Re: Boşanma davasında iftira
Alıntı:
şimal yıldızı rumuzlu üyeden alıntı
Duruşma esnasında durumu hakime izah eder boşanmak istemiyorsanız bunuda belirtirsiniz.Taraflardan biri kabul etmedikçe boşanmak kolay değil ülkemizde.Sizin evlenmek için ev açtığınız konusunda şahidiniz vardır mutlaka hatta eve aldığınız dayanıklı tüketim mallarının faturaları sevk irsaliyeleri hatta bu mağzalarda çalışan kişiler bile sizi lehte duruma geçirebilirler.
Ayrıca karşı tarafın iddialarını çürütürseniz türk ceza kanunun aşağıda belirttiğim maddesini inceleyin dava açabilirsiniz.Hakaret
MADDE 125. - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.
çok özür dilerim ilgili madde aşağıda belirttiğim maddedir.İftira
MADDE 267. - (1) Yetkili makamlara ihbar veya şikâyette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği hâlde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idarî bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Alıntı:
zeus1907 rumuzlu üyeden alıntı
eşim nikah günü dahil evime gelmedi akrabalarında kaldı.
2hafta sonrada dava açtı,kısacası nikah için beni kullandı.
geçimsizlik üzerine dava açmış ve orda burda kaldık ilişkiye girdik diye yalan ifadeler vermiş.
bu yalan ifadelerden dolayı karşı dava açma hakkım olurmu ve dava açarsam boşanma ertelenirmi?
Şimdi siz evlenmişsiniz. Nikah olmuş düğün olmuş üzerinden onca zaman geçmiş.. Siz diyrosunuzki ben hanımefendi ile hiç beraber olmadım.. hanımefendide diyorki oldu.. Nasıl olacak muayene olayı falan.. hanımefendi bakire değilse.. yada vahim tanımı ile bakireliğini bir başkasında kaybetti ise bunun böyle olmadığını nasıl ispat edeceksiniz.. Bu mümkün değil. Üstelik hanımefendi istemeden de bir adli tıp muayenesi sözkonusu olamaz diye biliyorum. yanlış biliyrosam değerli arkadaşlar düzeltsinler lütfen..
görünen o ki hiç beraber olmadığınızı iddia ettiğiniz eşiniz hanımefendinin insafına kalmışsınız. ya itiraf ettireceksiniz.. ya da başınıza gelene katlanacaksınız..
geçmiş olsun..
..
İşte yine geldik ses kaydının önemine.
Mahkeme olmazdan önce bence eşiniz ile bir yerde konuşmak için buluşun.
Bu konuşmanızı da kayda alın.
Orada eşinizle konuşurken nereye gitmişiz de beraber olmuşuz filan gibilerinden sorun ve bunu kayda alın derim. Hatta kayıt sırasında o günün tarihini söylettirin bir bahane ile filan.
Madem ki eşiniz ile hiç olmadığınızı iddia ediyorsunuz. Ve eşinizde mahkemeye olduk diyecek. Karşılıklı konuşurken size olmadığınız halde olduk diyecek hali yok dye düşünüyorum.
mahkemedeki ifade de tanıkların durum hakkında haberleri olmadığını söylemişlerdi ama o esnada nikah salonunda olduklarını ispatlayan fotoğraflar mevcut, bu delili duruşmadan öncemi sunmam lazım durulma esnasında mı? ve bunun sonucunda mahkemeyi yanıltmak suçundan otomatikman bir cezai işlem uygulanır mı?
Alıntı:
mahkemedeki ifade de tanıkların durum hakkında haberleri olmadığını söylemişlerdi ama o esnada nikah salonunda olduklarını ispatlayan fotoğraflar mevcut, bu delili duruşmadan öncemi sunmam lazım durulma esnasında mı? ve bunun sonucunda mahkemeyi yanıltmak suçundan otomatikman bir cezai işlem uygulanır mı?
Mahkemede Hakime nikahta yoktuk mu dediler?
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Mahkemede Hakime nikahta yoktuk mu dediler?
evet.
şahit olarak dinlenen teyzesi ifadesinde ailelerin haberi olmadan aralarında evlenmişler dedi bizim haberimiz yok dedi fakat nikahta diğer teyzeleri vardı üstelik şahitlerimiz 2teyzesiydi.
Alıntı:
evet.
şahit olarak dinlenen teyzesi ifadesinde ailelerin haberi olmadan aralarında evlenmişler dedi bizim haberimiz yok dedi fakat nikahta diğer teyzeleri vardı üstelik şahitlerimiz 2teyzesiydi.
Eşinizin şahitlerinin bu konuda yalan beyanda bulunduklarını elinizde resimlerle tabiki ispatlayabilirsiniz.
Avukatınız size aksini mi söyledi yoksa?
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Eşinizin şahitlerinin bu konuda yalan beyanda bulunduklarını elinizde resimlerle tabiki ispatlayabilirsiniz.
Avukatınız size aksini mi söyledi yoksa?
karşı tarafın avukatı var ama benim avukatım yok, çekindiğim nokta şu;
davacı taraf nafaka yada tazminat istemedi onlarda bende biranevvel boşanmayı istiyoruz fakat ağır iftiralarda bulundukları içinde gerçekleri mahkmeye sunmak istiyorum,bunu yaptığım takdirde muhtemelen nafaka talep edecektir ve kadın olduğu için mahkeme onun bu talebine onay verebiliri korkum bu. :(
Alıntı:
karşı tarafın avukatı var ama benim avukatım yok, çekindiğim nokta şu;
davacı taraf nafaka yada tazminat istemedi onlarda bende biranevvel boşanmayı istiyoruz fakat ağır iftiralarda bulundukları içinde gerçekleri mahkmeye sunmak istiyorum,bunu yaptığım takdirde muhtemelen nafaka talep edecektir ve kadın olduğu için mahkeme onun bu talebine onay verebiliri korkum bu. :(
Sizin şahitleriniz olduklarını söylerler ve ek olarak bu bahsettiğiniz resimleri mahkemeye sunarsınız. Ağır iftiralarda bulunduklarını söylüyorsunuz.
Nikahınızda onların olduklarını resim ile ispat ettiniz. Peki ağır iftiraları nasıl ispatlayacaksınız?
Avukatınızın olmaması ekonomik sebeplerden dolayı ise bulunduğunuz yerde bu konuda kendinize avukat tayin edilmesini talep edebilirdiniz.
Alıntı:
eşim nikah günü dahil evime gelmedi akrabalarında kaldı.
2hafta sonrada dava açtı,kısacası nikah için beni kullandı.
geçimsizlik üzerine dava açmış ve orda burda kaldık ilişkiye girdik diye yalan ifadeler vermiş.
bu yalan ifadelerden dolayı karşı dava açma hakkım olurmu ve dava açarsam boşanma ertelenirmi?
Bunları yazmışsınız. Şahitleriniz yok mu eşinizin evinize gelmediğini söyleyecek?
Mesela müşterek evinizin bulunduğu apartman komşularınız eşinizin hiç gelmediğini söyleyebilirler.
Aileniz de bunu söyleyebilir.