:)
Printable View
:)
arkadaşlar polis biziz polis hepimiziz,polisi sevsekte sevmesekte polis bizler için vardır,bizler için görev yapmaktadır
Kağıthane’de personel servisi şirketi sahibi Hakan Yılmaz (34), 3 sivil polisi, dövüp bacağını kırdığı iddiasıyla şikayetçi oldu.
Yılmaz Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçesinde olayı şöyle anlattı. "22 Nisan gecesi Çeliktepe’de iki arkadaşımla takside sohbet ediyorduk. Sivil giyimli, sakallı, şapkalı 2 kişi arabanın yanına gelip ’kimlik’ dediler. Onlara ’Kimliğinizi gösterin. Ben de kimliğimi çıkartayım’ dedim. Bizi indirip aradılar. ’Suçumuz varsa arabaya alın’ dedim. Beni otomobile bindirip, silah ve sopalarla dövmeye başladılar. ’Ayağım kırıldı’ dememe rağmen, karakola götürdüler. Olaya karışanlardan şikáyetçiyim." Yılmaz, "Polislerden biri hastanede ziyarete geldi. Vazgeçmeyeceğimi anlayınca ’İyileştiğinde iki bacağını da kıracağız’ diye tehdit etti" dedi.
’FARA ÇARPTI’ DEDİLER İfadeleri alınan polisler, "Kimlik sorduğumuz Hakan Yılmaz küfretti. Gerekirse savcıyı arayacağını söyleyip tehdit etti. Onu karakola götürmeye kalkınca çırpınmaya başladı. Bu sırada bacağını ekip otosunun farına çarpıp kırdı" dedi.
Yukarıdaki habere ait olarak emniyette ne dedi ? ne dedi ? Biliyorsunuz ama yazayım hadi...
Olay gecesi mahalle sakinlerinin şikáyeti üzerine giden polis ekibine mukavemet edildiği belirtilen açıklamada, gözaltına alınan kişilerin birinde 107, diğerinde 95 promil alkollü olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Şahıslardan birinin ekip otosuna bindirilirken direnç göstermesi ve otoyu tekmelemesi sırasında, daha önceden karıştığı bir kavgada silahla yaralanması sonucu kırılan ve platin takılan bacağının zarar görmüş olabileceği muhtemel görülmektedir" denildi.
Bakın gördünüz mü ? Adam ne kötüymüş ? Cici polisimize durduk yere laf etmiş....
Dediğimi hep diyorum
Bizim polis eğitimsiz cahil ve kaba kuvveti seviyor. Bunların sayısı maalesef artmakta kuru/yaş oranı yaparsak cahil ve bundan dolayı suç işleyen polis sayısı çok fazla buna birde bilinçli suç işleyenleride koyarsak suçluların daha çok olduğunu görürüz. Emniyette böyle garabet açıklamalar yapar savunursa bu iş düzelmez...
Bir mayıs gösterilerinde oturan yemek yiyen 65 yaşındaki adama da tokat atılıp dövülmesini heycana bağlayan müdürlük müdürlük değil suça yardım ve yataklık etmektedir. Bu böyle biline...
Haber programlarından birinde polislerin, bir kaç tane avukatı itip kaktıklarını görmüştüm.Avukatlar bile bir şey yapamamıştı.Sanırım sivillerin hiç şansı yok...
Ne zaman gördünüz onu ? Gerçekten önemli...
Yeni bir olay değil yaklaşık 2 sene önce kadardı.Kadıköy adliyesi önündeki olaylardan biriydi.Bir dava sonrasında tartışma çıkmıştı; Avukatlardan biri ben avukatım ben avukatım diye bağırıyordu.Polis komiserlerinden biride hadi canım hadi canıım diyerek yaka paça itip kakıyordu avukatı.
Aslında polislerede çok yüklenmemek gerek.Onların yaşam şartları gerçekten çok zor.Teşkilata iyi eğitimli polisler alınmıyor.Ayrıca teşkilat içinde psikolojisi bozulmuş o kadar çok polis var ki; bu polislerin amirleri bile onlara laf söylemeye korkuyor.Haberlerde görüyoruz.Karısını, çocuklarını, anasını, babasını öldürüp intihar eden polisleri; niye bu hale geliyor bu adamlar? derin araştırmalar yapılmalı.Tabi bunu önemseyecek insanlar ülkenin başında olursa polisin sıkıntıları çözümlenmeye başlar yoksa polisimizi kaybederiz.Ayrıca doğuda görev yapmış pek çok polis var., bu adamlar 24 saat namlunun ucunda duruyorlar, orada asker ve polisin hayatı büyük şehirlerde yaşayan sivillerin hayatı kadar güvenli değil. (anlayın psikolojilerini)Bu polisler bence biraz erken emekli edilmeli.Maaşlarını ve sosyal hakları açısından doyurulmalılar.Devlet bu insanları görev başında tutarak potansiyel tehlike yaratıyor.Bu yanlış düzeltilmeli.SAYGILARIMLA...
