DALTONLAR a 2 kişi daha lazım değil mi?:o
Printable View
Üyelerimizden ve bu forumda yazıları bulunan Hasan Büyükavcı isimli üye, bir yandan hukukçu olduğunu iddia ederken öte yandan terbiye ve nezaket sınırlarını aşan, kişisel sataşmalarla dolu daha da ötesi suç teşkil eden hakaret yazılarını yazabiliyor. Böylesi bir kişiliğin hukukçu olduğundan şüphe duyarım.
Kendisi hiç bir biçimde bu sitede barınmak zorunda değildir. Üye olduğu diğer hukuk sitelerinde dilediğini yazmakta özgürdür. Ancak burada seviyesizliğe izin ve tahammülümüz olmadığı da bilinmelidir.
Tüm üyelerden peşinen özür diliyorum. Ama hukukçu olduğunu iddia eden bu tiplerden sıkıldığımdan bu yanıtı yazıyorum. Lütfen mazur görün beni.
Tokat gibi yanıtınızı göremedim ama siz bu sitedekilere kendi dünyanızda eşşek koşturursunuz diye hitap edemezsiniz. Sözde hukukçusunuz. Ha etmişsiniz, büyük bir demokrasi örneği gösterip de yayınlamışlar yazınızı... Ben olsam yazınızı cebinize koyar geldiğiniz yere sizi gönderirdim.
Ben de o zaman size cevap veriyorum... Evet eşşek koşturuyoruz. Yarıştaki 1.ci ve tek Namzet de lafı söyleyendir!
Önce insan olacaksınız, ondan sonra bir fikri savunacaksınız! İnsan olmadan fikir olmaz... Hukuk bilmekle de insan olunmaz...
Sayın yönetim bu şahsı siteden atın. Geldiği şeriat yanlısı hukuk sitesini ben de gördüm oraya gitsin. Lütfen çok rica ediyorum.
Sayın Hasan_Buyukavci,
commodore1tr'nin, imzanızda yazdığınız üzere, henüz hukuk fakültesi öğrencisiyken nasıl cübbeli fotoğrafınızı yayınladığınızı merak ederek bunu belirtmesi üzerine yazdığınız tokat gibi cevap beni, bana tokat atılmışcasına sarstı. Neden, kime, neye, nasıl bu kadar öfkeli olur bir insan diye düşündüm. Bize de soruluyor "yıllıkta neden hukukcu cübbesiyle fotoğraf çektirdiğimiz", ben hiç bir zaman "sen 18 yaşından küçüksün, korunmaya muhtaçsın" gibi bir cevap vermedim, siz bu cevabı vermeden önce de böyle bir yanıt aklıma gelmezdi. Doğrusu öfkeniz beni şaşırttı. Siz bu soruya öyle bir yanıt verdiniz ki, commodore1tr de bu tahrik altında öyle bir cevap vermiş.
"Benimkileri görüyorsunuz da onunkileri görmüyorsunuz" demeye getirirken aslında sizin de görülecek, görülmesi gereken ifadelerinizin olduğunu zımnen kabul ediyorsunuz. İşte burada yanlışınızı fark ediyorsunuz, ama nedense demokrasilerde cevap hakkının olduğunu fark etmiyor yada unutuyorsunuz.
Neyse, biz burada sizin değiminizle eşek koşturalım, siz at koşturun. Ama unutmayın "canı yanan eşek atı geçermiş."
Sayın meslektaşım aklınca bu gözaltıları eleştirenlerle dalga geçmiş. Demogoji yaptığı bir nokta var insanların eleştirisi,şu ya da bu kişi nasıl olur da göz altına alınır ya da tutuklanır diye değil, eleştiriler iddianemenin çok uzun zamandan beri hazırlanamamış olması, iktidarı eleştiren kim varsa Atatürkçü kim varsa gözaltına alınmış ya da tutuklanmış olmaları ve en önemlisi de bence 1.5 yıldır iddianame ortada yokken başbakanın 1 hafta içinde iddianamenin hazır olacağını açıklaması(nerden biliyor ve bunu açıklaması başlı başına skandaldır başbakanın, sanki soruşturmanın savcısı kendisi) tüm bunlar bir araya gelince soruşturmanın siyasi etki altında yürütüldüğü ortaya çıkıyor,önemli bir kesim öyle düşünüyor ben de öyle düşünüyorum,bir de koskoca Türk ordusu dururken 100 kişinin hadi 500 olsun hadi 10000 kişi olsun darbe yapacağı gibi komik bi söylentisinin olması ve bunun soruşturmaya yön vermesi bu soruşturmanın ciddiliğine gölge düşürüyor.Darbe yapmak öyle kolay iş mi,Türkiyede darbe yapabilecek güce sahip tek bir kurum var bunu bilmeyen var mı,500 kişinin 1000 kişinin darbe yapacağını söylemek çok komik.
