-
Öncelikle paranoyakxx a katılıyorum ,
zina konusunda da şunu söylemek istiyorum,
Bırakın Zina eski haliyle kalsın, zaten toplumda kadın zina yaparsa eşi onu öldürür. (genel Konuşuyorum) erkeğin ise zina yapma hakkı var olmalı,
yasanın yasal çözümü aramasına gerek yok toplum bunu çözüyor bir yolu ile.
başka yasalarda bu zinayı durdurmaz.
Bir erkek eşinin zina yaptığını bilir ve görürse onu öldürdüğünde ve zina yaptığı kişiyide birlikte öldürürse kaçyıl hapis yatar. burada ağır tahrik unsuru olurmu.
yok zina suç olarak yasalaşırsa yasa o zaman bunun cezası yasa verecek sen veremessin deyip ceza indirimi yapmazmı.
bu konudaki bilğilerinizden yaralanmak istiyorum
teşekkürler
-
Eklenme - 10 Eylül 2004 : 09:49:54 ibrahim38g nin ilk yazısı
--------------------------------------------------------------------------------
Bu sabah sakin masama oturdum gece geç yatmıştım sebebide Star TV de kiaçık oturumdu (zina Konulu) oturumu izldim geç saatlere kadar bazen üzüldüm bazende sevindim.
Üzüntüm şu idi, karşıt görüşlerde iki görüş vardı biri zinayı şuç sayıyor diğeride avrupa insan hakları diye bir şeyi getirmiş yarım yamalak okuyarak zina şuç olamaz diyor. bunu izaha başlayan yetkiliye cevap verecegi zaman ortalığı biliçli bir şekilde karıştırarak haklı sözlerini susturmaya çalışıyorlardı.
güldüm :))))))
bu sabah bu forma bakınca da ytazıları okudum
Öncelikle Sayın Alişankay ve commodore1 ye teşekkür etmek istiyorum.
Toplumsal bir dünyada yaşarken sadece kendi isteklerimi yapıyorum diye 3. sahısların haklarına müdahale edemem
Aç kaldım karnımı doyurmak için hırsızlık yapacagım bu kimi ilğilendirir demek gibi birşey olur sanırım.
Eğerki deniz in dediği gibi iki insan birbirini seve bilir gönül fermen dinlemez doğru bir söz. madem iki insan birbirini seviyorsa bunlar da evli iseler eşlerini aldatmamak adına eşlerini bırakırlar ve sevdikleri insanla ister hergün birlikte olurlar isterse haftaa vs..... böyle bir duruma suç yokki.
hatta evlensinler, sevgi o kadar basit birşeymi sayon deniz, sevginin bedelleri vardır onu yerine getirmelisiniz
Burada anlatılan sevgi değil Zina Lütfen zina ile sevgiyi ayıralım ve sevginin bedeli olarak 3. kişileride mahdur etme kimsenin hakkı değildir
ZİNA SUÇTUR VE BU YASA ÇIKMALIDIR.
ibrahim38g nin 2. yazısı :))
Öncelikle paranoyakxx a katılıyorum ,
zina konusunda da şunu söylemek istiyorum,
Bırakın Zina eski haliyle kalsın, zaten toplumda kadın zina yaparsa eşi onu öldürür. (genel Konuşuyorum) erkeğin ise zina yapma hakkı var olmalı,
yasanın yasal çözümü aramasına gerek yok toplum bunu çözüyor bir yolu ile.
başka yasalarda bu zinayı durdurmaz.
Bir erkek eşinin zina yaptığını bilir ve görürse onu öldürdüğünde ve zina yaptığı kişiyide birlikte öldürürse kaçyıl hapis yatar. burada ağır tahrik unsuru olurmu.
yok zina suç olarak yasalaşırsa yasa o zaman bunun cezası yasa verecek sen veremessin deyip ceza indirimi yapmazmı.
bu konudaki bilğilerinizden yaralanmak istiyorum
teşekkürler
Yahu hangisini savunuyorsun oda belli değil ben ikisinide diyeyimde sonuçta her ahvalde haklıyım mı diyeceksiniz ???
