Re: Sizce Cumhuriyet mitingi amacına ulaştı mı?
Ben bir konuya açıklık getireyim. Öncelikle;
Gerek Sn. Cüneyt Ülsever ve Sn. Ahmet Hakan'ın yorumları, öte yandan Zaman, Yeni Şafak , Vakit vb. medyanın yazdıklarına güvenemiyorum. Yalçın Bayer'in yazısını buraya alma amacım, konunun bir diğer tarafının da görüşünü ortaya koymaktı. Öte yanda açıklık, şeffaflık, hakkaniyet duygum da ağır basıyor.
Başbakanlık Müsteşarı Sn. Ömer Dinçer ve Sn. Necla Arat suçlama anlamında aynı iddia ile karşı karşıyadırlar. Her ne kadar birinin intihalli çalışması kitaplaşmış diğerininki teksir olarak kalmış da olsa gerçekleşen fiil birbirinden farklı değildir. Sn. Ömer Dinçer'in durumu kesin ve yargı yoluna başvurmamış olmakla birlikte, Sn. Necla Arat bu iddiaları yayınlayan ve dile getirenleri Mahkemeye vereceğini belirtmektedir. Mahkemenin sonucuna herkesin saygı göstermesi gerekir. Seçimlerin bir erken seçim olması ve seçimlere çok kısa bir zaman kalması nedeniyle Yargının vereceği kararın bu sürece yetişmesi mümkün görünmemektedir. Benim kişisel görüşüm;
Sn. Ömer Dinçer derhal milletvekilliği aday adaylığından başvurusunu geri çekmelidir.
Sn. Necla Arat şu aşamada bir yargı kararı ile haksızlığı ortaya konmadıkça şimdilik masumdur. Ancak dava açması ve açacağı davayı kaybetmesi halinde;
1- Davanın sonuçlanmasına kadar geçecek sürede almış olduğu milletvekili maaşını faizi ile birlikte iade edeceğini,
2- Davanın aleyhine kesinleşmesi ile birlikte derhal milletvekilliğinden istifa edeceğini,
3- Milletvekili seçilmiş olanların hak kazandığı emekli maaşı ve diğer sosyal yardımlardan feragat ettiğini kamuoyuna açıklamalıdır.
Hukuka, adalete ve temiz bir topluma inanıyorsak , dünya görüşümüze uyar veya uymaz bu ilkeler için mücadele etmemiz gerekir.
Asıl yazmak istediğimi unutmuşum onu da ekleyeyim.
Sn. Necla Arat'ın ne yapması gerektiğini yazdık da onu suçlayanların eğer yargı kararı ile müfteri durumuna düşerlerse ne yapmaları gerektiğini yazmadık.
Sn. Ülsever ve Sn. Hakan herhalde bir daha ortalığa çıkmazlar ve köşelerinde bir özür yazısı yayınlayarak bu işten ellerini eteklerini çekerler. Başta Zaman olmak üzere diğer medyaya gelirsek onların utanmayacaklarına eminim, bu konularda yeterince sabıkalılar zaten ancak onlara da tavsiyem ya bu memleketi terketsinler mesela Pennysilvania'ya yerleşsinler, yok bunu yapmıyorlarsa halk onları yerleştirecek bir yer bulur nasıl olsa...
Selamlar,
Bu mitingleri anlamlandıramayan sevgili üyelere , mitinglerin anlamını anlatmazsam sanırım içimde uhde kalacaktı. Mitinglerin anlamı ;
1- Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu böyle biline...
2- Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir. Türk milletinin kalbinde Cumhuriyet ruhu ve Atatürk ateşi daima var olacaktır. Bundan korkmayın, böyle çemkirebiliyorsanız bunu yine bu Cumhuriyete borçlusunuz, rejimin adı şeriat olsaydı, ananızdan emdiğiniz süt burnunuzdan getirilir, muhtemelen bir meydanda halka ibret olsun diye asılırdınız.