Bir de şu var,anayasada siyasi parti kapatma nedenleri belirtilmiş,buna rağmen akpnin kapatılması demokrasiye hukuka aykırıdır diyenler var,yaptıkları eylemler ve açıklamalar da ortada,türban ve kapatma davasına hukuksuz diyenler (ilki hakkında 89da verilmiş anayasa mahkemesi kararı vardı,laiklik nedeniyle refah ve fazilet partileri de daha önce kapanmıştı ve anayasaya göre kapatılıyo bu partiler hukuksuzluk falan yok)mahkemeyi başsavcıyı yerden yere vuranlar şimdi hukukun tam gaz arkasındalar,ben o zaman da mahkemelerin ve savcıların arkasındaydım şimdi de arkasındayım,inanıyorum ki tutuklu olarak yargılanan yaklaşık 60 kişinin en az 45i hakkında mahkeme beraat kararı verecek,olayın darbe yapmak için çete oluşturmak olmadığı da ortaya çıkacak,ha aksi bir karar halinde de hukuka saygım sonsuz,kim bir suç işlediyse cezasını çeksin, ağır ceza mahkemesi heyetinin vicdanlarına ve hukuka göre karar vereceğini biliyorum
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay ın salıverilmesine Savcılık itiraz etti. Yani tutuklanmasını istedi.
Dün akşam Erol Mütercimleri dinledim. İltimaslı gözaltı ve sorgudan bile korktuğu her halinden belliydi ....Değil darbe yapmak, muhtıranın bile yanından geçemeyeceği kanaati oluştu ben de......
İddianamenin yarın kameraların karşısında açıklanacağı rivayet ediliyor.
İddianamenin açıklanması pazartesi gününe kaldı.
İddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmeden kamuoyuna açıklanması CMK nun "iddianamenin iadesi" kurumuna ters düşmüyor mu? Ya mahkeme iddianameyi eksikler var diye savcıya iade ederse ...soruşturmanın gizliliği...n'olcak?
Bu iddianameden hukuka uygun yollarla elde edilmiş bir delil ortaya çıkar mı bilmiyorum. Fakat 3-5 yıl sonra Hukuk Fakültelerinin Ceza kürsülerinde "olmaması gereken" lere "kürsü örneği" olarak okutulacaktır.
Sıkmayın kendinizi Sayın Aydın. Çıkmaz ayın son perşembesine kalmadığı sürece sorun yok. Cuma hayırlı gündür malum. Ava bile gidilmez. İddanamenin böyle bir günde açıklanması zaten uygun düşmezdi. Pazartesi de açıklanmazsa kesin perşembeye kalır kendinizi hazırlayın. Çünkü Salı açıklanamaz. Malumunuz salı sallanır, çarşamba çarşafa dolanır.
İddianame filan okunmayacak sanırım.Genel açıklama yapacaklar kaç sayfa kaç bölüm v.s isim veremezler yeni kanuna göre mahkemenin kabul red hakkı var. Red ederse bir nedenle tam sıkandal olur o yüzden genel açıklama yapacaklar önemli bir şey olacağını sanmıyorum. 15 günlük mahkemenin kabul red süresinden sonra kabul çıkarsa abca iddianameyi görebiliriz.
Gerçi ona rağmen bu bir saçmalık. Bu arada Turgut Kazan Öz ü mahkemeye vermiş.
Bana kalırsa sırada Emin Çölaşan ve sözcü gazetesi grubu var...
Ayrıca ADDnin önde gelen isimleri, Cumoklar, kuvai milliye derneklerinin hepsi vsvsvsvss...... ulusalcı bütün grupları sindirmeye çalışacaklar.
Rivayet o ki 7. dalga geliyormuş
Bu arada Sn. Sinan Aygün serbest bırakıldı.
Günlükler ya delil değil ya da ek iddianamede
ERGENEKON iddianamesine ilişkin açıklamayı değerlendiren hukukçular, mahkemece kabul edilmeden daha kapsamlı bir açıklama yapılamayacağına dikkat çekti. Hukukçular, "Darbe Günlükleri"nin iddianamede yer almamasını "delil kabul edilmediği" ya da "ek iddianame"de yer alacağı şeklinde yorumladı. Hukukçuların görüşleri özetle şöyle:
Prof. Dr. Ahmet Gökçen(Yeni TCK ve CMK yı hazırlayan komisyonun üyesi): Bilgi kirliliğinin yaşandığı bir süreçte, daha detaylı açıklama yapılması gerektiğini savundu.
