Kredi Karti Boçlari Hakkinda Kime Soru Soru Bilmeme Yardimci Olabilirmisiniz
Yeni üye Oldum Bilemiyorum
Teşekkürler...
Printable View
Kredi Karti Boçlari Hakkinda Kime Soru Soru Bilmeme Yardimci Olabilirmisiniz
Yeni üye Oldum Bilemiyorum
Teşekkürler...
Bu konuyu açtığınız gibi yapacaksınız,ortaya soracaksınız,bilgisi olanlar cevaplayacak:o
teşekkürler...benim 3 karta toplam 17bin ytllik borcum bulunmakta kendi işyerimiz vardı 7 ay önce iflas ettik benim üzerime olduğundan şuan en çok sıkıntı yaşadığım kart borçlarım 2 tanesini bankayı arayıp yasal işleme girmesin diye taksit yaprırdım o kadar yüksek taksit ödemeleri çıktı ki biri aylık 1200ytl biri 350 ytl ve şuan hiçbir yerde çalışmıyorum babamla annem boşandı evimize haciz geldi vs. 1200 lük olan kartımı 600 olarak bankayla anlaşıp 3 ay krabalarımızın yardımıyla yatırdıım fakat 2 aydır yatıramıyorum diğer 350 olan kartımı da 3 ay kadar yatırdım fakat 2 ay yatıramadığım için tekrar taksit yaptılar diğerini iptal edip ve bu sırada işsiz olduğumu hiçbir gelirimin olmadığını taksit tutarını aylık en az olabilmesini istedim fakat yine 350 yaptılar ve ilk taksidi ödüyemedim 2. gelmek üzere diğerini de 2 aydır ödüyemiyorum nolur nasıl olur bilemiyorum çünkü şuanda imkansız ödüyemiyorum 3.kartımm ise asgari tutar 4aya girdi ödenmediği yasal işlem başlatıldımı bilemiyorum bankayı arasamda taksit yaptırsam yine diğerleri gibi olucak şuan benim hiçbir şansım yokmu yani hepsine en fazla ayda 350 400 ödüyebilirim toplamda o da bi yere tezgahtar olarak girebilirim lütfen bana yardımcı olursanız çok sevinirim hiçbir çarem yok 25 yaşındayım ve hap babamın yüzünden bu durumdayım:(şimdiden teşekkürler
henüz daha hiç yardım alamadım ama çok yardımlarınıza ihtiyacım var çünkü hiç vaktim yok olduğunu düşünüyorum ilave sorularım olucak evimize başka bi borçtan haciz geldi tekrar bu bahsettiğim kredi kartı borçlarımdan sebep tekrar gelirmi yasal işleme girdiğinde ödeme yapamazsam hapis cezam olurmu hiçbişey bilmiyorum ve bu borçlarımdan çok korkuyorum işe girsem maaşımdan kesilse ama 3 tane olduğundan nasıl olur şuan hiçbişey yapamıyorum lütfen okuyanlar beni bilgilendirirlerse çok mutlu olurum
Belirttiğiniz miktarda taksitlendirme yapabilmeniz bankaların kabulüne bağlıdır. Onları ikna ettiğinizde problem kalmayacak.
Bankalar, yasal yollara başvurdukları zaman illaki evinize hacze gelecek ve gerekli işlemleri yapacaklardır. Haciz esnasında, ödeme taahhüdünde bulunmanız ve bu taahhüdünüzü yerine getirmemeniz durumunda, taahhüdü ihlal suçunu işlemiş olacağınızdan hapis cezasıyla cezalandırılabilirsiniz. Sizin yapabileceğiniz tek şey, bankalarla ödeme konusunda anlaşmaya varmak olacaktır.
