Re: Tehlikenin farkında mısınız?
Alıntı:
Oncelikli amac ozgurlukse,din-vicdan hurriyeti ise,neden hala okullarda din dersi zorunlu ders olarak okutulmakta?Neden farkli mesheplerde olanlarin inanclarina saygi gosterilmemekte?
Sayın Değirmenci,
Neden....neden derken biraz araştırmak gerek, değilmi?
Forumlarda tartışırken ,diğer üyelerdede görüyorum,gerginlikler oluyor.
Bunların olmamasını dilerim.
Sadece şunu söyleyeyim:1)okullarda din dersi zorunlu ,evet.Ama istemeyen idare ile görüşür,geçerli nedenleri varsa,muaf olur.Yine örnek olarak diğer dindeki arkadaşlarımı göstereceğim,ama ilkokul (4.,5.)da dahi din dersine girmek zorunluluğu yok.Eskiden orta ve lisede idi.Ayrıca MEB dilekçe verilsin din yerine felsefe öğretsinler."Ağlamayan çocuğa mama yok..."
2)Bu sadece bizim ülkemiz için geçerli değil.Ben yurtdışında ilkokulda sadece din dersine girmeyi bırakın,haftanın iki günü sınıf ile birlikte kiliseye gitmek zorundaydım.İster istemez başka din ile ilgili bilgi sahibi oldum.Noldu?-Hiçbir şey.Dinim hala aynı ve etkilenmedim,ama bilgim var.
Aslında herşey insanın kendisine başlar,kendisinde biter.
Çevredeki tehlike olarak gördüğünüz unsurları kaldırmakla bir yere varılmaz.
3)Farklı mezhep dediğiniz, Alevilik ise eğer (ki siz bunu telafuz etmekten çekiniyorsunuz nedense),ben kendi adıma söyleyeyim:ben ayrım yapmadım hiç bugüne kadar.Ben kişinin insanlığına,ahlakına,davranışına,dürüstlüğüne önem veririm.Dinimi savunurum,o ayrı konu.Ama ayrım yapmak için değil;yanlışları düzeltmek için.Benim inandığım bir şey var,o da çevrenin kışkırtmalarına,yalan yanlış ayrımcılık dolduruşlarına,kin ve nefret duygusuna,aşılanmak istenen ll.sınıf insan muamelesine kapılmaktan uzaklaşmaktır.Bir kere bu fikir içimizde inanca dönüştümü,domino taşı gibi tetikler.
Kişisel olarak gördüğünüz bir zarar varmı bilemem.Umarım olmamıştır
Sevgili marita ben ne AB ülkesi ne de Arap ülkesi olmamız lazım diyorum.Neden bir çok stratejik konuma sahipken mesela İsviçre gibi kendimize özgü bir ülke olamıyoruz demek istiyordum.Sermaye piyasımızı batılı ülkeler yönlendiriyor.Bazı ünlü zincir mağazaların bile bazı yörelere göre strateji geliştirerek içki reyonunu 40 km ötedeki diğer ilin mağazasına koyduğunu biliyorsunuzdur.Çünkü içki satmaları "o mağaza haram satıyor"diye düşünen o yöre müşterilerinin kaybı olmaktadır.Arap dünyasının ekonomisi çok daha farklıdır heralde ve Türkiye Cumhuriyeti ne kadar uyum sağlar,hangi finansman desteği bulur bilemiyorum?Zaten tüm önemli hammade dışardan gelmektedir ki imalata dönmesi bazen daha pahalıya mal olmaktadır.Kime,ne ihracı yapabiliriz,hangi şekilde var olabiliriz acaba bu siyasi gidişle demek istiyordum.
O halde yanlış anlamışım,kusura bakmayın,Sayın senemkartal.
Türkiyemiz için en iyisini,en doğrusunu istemekte haklısınız.Buna bende katılıyorum.Ama Türkiye de 1938'den bu yana "birileri " ve "diğerleri" çekişmesi her zaman gündem olmuştur.Asıl ülkeyi ileri götürecek olan teknoloji,bilim,ekonomi ve yer kaynakları bir kenara atılmış.Birilerinin el atmasını bekliyor.Bir atasözü var (yabancı):"iki kişi tartışırken,üçüncüye fırsat doğuyor".