Sabih Kanadoğlu(Yargıtay eski Başsavcısı): Özden Örnek e ait olduğu ileri sürülen Darbe Günlükleri nin iddianamede yer almaması doğal. Son dalgada gözaltına alınan emekli askerlere ilişkin ek bir iddianame hazırlanacağı anlaşılıyor. Böyle olursa davanın askeri mahkemede görülmesi gerekir. Ek iddianamede yer almazsa, delil kabul edilmediği anlaşılır.
Prof. Dr. Nur Centel(M.Ü. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi): Darbe günlükleri doğruluğu kanıtlanamadığı için iddianameye alınmamış olabilir. Günlükler ek iddianamede yer alırsa, emekli askerlerin suç tarihinde görevde olmaları nedeniyle dava askeri mahkemede görülür.
Turgut Kazan(Avukat): Günlüklerin ek iddianameye girmesi ve yargı sürecinde Genelkurmay eski Başkanı Özkök ün de ifadesine başvurularak incelenmesi gerekiyor. "Danışştay saldırısını azmettirme" suçlamasını ise anlayamadım. Çünkü Danıştay saldırısına ilişkin dava başka bir mahkemede görüldü ve hüküm kuruldu.
ERUYGUR BABAMIN CENAZESİNE KATILDI
DANIŞTAY a yönelik silahlı saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Dairesi üyesi Mustafa Yücel Özbilgin in oğlu Gökhan Özbilgin, iddianame ile ilgili olarak "Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök ve Eski Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur un babamın cenaze törenine katıldığını biliyorum." dedi. Davaya müdahil olabileceğini de belirten Özbilgin, Ergenekon soruşturması ile Danıştay a yapılan saldırı arasındaki ilişkiyi duyduğu zaman şaşırmadığını söyledi.
DIŞ BASINDA ERGENEKON
ERGENEKON iddianamesine ilişkin açıklama yurtdışında da yankılandı. İngiliz yayın kuruluşu BBC,haberinde "Üst düzey bir Türk savcısının, bir darbe komplosuna karıştığı iddia edilen 86 kişi ile ilişkin suçlamalarda bulunduğunu" duyurdu. BBC, "Türkiye de iktidarda ki partiyi kapatma çabaları sürerken gerilim tırmandı." yorumunu yaptı.
ÖRGÜT AKP YE KARŞI
Financial Times iddianamenin," siyasi ve kamunun yoğun ilgisi" altında açıklandığını kaydetti. Ergenekon un AKP yi devirmeye çalışmakla suçlandığını belirten gazete, örgüt üyelerinin AKP ye "şiddetle karşı çıktıklarını" yazdı. TİMES iddianameye yer vererek davanın gitgide "siyasi elitler ile hükümet arasında bir güç mücadelesine" dönüştüğü yorumunda bulundu.
GÜNLÜKLERE ASKERİ SORUŞTURMA
Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın "darbe günlükleri" için de soruşturma başlattığı iddia edildi. NTV nin haberine göre askeri başsavcılık Zekeriya Öz'den günlükleri istedi.
Ergenekon Savcısı Öz e tehdit mektubu:
Ergenekon un soruşturma savcısı Zekeriya Öz ün bir hafta önce tehdit aldığı ortaya çıktı. Emekli bir cezaevi müdürünün, geçtiğimiz hafata Veli Küçük ün arkadaşı olduğunu belirterek, Savcı Öz e tehdit mektubu gönderdiği, ardından aynı içerikli telgraflar çektiği belirtildi. Bu kişi hakkında soruşturma başlatıldı.
Mehmet TÜRKER
SÖZCÜ Gazetesi
Çorba mı Aşure mi?...
Geçen hafta ilk defa iddianamenin 2455 sayfa olduğunu öğrenince "Boğuntuya mı getiriliyor" demiştik!....
Şimdi "açıklanmayan" iddianameden öyle şeyler öğreniyoruz ki, "boğuntuya getirilme" lafı hafif kalır.!..
İddianamede herşey var derde devadan gayri...
Aşure mi desek;
Çorba mı?..
Bir kere Ergenekon,"Agarta" efsanesiyle 600 yıl öncesine dayandırılıyor!...