Aslı Hanım ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim...şuan bankalarla görüşme yaptım yasal işlem aşamasına geçmemiş şuan bekletiliyo fakat taksit ödemelerinde kaç ay üst üste ödeme yapmazsam problem yaşarım böyle bişey var mı daha doğrusu yoksa bankaya bağlı böyle bir süremi birde evimize başka bi nedende icra yapıldı tekrar olabilirmiki
şuan kartımın bir tanesi yasal işleme sokulmamış ama haftaya kadar 12000ytl ödemezsem sokulucakmış bankayı aradım bana taksitlerimin iptal olduğunu söylediler ve şuana kadar yaptığım ödemeler faiz dolayısıyla hiç sanki ödememişim gibi borcum daha çok yükselmiş ve beni avukat diye arıyabilceğim bi tel verdiler aradım o da başta dediğim gibi haftaya kadar tamamını yatırın yoksa yasala giricek peki o zaman nolcak dedim çünkü ödemem imkansız haciz gelmez ama aylık ne kadar isteğinize bağlı yani ödeme durumunuza ona göre her ay ödeme yaparsınız ama ömür boyu çünkü ne olucak kimbilir üzerine ne kadar faiz koyulucak napıcağımı bilmiyorum bana lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim çok teşekkürler...
üzerine kayıtlı mal ın yoksa
hiçbirsey yapamazlar
rahat ol
işe girersen maaş ının 4 / 1 keserler
borcun buyur boyle dewam eder
sonunu bılen yok
Bankalar, bir iki taksitin gecikmesi halinde, tüm borç üzerinden takibe başlıyorlar. Bu durumda, icra takibi başlatıldığında, haciz aşamasında, taksitler halinde ödeme taahhüdünde bulunabilirsiniz. Ancak bu karşı taraf avukatının kabulüne bağlıdır. Ya da, elinize ödeme emri gelir gelmez, icra dairesine giderek, ilk taksiti peşin ödemek şartıyla, 4 eşit taksitte borcu taksitlendirebilirsiniz. Ancak, taksitleri ödemediğiniz ya da aksattığınız zaman takip devam edecek, evinize hacze gelinecek ya da varsa maaşınızın da 1/4'üne haciz konulacaktır.
Anladığım kadarıyla, daha önceden banka zaten bu borcu taksitlendirmiş ve siz ödememişsiniz. Bu durumda, banka icra takibine başlayacaktır. Siz de yukarıdaki yollardan birini tercih edebilirsiniz.
aslı hn
tam 8 kart hesaplarını kat etti
4 ü icra yoluna basvurdu
maasımın 4/1 hacız ı ıcın sıraya gırdıler
bu arada ne arayan oldu ne soran
ben de adresımden tasındım
iletişim 0 yani
bundan sonrasını merakla beklıyorum
alabilecekleri hiçbir malım yok
yorumlarınızı beklıyorum sonum konusunda...
Adınıza kayıtlı bir malınız yoksa, miras payınız yoksa, başkalarından da bir alacağınız yoksa (üzerine haciz konulabilmesi için), tek kalan maaşınız bu durumda. Tüm bankalar, alacaklarını karşılamak için, maaşınız üzerine haciz koydurarak sıraya girecektir. Tüm borçlarınız kapanana kadar da maaşınızın 1/4'ü kesilecektir.
teşekkürler aslı hn.
şu an durum aynı dediginiz gibi gelişmekte
yanlız meblag cok büyük
nasıl biter ne zaman biter
bilinmez...