3- Bu millet hoşgörülüdür, bu millet yeni fikirlere açıktır. Ama bu millet kandırıldığını hissederse kandıranlara acımasızdır.
4- Bu millet birliği, beraberliği savunur, soyunda vardır, kanında vardır. Yüzyıllar boyu hükümranlık yapmış, kendi kendisinin en büyük düşmanı olabilmiş ancak azınlıkların dostu ve koruyucusu olmayı başarabilmiştir. Şeyhül İslamlı Osmanlının yabancılara, azınlıklara en ufak bir müdahalesi yoktur. Aksine İspanya'dan kaçan Yahudilere, Cumhuriyet döneminde faşist Almanya'dan kaçanlara yurt olmuştur bu topraklar... Birarada beraberce yaşama kültürüne bağlı kalanlar bu topraklarda hep huzuru ve barışı bulmuştur. Buna aykırı davrananlara da bu ülke cehennem olmuştur.
Şimdi;
Ey "Ne mutlu Türküm diyene" demekten yüksünenler,
Ey, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir derken , ulusal egemenliği paraya tahvil edip satanlar,
Ey, Cumhuriyetin değerlerini , gaflet, dalalet ve hıyanet içerisinde değiştirmeye çalışanlar,
Ey, bu ulusun kültürünü, dilini hiçe sayanlar,
Ey, Misak-ı Milli ile belirlenmiş, kanımızla canımızla alınmış toprakları satanlar, uluslararası arenada yeni haritalar yaratılmasına izin verenler,
Ey, yolsuzlukla savaşacağım derken, eşi dostu zengin edenler, biriken bu sermayeyi , Cumhuriyeti yıkmak için kullananlar,
Ey, Kıbrıs'ı satanlar, kukla bir Rum uşağını oraya musallat edenler ve daha niceleri...
DURUN... BİZ ZATEN SİZİ DURDURMAYI BİLİRİZ... diyorlar...
Kelle hesabı yapıp, hala anlamayanlara duyurulur. (Aslında bal gibi anlarsınız köftehorlar ama anlamak işinize gelmez.)
Selamlar,
Biraz yaslica bir kadin doktora gider.
Doktor bey, der ,gaz sorunum var ancak cok sikayetci de sayilmam.
Gaz cikardigim zaman ne ses cikiyor ne de kotu kokuyor.
Ayrica geldigimden beri en az yirmi kez gaz cikardim ama siz farkina bile varmadiniz.
Doktor ,su haplari alin bir hafta sonra sizi tekrar goreyim, der.
Bir hafta sonra yasli kadin kontrole gelir.
Doktor bey bana ne halt verdiniz bilmiyorum, der
Gaz cikardigim zaman hala ses cikmiyor ama muthis kotu kokmaya basladi.
Cok iyi der doktor ,sinüsleriniz (burnunuz) duzelmis, simdi sira kulaklara geldi.
İRTİCANIN KÖTÜ KOKUSUNU VE ÇİRKİN SESİNİ DUYMAYANLARA İTHAF OLUNUR..
Mehmet Y. YILMAZ
http://www.hurriyet.com.tr/_yazarlar/images/148b.jpg Rövanş mitinglerinde suç işleniyor
HER ne kadar aksini iddia ederlerse etsinler Başbakan ve yakın çevresinin sinirlerinin Tandoğan, Çağlayan ve Gündoğan mitingleri nedeniyle fazlasıyla bozulduğunu görmek gerek.
"Biz istesek daha kalabalıklarını yaparız" diye başlayan "burun kıvırmalar" belli ki bu kızgınlığı örtbas etmek amacına yönelikmiş.
Devlet kesesinden yapılan Van mitingindeki "Vandoğan" pankartları bunu açıklıkla ortaya koyuyor.
Belli ki Başbakan ve yakın çevresi bu mitingleri bir tür "rövanş" olarak görüyorlar ve laiklik mitinglerinin milyonlarca kişiyi neden bir araya getirdiğini bile anlamamışlar.