O zaman" Kabakçı isyanı"nı, Genç Osman ın Yedikule zindanlarında boğdurulmasını, Abdülhamit in tahttan indirilmesini, İttihat ve Terakki Örgütü nün kurulmasını, 27 Mayıs'ı,12 Mart'ı, 12 Eylül'ü, Tankların balans ayarı yapmasını da Ergenekon terör(!) Örgütü mü organize etti, diye düşünmeden edemiyor insan!...
Ve nihayet şu soru akla geliyor;
MUSTAFA KEMAL DE ERGENEKON CU MUYDU?....
iSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCISI," İDDİANAMEYİ AÇIKLAYAMAYACAĞINA" DAİR AÇIKLAMASINI YAPARKEN, İDDİANAMEYE İLİŞKİN MEDYADA YERALAN HABERLERİN ÇOĞUNUN YALAN OLDUĞUNU BİLDİRMİŞTİ!...
Şimdi dokuz sütuna manşetler birbirini kovalıyor!...
Başsavcı nın açıklamasından ve bilgi kirliliğinden yakınmasından sonra haberler daha da bombalaştı!...
Ergenekon gelişti, genişledi, Susurluk'tan Sabancı cinayetine kadar ne varsa içine aldı!...
Yazılanlara bakarsanız,Mumcu, Kışlalı, Hablemitoğlu cinayetlerini de Ergenekon işledi!...
DHKP-C li Fehriye Erdal da bir Ergenekon cu!....
Aslına bakarsanız, bu iddianameyi savcılar değil, bizim medyada ki arkadaşlar yazıyor!....
Açıklanmayan ve açıklanması suç teşkil eden iddianame delik deşik!...
Ne suç var ne ceza ne de hukuk!....
Zanlıların "lekelenmeme hakkı" çoktan berhava oldu!...
Yetmedi iddianame PKK ya kadar dayandırıldı!...
Okuduklarımıza göre, PKK ya para yardımı yapmakla suçlanan ve Susurluk kapsamında değerlendirilen Behçet Cantürk ve Savaş Buldan ile Cantürk'ün avukatı Yusuf Ekinci'nin öldürülmesi de Ergenekon iddianamesinde!...
Ozaman mutlaka Abdullah Çatlı da işin içindedir.
Peki o zaman Kumarhaneciler kralı Ömer Lütfi Topal ın adı neden hiç geçmiyor?
Ergenekon bu kadar genişse, Kenan Evren bu davadan soyutlanabilir mi?
İddianame sızdırıldıkça, insanın aklına neler gelmiyor ki!...
Örneğin Sabancı suikastında yer alan ve kendisini sol terör örgütünde zanneden çaycı kız Fehriye, Ergenekoncu olduğunu öğrenirse eğer intihar etmeyi düşünür mü?...
Ya Apo da ulusalcı bir Ergenekoncu olduğu gerçeğiyle yüzyüze gelirse kafayı oynatır mı?
Misal; kendini "Kürt ırkçısı" olarak gören ve şimdi PKK yı yöneten terörist Murat Karayılan ın sonunda Ergenekoncu olduğu ortaya çıkıyor.....
O değil ama bizler kafayı üşütmez miyiz?
Bunun sonu neye varır bilmiyoruz!...
Sağcısı, solcusu, dincisi, tarikatçısı nerede kim varsa birbirinden haberi olmadan Ergenekon içinde yer aldıysa, Fettullah'ın da bu işte parmağı olamaz mı?....
Ya Abdüllatif Şener??....
AKP ye karşı bir hareket başlattığına göre, O nu da koymak gerekir Ergenekon'a...
Söylemedi demeyin iddianameyi hazırlayan savcı Zekeriya Öz bile Ergenekon cu çıkabilir...................
Zira bu iş gerçekten çorbaya döndü...
En son ilginç gelişme ise, Ergenekon iddianamesini hazırlayan savcı Zekeriya Öz ile adlarını bilmediğimiz iki savcı arkadaşının hakkında suç duyurusunda bulunulması oldu.
Savcılar ve Hakimler Yüksek Kurulu, suç duyurusunu ciddi bularak Adalet Bakanlığı'na gönderdi.
Milyonda bir ihtimal bile değil ama savcı Öz tutuklanıp, tutuklattırdıklarının arasına konulursa, son perde çok daha heyecan verici bir şekilde kapanmaz mı?
Madem senaryolar ortalıkta cirit atıyor, böyle bir senaryo da bizden olsun!....