inanılmaz derece de bir faiz var
dipsiz kuyuya taş atmak gibi
4/1 alıyolar onlara kolay gelsin
yardımlarınız için çok teşekkür ederim ancak bi sorum daha olucak ben şuan çalışıyorum fakat sigortalı değil yani nasıl kesilicek ben şuan zatem maaşımdan kesilmesini istiyorum çünkü başka yolum yok fakat eve haciz yapılsın istemiyorum annem tekrardan bi haciz işlemini kaldıramaz zaten haciz geldi evimize farklı konudan ki şuan beyaz eşyamız yok ben eve gelinmeden önce nasıl müdahele edebilirim neticede ödüycem fakat şuan maaşımdan kesilsin istiyorum başka yolum yok lütfen bana yardımcı olurmusunuz bu konuda çok teşekkür ederim bu arada bu siteyi kuran kimse hakikaten çok teşekkürler en azından bizim gibi çaresizlere yardımcı olunuyo
evet size katılıyorum faiz yüzünden zaten bunlar başımıza geliyo taksit taksit diyorlar sürekli faiz işliyorlar ödediğim taksitler şuan hiç gözükmüyor hatta borcum azalıcağına artıyo
Sn.ecimm,sn.yolgezeer;
Türkçe yazım kurallarından ve Hukuki.net te bu kurallara uyulması gerektiğine dair bir forum kuralı olduğundan,uyulmamakta ısrar edilmesi durumunda konuların,üyeliklerin kilitlenebileceğinden haberiniz var mı?
Kimse kimseye silah zoruyla kredi kartı vermiyor,kullandırmıyor.
Gönderilen kartı kullanıp kullanmamak kişinin kendi kontrolunda.
Başvuru olmadan gönderilen kart ta size gönderilen bir hediye değil,banka için kazanç arttırma yoludur.
Bankanın belirlediği kuralları,kartı kullanmaya başladığınız anda kabul etmiş oluyorsunuz.Kullanmaya başlarken faiz ödeneceğini, yapılan harcama ve faizinin ödenmemesi durumunda neler olabileceğini çok iyi biliyordunuz.
Lütfen ben etmedim,ne yaptıysa banka yaptı.Bne sütten çıkmış ak kaşıkım,banka tu kaka edebiyatından vazgeçip,gerçekle yüzleşin.Etrafımızda kredi kartı kullanımı sonucu zor durumda kalan bir çok kişi görebiliriz,görüyoruz da.
Diğer yandan kredi kartı kullanmayıp,veya ödemelerini aksatmadan yapıp hiç sorun yaşamadan kredi kartı kullananların sayısının daha fazla olduğunu söylemeye gerek yok herhalde.
Erdoğan bey ,
tam 11 yıldır kart kullanıyorum
geçen sene düştüğüm zor durumdan
sonra 70 000 ytl olan borcum 9 ay içinde
şu an 161 000 ytl
sistemin nasıl çalıştığını , nasıl kestiğini
sadece 9 ay da ödeyebilecekken
ödenemez duruma geldiğinin kanıtı olarak gösterebilirim.
benim hatam olan bu durumdan dolayı
bankayı suçladığım tek yer ödeyecek duruma gelebilmem için süre vermemeleri
şu anda 11 haziran da
Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami faiz oranı YTL için yüzde 4,39'a, gecikme faiz oranı da yüzde 5,14'e indirildi.
Tebliğe göre, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı, YTL için yüzde 4,54'den yüzde 4,39'a
indirilmiş gibi gözükse de indirim oranının azlıgına dikkatinizi çekerim
sonuç olarak benim maaşım hacizli ve hayatımda ipotek altına girdi
ekonomik olan suçumun cezasını ekonomik olarak ödemekteyim
herkese selamlar saygılar
SAYIN ERDOĞAN KIRCALI BEY
uyarınız için teşekkürler fakat sorumdaki yanlışlığı öğrenebilirsem bir daha bu şekilde yaklaşmam anlıyamadım sakıncalı yasak olan nedir belirtirseniz sevinirim teşekkürler....
Sorunuzda bir tane noktalama işareti veya büyük harf görebiliyormusunuz.Yazım kurallarına uyulması gerektiği konusunda hatırlatmada bulunmak istedim sadece.