Alıntı:
senemkartal rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili Çetin Bey, ben tabiki çözüm isterim ya sev ya terk et demiyorum. Ama nedir bu örtü takıntısı? Kafalarından çekip çıkaran mı oldu,ama oruç tutmadığı için zamanında İnönü Üniversitesinde ölen oldu. Hiç dikkatinizi çekiyormu bu örtülü hanımların inanç gereği örtüleri(!) elbiseleri hangi renk ve desense ona uygun illa da ipek,saten,mümkünse markalı. Halbuki inanancımızda israf haram değil mi?geçim sıkıntısı olan ülkemde bu kadar örtüyü bedava dağıtan biri mi var diye düşünmeden edemiyorum. Ayrıca bu tür tartışma ve hareketlerin varacağı yerin;AB uyumu için diye habire değiştirilen Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının son bir değişiklikle(muhtemelen referandumla) yok edilerek ülkenin araplaşma yoluna sokulacağı ve böylece zaten bize meraklı olmayan avrupa kapısının kolayca mühürleneceği olduğunu düşünüyorum. Böylece ekonomik olarak bir çok yabancı sermayeye bağlı olduğumuzdan ;ne avrupa sömürüsünden kurtulabileceğiz ne arap dünyasına kabul edileceğiz ne de özgür yaşayabileceğiz.
Sayın senem kartal yazılarınızdan sizin genc oldugunuz kanatindeyim benim orucolayı hakında birmalumatım yok fakat öyle bir olayı vuku buldugunu zannetmem olsada münferit bir olay oldugu kanaatindeyim.. Bizlerin gencliği döneminde öylesine elim olaylar yaşandıki size sadece birini aktarayım kardeş kardeşi vurup birisi 3 yıl onlarca amaliyattan sonra saglıgını idarelik kadar kazandı öteki kardeşi 9 yıl hapsanede kaldı ikisininde genclik hayalleri kabuslarla pişmanlıklarla gecti şimdi hayatları gecmişi telafi gayesi ve talebi ile geciyor olanlardan cok pişmanlar ama namludan cıkan kurşun misali hic bir şey eskisi gibi olmuyor onların bu olayda tek sucları tecrübelerinin olmaması neticesinde başkalarının dümen suyuna girmeleriydi senin oruc olayıda buna benzer veya bir meczubun birilerinin kötü emellerine alet olmasından kaynaklanmıştır
sayın senem benim yaşantım yanlışlarımı telafi ile ugraşmakla gecti yanlış anlaşılmasın yani sigara kumar içki gibi şükürler olsun son alışkanlıgımı terk edeli 18 yıl oldu diyecegim zararlı alışkanlıklarım bana maliyet olarak 20 yılmı aldı götürdü maddi bedelini varr sen hesab et o yirmi yıl benim en verimli dönemlerimdi siz israftan bahsediyorsunuz sizin bahsetiginiz insanlarda sigara belki cok nadir onun dışında en kücük kötü alışkanlık olamaz alınan örtülerde israfa girmez iyisini alırlar senelerce kullanırlar..
Sizin bahsettiginiz yeni kanunlar evrensel normarda avrupanın yıllardı uyguladıgı normlardır kanun ve yasaların tamamı nasıl bir arac beli süre sonra ihtiyaclara cevap veremedigi için teknoloji bakımdan degiştirildigi gibi kanunlar ve yasalarda ihtiyaca göre degiştirilelilir onun için müsterih olun türkiye iyi yolda ykimisi 70 kimisi 50 yıl önceki kanunlar vede avrupa kapısına muhtac günler coktan gecti ben zamanın başbakanını 1 milyar tl için elkapılarında dolaştıgı günleri unutmuş degilin şu an merkez bankasının döviz rezervi 70 milyar dolara yakın bizim ekonomimiz kuvvetli oldukca onlar bize yalvaracak ..
Araplardan korkmaya gerek yok onlar köle degil efedi arıyorlar kendilerine yol gösterecek biz olsak olsak onlara efendi oluruz..
Size tavsiyem korktugunuz o insanlara yakın olup incelemeniz çünki ben bütün kötü alışkanlıklarımı onların yardımıyla bir bir terkettim tüm güzel günler sizlerin olsun...
Alıntı:
senemkartal rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili Çetin Bey, ben tabiki çözüm isterim ya sev ya terk et demiyorum. Ama nedir bu örtü takıntısı? Kafalarından çekip çıkaran mı oldu,ama oruç tutmadığı için zamanında İnönü Üniversitesinde ölen oldu. Hiç dikkatinizi çekiyormu bu örtülü hanımların inanç gereği örtüleri(!) elbiseleri hangi renk ve desense ona uygun illa da ipek,saten,mümkünse markalı. Halbuki inanancımızda israf haram değil mi?geçim sıkıntısı olan ülkemde bu kadar örtüyü bedava dağıtan biri mi var diye düşünmeden edemiyorum. Ayrıca bu tür tartışma ve hareketlerin varacağı yerin;AB uyumu için diye habire değiştirilen Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının son bir değişiklikle(muhtemelen referandumla) yok edilerek ülkenin araplaşma yoluna sokulacağı ve böylece zaten bize meraklı olmayan avrupa kapısının kolayca mühürleneceği olduğunu düşünüyorum. Böylece ekonomik olarak bir çok yabancı sermayeye bağlı olduğumuzdan ;ne avrupa sömürüsünden kurtulabileceğiz ne arap dünyasına kabul edileceğiz ne de özgür yaşayabileceğiz.