Değerli arkadaşımm sana qolis olduğunu iddi a eden şahıs sana polis kimliğini göstermiyor ise direk 155 i ara ve polis çağır çünkü günümüzde polis im diyerek milletin canını yakıyorlar
Aslında hepsi polis
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün asayiş olaylarının önüne geçmek için kurduğu Güven Timleri ve Yıldırım Ekipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenin ardından tüm Türkiye’de yeni görevlerine başladı.
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/3464720.gifhttp://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/3464696.jpg
Simitçi, çiçekçi, boyacı kılığına giren sivil Güven Timleri’ne olaylara müdahale sırasında yıldırım ekiplerin yardımcı olacağı belirtildi.
İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törene İçişleri Bakanı Osman Güneş, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Ünal Karaosmanoğlu, üst düzey emniyet ve askeri yetkililer katıldı. Güven Timleri ve Yıldırım Ekipleri, gasp, hırsızlık, dolandırıcılık, kapkaç ve yankesicilik gibi asayiş suçlarına karşı daha etkin mücadele etmek için görev yapacaklar.
İçişleri Bakanı Osman Güneş, "Bu görev fevkalade önem arz etmektedir. Artık İstanbul gibi, İzmir gibi, Ankara gibi, Diyarbakır gibi, Gaziantep gibi yudumuzun her köşesinde vatandaşımız sokağa güvenle çıkabilmelidir" dedi. Bakan Güneş, bu yeni projenin "vatandaşı doğrudan tedirgin eden, sokağa çıkamaz hale getiren gasp, kapkaç, yankesicilik gibi suçların önlenmesinde daha etkin olmak" düşüncesinden doğduğunu söyledi.
Güneş, yeni göreve başlayan Güven Timleri ve Yıldırım Ekipleri’ni de inceleyerek polislerle sohbet etti. Çiçekçi kız kılığındaki bayan polisten çiçek alan Bakan Güneş, simitçi kılığındaki polisten de simit alarak yedi. MOBESE’yi inceleyen Bakan Güneş, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile birlikte emniyetten ayrıldı.
Gerçek simitçi de ’ben polisim’ derse
Kılık değiştirmiş polislerin vatandaş arasında nasıl karşılanacağı, kılığına girilen esnafın bu duruma nasıl tepki göstereceği de merak konusu oldu. Adının açıklanmasını istemeyen bir polis müdürü, bu işin riskli olduğunu belirterek "Amaç, suçluların üzerinde ’biri bizi gözetliyor, her simitçi bir polis olabilir’ etkisi yaratmak. Tabii simitçilerin de fırsattan istifade edip kendilerine polis süsü vermeye çalışmaları riski de var" diye konuştu.
İstanbul Taksim’de çiçek satan Şengül Evdedurmaz ise konuyla ilgili şunları söyledi: "Bu iş verem meslektir. Uzaktan göründüğü kadar kolay bir iş değildir. Polis, çiçek satmayı beceremez. Çiçekleri korumak, zamanında pazarlamak o kadar kolay değildir. Yetenekli bir polis hizmeti iyi yapar ama çiçekleri koruyamaz. Polisin çiçek satmasına karşı değilim. Zarar görür müyüz? Herkes kendi rızkını yer."
Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, "Buradaki zorluk şu: Bir kanuna istinaden bunu yapıyorlarsa, hukuken bir sakıncası yok, ama bir iradi tasarrufa istinaden yapıyorlarsa, insanları yanıltmaya yönelik tavır olarak algılanır" dedi.
Her kılığa girecekler
Güven Timleri ve Yıldırım Ekipleri içinde görev yapan kadın ve erkek polisler, çiçekçi, sebze meyve satan seyyar satıcı, işportacı, ayakkabı boyacısı, hatta sokakta yatıp kalkan şarapçı kılığına bile girecekler. Güven Timlerine yıldırım ekipler yardımcı olacak.
Hürriyet