Kaldı ki 'Bırakın Zina eski haliyle kalsın, zaten toplumda kadın zina yaparsa eşi onu öldürür. (genel Konuşuyorum) erkeğin ise zina yapma hakkı var olmalı' ne demek aklım havsaşam almadı. Zina yapan kadın öldürülsün ve üldüren erkek tahrikten yararlansın erkeğin ise zina yapmaya hakkı olmalı hı??? breh bteh bu ne biçim mantık ? Ne biçim izan bu güne kadar yazdığım tüm yazılar için sorry ibrahim bet şimdi tam kendinizi ifade ettiniz...
Gerçi zina tek başına yapılmaz erkeğin hakkı varsa var diyelim paşa gönlün için erkek bir kadınla zina yapacak dimi ? pEKİ O KADINDA BAŞKA BİRİSİYLE EVLİYSE O KADINDA ZİNA YAPIYORSA AYNI ANDA ne olacak biri mezara öteki başka kadına kocanın diğeri ağır tahrik ten azıcık hapse... yaşasın hukuk ? Sizin kafanızda hiç hukuk yok ki Türkiyede var mı diye soruyorsunuz....
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
-
öncelikle Böyle Hiçbir Ciddiyeti Olmayan Konuyu Bende Dahil Olmak üzere Yaklaşik 83 Kişi Yanitlamiş... çook Yazik...
Bu Bizim Ne Kadar Enayi Ve Boş Olduğumuzun Göstergesidir Ne Diyeyim Ister Alinin Ister Alinmayin...
Bir Turist Türkiyeye Gelmiş Ve Uzun Süre ülkemizde Kalmiş Ve Hayret Etmiş:
Sizin Türkiyede Bu Kadar önemli Sorunlar Varken(işsizlik,ekonomi Belirsizliği,hortumculuk,garibani Ezme Hatta Yoketmeye çalişma Vb.) Bunlar Bariz Bir şekilde Olurken Ne Yazikki Halkiniz; Popstar Bbg Vs. Gibi Dikkati Başka Bir Yöne çekme Gibi Ve Aptalca Programlari Izleyebiliyor.şayet Bu Bizim ülkemizde Olsa Halk Hemen Ayaklanirdi Gerçekten Hayret Verici Bir Durum..demiş
Işte Bu Zina Konusu Emin Olunki çok önem Taşiyan Bir Konu Olsaydi Kimse Bu Konuyu Fazla Kurcalamazdi Ne Diyeyim Ben Size Birakin Artik Bu Işleri Lütfen Insanlik Ve Ekolojik Bir Toplum Adina Bir şeyler Yapmaya çalişalim...
-
zinanın suç olarak ceza yasasnda yer almasına karşıyım. bunun nedenlerini sıralayacak olursam başta uygulama alanı bulacağını bugünkü toplum yapımızı gözönüne alırsak mümkün olmadığını düşünüyorum şöyleki evliliklerin çoğunda kadının ekonomik özgürlüğü ve hatta doğudaki çok eşlili evliliklerde temel insan hakları bile yok.durum böyleyken tepeden inme kanunlarla kadın korunamaz.bu durumdaki kaç kadın şikayet hakkını kullanacaktır, diyelimki kullandı peki bundan sonrası ne olacak. işte işin bu boyutuna ilişkin bi yönelme yok. bence zinanın T.C.K. da suç sayılıp hapis cezası gibi maddi bir yaptırımın uyhulanması yerine M.K. da daha etkili ve onuru ezedeleyici müeyyidelerin kabul edilmesi kadının yararına olur. erkek(zinayı %90 erkekler olduğunu kabuledersek 'taraflar' yerine 'erkekler' demeyi daha doğru buluyorum) mirastan mahrum bırakılabilir çocukların velayetini kaybeder, memurluk yapamaz önemli görevlere gelemez hatta daha da ileri giderek temel hak bile olsa oy kullanmasını engelleyebiliriz aklıma gelenler bunlar çoğaltılabirde tabiki. sayın DENİZZ 1'e tavsiyem hiç evlenmemesi...
