yani şimdi mahkemenin 25 gün verdiği ve ertelenmeyen, para cezasına çevrilmeyen bir kararın, değişebileceği demekmi oluyor bu avukat bey?
Printable View
ii günler benim 2. telefon dosyam gitti mahkemeye 2. si için kaç gün ceza alırım 40 günüm kaldı dışarıda çekmek istiyorum cezamı + 1. telefon izin dönüşümde birliğe soktum geç olmuştu batarya komutanımıza teslim edecektim edemedim sabah ederim diye düşündüm ama arkadaşım telefonu benden alıp kullandı yakalandı ben böyle ifade verdim arkadaşım 25 gün ceza aldı fakat benim hakkımdada suç duyurusunda bulunmuş mahkeme bunun sonucu ne olur ? ben mahkemeye çıkmadan bi ceza alırmıyım ?? :( lanet olsun böyle kanuna anneme anne ben iyiyim deedim diye hapis yatmak zoruma gidiyo :(
Değerli anneciğinize anneciğim ben iyiyim dediniz diye hapis cezası almıyorsunuz ki... Önce bunu alamak gerekir.
Mrb.lar bende kışla içersinde cep telefonu yakalattım hatta benim daha acı bi durum telefonu modem olarak kullanarak internete bağlandım daha sonra hakkımda gerekli işlemler yapılarak dosyam askeri mahkemeye gönderildi interneti bağlandığımda sadece messenger programını kullandım ve askeri bilgi olarak da herhangi bir aktarım yapmadım. Askeri mahkemeden gelecek olan iddianame bana tebliğ edilemeyecek o tarihte ben muhtemel terhis olmuş olurum burada öğrendiğim mahkemeden gönderilen iddianameler sanıklara tebliğ edilmediğinde herhangi bir hüküm verilemiyor olması lakin birlik iddianameye karşılık sanığın ikamet adresini yani elinde olan bilgileri gönderiyor. Bundan sonra sivilde ne tür bir süreç başlar ve alacağım mahkumiyet kesin olarak hapis cezası mı oluyor herhangi bir şekilde adli para cezasına çevrilebiliyor mu? Sonuçta vatanı satmadım. Bu konuda yardımcı olabilecek bir avukatla birebir görüşmek isterim. Yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim
Daha kaç kişi cep telefonu nedeni ile mahkemelik olacak, artık bu yasak kalkmalı. Dünyadaki bütün ülkeler özgürlüklerden yana iken biz neden hala yasak koyuyoruz?
Şimdi gidicem svilde cezaevinde yatacağım onca katillerin hırsızlarin yaninda vay be hain olduk iyi mi peki ne tür bi cezaevinde yatarim bu nasil belirleniyor bi bilginiz var mı
Öyle bir ceza evinde kalmazsınız. Ceza evlerinde herkesi bir arada tutmazlar. Buradaki herkez deyimi suç nevine göre anlaşılmalıdır. Siz yarı açık cezaevinde infaza tabii tutulursunuz. Yarı açık cezaevi olan bir yerde infaz savcılığına müracaat ederseniz muhtemelen sizin gibi olanların bulunduğu bir yerde infazınız gerçekleşir.
Geçmiş olsun.
Merhaba, burdaki bircok arkadas gibi bende cep telefonu magdurlarından biriyim. Askerdeyken (nisan 2007) cep telefonu yakalattım ve mahkemeye verildim. Ancak mahkemeye cikmadan terhisim geldi (mayıs 2007). Uzun süre mahkemeden bir yazı bekledim en sonunda 6 ay sonra geldi. Ancak memleketime tebligname gitmisti ve ben tekrar bir dilekceyle ikamet ettigim adrese istedim. Daha dogrusu ne islem veya mahkeme varsa hepsinin oturdugum yerdne yapmak istemistim. Cunku calisiyordum ve 25 gunluk bir ceza icin aylarca ugrasmak istemedim.
Fakat uzun süre bekledigim halde tebligname adresime ulasmadı. Sonradan isim nedeniyle yurtdısına cıktım ve 3 ay sonra (mart 2008) arkadaslarım tarafından bana tebligname geldigi soylendi. haliyle oylece bıraktım hic ugrasmadım. Ama aklıdma da vardı birgun havaalından girerken beni alıp gotutrler diye dusundum. o da olmadı. (aslında olsa razıyım, alsınlar 25 gün yatayım kurtulayım. islemleriyle ugrasması yatmasından beter.) tebgligname yapıldıgı zamandan sonra pasaport cıkardım, 3 defa yurtdısına giris-cıkıs yaptım. kimse birsye demedi. en son 2 gun once Turkiyeye giris yaptım yeniden ve bir gun sonra anneme polis gitmis ve "oglun Trurkiyeye giris yapmis" denilmis.
Bende internetten Adelet bakanlıgının sistesine girdim ve bana tebligname yapan mahkemde dosyamı TC kimlik numaramla aradım. Bana ait bir dosya da gozukmuyor.
Cok uzun yazdım kusura bakmayın. Acıklayıcı olmak istedim. Sorularıma gelşince.
1. Yurtdısına cıkmam gerek yeniden, bu konuda bir sorun olur mu?
2. Ben teblignameyi daha hic sahsi olarak alıp imzalamadım, en kısa sürede bu davadan kurtulup her nasıl sonucalancaksa, bu davayı kurtulmak ne kadar zamanımı alır?
Yanıtlarınızı bekliyorum. Tesekurler.