fal bakmıyor, gelecek yazmıyor sadece öngörülerde bulunuyorum.. Elimizdeki delillere dayandırdığımızda bir gün karşımıza size karşı sizin eşinizle bir olup sizin hakkınızda bunları söyleyen başka birşey-cik çıktığında ona da sabır ve anlayış göstermemizi mi bekleyeceksiniz!:) İyi madem sırayla gelin o zaman..:)
Çok uzun bir süre olmamasına rağmen epey uzunca yorum ve bilgilerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Çok bilenler gibi ithamlarda bulunduğum üyelerin yazılarını şuan okuduğumda bile -üzülerek- hiçte hoş duygular beslemiyorum.
Kendimi eleştiriye son derece açık biri olarak görmeme rağmen ; sadece burada değil , toplum olarakta , eleştiri dilimize dikkat etmemiz gerektiği kanısındayım.
Takip edip , okuduğunuz , yorumlarınızı eksik etmediğiniz , birazda sitenin amacını şaşırarak paylaştığımız fikirlerin tümü beni iyi veya kötü mutlaka etkilemiştir.
Yaşadığım ilişki bitti.
Sebebi birçok şey ...
Sn.Nilemec'in , aylar önce ilişkiye başlamadan,kendi kendime tekrarladığım şeyleri yazmış olduğunu görünce , hala durup düşünebildiğimi gördüm.
Ben hiçbirşey kabullenip , göze almamışım aslında.
Aslında ilk günkü gibi hala aynı şeyler var aklımın bir köşesinde.
Sadece kenara atmışım..
Sayın üyenin 2 çocuklu bir anne olmasınında etkisi olduğunu düşünmeden geçemiyorum.
Kendi kendime , ben olmasam dönermi evine ? diye düşündüğümde evet döner cevabını kendimden alıyor oluşumada şaşırdım.
Evet ... bugün benim yüzümden bitmeyecek olan bu evlilik belki 3 belki 5 sene sonra kendiliğinden yada başka bir kadın yüzünden bitecek.
Ama sırf 5 sene sonra böyle birşey olacak düşüncesiyle bu yolda kendime böylesi bir vicdan azabını yaşatmamam gerektiğini düşündüm.
Henüz 1 yaşında olan çocuğun , anne babasıyla hatırlayabileceği bir sabah kahvaltısının olamayacağı düşüncemle devam edemem hayatıma.
Yaşım daha 24...
Ve önümdeki uzun yıllarımı bu vicdanla geçiremem.
Ben bunları işin en başında düşünüp , karar verip , bu aşk için göze alıp , ödenecek bir bedel varsa ve bu ilişkinin bedeli buysa öderim demiştim.
Beni bu yoldan döndüren son olaysa , nutkumun tutulup, umutlarımın tükenmesine ve dönüşüme en büyük sebeptir.
Annenin 5 yaşındaki çocuğa yaptığı 'Babana söyle seni Zeynep'e götürsün' öğretisinin ardından , çocuk babasına ve babasının ailesine 'beni Zeynep'e götür baba' diyebildiyse..... ben çekilmeliyim.
Ben bu adamı olduğu gibi , sahip olduklarıyla , çocuklarıyla , günahı yada sevabıyla sevdim ve bu şekilde,severek hayatıma devam etmeye karar verdim.
Çocuklar kendi fikir ve düşüncelerine sahip olabilmelerine dek karşılık beklemeksizin , vermeyi , nolursa olsun , gördüğüm yada duyduğum her harekete ve kelimeye sevgiyle ve sabırla göğüs germeyi göze alarak çıktım bu yola.Yaşları itibariyle nekadar uzun sürebiliceğini bile bile..
Çünkü ben kendimi bilen bir kişi olarak , o çocuklar beni tanıdıklarında sevecekler , içten içe sinirlenselerde , annelerinin yerinde başka birini kabul etmek istemeselerde , beni ben olduğum için sevecekler demiştim , bunada inanıyordum.Ama çocuklara asla kendi fikirlerini edinme şansı verilmiyor,verilmeyecek.Çocuklar daha yüzümü görmeden düşman oldular.Kendi evindeki oyuncaklarını özleyen çocuklara , gidemeyiz , çünkü baban zeynep'le beraber cevabını verebilen zihniyetlerle , bir ömür karşılaşmak zorunda kalacağıma inanamadım.
Tüm yenilmişliğime , vicdanıma yada kötü koşullara göğüs gerebilsemde.... Düşmanlık duyan çocukları ne yaparsam yapayım düşüncelerini değiştiremem.
Çocuğu karşılarına alıp , ayrılık konuşması yapmayan , çocuğu bu muallak ve karmaşada bırakabilen , çocuğun normalin dışındaki hal ve hareketlerini dikkate almayan alsada harekete geçmeyen beyin yada beyinler var karşımda.
Bu çocuk daha şuan yaşadıklarını idrak edememişken , babanın yanındaki başka bir kadından bahsetmek , baban seni zeynep'e götürsün öğretisiyle onu dahada büyük bir kaosa itmek benim kanımı donduran şeydir.
Ne vicdanıma ne beynime nede sinirlerime yediremiyorum bu hareketi.