İşin ilginci Erzurum ve Van mitinglerinin "organizatörünün" AKP değil, devlet kuruluşları olması.
Kamu kuruluşlarının değişik törenler nedeniyle düzenledikleri toplantıların, AKP yöneticileri tarafından bu şekilde yönlendirilmesine izin verilmesi, o törenlerin sorumluluğunu taşıyan kamu görevlilerinin ağır bir ihmalidir. Bu kamu görevlileri açıkça suç işliyorlar.
Kamu kaynaklarıyla yapılan törenlerin, laiklik endişesiyle meydanlara dökülenlere karşı girişilmiş bir "rövanş" hareketi haline dönüştürülmesine, savcılar neden seyirci kalıyorlar?
Hürriyet
Radikal İki'de Prof. Dr. Baskın Oran'ın yazısı;
http://www.radikal.com.tr/ek_haber.p...2&haberno=7060
Radikal İki'de; Engin Önen'in yazısı;
http://www.radikal.com.tr/ek_haber.p...2&haberno=7061
Milliyet'te iki gün devam eden Prof. Dr. Sencer Ayata'nı mitinge katılanların ve mitingin sosyolojik analizini kaliteli bir bilim adamının gözü ile incelemek zevkli olacaktır:
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/21/siyaset/asiy.html
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/22/siyaset/asiy.html
Cumhuriyet mitinginin amacına ulaştığını görmemek için, ya çok saf, ya da AKP li olmak lazım.
Bakın başbakana, artık yüzünde o eski rahat, alaycı tebessümden eser var mı ?
Deniz Baykal'ın TV programlarında karşılıklı tartışma teklifine cesaret bile edemiyor.
Çünlü altyapı yok. Üstyapı ile de bu işler buraya kadar.
Mitingler kafalarına balyoz gibi indi.
Milletin kendi bilinç ve ve imkanları ile, hiçbir kişisel veya siyasi menfaat gözetmeksizin, böylesine coşkuyla laikliğe ve cumhuriyete sahip çıkması hepsini şoka soktu.
Artık o, nasılsa fındık fıstık dağıtıp sandığı yine ele geçiririz rahatlığı bitti.
Gergin ve huzursuz günler yaşıyorlar.
Gerçekten artık söz milletin...
Saygılar
Ben bu Cumhuriyet mitinglerinin amacına ulaştığını net bir şekilde şuradan anlıyorum.
Sayın başbakanımız değerli fikir ve bilim adamı Recep Tayyip Erdoğan gittiği her yerde bu mitinglerle ilgili konuşmaya başladı. Haremlik selamlık olan yerlerde '' O mitingler Türkiye yi temsil etmez. '' ( Yani tabanına seslenirken ) Genele hitap ederkende '' hepimiz o bayrağın temsil ettiği ülkenin evladıyız o değerler hepimizin gelin bir olalım.'' diyerek üstün takiyesini ispat etmesinden bellidir.
Hala cumhuriyet mitingleri amacına ulaştımı ulaşmadı mı bu tartışılıyor...Hayret...!!! Dünya neyi konuşuyor,Türkiye de neler oluyor farkında olmayan eskimişler hiçbir getirisi olmayan bu mevzuyu konuşuyorlar.Zorla mı amacına ulaştıracaksınız ya.Bence amacına ulaşmadı hiçbir zaman da ulaşamaz.Halka rağmen hiçbir şey sürekli devam etmez.Dünya sürekli bir değişim içinde.Atatürk bu değişimi ve yeniliği Türk insanına öğütlemişken takiyyeciler yobazlıkta ısrar ediyor.Biri diyorki"Bu cumhuriyet mitinglerinin amacını anlamayanlar ya çok saf,ya akp li olmak lazım"Ben AKP li değilim ama oladabilirim ama asla saf ve akılsız da değilim sayın korugan.Siz bu mitinglerin amacını anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız bizde farklı şekilde kabul ediyoruz.Milyonlar da bu şekilde kabul ediyor.Ama sizi biraz saygıya davet ediyorum.Herşeyi kendinizin anladığını ve başkalarının anlamadığını ifade ederek hayat yaşıyorsanız gerçekten yanlış düşünüyorsunuz.Dünyada heran herşey olabiliyor ve mitinglerde düzenlenebiliyor.Gerçekten birşeyin amacına ulaşıp ulaşmadığını görmek için sabırlı olmak lazım ama siz acele ediyorsunuz.Hiç tarih okumuyormusunuz...