Şuan ben ne yapabilirim?Daha önce sormuştum ama net cevap alamadım bana yardımcı olursanız sevinirim.Kredi kart taksitlerimi ödüyemediğim için yasal işleme giricek zaten şuan yapabilceğim hiçbirşey yok bu yüzden dediğiniz gibi sırayla maaşımdan kesilsin fakat sigortalı çalışmıyorum bunu nasıl çözebilirim kesilsin istiyorum her ay artık kaç sene olursa en azından ödeyebilceğim miktarda öderim.Çünkü taksit yapılıyolar fakat hiçbir anlamı olmuyo 1500ytl aylık ödemeyi 400ytl maaşla nasıl ödeyebilirimki?Birde icra konusunda yardımcı olur musunuz?Evimize zaten başka bi nedenle icra geldiğini ve beyaz eşyalarımızın olmadığını söylemiştim.Tekrar icra yapılır mı?Onlar eve gelmeden benim yapabilceğim birşey olur mu?Çünkü annem rahatsız tekar tekrar üzüntü yaşamasını istemiyorum.
Yardımlarınıza beni aydınlatmanıza çok ihtiyacım var şimdiden ilgilenenlere çok teşekkür ederim...
bugün bankadan 5200 ytl kredi kartı borcu için ihtarname geldi.1 hafta içinde ödeme yapmam isteniyor.acil ne yapmam gerekiyor acele yardımcı olursanız çok sevinirim
Böyle bir borcunuz yoksa,noterden gelen ihtarnameye cevaben bir itiraz dilekçesi gönderin. Ancak, bu borç size aitse belirtilen sürede borcunuzu ödeyebilir ya da bankaya giderek borcun taksitlendirilmesini talep edebilirsiniz. Bu talebinizkabul edilmez (ki büyük ihtimalle kabul olacaktır) ve borcu da ödeyemezseniz, aleyhinizde icra takibi başlatılacaktır.
taksitlendirme işlemi için herhangi bir dilekçe veya başka bir yazı vermelimiyim bankaya
bugün bankayla görüşme yapacağım.ortalama kaç taksit yaptırabilrim.yardımcı olursanız sevinirim
Bu bilgiyi sadece bankanız veya bankanın avukatından alabilirsiniz.Karşı tarafın taksit yapma gibi bir zorunluluğu ne yazık ki yok.
Merhabalar..
Sayın Başak Hanım Bir sorum olacak cevaplarsanız bahtiyar olurum..
Bundan 3 yıl önce 2 bankadan kredi kartı aldım. Birine 1.250 diğerine ise 1,300 YTL borcum oluştu. İşsizlik ve diğer bazı sebeplerden dolayı ödeyemez duruma düştüm ve derken eve icra ihbarları gelmeye başladı.
Biz evden ayrılıp başka bir adrese taşındık..
Aradan 3 yıl geçti ve bana bankalardan kimse ulaşmadı.
Şimdi maaşım bu bankalardan birine yatacak.
Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Kendimi çok kötü hissediyorum..
Ne yapabilirim diye düşünüyorum..
Acaba 3 yıl içinde bu mebla ne kadar olmuştur?
Yada ödeme durumunda ne yapılabilir?
Maaşıma el konulabilirmi?
Bu sorulara cevap bulamıyorum.
Avukatlara gitsem elimde para olmadan avukata gitmem hata olmazmı?
Tek seferde ödeme durumunda indirim yapılırmı?
En önemliside takriben 3000 ytl fazile 3 yılda ne kadar olur..
Şimdiden teşekkür ederim..
Merhabalar..
Sayın Avukatlara bir sorum olacak, cevaplarsanız bahtiyar olurum..
Bundan 3 yıl önce 2 bankadan kredi kartı aldım. Birine 1.250 diğerine ise 1,300 YTL borcum oluştu. İşsizlik ve diğer bazı sebeplerden dolayı ödeyemez duruma düştüm ve derken eve icra ihbarları gelmeye başladı.
Biz evden ayrılıp başka bir adrese taşındık..
Belki kaçarsam bana ulaşamazlar ve zaman aşımından borçlarım silinir diye saçma bir düşündeye kapıldım..Ve 3 yıl kaçtım..