-
Bence zinanın cezası olmalı olmalıki ibrahim bey gibiler insan öldürmesin boşanmada ceza değildir bence o zaman boşanmak isteyen zina yapar ya çok ciddi para cezası yada hapis olmalıki insan düşünsün
AB de bir kendisine baksın olmaz diyenler bazı din adamları neden evlenemiyor ? Onlara gelince din ve normal bize gelince çağ dışı olur mu öyle ??
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır
-
Bu iletiyi yeni gördüm,kendi iletimde yazdığım doğruymuş!haksızda sayılmazmışım yanii:))
paranoyaxx in dediğine katılıyorum.
İŞTE BU ZİNA KONUSU EMİN OLUNKİ ÇOK ÖNEM TAŞIYAN BİR KONU OLSAYDI KİMSE BU KONUYU FAZLA KURCALAMAZDI NE DİYEYİM BEN SİZE BIRAKIN ARTIK BU İŞLERİ LÜTFEN İNSANLIK VE EKOLOJİK BİR TOPLUM ADINA BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞALIM...
Paranoyaxx diline ve eline sağlık arkadaşım.
-
Arkadaşlar hadi "İNSANLIK VE EKOLOJİK BİR TOPLUM ADINA " bir şeyler yazaalım...:)
Zina TCK dışı
CHP ve AKP Türk Ceza Kanunu yasa tasarısı değişikliği için anlaştı. CHP Genel Başkanı Baykal ile bir araya gelen Abdullah Gül TCK tasarısı ile ilgili olarak mutabakata varıldığını açıklayarak işbirliğinin süreceğini söyledi..
AKP'nin gerek yurt içi muhalefet gerekse AB'den gelen tepkiler üzerine "Zina suçu" ile ilgili tasarıyı geri çekmesi üzerine tarafların TCK tasarısındaki değişiklikler için ortak çalışmaya başlayacakları bildirildi.
en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
-
-
Katılmıyorum, katılmıyorum, katılmıyorum...
Paranoyaxx,
"TÜRKİYE ZATEN BU VE BUNA BENZER BOMBOŞ HİÇ SONUCU OLAMAYAN KONULARI TARTIŞTIĞI VE KAFASINA TAKTIĞI İÇİN HER ZAMAN HER ZAMAN GERİLEMİŞTİR.... " demişsiniz,
Zina konusu tartışılmasa, AB ve içten eleştiriler gelmeseydi, bu konu TCK'dan çıkarılmazdı. Tartışmasak ne olacak? Önemli bir forum açmanız dileğiyle...
en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
-
Sayın commodore1tr,
Zina konulu yazımın ikisinide birleştirmişiniz ve soruyorsunuz hangisini savunuyorsunuz diye, tabi birazda sanki açığımı yakalamış gibi alaycı bir tavır gördüm.
Ben burada sadece bir fikir savunuyorum. ikincvi tazımdaki ince nuansı göremiyorsanız. ve benim ikinci yazımda anlatmak istediğimi analamdıysanız size ne anlatabilirimki,
oysa inanıyorumki benim ne demek istediğimi çok iyi anladılar ancak size ikinci baskı yapmalıyım,
yazılarımın birkez daha okuyun ve iyi düşünün anlamadığınız yeri birkez daha sorun
size açıklama yapabilirim.
benim birtek fikrim vardır
ZİNA SUÇ OLMALIDIR başkada fikrim yoktur ben ikşnci yazıyla bazılarına ince ince manalar gönderdim anlayanlar anladı ve sustular. siz atladınız nedendir bu bilemiyorum