Baba ise , çocuğuna , kendi yavrusuna , canından parçasına böylesine bir kötülüğün yapılmasına sadece seyirci kaldı.
Ne çocuğa bir cevap , ne anneye bir soru...
Kendi ailem bugün bile bana dışardan gelebilicek her türlü kötülüğü ön yargılarıyla engellemeye çalışırken , küçücük çocuğun önünde diikilen ve koruyan birini görememek umutlarımın bittiği son noktaydı.
Yavruları , kendi canları...
Biri yaralarken diğeri bu yaralamalara seyirci kalarak , enaz onun kadar suça ortak...
Umarım herkes için hayırlısı olur.
Ben ne olduğumu , nelere layık olduğumu , neleri elde edebileceğimi biliyorum.
Gözüm kapalı , bana uymayan bu ilişkinin aşktan başka adı yoktu bende.
Eminim karşı taraf içinde böyleydi...
Tekrar hepinize teşekkürler
zina artık mk m 165 göre artık sadece bir boşanma sebebidir her olay zina sayılmamaktadır örneğin el ele tutuşmak veya öpüşmek zina sayılmamaktadır zinanın olabilmesi için cinsel ilişkiye girilmesi gerekir ve bunun davacı tafarından ispat edilmesi gerekir.
ancak burada yine özel boşanma sebeplerinden bir başkası olan haysiyetsiz yaşam sürmeye dayanarak boşanma davası açabilir
kişi burada maddi-manevi tazminat davası ayrıca yoksulluk nafakası isteyebilir
ayrıca çocukları için ise iştirak nafakası isteye bilir dava devam ederken de tedbir nafakası isteye bilir,
Çok geçmiş olsun. Umarım ilerde aldığınız bu karardan dolayı rahatsız olmazsınız. Ama şahsi fikrim ve çevremde gördüklerimden yola çıkarak rahatsız olmayacağınız kanısındayım. Ama sadece şunu belirtmek istiyorum. Sizin yaptığınız hatanın yükünü evli hanıma yüklemenize kızdım. Çocukları annelerinden daha çok kimse düşünmez. Onu da ona bırakın.
Zinan artık suç değildir. Beraber olduğunuz kişinin çekindiği konu tazminat ödemek ve çocuktan ayrılmak ise, en kötü senaryoyu düşünmek gereklidir. Varsayalım karşı taraf bir foto ile isbat yoluna gitti, ozaman erkeğin mahkemedeki savunması inkar yolunda olmamalıdır, eşini sevdiğini ve alkollü bir zamanında bir hata işlediğini, yaptığından pişman olduğunu, boşanmak istemediğini, kendisine bir şans daha verilmesini dile getirir ise; Mahkemenin kararı büyük bir ihtimalle davanın düşmesinden yana olacaktır. Boşanma mahkemeleri herzaman yapıcı ve birleştirici yönde karar vermek ister. Buda pişman olanlar için ve tazminat ödemeyip çocuktan uzak kalmamak isteyenler için bir çözüm yoludur. Boşanmanın tam olarak gerçekleşebilmesi için tarafların anlaşmazlık ile ilgili beyanlarının olması şarttır. Bu olayın hukuki boyutudur, ancak vicdani boyutuna bakacak olursak aldatan bir eşin boşanmasında fayda var derim, çünki taraflar bundan sonra birbirlerine manevi değil bedensel zararlarda verebilirler, bu yasamıza göre geçerli ve tazminat ile kurtulunmayacak bir kamu davası suçuna dönüşecektir. O yüzden tazminat ödemek zorunda bile kalınsa bşanmaları doğru olacaktır derim.
bende zeynonun durumundayım..benim beraber olduğum kişide evli ama çocukları yok..ben tanıdığımda flört dönemi başlamadan öncede mutlu değildi evliliğinde hatta pişmanlık içindeydi..ama tabi ki onların karşılıklı mutsuzluğu bizim ilişkimizin ahlaki boyutunu haklı çıkartmıyor..ben seviyorum seviliyorum..çok mutluyum...içimi acıtan bunu bi başkasının mutsuzluğu üstüne yaşıyor olmak..evet bencilce bi ilişki yaşıyoruz ama insan duygularına hakim olamıyor..ve bu boşanma süreci gerçekten çok sancılı dönem..insan çıkmazlara giriyor.. peki ya bende günün birinde bi başkasına tercih edilirsem diyosun..güvenmek inanmak sığınmak istiyosun..belki de kendine bile gerçek cevabı söyleyemiyorsun..sadece inanmak istiyosun..kaybetme korkusu çok ağır basıyor.. ben çok seviyorum onu..işte bu dediği kişi vardır her insanın kalbinde benimde ilk kez karşıma çıktı..ama böyle yanlış şartlarda çıkmamasını da nasıl isterdim içim biliyor..yanlış olmasıda bunu bilmemde sevgimin önüne geçemiyor..allahım herkese hayırlısını nasip etsin herşeyin..
""..allahım herkese hayırlısını nasip etsin herşeyin..""
Zina yapanları (burada siz) kendisi cehennemde bekliyor olacak :)
Bütün İbrahimi dinler öyle diyor.