Bu süre zarfında çalışamadımda..
Aradan 3 yıl geçti ve bana bankalardan kimse ulaşmadı.
Şimdi devlet işine girdim ve sabit bir şekilde çalışmaktayım..
Maaşımın borçlu olduğum bankalardan birine yatma durumu söz konusu oldu.
Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Kendimi çok kötü hissediyorum..
Ne yapabilirim diye düşünüyorum..
Acaba 3 yıl içinde bu mebla ne kadar olmuştur?
Yada ödeme durumunda ne yapılabilir?
Maaşıma el konulabilirmi?
Kiminle diyaloğa geçmeliyim?
Bu sorulara cevap bulamıyorum.
Avukatlara gitsem elimde para olmadan avukata gitmem hata olmazmı?
Tek seferde ödeme durumunda indirim yapılırmı?
En önemliside takriben 3000 ytl fazile 3 yılda ne kadar olur..
Şimdiden teşekkür ederim..
iş bankasına olan 4100 ytl borcum. bana imzalattıkları bir sözleşmeyle 7520 oldu.500 ytl peşin vermek zorunda kaldım. 390 ytl de 18 ay boyunca ödemek zorunda. kanuni takıbe girer girmez taksintlendirdim ama yinede çok borç çıktı. tüketici mahkemesine başvurmalımıyım. haklılar mı.
ilginiz için teşekkür ederim
Şuan ben ne yapabilirim?Daha önce sormuştum ama net cevap alamadım bana yardımcı olursanız sevinirim.Kredi kart taksitlerimi ödüyemediğim için yasal işleme giricek zaten şuan yapabilceğim hiçbirşey yok bu yüzden dediğiniz gibi sırayla maaşımdan kesilsin fakat sigortalı çalışmıyorum bunu nasıl çözebilirim kesilsin istiyorum her ay artık kaç sene olursa en azından ödeyebilceğim miktarda öderim.Çünkü taksit yapılıyolar fakat hiçbir anlamı olmuyo 1500ytl aylık ödemeyi 400ytl maaşla nasıl ödeyebilirimki?Birde icra konusunda yardımcı olur musunuz?Evimize zaten başka bi nedenle icra geldiğini ve beyaz eşyalarımızın olmadığını söylemiştim.Tekrar icra yapılır mı?Onlar eve gelmeden benim yapabilceğim birşey olur mu?Çünkü annem rahatsız tekar tekrar üzüntü yaşamasını istemiyorum.
Yardımlarınıza beni aydınlatmanıza çok ihtiyacım var şimdiden ilgilenenlere çok teşekkür ederim...
slm..
Babam zamanında bi kredi kartı almış. Adres olarakta bizde kaldığı süre içerisinde bizim adresi vermiş.Şimdi kartına icra takibi başlatmışlar.Gelen tebligatları bizde almıştık. Babama ilettik ama ödeme yapmamış. Bizeşimle birlikte avukatlarla anlaşma yoluna fitmek istedik fakat bize fazla bi kolaylık sağlamadılar. Benimde onların istediği şekilde ödeme gücüm maalesef yok. Şimdi babam bize arasılar gelir ve kalır. Ev kira ve içerisindeki eşyalar eşim ve benim tarafımdan alındılar. Faturaları mevcut benim adıma. Birde düğünden kalma bir çeyiz seneti var bu eşyaların eşimin adına verildiğine dair.
Haciz işlemini bizim eve yapmak istiyorlar.Bunu önlemenin bi yolu varmıdır. Keza biz bu borcu öle veya böle kapatmak istiyoruz ama karşı tarafın avukatı çok katı. Tavsiyelerinizi almak istoyorum.
sonunda beklediğim oldu...
