Siz gomonizm'le ugraşırken biz çanlı alabalığı oğlumla götürdük Ödemiş dönüşü Ayrancılar'da haaa mekanda güzeldi hani Deniz olmasada.saygılarımla
Printable View
Sayın Yüksel;
"Atatürkçülük" ile "Kemalizm" kavramlarını eş anlamlı kullanan yazarlar olduğu gibi, bunları farklı anlamlarda kullananlar da vardır. Ben de faklı anlıyorum.
Atatürkçlüğü bir doktrin, bir "izm" olarak değil, çağdaşlaşma, çağdaş uygarlık düzeyini yakalama çabası olarak anlıyorum. Atatürk'ün düşünce dünyasını pragmatik buluyorum. Nitekim daha önce de bu sitede tartışıldığı üzere, değişik zamanlarda farklı konuşmaları olduğunu, bunun da sorunlara pragmatik yaklaşım gösterdiği anlamına geldiğini belirtmiştim.
Kemalizm, daha katı, demokrasiyi çok da dert edinmeyen, darbeye meyilli, halk oyunu çok da önemsemeyen, halk adına biz daha iyi düşünürüz diyen, eleştirilmesi yasak (günah), ilahi bir doktrinmiş gibi geliyor bana..
Sayın Bilgili, görüşlerinize saygı duymakla birlikte, konu başlığından uzaklaşmamak için, bu konuda size katılmadığımı belirtmekle yetiniyorum. Yalnız, Kemalizm'i Atatürkçülüğün "sapkın" bir kolu olarak nitelemenize anlam veremedim, bunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Nedenlerini ilgili bir başlık altında bilahare yazarım.
Dilek Hanım;
Anında cevap vermişsiniz, vallahi sizi tebrik ediyorum. Cevap vermek için nöbet mi tutuyorsun? Ben sizin kadar hızlıdeğilim. Benim ofisten çıkmam lazım. Saygılar.
Konuyla direkt bağlantılı olmasa da bunu belirtmeden geçmem mümkün değil.
Kim tarafından dile getirilirse getirilsin Kemalizme Atatürkçülüğün sapkın bir kolu yakıştırması yapılmasını kesinlikle içime sindiremiyor ve kemalizm in ne sağcı ne solcu olan üçüncü bir yol, yeni bir bağımsızlık anlayışı , bir ilkeler bütünü ve ideoloji olduğunu belirtmek istiyorum.
Evet kemalizm bir ideolojidir ve siz bir devlet kurarken ideolojiniz olmadan bunu yapamazsınız. Eylemlerin altında yatan bir düşünce sistemi olmak zorundadır. Bugün de kemalizme bağımsızlık ve özgürlükle eşdeğer bir anlam yükleyenler olduğu gibi aşırı katı bulan ve küçümseyen, ondan bir hastalıkmış gibi bahseden aydınlar ya da ikinci cumhuriyetçiler de bulunmaktadır.
Şunu lütfen hatırlayalım. Kemalist felsefe olmasaydı kazanımlar olmayacaktı. tümüyle bağımsız mıyız? tartışılır. eleştirdiğim çok fazla şey var. ancak bunun sorumlusu yıllarca yönetmiş /yönetememiş sağ iktidarlar da değil midir? egenekon notlarına aykırı oldu bunlar biliyorum..
fakat asla kemalizme "sapkın" yakıştırmasına da sessiz kalamazdım..
saygılar..
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin açıklamalarında yer alan "Atatürkçü Düşünce Sistemi" ifadesi de göz önüne alınırsa Atatürkçülük veya Kemalizm ifadelerinin suistimal edildiği, kendi düşüncelerine meşruiyet kazandırmak isteyen pek çok çevrenin Kemalize sığındığı düşünülebilir.
Mesela Atilla İlhan Kemalizm adı altında İnönücülük yapılmasından şikayet eder.
Engin Ardıç'a göre kendine Kemalist diyen bazı çevreler aslında Envercidir.
Kemalizm'i bu başlık altında ele aldığımız için, "Ergenekon Notları" başlığı altında yazılan konu ile ilgili iletileri bu başlık altına taşıdım. Abbas Bey de gelsin kaldığımız yerden devam edelim. :)
"KAMALİZM" Sn. Bilgili "KAMALiZM"
Mustafa Kemal de sizce sapkın mıydı?:deli:
Hadi "donarız çocuk" deyin...:o
Sevgili Av.Dilek Kuzulu Yüksel,
"Ergenekon Notları" adlı forum adı altından bu foruma taşımış olduğunuz iletilerin asıl başlangıcı olan şu iki ileti linkinin burada olması gerektiğini düşünürek ekliyorum.
https://www.hukuki.net/forum/showpost...6&postcount=34
https://www.hukuki.net/forum/showpost...0&postcount=45
Saygılarımla, kolay gelsin.