Sayın senem kartal bugün zamanım olmadıgı için sadece örtü takıntısını irdeleyecegim örtü onlar için sizin basite indirgediginiz gibi takıntı degil. Tesettür olarak yani örtünme islami bir kural onlar sadece, kurala uyuyorlar, lakin birileri onların bu hakkını gasp etmek için 30 yıldır ugraş veriyor. Türbanı hayatımıza sokan o zamanın yanlış hatırlamıyorsam yök başkanı ihsan dogramacıdır. Olay şöyle cereyan etmiştir; üniversitelere örtülü kızları almadılar, zamanın cumhurbaşkanı da böyle bir uygulama olamaz diyerek karşı cıktı, o zamanlar cogu tülbent denen beyez örtü örtünürdü , özal zorlayınca türbanlı olarak okula girilmesine müsade ettiler. Şimdi aynı figüranlar türbandan şikayet ediyorlar, bana göre bunların niyeti üzüm yemek degil bagcıyı dövmek... Saygılarımla, tüm güzel günler Türkiyemizin olsun...
Alıntı:
marita rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Değirmenci,
Sadece şunu söyleyeyim:1)okullarda din dersi zorunlu ,evet.Ama istemeyen idare ile görüşür,geçerli nedenleri varsa,muaf olur.Yine örnek olarak diğer dindeki arkadaşlarımı göstereceğim,ama ilkokul (4.,5.)da dahi din dersine girmek zorunluluğu yok.Eskiden orta ve lisede idi.Ayrıca MEB dilekçe verilsin din yerine felsefe öğretsinler."Ağlamayan çocuğa mama yok..."
2)Bu sadece bizim ülkemiz için geçerli değil.Ben yurtdışında ilkokulda sadece din dersine girmeyi bırakın,haftanın iki günü sınıf ile birlikte kiliseye gitmek zorundaydım.İster istemez başka din ile ilgili bilgi sahibi oldum.Noldu?-Hiçbir şey.Dinim hala aynı ve etkilenmedim,ama bilgim var.
Aslında herşey insanın kendisine başlar,kendisinde biter.
Çevredeki tehlike olarak gördüğünüz unsurları kaldırmakla bir yere varılmaz.
3)Farklı mezhep dediğiniz, Alevilik ise eğer (ki siz bunu telafuz etmekten çekiniyorsunuz nedense),ben kendi adıma söyleyeyim:ben ayrım yapmadım hiç bugüne kadar.Ben kişinin insanlığına,ahlakına,davranışına,dürüstlüğüne önem veririm.Dinimi savunurum,o ayrı konu.Ama ayrım yapmak için değil;yanlışları düzeltmek için.Benim inandığım bir şey var,o da çevrenin kışkırtmalarına,yalan yanlış ayrımcılık dolduruşlarına,kin ve nefret duygusuna,aşılanmak istenen ll.sınıf insan muamelesine kapılmaktan uzaklaşmaktır.Bir kere bu fikir içimizde inanca dönüştümü,domino taşı gibi tetikler.
Kişisel olarak gördüğünüz bir zarar varmı bilemem.Umarım olmamıştır
Sayin marita,
Cevabiniz icin oncelikle tesekkur ederim,bir kac sey eklemem gerekiyor sanirsam..
Din dersi gormek istemeyen ogrencinin okul idaresi ile gorusmesinin uygun bir yol oldugunu dusundugunuzu belirtmissiniz ki bu konuda sizinle ayni fikirde degilim..Boyle bir davranista bulunan veli ve ogrenci sizce diger ogrenciler tarafindan "dinsiz" olarak nitelendirilmeyecek mi?Diger aileler bu cocuklardan uzak durun diye cocuklarina baski uygulamayacak mi?
Sayın Değirmenci,
Din ve siyaset konusunda bundan sonra yorum yapmama kararı aldım.
Benim için asıl önemli olan Türkiyedeki tüm vatandaşlarımızın huzur ve birlik içinde yaşamaları.Kimsenin kimseden üstün olmadan.Birbirlerinin haklarına riayet ederek.İçerde huzur,dışarda güç.
Alıntı:
Boyle bir davranista bulunan veli ve ogrenci sizce diger ogrenciler tarafindan "dinsiz" olarak nitelendirilmeyecek mi?Diger aileler bu cocuklardan uzak durun diye cocuklarina baski uygulamayacak mi?
Asılında cevap vermek istedim sorunuza.