Yeni üye olarak aranızdayım ve sitenizi çok beğendim tebrikler...
Bu konu ilk gözüme çarpan konu oldu..
Bence bu mitingler amacına tam anlamıyla ulaşmadı.O mitingteki insanların arasında bende vardım.Evet sloganlarımızda dedik "ANKARADA İMAM İSTEMİYORUZ..ÇANKAYANIN YOLLARI ŞERİATA KAPALI"dedik.
Bİr kısmını aştık.ANKARA mitinginden sonra tayyıp bey geri adım attı ve pıyonunu devreye soktu.
HAYIR!
BİZLER ADA KARŞI DEĞİLİZ SİHNİYETE KARŞIYIZ.
İSTANBUL mnitinginden sonrada Gül bey GÜLEMEDİ.
DEvam etti mitingler hep aynı sloganlar éHÜKÜMET İSTİFA DENDİ"SOLDA BİRLEŞİN" dendi.
İZMİR mitinginden sonra birleştiler..
EVET HÜKÜMET İSTİFA bılıyoruz etmeyecekler biz kovna kadarda TÜRKİYEDEN ATAMAYACAGIZ:(
BİTTİMİ BU KADAR MIYDI YANİ?
BÜTÜN BU BİN DİRİLMİŞ KITALAR BUNUN İÇİNMİ HAKLARINI SAVUNDURLAR.. HAYIR!
Diğer bir sloganımız da "TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE " idi. "KAHROLSUN AMERİKAN EMPERYALİZMİ"YDİ..
HANİ NEREDE İŞİMİZ BİTTİ Mİ YANİ ŞİMDİ HAYIR BİTMEDİ?
ZİHNİYETE KARŞI VE EMPERYALİZME KARŞIYIZ BİZLER TAM BAĞIMSIZ OLANA KADAR HESAP SORMALIYIZ BENCE..
KENDİ ADIMA İŞİM BİTMEDİ BENİM DAHA..DAHA ÇOK İŞİM VAR DAHA ÇOK HERKESINDE ÇOK İŞİ OLMALI...
Deniz'den saygılar...
Çok ilginçtir bildiğim tanıdığım gördüğüm gerek bu sitede gerek başka sitelerde yazılarına baktığım tüm AKP yandaşları hep bir ağızdan BEN AKP Lİ DEĞİLİM . Teranesini söylüyorlar.
Ya insanları çok saf sanıyorlar '' Vay be adam AKP li değil ama onun düşüncelerini savunuyor haklı...'' dedirtmeyi amaçkayan yeni bir talimat bu. Ben aslında başka partiyi tutuyorum ama AKP de haklı kardeşim.... Bu ne yüzsüzlüktür bu ne omurgasızlıktır bu ne aymazlıktır. Bari hiç bir şey olamıyorsunuz dürüst olun . Korkarım yakında Tayyip Erdoğan da AKP li olmadığını söyleyecek... Kıvırtma rekortmeni yalan rüzgarları baş rol oyuncusunun müridleri ne yapar takiye yapar...
Sayın Ali Erdem laf kalabalığını bırakında milyonların ne anladığını diyin hele bize . Bizim anlamadığımız ama orada olduğumuz milyonların....Yani ben niye gitmişim oralara bileyim bir sayenizde...