şuan kredi kartı borcumdan dolayı eve tebligat geldi evde olmadığım halde postacı kapıya kağıt bırakmış kağınız muhtarda diye.yengem bi işi için muhtara gittiğinde kağıdı vermişler fakat ben şuan ikametgah adresimi anneme hacza gelmesinler diye oradan aldım ama muhtar burdan çıktı diye geri almıyormuş.
şuan eve hacze gelirler mi?
neticede evet borç benim ve ödiycem ama şuan ödüycek durumda değilim işim yok ve borç sadece şuan gelen karta ait 17000ytl borcumun sebebide babam aslında çünkü dükkanı vardı benim üzerime geçirdi ve kartlar herşey benim üzerimeydi kullanıldı babamla annem bu nedenle zaten 3 seneden fazladır boşandılar.
babam yok kaçtı ben bu borçları ödemek istiyorum işe girdiğimde hemen sıraya konulup ödemak istiyorum fakkat şuanda imkansız...
eve daha önceden haciz gelmişti beyaz eşyalarımızı almıştı şimdi tekrar gelip ne yaparlar anneme eş dost verdi hep eşya onları mı alırlar..
ne yapıcağımı bilmiyorum lütfen beni bilgilendirirseniz sevinirim.
birde mal beyanında bulunmalımıyım?nasıl ne yazmam gerekir?
slm arkadaşlar
kıredi kartında asgari miktarı yatırmadınızda ne olur herhangi bir yaptırımı varmı teşekkürler.
Banka borcu ödemenizi hatırlatmak içinuyarı gönderir(göndermeyebilir de),
kredi kartı hesabınızı kapatıp,bakiye borcun hemen ödenmesini talep edebilir( yapmayabilir de),
avukata aktarıp,tahsil işlemlerini başlatır.Temerrüt faizleri işlemeye başlar,icra yoluyla tahsile gidilebilir.Bir yerde çalışıyorsanız maaş haczi veya bankaya bildirmiş olduğunuz adrese (örneğin anne-babanızın adresi ve siz o adreste oturmuyor olsanız bile) haciz uygulanabilir.
kredi kartı borcumdan dolayı İlamsız takilerde ödeme emri geldi neyapmalıyım şu an iş siz olduğum için ödeme yapamadım 7 gün içinde icra müdürlüğüne gitme gerekirmi borca itiraz edemem borç doğru ama şu an zaten ödeyemiyorum ne yapmalıyım malbeyanında bulunmalımıyım bir fikir verir seniz çok sevinirim
kredi kartı borcumdan dolayı İlamsız takilerde ödeme emri geldi neyapmalıyım şu an iş siz olduğum için ödeme yapamadım 7 gün içinde icra müdürlüğüne gitme gerekirmi borca itiraz edemem borç doğru ama şu an zaten ödeyemiyorum ne yapmalıyım malbeyanında bulunmalımıyım bir fikir verir seniz çok sevinirim
Gelen ödeme emrinin en üstünde avukatın adresi ve telefonu mevcuttur.Orayı arayıp durumunuzu anlatın ödememe gibi bir lüksünüz yok.Aynı durumda siz banka sahibi olsanız bu borçları tahsil etmezmiydiniz?
Taksitlendirmeyi avukat yapacaktır sadece olumlu olun..
merhaba ben kartı 3 aydır ödeyemedim 2000 ytl borcu banka bugun hepsini hemen anında yatırım dedi anında bulmamda ımkansız.faKat nisanda 1500 ytl elıme gecıcek onu hemen yatırabilirim.bırd kart annemın uzerıne fakat annem burda degl avukata falan verıldı dıelım ben halledebılırmıym?cok acıl yardımınıza ıhtıyacm var.kendım takstlendrme ıslemı hakkında gursebılırmyım bıde nısana kadar memur falan gelmez degılm eve?
birde il sorumu yanıtlayıp sonra bunu yanıtlayabılırmısınız?sonra 1 500 ytl yı yatırsam hazıranda annemle bı yurtdısına cıkıcaz bı sorun olurmu?