Ben öyle düşünmüyorum, belki farklı ortamda yetiştiğimden bilmiyorum, ama başkalarının ne düşündüğü bu denli önemli gelmiyor bana.Başkalarının düşüncesi bir insanın mutluluğunu,özgürlüğünü kısıtlamamalı.Çocuklar zaman zaman çok daha acımasız olabiliyor,yetişkinlere göre.Ama sonuçta çocuk;sürdüremezler soyutlamaları.
Kendi fikrimi söylememi istermisiniz?
-Anlayış göstermeyen varsa, zaten uzak dursun. Hayatımızın devrelerinde
zaten bir yeri olmayacak.
Alıntı:
Stj.Av.Ali Erdem rumuzlu üyeden alıntı
Bazı yazılara bakıyorumda oldukça Atatürk ististasmarcısı vede biryerlerlerden menfaatlendiği belli olan şahıslar var.Eğer Atatürk olsa idi yıllardır bu memleketi,sistemi bu hale getirenlere karşı içte ve dışta büyük bir kurtuluş savaşı verirdi.Dünün Marksistleri,PKK cıları,Türkiye düşmanları bugün sözde en hızlı Atatürkçü oluverdiler.Halbuki Atatürk yaşamış olsa bugün için kimlerle mücadele edeceğini iyi bilen güçlü bir şahsiyettir.İnadına Atatürk,inadına laiklik ,inadına cumhuriyet diyen şahıs Türkiye'yi kamplara bölmeye çalışanlardan birisidir.Bu ülke insanı Atatürkü,cumhuriyeti ve diğer temel ilkeleri içine sindirmiş kabullenmiş bir halk topluluğudur.Kimsenin dayatması ile ve zorlaması ile inadına bir sistem devam ettirilemez.Türk milleti çağdaş ve medeni dünyanın gereksinimlerini dikkate alarak bir gelişim ve ilerleme yolunu takip edecektir.Atatürk Türk milletine bunu yüklemiştir.Türk insanı kimin gerçekten Atatürk ilkelerine bağlı kiminde gerçekten sahtekar olduğunu iyi bilmektedir.Halkımız tehlikenin farkındadır ama sanıldığı gibi tehlikenin farkındamısınız başlığını atanın düşüncesine sahip olduğu gibi değildir.Onların tehlike anlayışı bellidir.Halktan uzak,marjinal bir tutum içerisinde devleti soyup,sistemi geliştirmeyenler Atatürkün dediği gibi en büyük yobazlardır.CHP ve benzeri diğer partilerin tutunacakları dal kalmamıştır.Hukuk dışı yollarla sistemi zorlayarak antidemokratik bir süreci başlaqtmak istemektedirler.Geçmişlerinde haksızlıktan,zulümden,baskıdan,sahtekarlıktan,hırs ızlıktan başka birşeyde yoktur.
Sayın kadeşim av.Ali Bey;Bu iletiler bana eski olmasına rahman gayet şikayetçi olduğum bu tıp konulara istediğim gibi bir cevap oluşturduğundan severek okudum.Diğer iletileri okurken bende oluşan hastalık,sizi okurken şıfa buldu.Teşekkür ederim.abdulmecid
Oooooo... Abdülmecid han...
sizin bir de kanki hemi de kadılığa namzet avukat arkadaşlarınız mı var?
Bu gece rahat uyuyabiliriz o zaman... :)
Madem özgüvenden yoksunsun ve aracı olarak kadılığa namzet bu arkadaşını konuşturuyorsun lütfen aracılık et o zaman:
"CHP ne zaman, nerede ve nasıl bir hukuk dışı yol izlemiştir?"
Eline almış bir mecelle, kadılıkla yargıçlığı karıştırır da karıştırır... :)
Her basiret sahibi insan kadı (hakim)dır.Ancak meseleler karşısına adil olandır.Av. Ali Erdem Bey'e saygı sevgi ifade etsin diye "kardeşim" terimi kullandım.Görünen o ki soyadı gibi erdemli birisi.Senin vereceğin kadılığa (hakimliğe) ihtiyacı gözükmemektedir.Pekala hakim zaten. İSKİ sana bir şeyler hatırlatsın artık.Dalan'la tanışmak isterseniz YEDİ TEPE ÜNİVERSİTESİ’ ne uğrayın artık.seni nazarı itibara almayacağım.Daha fazlasını söylemeyeceğim.Bu benim işim değil bunlar devletin işi ben sandık zamanı geldi mi oyumu veririm yada vermem.Bu seni hiç ilgilendirmez."Seni" diyorum çünkü "sen" diye birisi yoksun.Belli değilsin kamuya açık değilsin.Hitit kralı Suppiluliuma' nın nesisin?Senden başka daha kimin atasıdır?abdulmecid:kızgın: :kızgın::kızgın: :kızgın: